Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Ianuarie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Cautare
 
Vremea proasta amana cu o saptamana Sezatoarea literara eminesciana de la MilanoPDF Print E-mail
Milano, Italia / Romanian Global News
Accesari :383
Sunday, 29 January 2006
Cea de-a treia editie a sezatorii literare dedicate lui Mihai Eminescu, care ar fi trebuit sa se desfasoare duminica, 29 ianuarie, la Institutul Catolic Ursoline din Milano, in organizarea Asociatiei Romanii in Italia, a fost amanata cu o saptamana, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Astfel, comunitatea romaneasca din localitate care ar fi vrut sa ia parte la aceasta manifestare culturala va fi nevoita sa se prezinte duminica, 5 februarie, de la aceasi ora si in acelasi loc, pentru a readuce in memoria tuturor personalitatea poetului national roman.

In acest an, este prima oara cand, in cadrul manifestarilor organizate de comunitatea romaneasca din Milano, oameni de cultura italieni si-au prezentat interesul fata de opera lui Mihai Eminescu, invitat fiind sa conferentieze pe aceasta tema istoricul Marco Barattto, directorul bibliotecii din Lodi, Milano. Alte intervenitii pe marginea operei eminesciene le vor apartine preotului vicar Traian Valdman, parohul bisericii ortodoxe din Milano, prof. Marioara Cirlan Salvadeo, presedinta Asociatiei Romanii in Italia, sau scriitoriilor Mihai Mircea Butcovan si Ingrid Coman. Totodata, regizoarea romanca Maria Stefanache va sustine un recital de poezie, iar copiii romani vor la parte la concursul de poezie Eminescu, concurs finalizat cu diplome si premii oferite de catre organizatori. La finalul acestei manifestari, publicul prezent va avea ocazia unui recital de muzica pe versuri de Mihai Eminescu prezentat de soprana Lucia Tibuleac. Sponsorul manifestarii este Compania de Transfer International de bani MONEYGRAM, transmite de la Milano corespondentul Romanian Global News, Violeta Popescu.

 
S-a deschis sezonul balurilor romanesti din UngariaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :356
Sunday, 29 January 2006
Balul Autoguvernarii pe Tara a romanilor din Ungaria a deschis joi, 21 ianuarie, sezonul balurilor comunitatii romanesti din Ungaria. Gazduit si de aceasta data de Centrul Cultural Roman, balul organizat de Autoguvernarea pe Tara a Romanilor din Ungaria a reusit sa ramana si in acest an neglijat de marea majoritate a romanilor din Ungaria, dupa cum informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria.

Balul, care de cativa ani incoace se vrea a fi „cea mai eleganta” intalnire a romanilor, atrage mai mult oficialitatile si oaspetii – care se simt obligati sa participe din vreme ce este organizat de reprezentanta pe tara –, sositi din tara si de peste hotare, decat romanii de aici, care la nivel local isi mai pastreaza, inca, traditiile, cantecele, dansurile si, mai ales, limba (pe care unii membrii ATRU au pierdut-o de mult).

PSS Sofronie, Episcopul Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria, a marcat simbolic, prin prezenta sa la bal, legatura stransa a bisericii fata de comunitatea romaneasca din Ungaria, recitand frumoase versuri eminesciene, cu prilejul aniversarii in aceasta luna a zilei de nastere a marelui poet. Cativa dansatori ai formatiilor de dansuri populare din Chitighaz, Aletea si Jula au deschis petrecerea la care s-au alaturat apoi iubitorii de dans. Nu putem sa nu remarcam, iarasi si iarasi, ca la balul romanesc din Jula muzica romaneasca a fost o simpla pata cromatica, parca doar de fatada. Dupa un inceput cu poezie de Eminescu, ne-am fi asteptat sa participam la un bal cu cele mai frumoase cantece si melodii romanesti, caci – stie toata lumea – de acestea romanii nu duc lipsa. In schimb, dupa scurtele interventii ale formatiei din Lipova, ne-am putut bucura de multa muzica ungureasca, care a fost, de fapt, mai mult muzica tiganeasca de petrecere. (Nu intelegem cui se adreseaza aceasta muzica: doar nu „colegilor” din autoguvernarile asa-zis romanesti din Budapesta?). In treacat fie spus, credem ca si alegerea trupei din Romania nu s-a facut pe criteriu valoric ci, probabil, pe criteriul relatiilor „tovarasesti” ale cuiva. 

Pana acum doi ani, totusi, macar masa de la bal a fost asigurata de vreun restaurant cu proprietar roman (caci, din fericire, si din acestia avem cativa). Acum nu mai sunt bagati in seama nici ei. Pentru cele patru mii de forinti pe care am fost nevoiti sa-i platim pentru un bilet, nu stim daca o singura mie a costat mancarea?! Dupa bal, in urma sesizarilor mai multor persoane, i-am contactat pe cei mai cunoscuti proprietari romani de restaurante intrebandu-i de ce nu cu ei s-a facut balul romanesc, sau daca macar au fost chemati la o selectie de oferte. „Eu am facut foarte multi ani la rand mancarea pentru balul pe tara. Pot sa spun ca este o munca enorma. Si spun cu sufletul linistit si aceea ca intotdeauna l-am facut pentru pretul de cost, deci am cerut pentru mancare doar pretul cat a costat. Din pacate, nu ne-am inteles cu organizatorii, iar acum nici nu ma mai angajez la asa ceva”, ne-a declarat Gheorghe Boca, seful restaurantului Pivnita cu Bere din Jula. Pana acum 2–3 ani, cina de la bal a fost facuta de Restaurantul Party din Bichisciaba al carui proprietar este Gheorghe Marc. „Noi nu mai trebuim acolo”, ne-a spus intreprinzatorul originar din Micherechi. „Acum mancarea pentru bal se face cu cele mai ieftine bucatarii, cantine din oras. Eu le-am spus organizatorilor ca n-o sa scad pretul in dauna calitatii. Nu inteleg de ce vrea ATRU sa iasa cu profit balul romanilor?”

Ana si Petre Iepure, care au tot in Jula un restaurant de buna calitate, ne-au spus ca si ei au facut numeroase receptii pentru diferite manifestari romanesti. „Lucram de zeci de ani in acest domeniu, deci stim cum se face o cina pentru sute de persoane. Am facut receptii elegante pentru medici, pentru vamesi, si facem in continuare in fiecare an. Asta inseamna ca oferim calitate. Nu intelegem de ce la un bal romanesc nu se pot face doar mancaruri traditionale romanesti?!” Caci doar nici de acestea nu ducem lipsa, adaugam noi.

Nu putem sa nu remarcam ca au lipsit de la acest bal romanii din Micherechi, precum si cei din Jula au fost foarte putini. Au fost insa multi oaspeti de onoare, ministri, deputati si senatori, prefecti, diplomati si primari. Cati ani mai trebuie sa treaca sa avem in sfarsit un bal romanesc, in adevaratul inteles al cuvantului, fara inflorituri unguresti?!

 
Chenzena culturala franco – romana la StrasbourgPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta / Romanian Global News
Accesari :448
Sunday, 29 January 2006

Asociatia romanilor din Strasbourg, ACAR, in partenariat cu Primaria din Strasbourg, va organiza in perioada 20 februarie-5 martie, o Chenzena culturala franco - romana. Deschiderea oficiala a acestei serii de manifestari este programata pentru data de 20 februarie, de la ora 18.00, in Salle de la Bourse. In perioada 20-25 februarie si duminica, 26 februarie Teatrul National din Targu Mures va prezenta la Taps Scala piesa “Variatiuni Enigmatice”, de Eric Emmanuelle Schmit.

Tot incepand cu data de 20 februarie si pana in 3 martie doi artisti romani, Ioan Vinau (pictura contemporana) si Ioan Maric (pictura naiva), isi vor expune lucrarile in cadrul unei Expozitii ce va fi gazduita de Salle de la Bourse. Vor mai expune alaturi de cei doi romani Mihaela Pimbert, France Beyler, Renaud Beraldin si Nicolas Ungerer. In aceeasi perioada Salle de la Bourse va gazdui si o expozitie de pictura a unor tineri pictori francezi si romani care au facut un stagiu si au pictat fiecare in tara celuilat: Ciprian Bodea si Hadrien Gras.

Tot la Salle de la Bourse cei interesati vor putea vedea si o expozitie de fotografii din Romania, realizata de Claude Unsinger si Francis Ernst.

Intre 21 si 26 februarie Teatrul National din Targu Mures va prezenta la Caveau de la Scala o serie de povesti romanesti in franceza, in fiecare zi de la ora 15.00.

Zilele de 22 si 23 februarie vor fi dedicate conferintelor, dupa cum urmeaza: in data de 22 februarie, de la ora 20.00, Magdalena Popescu-Marin, de la Academia de Stiinte din Bucuresti, va sustine conferinta “Relatinizarea limbii romane”, in timp ce pe 23 februarie, tot de la ora 20.00, Ulpiu Vlad, compozitor si profesor la Academia de muzica din Bucuresti si Beat Foellmi, profesor de muzicologie la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg vor sustine conferinta cu tema “George Enescu intre Bucuresti si Paris”. 

Pe 24 febuarie, sala de concerte a Muzeului de Arta Moderna si Contemporana va gazdui, de la ora 20.00, un concert de muzica contemporana romaneasca cu grupul “Partita Radicale”, din Germania.

In 25 februarie, de la ora 10.30, va avea loc la Salle de la Bourse, conferinta “Brancusi, parintele sculpturii moderne”, iar la ora 14.30 “Tristan Tzara si literatura DADA”, prezentate de Vasile Maruta, profesor la Universitatea din Nancy. Tot pe 25 februarie, elevii si profesorii scolilor de muzica reunite din Bouxwiller, Ingwiller si Dettwiller vor prezenta un concert de muzica contemporana romaneasca, la sala de concerte a Muzeului de Arta Moderna si Contemporana.

Pe 28 februarie, serie de evenimente va continua, de la ora 20.00, cu un moment poetic muzical Nichita Stanescu, cu Andrada Noaghiu si Angela Tudor, acompaniate la nai de Dorin Gheorghilas, tot la Salle de la Bourse.

In data de 1 martie, de la ora 20.00, conferinta “Geostrategia Europeana si cuvantul roman”  va fi prezentata de Cristian Stamatoiu, la Salle de la Bourse.

Pe 2 martie, va avea loc, de la ora 20.00, lansarea si prezentarea de carte “L’eau du puit”, “L’eau du Danube” si “Cantiques roumains” de Laurent Bayart. Seara va contine si momente muzicale romanesti cu doi muzicieni din Strasbourg.

In data de 3 martie, de la ora 18.30, se va desfasura  conferinta “Energia reinoitoare” prezentata de Carmen Vasile-Muller la Scoala nationala de ingineri (INSA), pe Boulevard de la Bictoire. In aceeasi zi, de la 19.30, se va desfasura si conferinta “Partenariatul dintre universitatile din Strasbourg si cele din Romania”, prezentata de Alain Cornet, Bernard Flament si Armand Erb, profesori universitari la INSA.

Pe 4 martie, de la ora 20.00 cei interesati vor putea lua parte, la Salle de la Bourse, la Balul Martisorului si la consursul de selectie pentru Miss Diaspora Mangalia 2006. Seara va fi animata de Benone Sinulescu, Gabriel Cotabita si formatia A2.

Concertul de inchidere al Chenzenei va avea loc in data de 5 martie, de la ora 17.00, si va prezenta invitatilor sai muzica romaneasca clasica si contemporana in interpretarea elevilor si profesorilor de la Scoala de muzica ARES. Concertul va avea loc la Salle du Tambourin, 10, rue d’Ankara, Strasbourg – Esplanade.

Chenzena culturala franco-romana se va incheia cu “Saptamana cinematografiei romanesti”, in perioada 1-7 martie, ce va avea loc la Cinema Odysee. Vor fi prezentate, cu aceasta ocazie, filmele “Moartea domnului Lazarescu”, “Niky si Flo”, “Dupa amiaza unui tortionar” si “Naica”.

 
Conferinta Unificata si-a dat OK-ul pentru Decretul Flussi 2006PDF Print E-mail
Roma, Italia / Romanian Global News
Accesari :320
Sunday, 29 January 2006
Conferinta Stat-Regiuni, Orase si Autonomii Locale a acordat la finele acestei saptamani “un vot pozitiv” proiectului decretului Flussi 2006, emis la data de 14 decembrie de catre Consiliul de ministri.

“Am primit favorabil acest proiect – s-a spus in cadrul Conferintei – pentru ca structura decretului Flussi 2006 a parut mai buna decat cea de anul trecut. La nivel tehnic – s-a mai precizat – este evidenta o facilitare a trimiterii cererilor nominale, simplificand, in acest fel, procedurile birocratice pentru angajatori. Fara indoiala obiectivul este acela de a evita haosul experimentat in 2005. De aceea si intentia de a exsita o mai stransa cooperare cu Posta Italiana”. Dupa ce a rostit acest punct de vedere Coventia Unificata va pregati, in zilele ce vor urma, actul oficial ce se va iontoarcve la Presedintia Consiliului pentru dezbaterea finala, informeaza portalul Stranieri in Italia.  

 
Mitropolia romana de la Paris, in pregatiri pentru Congresul Anual NepsisPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :280
Sunday, 29 January 2006
Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale a inceput pregatirile pentru Congresul Anual Nepsis, care se va desfasura si in acest an la Paris si la Limours in intervalul 24-26 februarie. Invitatul special de anul acesta este Mitropolitul Serafim al Germaniei, care le va vorbi tinerilor despre rugaciune, informeaza parohia ortodoxa romana „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” de la Nancy. Ierarhul roman va fi prezent pe parcursul celor trei zile dedicate acestei intalniri a tinerilor din Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale. Programul include vineri, 24 februarie, vizitarea Parisului pentru tinerii care vin din strainatate, sambata, 25 februarie, Sfanta Liturghie, o conferinta despre rugaciune, reuniunea anuala a asociatiei si alegerea a doi noi membri in consiliu, iar duminica, 26 februarie, Sfanta Liturghie si vizitarea unor obective turistice pentru cei care mai raman.Taxa de participare este de 35 de euro pentru cele trei zile si de 25 de euro pentru membrii care au platit cotizatia pe anul 2005.
 
Primul post de radio profesionist romanesc din Statele Unite si CanadaPDF Print E-mail
Colorado, SUA / Romanian Global News
Accesari :362
Sunday, 29 January 2006
Din 22 ianuarie emite la adresa www.radio27online.com primul post de radio pentru romanii din Statele Unite ale Americii si Canada. Se vrea, asa cum spune redactorul-sef al acestui post, Dan Tomei, un radio pentru comunitatea romanilor din Statele Unite si de ce nu, din toata lumea.

Un radio cu stiri, muzica noua si informatii de ultima ora. Avand alaturi parteneri media printre care publicatia Gandacul de Colorado, portalul www.e-zine.ro si alte case de discuri din Romania si din Statele Unite, Radio 27 este prima initiativa radiofonica a romanilor din diaspora. Ideea a luat nastere in luna iunie a anului 2004 si are la baza 7 ani de experienta radiofonica a celor din spatele conceptului Radio 27.

R: De ce Radio 27?

Dan Tomei: Radio 27 pentru ca, 27 este varsta pe care fiecare din noi a avut-o, o are sau o va avea si varsta celor carora li se adreseaza acest concept. 27 este dupa parerea mea un prag prin care trecem inspre maturizare.

R: Care este scopul acestui radio?

Dan Tomei: Conceptul este simplu... Radio 27 se vrea un radio pentru toti cei care, aflati departe de tara, vor sa fie in contact cu cei de acasa, prin muzica, stiri si informatii legate de comunitatile din care fac parte. Si nu doar cei din Statele Unite, ci si din Canada, Europa, Asia si... pe unde mai sunt romani... Scopul declarat este promovarea muzicii  romanesti si a artistilor romani aici pe teritoriul nord-american, crearea unei punti de legatura intre romanii de acasa, familiile si prietenii nostri, si cei aflati in diaspora, departe de casele lor. Dorim ca Radio 27 sa fie un punct de referinta pe harta diasporei romanesti din lume.

R: Prin ce se va deosebi Radio 27 de celelalte posturi de radio romanesti din diaspora?

Dan Tomei: Sa fiu sincer, diaspora romana e foarte saraca in posturi de radio... Exista cateva, dar, din cate am ascultat, acestea nu se ridica la un nivel de profesionalism pe care industria il cere. Radio 27 se vrea a fi o idee unica in ceea ce priveste radioul pentru comunitate, prin formatul statiei, conceptul ce sta la baza si devotamentul cu care cei din spatele cortinei il arata. Cea mai mare deosebire consta in faptul ca Radio 27 va avea un program de stiri 24 din 24, ascultatorul avand posibilitatea sa afle in fiecare ora ce se intampla in tara si in comunitatea lui. Asta se va realiza cu ajutorul partenerilor din presa scrisa, colaboratorilor din Statele Unite deocamdata, si pe viitor, speram din Europa si Australia. O alta deosebire ar consta in acordurile scrise pe care le avem cu casele de discuri romanesti si straine pentru difuzarea muzicii... nu stiu daca aveti idee de faptul ca, 90% din muzica difuzata pe alte posturi – de internet in special – este piratata si nu are acordul de difuzare al producatorilor. Si bineinteles un alt mare avantaj pe care 27 il are este faptul ca am fost primii pe piata Nord-Americana ce am initiat un proiect media de aceasta anvergura.

R: Enumerati cateva case de discuri cu care v-ati inceput sau veti incepe colaborarea?

Dan Tomei:  Sunt bucuros si incantat totodata de faptul ca majoritatea caselor de discuri romanesti sprijina acest proiect. Au foarte receptivi la rugamintile noastre si foarte prompti in a ne da un raspuns. Ca sa enumar doar cateva case de discuri... RBA, Intercont, A&A, LaStrada, Hades, Media Pro, ProMedia si sa nu uitam Triumf. Acestia sunt principalii promotori ai muzicii romanesti si ne-au promis materiale informationale saptamanale, interviuri cu artistii pe care ii reprezinta si colaborari in ceea ce priveste viitoarele concerte 27 pe teritoriul American.

R: De ce asa tarziu, o initiativa de acest gen?

Dan Tomei: E intr-adevar tarziu, dar nu prea tarziu. In primul rand a durat aproape 6 luni pana am obtinut licentele de emitere, pana am obtinut colaborarea tuturor caselor de discuri implicate in acest proiect. Apoi, realizarea conceptului Radio 27 in forma lui finala a durat si el cateva luni. E destul de greu sa incepi un radio de anvergura aceasta. Oricine poate sa cumpere o linie si sa „puna muzica la radio” dar pentru a realiza ceva durabil e nevoie de 1. pasiune 2. pricepere 3. devotament... si acestea nu le gasesti la oricine. Sa nu mai vorbim de banii necesari pentru achizitionarea echipamentului de emisie: microfoane, mixere, calculatoare, software cu licenta si multe altele...

R: Care va fi programul de emisie al Radio 27?

Dan Tomei: La inceput, pentru a testa capacitatea serverelor noastre si pentru a monitoriza traficul pe site-ul nostru, Radio 27 va emite doar muzica si clipuri audio de promovare. Apoi, vom introduce Stirile Radio 27, o premiera pe piata radiofonica romaneasca din diaspora, stiri ce vor fi difuzate din ora in ora si 2 buletine de stiri pe parcursul zilei. Emisiunile Radio 27 vor intra in grila o data ce vom avea o echipa completa de redactori muzicali, pregatiti pentru intalnirea cu ascultatorii romani din diaspora. Toate acestea speram pana undeva la mijlocul lunii martie sa fie posibile.

R: Nu ai putut face toate acestea de unul singur...

Dan Tomei: In spatele meu am avut o echipa fara de care nu s-ar fi putut face nimic... Partea tehnica si mare parte din sufletul lui mi l-a acordat Razvan Duta. Un om cu o pasiune iesita din comun, un profesionist 100% in tot ceea ce face. Vizitati site-ul nostru si o sa vedeti despre ce vorbesc. Apoi, pe partea metodologica, un mare ajutor a venit din partea Mihaelei Lung, care a pus la bataie nu doar ideile sale ci si o mare parte din timpul liber pe care il are. Devotamentul fata de concept, ideile de promovare si priceperea legata de probleme de organizare, o fac indispensabila in orice proiect de acest gen... Mai sunt si asa numitii "oameni din umbra" si am sa-l amintesc doar pe Lucian Oprea, directorul acestei publicatii, pe ceilalti urmand sa-i auziti si sa-i vedeti din martie... Sunt absolut incantat de echipa pe care o am... oameni adevarati, devotati, pasionati si cu pricepere pe care ii veti cunoaste din martie ascultand "frecventa" Radio 27.

R: Cum vedeti viitorul Radio 27?

Dan Tomei: Scenariul de emisie e conceput in asa fel incat sa dea posibilitatea tuturor celor care doresc sa se implice in acest proiect sa o faca fara probleme. Viitorul il vad sigur si plin de realizari,... stiu, suna foarte optimist, dar aceasta este dorinta tuturor celor implicati in acest proiect. Dorim sa realizam concerte live in Chicago si pe tot teritoriul SUA; in acest sens avem promisiuni de colaborare din partea unor formatii romanesti de renume, avem in vedere organizarea unor evenimente mondene pe plan local si extern si alte surprize pe care cei ce vor asculta Radio 27 le vor avea.

R: Un gand pentru viitorii ascultatori.

Dan Tomei: In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care din ianuarie au accesat pagina noastra de internet si ii indemn sa „pastreze frecventa” (e o vorba din radio de acasa) pentru ca numai cu ajutorul lor, 27 va deveni un nume pe buzele tuturor iar ei vor putea sa fie in contact cu lumea... Oh, si totodata, ii chem pe toti cei care doresc sa colaboreze cu acest proiect media sa ne trimita un e-mail cu datele lor si cu ideea pe care o au.

Asadar, din ianuarie, portile „cibernetice” ale Radio 27 se vor deschide pentru toti ascultatorii din diaspora. Pentru mai multe detalii legate de activitatea postului de radio si oamenii din spatele cortinei, accesati www.radio27online.com

(Preluare „Gandacul de Colorado”, un interviu realizat de Rares Pietreanu)

 
Romania, subiect de expozitie fotografica la HamburgPDF Print E-mail
Hamburg, Germania / Romanian Global News
Accesari :336
Sunday, 29 January 2006
Artistul Stephan Drube isi prezinta in perioada 20 ianuarie-28 februarie, in galeria aflata in cladirea HWWA din Hamburg, expozitia de fotografie „Der nahe Fremde/Strainul apropiat”. Aceasta prezinta exponate care au ca tema Romania si fenomenul migratiei si este organizata de Research Group (MRG) din cadrul HWWA. Susra de inspiratie a lui Stephan Drube a fost localnicul din zona muntoasa a Romaniei, element combinat cu o cercetare asupra fenomenului migratiei, informeaza  Societatea Germano-Romana pentru Germania de Nord din  Hamburg. La vernisajul expozitiei a luat parte Dr. Guenther H. Tontsch, vicepresedintele asociatiei romano-germaneSubsequently, Tanja El-Cherkeh, din partea Research Group, si  Oana Ciobanu, care a facut o expunere in limba engleza asupra fenomenului migrator al populatiei romane din zona rurala in cea urbana. Expozitia este deschisa de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00-18:00.
 
Romanii din Cleveland, asteptati la Dansul MartisoruluiPDF Print E-mail
Cleveland, SUA / Romanian Global News
Accesari :340
Sunday, 29 January 2006
Comunitatea de romani a bisericii ortodoxe „Sfanta Maria” din Cleveland se pregateste pentru primul eveniment anticipat al primaverii, Dansul Martisorului, care va avea loc sambata, 25 februarie, la sala sociala a lacasului de cult romanesc. Petrecerea va incepe la ora 18:00, urmand sa se incheie in jurul orei 23:00, si va fi animata de Transilvania Band, anunta buletinul periodic de informare al bisericii romanesti. Pretul unui bilet de participare la dans este de 25 de dolari de persoana, 15 dolari pentru tineri, copiii mai mici de 11 ani urmand sa intre gratuit. Rezervarile se pot face inca din aceasta saptamana la numarul de telefon 440-846-5102, data limita fiind 19 februarie. Biletele se mai pot achizitiona si direct de la biroul parohial din cadrul bisericii.
 
Arhiepiscopul Vienei, in vizita la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :321
Sunday, 29 January 2006
Cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, se va afla luni, 30 ianuarie, in Bucuresti, prilej cu care se va intalni la Patriarhia Romana cu Parintele Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Intalnirea va avea loc incepand cu ora 09:30, informeaza un comunicat de presa emis de Patriarhia Romana. Totodata, Eminenta Sa va fi prezent, incepand cu ora 10.00, la slujba Sfintei Liturghii oficiata la Catedrala patriarhala cu ocazia sarbatorii Sfintilor Trei Ierahi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur.
 
Artiste romance expun in Marea BritaniePDF Print E-mail
Bradford, Anglia / Romanian Global News
Accesari :302
Sunday, 29 January 2006

Geta Bratescu, Ileana Raducanu, Ioana Fluerasu, Roxana Ionescu, Silvia Costin, Stela Lie, Mirela Ivanciu si Gabriela Boiangiu isi vor expune operele de arta timp de o luna in capitala britanica, in cadrul expozitiei Narcissus. Expozitia va fi gazduita de South Square Gallery, din South Square, Thornton, Bradford.

”Narcissus” este un proiect nascut special pentru a reuni artistele romance in cautarea lor pentru propria identitate. Tema acestui proiect a fost aleasa de catre curatorul acestei expozitii, Gabriela Boiangiu si a fost facuta publica in luna mai a anului 2003. Sapte artisti romani au raspuns atunci acestei teme, iar de atunci comunicarea dintre ei a generat o serie de idei stralucite si de colaborari. Artistele romance au un potential creator in general necunoscut publicului occidental, mai ales celui din Marea Britanie. Artistele vin din medii diferite si au varste cuprinse intre 25 si 75 de ani, ele aducand la un loc diferite perspective asupra identitatilor diferitelor generatii, informeaza Centrul Cultural Roman din Londra. 

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions