Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Februarie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Cautare
 
„Jurnalul de calatorie” al celor 12 autori romani invitati in FrantaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :374
Sunday, 12 February 2006

Miercuri, 15 februarie 2006 la orele 17.00, la sediul Institutului Cultural Roman, va avea loc reuniunea Les Belles Etrangeres: la Roumanie a l’honneur en France, organizata de Ambasada Frantei in Romania in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

Vor participa la acest eveniment Martine Grelle, comisar pentru Les Belles Etrangeres din partea Centrului National al Cartii (Franta), doamna Laure Hinckel (Franta), consilier literar al editiei din 2005 a programului Les Belles Etrangeres, editie consacrata Romaniei, si cei 12 autori selectionati de Centrul National al Cartii: Gabriela Adamesteanu, Stefan Agopian, Ana Blandiana, Mircea Cartarescu, Gheorghe Craciun, Letitia Ilea, Dan Lungu, Ion Muresan, Marta Petreu, Simona Popescu, Cecilia Stefanescu, Vlad Zografi. Autorii isi vor exprima impresiile despre participarea la programul francez Les Belles Etrangeres care s-a desfasurat in perioada 14 – 26 noiembrie 2005 si vor evoca „jurnalul de calatorie" in Franta.

La finalul reuniunii va avea loc, in prezenta realizatorului, proiectia filmului „Vivre et ecrire en Roumanie" de Dominique Rabourdin, dedicat celor 12 autori.

 
Bal de binefacere la ApateuPDF Print E-mail
Apateu, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :359
Sunday, 12 February 2006

Vineri, 24 februarie, in sala de sport a scolii generale romanesti din Apateu, va avea loc balul de binefacere, organizat de scoala generala din localitate.

Balul va incepe la ora 18.00, unde elevii scolii si copiii de la gradinita vor deschide petrecerea cu un program cultural. Biletele de intrare costa 500 de forinti. Scopul balului de binefacere este adunarea banilor pentru o excursie cu copiii, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria.

 
Baluri la romanii din UngariaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :378
Sunday, 12 February 2006

Autoguvernarea Romaneasca din Otlaca-Pusta va organiza si anul acesta, traditionalul bal cu merinde, la Caminul Cultural din localitate, in ziua de 18 februarie, cu incepere de la ora 19.00. La bal vor participa formatia de dansuri populare si orchestra de muzica populara din Siria. Intrarea la bal este gratuita.

Autoguvernarea Romaneasca din Medgyesegyhaza organizeaza pentru a treia oara balul romanesc, pe 18 februarie, de la ora 18.00. Pretul biletului de intrare va fi 1300 Ft. La bal, copiii de la cercul de romana al scolii din localitate, vor prezenta un program de poezii si dansuri populare, informeaza corespondentul Romanian Global News la Budapesta.

Pe 25 februarie, la Chitighaz va avea loc, cu incepere de la ora 19.00, balul romanesc cu merinde. Acesta se va tine la Casa de Cultura si va fi organizat de Autoguvernarea Romaneasca din Chitighaz. Pretul biletului de intrare va costa 600 Ft. Muzica va fi asigurata de o formatie sosita din Salonta.

Autoguvernarea Romaneasca din Micherechi, va organiza tot la 25 februarie, de la ora 19.00, balul romanesc, care va avea loc la Caminul Cultural din localitate. Balul costa doar pentru cei care doresc sa i-a si masa, pentru cei care vin doar pentru petrecere este gratuit. Muzica va fi asigurata de orchestra de muzica populara din Micherechi, iar solistii vocali vor veni din Romania, Angelica Rusu de la Cluj si Tinu Veresezan de la Arad.

 
Tamisa va gazdui o noua petrecere romaneascaPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :409
Sunday, 12 February 2006

{mosimage}Centrul Cultural Roman (CCR) din Londra invita vineri 24 februarie la o noua petrecere romaneasca la bordul deja celebrului HMS President. De la ora 19.00 pana la 24.00 romanii dornici de distractie si voie buna sunt asteptati langa podul Blackfriars, pe malul de nord al Tamisei, vis-a-vis de Oxo Tower, la o seara cu muzica romaneasca de ultima ora.

Biletele de intrare costa 6 lire sterline, 4 lire pentru membrii Centrului Cultural Roman si 5 lire pentru studenti. Biletul va include si pretul bufetului care va fi servit in timpul petrecerii, de la ora 20.30 si va permite si participarea la tombola, care se va desfasura intre orele 21.30 si 22.00. Si de data aceasta premiile tombolei vor fi asigurate de MoneyGram, Cotnari si CCR. Dupa tombola, toti cei prezenti sunt invitati la discoteca romaneasca, cu muzica veche si noua, care va dura pana la ora 24.00.

Cei interesati sa participe la aceasta petrecere sunt rugati sa-si faca rezervarile pana miercuri, 22 februarie. RCC ii anunta pe participanti ca cine va ajunge la petrecere inainte de ora 20.00 poate castiga un premiu romanesc supriza.

Rezervarile se pot face printr-un e-mail la adresa bookings@romanianculturalcentre.org.uk sau la tel. 020 7439 4052, int. 102.

 
Asociatia Presei Independente de la Chisinau si-a desemnat laureatiiPDF Print E-mail
Chisinau, Bsarabia / Romanian Global News
Accesari :327
Sunday, 12 February 2006

Asociatia Presei Independente (API) a desemnat laureatii premiilor anuale pentru 2005, oferite celui mai bun reporter din redactiile ziarelor membre ale API, celui mai bun manager si redactiei ziarului cu cel mai reusit design, informeaza Agentia Monitor Media. Invingatorii au fost anuntati azi in cadrul conferintei de evaluare a proiectului „Cooperare transfrontaliera moldo-romana a jurnalistilor din presa locala", care s-a desfasurat la Chisinau.

"Cel mai bun reporter" din cadrul API in anul 2005 a fost declarat Victor Cobasneanu („Observatorul de Nord" din Soroca), iar "Cel mai bun manager" din cadrul API in anul 2005 a fost declarat Val Butnaru, directorul publicatiei „Jurnal de Chisinau". Premiul "Ziarul cu cel mai reusit design" a fost acordat saptamanalului „SP" din Balti. API a acordat un premiu special „Pentru contributie la dezvoltarea API" lui Tudor Iascenco, directorul publicatiei „Cuvantul" din Rezina. 

Incepand cu anul curent, API a instituit un premiu de incurajare pentru un jurnalist de la o institutie media care nu are calitatea de membru al API. Laureatul acestui premiu pentru anul 2005 este Ina Prisacaru, reporter la cotidianul „TIMPUL de dimineata", se arata intr-un comunicat al institutiei. 

Premiile API  au fost instituite in anul 1998. sociatia Presei Independente este o organizatie neguvernamentala care intruneste presa neafiliata politic din R. Moldova, inclusiv 15 ziare locale si regionale, trei ziare si reviste nationale si doua agentii de presa. A fost fondata la 27 august 1997. 

 
Romanii din Italia petrec Ziua Indragostitilor in stil romanescPDF Print E-mail
Brescia, Italia / Romanian Global News
Accesari :365
Sunday, 12 February 2006

Asociatia "Spirit Romanesc" din Italia va organiza, in luna februarie, un turneu de spectacole dedicat Zilei Indragostitilor - Dragobetele. Primul spectacol din cadrul acestui turneu va avea loc la Brescia, duminica, 12 februarie, si ii va aduce in fata publicului pe celebrii interpreti Carmen Radulescu si Benone Sinulescu si pe tanara Elena Popa.

Urmatoarele doua spectacole sunt programate pentru zilele de vineri, 17 februarie, la Vicenza si sambata, 18 februarie, la Milano, iar duminica, in data de 19, ultimul concert este programat pentru Torino. Rezervarile se pot face la numarul de telefon 348 33 50 221.

 
Membrii ARC se intalnesc la TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :329
Sunday, 12 February 2006

Intalnirea Anuala a Membrilor Aliantei Romanilor Canadieni din Toronto se va desfasura vineri, 17 februarie, la North York Centre, incepand cu ora 19:00. Actiunea va fi gazduita de Council Chamber, amfiteatrul central, si se va termina in jurul orei 21:00, informeaza Alianta Romanilor Canadieni.

Fiecare organizatie non-profit, asa cum este si ARC, trebuie sa organizeze anuala o Adunare Generala a Membrilor in care, in principal, se discuta aspecte importante legate se activitatea organizatiei: schimbari in bordul de directori, prezentarea unui bilant de activitati pe anul incheiat, bliantul financiar, propuneri pentru viitorul apropiat, discutii libere. La AGM sunt invitati membri si sustinatorii ARC, dar si cei care doresc sa afle mai multe despre organizatie si despre comunitatea romaneasca din Toronto. Pot lua cuvintul pentru a-si exprima diverse puncte de vedere fiecare din cei prezenti, in limita timpului disponibil. Cum cei care activeaza in cadrul organizatiei sunt voluntari si dispun, ca fiecare, de timp liber limitat, este de dorit o participare activa cat mai larga la activitatile curente sau viitoare ale asociatiei, mai anunta ARC.

 
Calatorii romantice pentru basarabeni de Ziua IndragostitilorPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :366
Sunday, 12 February 2006

Basarabenii pot sa-si petreaca Ziua Indragostitilor, sarbatorita pe 14 februarie, intr-o maniera foarte romantica, invitandu-si partenerul intr-o calatorie peste hotare. Agentiile de turism din republica au pregatit de Valentine’s Day oferte speciale care includ calatorii internationale la preturi cuprinse intre 65 si 3 mii euro.

Odihna in Romania este cea mai ieftina: biletele pentru principalele destinatii turistice ale tarii vecine pornesc de la pretul de 65 euro pe zi, inclusiv pranzul, transmite Infotag. De exemplu, o calatorie la Cracovia (Polonia) cu excursii la muzee costa 140 de euro pe zi, inclusiv transportul si cazarea, o vacanta in Bulgaria costa 215 de euro si cam aceleasi sunt si preturile pentru Ucraina.

Ofertele pentru tari exotice sunt, totusi, mai scumpe. Pretul unei calatorii de trei zile la Maldive, cu cazare in hotel de trei stele, va costa cel putin 900 de euro. Agentiile de turism mai propun bilete pentru Tahiti (de la 2800 euro), Cuba (de la 1400 euro), China (de la 1300 euro).

 
Pelerinaj romanesc din Michigan pana in CaliforniaPDF Print E-mail
Michigan, SUA / Romanian Global News
Accesari :330
Sunday, 12 February 2006

Ierodiaconul Calinic, consilier spiritual al Asociatiei Tineretului Roman Ortodox din America, va organiza in perioada 20-26 iunie un pelerinaj in California, la care toti membrii asociatiei sunt incurajati sa participe.

Pelerinajul va avea loc la sediul Project Mexico, care, din anul 1988 a reusit sa construiasca 180 de case pentru persoanele fara adapost, si la Ferma Sfantul Inochentie, care adaposteste 22 de copii si este, totodata, si loc de reculegere ortodox, in care se oficiaza slujbe in limba spaniola, informeaza pagina oficiala de web a asociatiei. Tinerii romani care vor participa la acest pelerinaj vor avea posibilitatea de a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, vor invata mai multe de la participanti care provin din randul altor culturi, vor intelege mai bine credinta ortodoxa si isi vor face si noi prieteni. Pretul pelerinajului este de aproximativ 1000 de dolari, mai anunta organizatia de tineri.

 
Lectia biblica de la Cleveland, amanata cu o saptamanaPDF Print E-mail
Cleveland, SUA / Romanian Global News
Accesari :252
Sunday, 12 February 2006

Lectia biblica ce ar fi urmat sa se desfasoare luni, 13 februarie, la parohia ortodoxa romana „Sfanta Maria" din Celeveland s-a amanat cu o saptamana. Aceasta decizie a fost luata din cauza faptului ca in aceeasi zi de luni se va desfasura sedinta de organizare a festivalului romanesc pe care parohia intentioneaza sa il deruleze in aceasta vara.

Astfel, lectia biblica va avea loc tot luni, dar pe 20 februarie, de la ora 19:00, la sediul bisericii. In aceasta zi discutiile vor fi conduse de Cris Frunzulica si se vor axa pe tema „Raiul si Iadul in Sfanta Scriptura". Lectia se va desfasura in limba engleza, informeaza buletinul parohial al bisericii romanesti.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions