Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Februarie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Cautare
 
Inca un ziar in limba romana din Balti si-a suspendat aparitiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :347
Monday, 20 February 2006
Publicatia bilunara „Spirit Romanesc/Astazi” din Balti a anuntat in ultimul sau numar ca isi suspenda aparitiile, fara a preciza insa cand isi va relua activitatea si motivele pentru care se retrage de pe piata informationala locala, informeaza Agentia Monitor Media. 

Ziarul „Spirit Romanesc/Astazi”, editat de Societatea „Spiritualitatea Romaneasca din Moldova”, si-a suspendat activitatea la al 15-lea numar. Primul numar al publicatiei a aparut in luna mai 2005 in patru pagini de formatul A3, pentru ca in ultimele numere sa fie editata in opt pagini, cu un tiraj anuntat de 10 mii de exemplare. Ziarul era distribuit in 15 raioane din regiune de centru si de nord.

Surse din cadrul Societatii „Spiritualitatea Romaneasca din Moldova” au comunicat pentru Monitor Media ca ziarul si-a suspendat aparitiile temporar si ca acesta urmeaza sa reapara pe piata informationala pana in luna iunie curent cu o denumire noua si cu statutul modificat. Viitorul ziar reorganizat va avea angajati atat la Balti, cat si la Chisinau, au spus sursele citate. 

Catre sfarsitul anului trecut un alt ziar ce se edita la Balti – „Accent provincial” –  si-a anuntat cititorii ca isi suspenda temporar aparitiile. 

 
Statul va restaura si reamenaja Cimitirul Vesel de la SapantaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :330
Monday, 20 February 2006
Faimosul Cimitir Vesel de la Sapanta, din judetul Maramures, va fi restaurat si reamenajat cu ajutorul Guvernului, care, saptamana trecuta, a decis sa suplimenteze bugetul Ministerului Culturii si Cultelor cu suma de 300.000 RON, in vederea executarii lucrarilor de la acest monument istoric.

Lucrarile vor fi executate de catre specialisti autorizati, conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Proiectul de restaurare, conservare si amenajare a Cimitirului Vesel presupune, pe langa restaurarea crucilor sculptate, si amenajarea Cimitirului cu banci, corpuri de iluminat si pubele. Cele 300 de cruci cu epitafuri din Cimitirul vesel de la Sapanta sunt sculptate in lemn de stejar, dupa metoda lui Stan Ioan Patras, cel care, timp de 50 de ani, incepand cu 1931, s-a dedicat sculptarii crucilor din cimitir. Din cauza climatului din zona, crucile sunt in pericol de degradare si necesita lucrari de conservare si restaurare.

Cimitirul Vesel de la Sapanta este vizitat anual de 30.000 de turisti, cosntituind nu numai o marturie a culturii traditionale romanesti din Maramures, ci si un catalizator al turismului din aceasta zona. De asemenea, Cimitirul Vesel beneficiaza de faima internationala, facand cunoscute in lume valorile culturale maramuresene.

Suma pentru suplimentarea bugetului MCC provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2006. Ministerul Culturii si Cultelor este autoritatea abilitata sa controleze utilizarea sumelor alocate acestui obiectiv de investitii.

 
100 de ani de la primul zbor autopropulsat al lui Traian VuiaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :376
Monday, 20 February 2006
Anul 2006 va marca in Romania derularea programului aniversar „Centenarul Zborului Traian Vuia”, organizat cu ocazia implinirii a 100 de ani de la realizarea primului zbor autopropulsat al pilotului roman.

Actiunea va fi finatata de statul roman cu suma de 6.443.000 RON, acordati de Guvern din bugetele aprobate pe anul 2006 pentru institutiile care vor organiza actiunile. Pentru realiazarea programului, se va

infiinta o comisie formata din reprezentanti ai institutiilor responsabile de program, comisie care va coordona si urmari desfasurarea actiunilor planificate.  Comisia Interministeriala va fi sprijinita in organizarea programului Centenarul Zborului Traian Vuia de institutii, organisme, fundatii si asociatii din domeniul aeronauticii si al administratiilor locale care au propus unele dintre actiunile cuprinse in program. Astfel, principalele evenimente din Centenarul Zborului Traian Vuia vor avea loc la Bucuresti: expozitia internationala de aeronave, la care vor fi expuse aparatele Vuia I si Vlaicu, si spectacolul aerian international RoIAS 2006. Sarbatorirea zborului lui Traian Vuia va avea loc simultan la Academia Romana si la Montesson (langa Paris, locul unde Traian Vuia a realizat primul sau zbor autopropulsat, pe 18 martie 1906).

In cadrul Centenarului vor fi fabricate replici ale unor aeronave istorice romanesti ca aeroplanele Vuia 1 si 2, Vlaicu, Coanda, vor fi reconditionate placile comemorative de la Montesson si Garches, din Franta si se va realiza un grup statuar Traian Vuia si va fi inaugurat un hangar Traian Vuia in cadrul Muzeului Aviatiei de la baza militara Pipera. Totodata, este prevazuta editarea albumului „Traian Vuia si epoca sa” in limbile romana, engleza, franceza si germana, reeditarea biografiei Traian Vuia, realizarea unui mini-serial de televiziune „Traian Vuia si aeronavele sale profetice” si vor fi organizate expozitii itinerante la Institutele Culturale romanesti din Franta, Germania, Anglia, Italia si SUA. Cu ocazia centenarului, Aeroclubul Romaniei va reedita raidul Bucuresti - Capetown cu aeronave ultrausoare. Vor exista colaborari cu televiziuni specializate in programe de documentare stiintifica ca National Geographic sau Discovery.

Centenarul include si un subprogram dedicat mediatizarii pe plan national si international a celor mai importante contributii romanesti la dezvoltarea aeronauticii in cadrul caruia vor fi puse in valoare personalitati ca Aurel Vlaicu, Henri Coanda, George Valentin Bibescu, Ion Paulat, Filip Mihail, Elie Carafoli, Radu Maticade sau Iosif Simion.

 
Teatrul National din Targu Mures la festivalul „Zilele culturii romanesti” de la StrasbourgPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta/Romanian Global News
Accesari :360
Monday, 20 February 2006
Teatrul National din Targu-Mures reprezinta Romania la festivalul "Zilele culturii romanesti" de la Strasbourg, organizat in perioada 20 februarie - 5 martie.

Potrivit directorului teatrului muresean, Cristian Ioan, citat de Rompres, Teatrul National din Targu-Mures este singurul din Romania care va participa la festival si, in perioada 20 - 26 februarie, va pune in scena, la Teatrul Scala din Strasbourg, piesa "Variatiuni enigmatice", de Eric Emmanuell Schmit. Piesa va fi jucata in limba franceza de actorii Ion Ritiu si Aurel Stefanescu, iar regia este semnata de Cristian Ioan. De asemenea, in perioada 21 - 26 februarie, de la ora 15.00, actorii Teatrului National din Targu-Mures vor spune povesti romanesti in limba franceza. Din programul festivalului "Zilele culturii romanesti" de la Strasbourg nu lipsesc conferintele despre limba romana, despre cei mai mari artisti romani, precum Brancusi, momentele poetice si concertele de muzica contemporana.

In perioada 1 - 7 martie, in cadrul festivalului, la Cinema Odysee va fi organizata saptamana cinematografiei romanesti, unde vor rula filmele "Moartea domnului Lazarescu", "Niky si Flo", "Dupa amiaza unui tortionar" si "Naica".

Festivalul "Zilele culturii romanesti" de la Strasbourg este organizat de Primaria Strasbourg si ACAR - Asociatia Culturala si Amicala Romana. Alaturi de Teatrul National din Targu Mures, la eveniment vor mai participa Filarmonica din Iasi, pictorii Ioan Vianu, din Iasi, Ioan Maric, din Bacau, Ciprian Bodea, din Timisoara, etc.

 
Lucian Pintilie si Corneliu Porumboiu, dupa Berlinala, la ICRPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :365
Monday, 20 February 2006
Cele doua filme care au reprezentat Romania la Berlinala, in cadrul sectiunii Forum, „Tertium Non Datur”, de Lucian Pintilie si „Visul lui Liviu” al lui Corneliu Porumboiu vor fi prezentate joi, 23 februarie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman.

Proiectia va fi urmata de o discutie moderata de criticul de film Alex Leo Serban, cu participarea celor doi cineasti.

Potrivit ICR, coproductia romano-franceza „Tertium non datur”, scenariul si regia Lucian Pintilie, este o adaptare dupa nuvela „Capul de zimbru” a lui Vasile Voiculescu. Teme actuale – mandria, onoarea si demagogia – se impletesc intr-o poveste situata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul, descris in comunicatul de presa al Berlinalei ca o „parabola politica de o admirabila rigoare”, este primul dintr-un proiect constand intr-o serie de productii de 40 de minute care vor forma un lungmetraj. Urmatoarele parti vor fi adaptari dupa texte de Dostoievski si Cehov. Din distributia filmului fac parte Victor Rebengiuc, Tudor Aaron Istodor, Sorin Leoveanu, Cornel Scripcaru si Bogdan Stanoevici. Imaginea este realizata de Silviu Stavila, iar coloana sonora de Ada Milea.

„Visul lui Liviu” (2004) este primul film realizat de Corneliu Porumboiu dupa absolvirea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica si reprezinta debutul sau la Berlinala. Pelicula spune povestea unui tanar chinuit de un vis straniu, care il face sa priveasca resemnat lumea din jur. Productia, cu Dragos Bucur si Luiza Cocora in rolurile principale, a fost distinsa cu Premiul pentru cel mai bun film romanesc la Transilvania International Film Festival (TIFF) 2004. In palmaresul regizorului mai figureaza Premiul Opera Prima al Uniunii Cineastilor (pentru „Visul lui Liviu”),  Premiul al doilea - sectiunea Cinefondation, la Festivalul de la Cannes, Premiul pentru cel mai bun scurt metraj - Cinema Mediteraneen Film Festival, Montpellier si Premiul pentru cel mai bun regizor - Festivalul de Film Anonimul (pentru „Calatorie la oras”), Premiul special al juriului - Festivalul de Film DaKino (cu scurtmetrajul „Pe aripile vinului”).

Accesul publicului la vizionari este liber.                                                   

 
Spectacol Grigore Lese si invitatii la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :365
Monday, 20 February 2006
Oficiul National pentru Cultul Eroilor (ONCE) in colaborare cu Fundatia Culturala „Om Bun” organizeaza un concert extraordinar „Grigore Lese si invitatii sai”.

Spectacolul va avea loc pe 26 martie la Sala Mihail Jora a Societatii Romane de Radiodifuziune. Fondurile obtinute cu acest prilej vor fi folosite pentru lucrari de reabilitare la unele opere comemorative de razboi din Romania si pentru continuarea proiectelor de reconstructie a unor cimitire de onoare din Republica Moldova si Ucraina, se arata intr-un comunicat al ONCE. Spectacolul este primul dintr-o serie de manifestari culturale, care vor fi organizate in cursul anului 2006, marcand 90 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial si 65 de ani de la intrarea in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Prin aceste evenimente, se urmareste sensibilizarea si atragerea societatii civile in actiunile de comemorare si de pastrare a unei atitudini de respect fata de cei care s-au jertfit pentru tara.

 

 
Progresele Romaniei in domeniul Justiei si Afacerilor Interne vor fi evaluate de UEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :364
Monday, 20 February 2006
Ministrul Justitiei, Monica Macovei si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca vor participa in zilele de 20 si 21 februarie la reuniunea Consiliului ministrilor de justitie si afaceri interne al Uniunii Europene – JAI.

Pe agenda reuniunii se afla, printre altele, discutarea Regulamentului privind somatia europeana de plata si Decizia cadru privind mandatul european de obtinere a probelor. Macovei si Galca se vor intalni, in cursul zilei de luni, 20 februarie, cu comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini si cu comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn. Temele de discutie sunt progresele obtinute de Romania in contextul pregatirii pentru aderarea la Uniunea Europeana si reforma justitiei.

 
Prezenta romaneasca la Forumul pentru Securitatea GeorgieiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :327
Monday, 20 February 2006

Secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, Ion - Mircea Plangu, a participat in perioada 16 – 19 februarie la lucrarile Forumului pentru Securitatea Georgiei, desfasurat la Tbilisi, Georgia.

Lucrarile Forumului au abordat chestiuni privind politica externa si de aparare a Georgiei, parcursul de apropiere a acesteia de NATO, precum si contributia acestui stat la mentinerea securitatii regionale.

Cu aceasta ocazie a avut loc si o reuniune la nivel de ministri adjuncti ai apararii cu reprezentantii tarii gazda, ai Tarilor Baltice si cu cei din Bulgaria, Romania, Turcia si Statele Unite ale Americii. Au fost discutate perspectivele viitoarei cooperari cu Ministerul Apararii din Georgia, se arata intr-un comunicat de presa emis de MApN. De asemenea, pe parcursul Forumului, secretarul de stat Plangu a avut o scurta intrevedere bilaterala cu doamna Sonya Atanassova Yankulova, secretar de stat in Ministerul Apararii din Bulgaria. 
Profesori militari romani, la Conferinta de Securitate de la VienaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :294
Monday, 20 February 2006
O delegatie a Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” participa in intervalul 20- 21 februarie la Conferinta de Cercetare pe Probleme de Securitate care are loc in capitala Austriei, Viena.

Pe parcursul prezentei la activitate, membrii delegatiei romane vor identifica posibilitati de extindere a proiectelor proprii de cercetare, aflate in desfasurare in cadrul Programului National de Cercetare in domeniul securitatii. In sesiunea finala a conferintei acestia vor prezenta doua proiecte de cercetare, unul referitor la dezvoltarea competentelor de difuzare de informatii digitale in sistem e-learning pentru managementul crizelor, iar celalalt privind crearea unui centru de excelenta pentru studii de securitate in zona Balcanilor si spatiului Marii Negre, informeaza MApN.

Conducerea Universitatii Nationale de Aparare „Carol I" este preocupata de perspectiva ca aceasta institutie sa devina un puternic centru de cercetare in domeniul securitatii si managementului crizelor, pregatit pentru a lansa proiecte bugetare prin fonduri europene.

 
Bilant al vizitei lui Ungureanu la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :458
Monday, 20 February 2006
{mosimage}Seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu, a intreprins, in perioada 16-17 februarie, o vizita oficiala la Chisinau, la invitatia lui Andrei Stratan, viceprim-ministru si ministru al afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova.

{mosimage}Pe agenda vizitei lui Ungureanu dincolo de Prut s-au aflat intrevederi cu presedintele basarabean Vladimir Voronin, cu premierul Vasile Tarlev, cu omologul sau Andrei Stratan, cu  presedintele Parlamentului, Marian Lupu, precum si cu reprezentantii grupurilor parlamentare din Parlamentul de la Chisinau. Printre subiectele dezbatute la Chisinau s-au aflat si cele legate de introducerea de vize pentru romanii din Basarabia incepand cu 1 ianuarie 2007, proiectele de cooperare transfrontaliera, dezvoltarea de proiecte comune in domeniul energetic si perspectivele de solutionare a conflictului  din Transnistria, precum si teme de interes comun aflate pe agenda internationala, cu precadere cele cu incidenta asupra stabilitatii regionale, se arata intr-un comunicat al MAE.

Partea romana a prezentat autoritatilor de la Chisinau trei proiecte de acorduri bilaterale: Acordul Cadru privind Parteneriatul Strategic pentru Europa intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor si facilitarea acordarii vizelor si Protocolul privind colaborarea dintre Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova.  Discutiile s-au concentrat pe modalitatile in care autoritatile de la Bucuresti pot sprijini Republica Moldova in demersurile sale de apropiere de structurile europene si euro-atlantice. Parteneriatul European pe care Romania il propune Chisinaului vizeaza acordarea de sprijin pentru infaptuirea reformelor necesare consolidarii traseului european al Republicii Moldova. 

Romania va introduce, in relatia cu Republica Moldova, regimul de calatorii pe baza de vize, printr-un acord bilateral, conform obligatiilor asumate de tara noastra pe linie UE. Textul acordului propus de partea romana prevede aplicarea intregului set de facilitati permis de acquis-ul Schengen si utilizat la nivelul statelor membre UE, printre care: scutirea de vize pentru posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu; scutire de vize pentru membrii echipajelor navelor si aeronavelor; vize cu valabilitate de 1 an pentru mai multe categorii de persoane; vize cu valabilitate de pana la 5 ani pentru oamenii de afaceri reprezentanti ai unor companii cu mare putere economica si financiara; termene scurte de procesare; vize fara invitatii (numai cu prezentarea unor documente care sa demonstreze calitatea de beneficiar al facilitatii si scopul vizitei in Romania). Pentru a evita o posibila situatie de blocaj la data intrarii in vigoare a acordului (data aderarii), Romania va incepe emiterea vizelor la inceputul lunii noiembrie a acestui an. 

Programele de cooperare transfrontaliera derulate prin intermediul viitorului Instrument European de Vecinatate vor inlocui, din 2007, actualele programe de vecinatate, oferind oportunitati de colaborare stransa in domenii precum justitie si afaceri interne, dezvoltarea infrastructurii sau intarirea capacitatii administratiei locale.

Pe de alta parte, Romania s-a aratat interesata de procesul si modul in care va fi reglementat conflictul transnistrean si a declarat ca sustine in mod sincer si consecvent respectarea pozitiei Republicii Moldova in acest proces.

In ceea ce priveste armonizarea cadrului juridic bilateral, este nevoie de adoptarea sau revizuirea instrumentelor juridice in urmatoarele domenii: promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, recunoasterea reciproca a diplomelor, certificatelor si titlurilor stiintifice, securitatea sociala, regimul juridic al mormintelor de razboi romanesti situate pe teritoriul Republicii Moldova, readmisie, invatamant, controlul comun la frontiera, regimul frontierei de stat, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera.

Cu prilejul vizitei, cei doi ministri de externe au semnat o scrisoare comuna adresata ministrului de externe ucrainean, Boris Tarasiuk, pentru urgentarea operationalizarii Centrului Comun de Contact la Frontiera de la Galati.

Programul sefului diplomatiei romane in capitala Republicii Moldova a mai cuprins intalniri cu reprezentantii a patru scoli cu predare in grafie latina din Transnistria, ai organizatiilor neguvernamentale din Republica Moldova si ai presei scrise de limba romana. Ministrul roman de externe a detaliat modul in care tara noastra valorifica presedintia Comitetului de Ministri la Consiliul Europei pentru a capta si a mentine atentia organizatiilor internationale asupra cazului scolilor cu grafie latina din regiunea transnistreana. De asemenea, a apreciat faptul ca societatea civila din Republica Moldova are un rol important in asigurarea difuzarii corecte a informatiei, in organizarea unor cursuri de instruire pentru specialistii sau functionarii de stat, precum si in avertizarea factorilor politici (Guvern, Parlament) asupra deficientelor constatate.

Mihai-Razvan Ungureanu s-a intalnit si cu rudele celor doi detinuti politici de la Tiraspol, Tudor Petrov-Popa si Andrei Ivantoc, carora le-a dat asigurari ca Romania actioneaza consecvent, pe toate canalele diplomatice pe care le are la dispozitie, pentru eliberarea celor doi cetateni romani.

De asemenea, ministrul roman al afacerilor externe a sustinut o prelegere in fata studentilor Universitatii de Stat a Republicii Moldova, cu tema “Romania si Republica Moldova - un parteneriat pentru Europa”. 

Vizita oficiala a sefului diplomatiei romane la Chisinau premerge vizita oficiala a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in Republica Moldova, din primavara acestui an.

 
Centru destinat comunitatii romanesti din Marea BritaniePDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :366
Monday, 20 February 2006
Ziarul “Roman in UK”, impreuna cu site-ul www.romani.co.uk , Nicu Dinescu si Nicole Formescu, au demarat pe data de 1 februarie 2006 proiectul “ Romani in UK “, sustinut de catre restaurantul romanesc 32 Old Bailey’s si autoritatile romane, prin care se doreste crearea unui centru al comunitatii romanilor din UK.

Centrul este gandit ca un punct care sa acorde sprijin si ajutor tuturor romanilor din UK, asistenta sociala si juridica, precum si informatii despre viata in UK, informeaza forumul romanilor din Marea Britanie. Proiectul a fost demarat prin infiintarea institutiei filantropice “Romani in UK”.

In lunile ce urmeaza, iniatitorii acestui proiect vor incerca sa stranga fondurile necesare infiintarii unui sediu al centrului, ca si pentru lansarea unui simbol al romanilor din UK, care sa ii uneasca pe romanii de aici si sa promoveze imaginea lor in Marea Britanie.

Ca o prima etapa a acestui proiect, in perioada 3-12 martie, se vor desfasura in cateva locatii din UK o serie de concerte cu trupa Talisman. Pretul biletelor va fi de 15 lire sterline, iar castigurile vor fi depuse in contul “Romani in UK”. Initiatorii proiectului vor sponsoriza noul inceput din fondurile proprii.

Tot in luna martie, “Romani in UK” va lansa Caravana „Romani in UK”, ce va avea ca scop vizitarea comunitatilor de romani raspandite in UK, promovarea proiectului si strangerea de fonduri pentru inaugurarea viitorului centru de asistenta pentru romanii din UK. Organizatorii lanseaza un apel catre toti cei care doresc sa se alature acestei initiave sa o faca, pentru ca este nevoie de ajutorul lor pentru reusita. Pana la gasirea unui sediu, institutia Romani in UK va fiinta in cadrul redactiei ziarului „Romani in UK”, la adresa 110 Britannia House, 11 Glenthorne Road, Hammersmith, London, W6 0LH. Tel/ fax: 020 8846 9721.

 
Decretul Flussi va fi publicat in 13 martiePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :352
Monday, 20 February 2006

Publicarea in Gazzetta Ufficiale a Decretului Flussi pe anul 2006 a fost amanata pana la data de 13 martie. Incepand de la aceasta data vor mai trebui sa treaca inca sapte zile pana ce angajatorii vor putea depune cererile pentru obtinerea cotelor alocate prin decret.

In prezent exista 6.400 de oficii postale in intreaga Italie, autorizate sa primeasca cererile angajatorilor.

Formularele care vor putea fi depuse dupa data de 13 martie au fost disponibile angajatorilor la oficiile postale incepand de sambata, 18 februarie, insa fiecare dintre angajatori a putut obtine numai cate 5 kit-uri. Numarul mare de angajatori sositi la oficiile postale au facut sa se epuizeze rapid formularele alocate, insa autoritatile au anuntat ca si luni, 20 februarie, vor mai exista formulare la dispozitia acestora.

In momentul in care vor putea fi depuse cererile, angajatorii vor trebui sa aiba un dosar din care sa faca parte copii dupa documentele proprii de identitate, copii dupa pasaportul lucratorului, certificatul de inscriere la Camera de Comert cu viza antimafia (a societatii sau firmei care prezinta cererea de autorizare pentru munca) sau autocertificarea titularului firmei sau a administratorului socieatii asupra situatiei venitului, precum si copiile DM10 si cele dupa dovezile de plata ale contributiilor pentru subordonatii firmei sau societatii.

 
Basarabenii care locuiesc la frontiera cu Romania pot intra in tarile UE fara viza SchengenPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :439
Monday, 20 February 2006
Parlamentul Uniunii Europene (UE) a adoptat in prima lectura un document prin intermediul caruia cetatenii care locuiesc intr-o zona aflata la maxim 30 km distanta de frontiera cu statele UE vor putea intra pe teritoriul Uniunii Europene cu un document special - "Viza-L".

Conform Infotag, titularii acestui document urmeaza sa detina acte care sa confirme domiciliul in zona de frontiera cu Uniunea Europeana pe parcursul a cel putin un an, precum si detinerea unor proprietati imobiliare. In categoria cetatenilor la care a facut referire Parlamentul Uniunii Europene se numara si basarabenii, aceia dintre ei care locuiesc la frontiera cu Romania urmand sa intre liber pe teritoriul UE fara viza Schengen. Astfel, dupa ce tara noastra va fi inclusa in Uniune, accesul basarabenilor din apropierea Romaniei se va face pe baza documentului special "Viza-L", care va fi valabil cinci ani.

 
O romanca in audienta in 10 Downing StreetPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :443
Monday, 20 February 2006
{mosimage}Vineri, 17 februarie 2006, la ora 11:00, Nicole Formescu, impreuna cu fiica ei, Ayanna Lee, in varsta de 5 ani, au batut la 10 Downing Street, pentru a-i inmana lui Tony Blair o petitie.

{mosimage}Potrivit ziarului Roman in UK”, Nicole Formescu i-a propus primului ministru britanic o schimbare radicala in legea privind obligatiile tatilor fata de copii, si sustinerea mamelor care isi cresc copiii singure. Nicole Formescu i-a adresat premierului Tony Blair o scrisoare la inceputul anului 2006, si a fost convocata personal la 10 Downing Street, dupa ce interviurile date pentru Evening Standard si The Guardian, in luna ianuarie, au creat furori in mass-media, iar scrisoarea acesteia a fost citita in Parlament.

“Imi pare bine ca am ajuns aici, si sper sa primesc un raspuns concret, care sa ajute multele mame care isi cresc copiii singure, si nu primesc nici un ajutor din partea tatilor. Multumesc ziarului “Roman in UK” pentru sprijinul acordat” a spus Nicole Formescu.

Nicole, in varsta de 36 de ani, este o respectata compozitoare la Londra. S-a stabilit in Anglia in 1990, si se declara printesa in exil a familiei regale a Romaniei, desi isi castiga existenta compunand piese muzicale.

 
Inca o saptamana de inscrieri pentru sefia Societatii Romane din IrlandaPDF Print E-mail
Dublin, Irlanda/Romanian Global News
Accesari :224
Monday, 20 February 2006
Romanii care sunt inscrisi in Societatea Romana din Irlanda si doresc sa se afle la conducerea acestei asociatii mai au o saptamana la dispozitie pentru a se anunta pe lista candidatilor la alegerile interne de sambata, 4 martie.

Pana in prezent, la acestea s-au inscris opt persoane: Ion Anghel, actualul presedinte, Vasile Dehelean, Nicolae Fodoca, Vasile Ungureanu, Catalin Bozocean, Cezar Gaman, Claudiu Clopotaru si Alexandru Radu Pop. Asociatia romaneasca ii anunta pe toti cei care doresc sa candideze la aceste alegeri sa isi depuna candidatura la sediul organizatiei din 90 Meath Street Dublin 8, fie personal, fie prin posta. Respectiva candidatura trebuie sa contina un Curriculum vitae (din care sa reiasa ca este rezident in Irlanda), cateva randuri in care sa se arate ce anume a facut in organizatie pana in prezent, prezentarea planurilor de viitor are si o declaratie din care sa reiasa ca intelege faptul ca munca in cadrul organizatiei este voluntara, informeaza Societatea Romana din Irlanda.

Programul manifestarii va incepe la ora 16:00, cu inregistrarea intalnirii generale anuale, urmata de o introducere facuta de presedintele Anghel, raportul anual al societatii, rapoartele financiare si bilantul societatii din anul precedent, diverse probleme propuse de membrii asociatiei, intrebari si raspunsuri si, spre final, alegerea unui comitet executiv, informeaza Societatea Romana din Irlanda. Adunarea Generala Anuala se va incheia in jurul orei 18:00, dupa numararea voturilor exprimate de membrii sai.

 
Realizarile unui roman in ChicagoPDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :623
Monday, 20 February 2006
L-am cunoscut pe Jean Herman in anul 1990, la Forumul Romanesc, unde veneau multi romani. Dar am ramas prieten doar cu el si cu Zeno Ivy.

Au trecut anii, s-au schimbat multe lucruri, s-au schimbat si oamenii. Forumul s-a destramat, iar oamenii s-au raspandit. Numai ca Jean al nostru nu a disparut in necunoscut ca majoritatea, ci s-a gandit sa faca ceva pentru oameni si in special pentru romanii care veneau in acei ani foarte multi, pentru ca se schimbasera multe si in Romania si in intreaga Europa. Cazuse Zidul Berlinului si Balaurul Rosu din Rasarit.

Inceputul a fost greu, ajutat de fratele meu Florian si in scurt timp si de mine si de Lilian Quiles, o doamna portoricana care lucra la City Hall. A urmat problema numelui si pentru ca toti eram romani, am zis sa o numim "Asociatia Romano-Americana", dar Jean a avut o parere mai buna, propunand sa-i spunem "European-American Association". De ce a fost buna ideea? Pentru ca in cartier erau mai multe nationalitati, ca: portoricani, ucrainieni, rusi, polonezi, lituanieni si romani. Aceasta denumire a fost data acum 15 ani si putem spune ca a ea a premers ideii "Uniunii Europene", care azi face atata valva in Europa.

Aceasta Asociatie putem spune ca a fost fondata de voluntari si, alaturi de Jean Herman, Florian Buchiu, Lilian Quiles, Jean Bukiu, au mai fost Anisoara Stanescu, Elena Poleuca si altii ale caror nume imi scapa acum si ii rog sa ma ierte.

Jean Herman a reusit sa faca o Asociatie care are mai multe preocupari, si anume: in primul rand, ajuta lunar cu alimente gratuite pe oamenii din cartier care au un venit mic. Toamna se fac formele pentru ajutorarea oamenilor cu energie electrica si gaze gratuite, mai ales in anii cand verile au fost foarte calduroase si consumul de energie electrica este foarte mare datorita aerului conditionat. In al treilea rand, sunt angajate sute de femei care ajuta persoane in varsta si bolnave la curatenie, cumparaturi, gatit, spalat rufe etc. Apoi, Jean Herman a reusit sa obtina de la Primarie (City Hall) case abandonate datorita unor incendii, sa le repare si sa le dea in folosinta cu plata in rate, oamenilor fara casa, mai ales noilor veniti.

Aceasta intreprindere a progresat foarte mult in ultimul timp, acum 15 ani avea doar o functionara, iar acum are sase, pentru ca femeile care lucreaza la batrani se ridica la ordinul sutelor (peste 250 de muncitoare si peste 650 de clienti). Casa in care functioneaza Asociatia este proprietatea lui Jean Herman, iar in apartamentele de la etaj au stat multi romani nou veniti, fara sa plateasca chirie.

Putem spune ca ceea ce este important in viata unui om sunt realizarile sale. Multi alti romani au realizarile lor, dar Jean Herman a facut ceva mai mult si mai important: a jutat si ajuta oameni, astfel incat putem spune ca ne mandrim cu asemenea romani.

Cu ocazia implinirii a 15 ani de existenta a acestei Asociatii, uram intemeietorului ei, Jean Herman, cat si tuturor colaboratorilor, functionari si voluntari, sanatate si viata lunga, ca sa poata duce mai departe aceasta Asociatie, binecuvantata de Dumnezeu.

(Preluare saptamanalul „Meridianul”, editia 448, un articol de de Jean Bukiu)

 
A luat fiinta la Sydney Asociatia Cultural-Sportiva DaciaPDF Print E-mail
Sydney, Australia/Romanian Global News
Accesari :236
Monday, 20 February 2006
O noua asociatie romaneasca a luat nastere luna trecuta la Sydney, sub numele de „Asociatia Cultural-Sportiva Dacia”.

In Constitutia  Asociatiei apar aliniate noi, mult asteptate de romanii din Australia: "ACS-Dacia cuprinde tineri entuziasti, fara afinitati politice, religioase sau de alta natura, si isi propune transmiterea unui suflu nou si tineresc vietii comunitare din Australia-Sydney, un puternic ecou in mintea si sufletul celor care simt si gandesc romaneste". Revista de Arta si Cultura "Iosif Vulcan", este hotarata sa acorde tot sprijinul de popularitate si servicii, pentru ca Asociatia tineretului din Sydney, sa reuseasca sa preia stafeta viitorului. Biblioteca "Mihai Eminescu" din Wollongong, prin bibliotecarul sau, Ioan Miclau, va darui cateva carti valoroase de cultura, literatura si istorie romaneasca  tinerei asociatii din Sydney. Astfel se va desteleni o cale noua de viata comunitara in Sydney, inlaturandu-se unele mentalitati vechi, spre a se face legatura prezentului cu perspectivele viitorului ce se incropeste in acest inceput de nou mileniu. "Le dorim succes si in activitatile sportive!"

(Pentru Romanian Global News a transmis din Australia, Ioan Miclau)

 
Mandria de a fi romanPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :646
Monday, 20 February 2006
Poate ca suna comunist sau sentimental, dar este un sentiment ce ne ajuta sa reusim, sa rezistam aici.

Am cunoscut multi romani ce vor sa para spanioli, iar in cei 7 ani ai mei de Spania am invatat ca ai mai mult de castigat daca recunosti si daca iti duci cu mandrie cetatenia. Din pacate, aici, pe coasta catalana, romanii fac mai mult rau decat bine, dar sunt si oameni cinstiti si la locul lor. Eu nu ma ascund si fac tot ce pot sa dau de stire ca sunt si romani buni, ca avem cultura si ca , in definitiv, Romania nu este o tara de hoti si de cersetori.

In Malgrat de  Mar, in luna august se organizeaza “La fiesta de la diversidad”  la care participa diferite tari, reprezentate de imigranti din aceasta localitate. Eu organizez   standul Romaniei. Scopul este de a prezenta cultura, traditiile si gastronomia fiecarei tari in parte. Ce impresii mi-am facut? In general, trecatorii erau surprinsi de asemanarea limbii romane cu spaniola sau catalana, surprinsi ca romana este limba latina (cred ca toti sunteti de acord cu mine ca spaniolii nu prea cunosc acest lucru). A avut mare succes salata de vinete si Gheorghe Zamfir.

Drept urmare, la sfarsitul acestei luni am fost invitata de primaria acestei localitati sa dau un curs de gastronomie romaneasca.

Partea neagra? Sa vezi romani ce trec prin fata standului si se uita in partea cealalta ca si cand nu ne-ar fi vazut...cu toate ca aveam muzica romaneasca si scria destul de mare numele tarii.
Asta mi se pare intr-adevar trist cand romanii isi neaga redacinile, cand vor sa para ceea ce nu sunt si nu vor fi niciodata...spanioli.

(Corespondenta din Catalunya pentru portalul Spania Romaneasca)

 
Cenaclul „Luceafarul”, la inceput de drum la Las VegasPDF Print E-mail
Las Vegas, SUA/Romanian Global News
Accesari :354
Monday, 20 February 2006
Romanii din Las Vegas au infiintat in luna ianuarie a acestui an un nou cenaclu literar romanesc care va functiona sub titulatura “Luceafarul”.

Activitatile de pana acum ale  cenaclului au constat in doua seri de poezie, proza si arta, la care au participat cativa iubitori de arta romani din localitatea americana, informeaza Las Vegas Romanian Journal. De altfel, prima intalnire, care a avut loc pe 14 ianuarie, s-a desfasurat sub auspiciul comemorarii zilei de nastere a marelui poet roman, Mihai Eminescu. Intalnirile cenaclului au loc de doua ori pe luna, sambata, incepand cu ora 17:00, iar mai multe detalii despre aceasta actiune culturala romaneasca se pot obtine de la numarul de telefon 702.696.0647.

 
Principele Radu promoveaza Romania in Statele UnitePDF Print E-mail
Illinois, SUA/Romanian Global News
Accesari :327
Monday, 20 February 2006
Principele Radu de Hohenzolern-Veringen va incepe luni, 20 februarie, o vizita de promovare a Romaniei in Statele Unite.

Timp de opt zile, reprezentantul special al Guvernului de la Bucuresti pe probleme de Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, va vizita statele Illinois, Indiana si Massachusetts pentru a promova interesele Romaniei in mai multe domenii ale societatii americane, transmite Rompres.

Turneul Principelui Radu face parte din proiectul "Friendship Tour", care urmareste promovarea, prin vizite succesive, a intereselor romanesti in domeniile politic, economic, educational sau cultural de peste Ocean.  Reprezentantul special al Guvernului se va intalni cu reprezentanti ai mediului universitar, politic, jurnalistic, economic, al comunitatilor romanesti, precum si a celor evreiesti din SUA.

 
Chenzena culturala franco – romana la StrasbourgPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta/Romanian Global News
Accesari :350
Monday, 20 February 2006
Asociatia romanilor din Strasbourg, ACAR, in partenariat cu Primaria din Strasbourg, va organiza in perioada 20 februarie-5 martie, o Chenzena culturala franco - romana.

Deschiderea oficiala a acestei serii de manifestari este programata pentru luni, 20 februarie, de la ora 18.00, in Salle de la Bourse. In perioada 20-25 februarie si duminica, 26 februarie Teatrul National din Targu Mures va prezenta la Taps Scala piesa “Variatiuni Enigmatice”, de Eric Emmanuelle Schmit.

Tot incepand cu data de 20 februarie si pana in 3 martie doi artisti romani, Ioan Vinau (pictura contemporana) si Ioan Maric (pictura naiva), isi vor expune lucrarile in cadrul unei Expozitii ce va fi gazduita de Salle de la Bourse. Vor mai expune alaturi de cei doi romani Mihaela Pimbert, France Beyler, Renaud Beraldin si Nicolas Ungerer. In aceeasi perioada Salle de la Bourse va gazdui si o expozitie de pictura a unor tineri pictori francezi si romani care au facut un stagiu si au pictat fiecare in tara celuilat: Ciprian Bodea si Hadrien Gras. Tot la Salle de la Bourse cei interesati vor putea vedea si o expozitie de fotografii din Romania, realizata de Claude Unsinger si Francis Ernst.

Intre 21 si 26 februarie Teatrul National din Targu Mures va prezenta la Caveau de la Scala o serie de povesti romanesti in franceza, in fiecare zi de la ora 15.00.

Zilele de 22 si 23 februarie vor fi dedicate conferintelor, dupa cum urmeaza: in data de 22 februarie, de la ora 20.00, Magdalena Popescu-Marin, de la Academia de Stiinte din Bucuresti, va sustine conferinta “Relatinizarea limbii romane”, in timp ce pe 23 februarie, tot de la ora 20.00, Ulpiu Vlad, compozitor si profesor la Academia de muzica din Bucuresti si Beat Foellmi, profesor de muzicologie la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg vor sustine conferinta cu tema “George Enescu intre Bucuresti si Paris”. 

Pe 24 febuarie, sala de concerte a Muzeului de Arta Moderna si Contemporana va gazdui, de la ora 20.00, un concert de muzica contemporana romaneasca cu grupul “Partita Radicale”, din Germania.

In 25 februarie, de la ora 10.30, va avea loc la Salle de la Bourse, conferinta “Brancusi, parintele sculpturii moderne”, iar la ora 14.30 “Tristan Tzara si literatura DADA”, prezentate de Vasile Maruta, profesor la Universitatea din Nancy. Tot pe 25 februarie, elevii si profesorii scolilor de muzica reunite din Bouxwiller, Ingwiller si Dettwiller vor prezenta un concert de muzica contemporana romaneasca, la sala de concerte a Muzeului de Arta Moderna si Contemporana.

Pe 28 februarie, serie de evenimente va continua, de la ora 20.00, cu un moment poetic muzical Nichita Stanescu, cu Andrada Noaghiu si Angela Tudor, acompaniate la nai de Dorin Gheorghilas, tot la Salle de la Bourse.

In data de 1 martie, de la ora 20.00, conferinta “Geostrategia Europeana si cuvantul roman”  va fi prezentata de Cristian Stamatoiu, la Salle de la Bourse.

Pe 2 martie, va avea loc, de la ora 20.00, lansarea si prezentarea de carte “L’eau du puit”, “L’eau du Danube” si “Cantiques roumains” de Laurent Bayart. Seara va contine si momente muzicale romanesti cu doi muzicieni din Strasbourg.

In data de 3 martie, de la ora 18.30, se va desfasura  conferinta “Energia reinoitoare” prezentata de Carmen Vasile-Muller la Scoala nationala de ingineri (INSA), pe Boulevard de la Bictoire. In aceeasi zi, de la 19.30, se va desfasura si conferinta “Partenariatul dintre universitatile din Strasbourg si cele din Romania”, prezentata de Alain Cornet, Bernard Flament si Armand Erb, profesori universitari la INSA.

Pe 4 martie, de la ora 20.00 cei interesati vor putea lua parte, la Salle de la Bourse, la Balul Martisorului si la consursul de selectie pentru Miss Diaspora Mangalia 2006. Seara va fi animata de Benone Sinulescu, Gabriel Cotabita si formatia A2.

Concertul de inchidere al Chenzenei va avea loc in data de 5 martie, de la ora 17.00, si va prezenta invitatilor sai muzica romaneasca clasica si contemporana in interpretarea elevilor si profesorilor de la Scoala de muzica ARES. Concertul va avea loc la Salle du Tambourin, 10, rue d’Ankara, Strasbourg – Esplanade.

Chenzena culturala franco-romana se va incheia cu “Saptamana cinematografiei romanesti”, in perioada 1-7 martie, ce va avea loc la Cinema Odysee. Vor fi prezentate, cu aceasta ocazie, filmele “Moartea domnului Lazarescu”, “Niky si Flo”, “Dupa amiaza unui tortionar” si “Naica”.

 
Cenaclu literar pentru romanii de la „Apozitia”PDF Print E-mail
Munchen, Germania/Romanian Global News
Accesari :325
Monday, 20 February 2006
Asociatia culturala romano-germana „Apozitia” din Munchen isi asteapta din nou membrii sa ia parte la un cenaclu ce se va desfasura vineri, 24 februarie, la Centrul Cultural al Misiunii Unite din localitate.

Intrunirea va incepe la ora 18:00 si va include in program un moment de poezie, in care Ion Dumitru, Raluca Ilinca Schmitt si Lucretia Tarchila vor recita diferite pasaje, un forum de arta plastic ce va aduce in discutie lucrari ale pictorului Radu Anton Maier, si prezentarea filmului “Venetia in pericol”, un scurt documentar in expunerea lui Radu Anton Maier. Locul in care se va desfasura aceasta actiune culturala se afla la adresa Kreuzstrasse 16/1, 80331 Munchen, informeaza asociatia romaneasca.

 
Dubla celebrare la Capela „Sf. Siluan Atonitul” din MunchenPDF Print E-mail
Munchen, Germania/Romanian Global News
Accesari :259
Monday, 20 February 2006
Capela ortodoxa romana „Sfantul Siluan Atonitul” din Munchen ii va celebra luni, 27 februarie, pe Sf. Casian Romanul si pe Sf. Gherman din Dobrogea, a caror data de sarbatorire oficiala este pe 28 februarie.

Serviciul religios va incepe la ora 21:00, urmand ca pana in jurul orei 00:30 sa se oficieze Slujba Privegherii, urmata de Sf. Liturghie, anunta capela romaneasca. Sfantul Casian, originar din Dobrogea, este cel care a dus monahismul oriental in Occident, prin intemeierea a doua manastiri la Marsilia. 

 
Seara romaneasca la Dracula-Cafe din LiegePDF Print E-mail
Liege, Belgia/Romanian Global News
Accesari :276
Monday, 20 February 2006
{mosimage}Restaurantul romanesc Dracula-Cafe din Liege va organiza si la inceputul lunii viitoare, mai precis sambata, 4 martie, traditionala seara romaneasca.

{mosimage}Aceasta va incepe la ora 19:30, toti romaii care doresc sa participe la manifestare fiind rugati sa isi rezerve telefonic locul, apeland numarul 0495-943903. Cu aceasta ocazie, patronii romani ai restaurantului ii mai anunta pe conationalii lor ca serile romanesti se organizeaza in prima sambata din fiecare luna, informeaza Dracula-Cafe.

 
Duetul Hrusca-Biris, in concert la romanii din statul WashingtonPDF Print E-mail
Renton, SUA/Romanian Global News
Accesari :234
Monday, 20 February 2006
Tandemul muzical Stefan Hrusca si Veta Biris va poposi duminica, 12 martie, si la romanii din statul american Washington, unde va sustine un spectacol la Carco Theatre-Renton Community Center din orasul Renton.

Conform organizatorilor, compania AST International, Stefan Hrusca isi va prezenta cele mai frumoase cantece din creatia sa, in timp ce Veta Biris va veni in fata romanilor din Renton cu zestrea sa de cantece populare ardelenesti.

Reprezentatia va incepe la ora 18:00, pretul unui bilet de intrare fiind de 25 de dolari pentru adulti, 15 dolari pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani si gratuit pentru cei mai mici de 6 ani. Mai multe informatii despre rezervarea biletelor se pot obtine de la numarul de telefon 425-226-7346 sau de la adresa de e-mail info4me@astinternational.com.

 
Ultima zi de inscrieri pentru Ziua Femeii din ZurichPDF Print E-mail
Zurich, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :188
Monday, 20 February 2006
Romancele care locuiesc in orasul Zurich sau in preajma acestuia se mai pot inscrie pana in seara zilei de luni, 20 februarie, la petrecerea organizata sambata, 4 martie, de Ziua Femeii. 

Pana in prezent, pe lista se afla 35 de persoane, cele care vor sa se alature grupului de romance deja format putand sa isi anunte participarea la adresele de e-mail aschollenberger@hotmail.com, adelie2003@yahoo.com sau la numarul de telefon 078 834 32 75, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Pentru petrecere a fost stabilita o data limita de inscriere astfel incat cele doua organizatoare, Ana si Adela, sa poata sa faca rezervarea la un restaurant adecvat numarului de persoane care va participa la Ziua Femeii. Intalnirea grupului de petrecarete va avea loc sambata, 4 martie, la ora 17:00, la Hauptbahnhof Zurich, la Treffpunkt.

 
Artista Zamfira Farcas prezenta la inaugurarea a 18 galerii de arta la TorinoPDF Print E-mail
Torino, Italia/Romanian Global News
Accesari :339
Monday, 20 February 2006
{mosimage}18 galerii de arta au fost inaugurate in acelasi timp joi, 16 februarie, la Torino, cu ocazia Noptii Olimpice - Noaptea Alba (Notte Bianca) in varianta olimpica, in Regiunea Piemonte.

{mosimage}Galeriile au fost deschise in acelasi timp si au ramas deschise toata noaptea. Romania a fost reprezentata in cadrul acestui eveniment deosebit, de opera artistei Zamfira Facas, expusa la Galeriile Dieffe.

Expozitia a avut ca tema centala calatoria geografica si existentiala, conceputa ca inceput al unui ciclu cu o dezvoltare proprie, iar drumul inapoi considerat ca trecand inevitabil prin punctul de plecare.

Expozitia va ramane deschisa la Galeriile DIEFFE, pe Via Porta Palatina 9 (10122), martea si joia intre orele 11.30 si 15.00 si miercurea, vinerea si sambata intre orele 16.00 si 19.30.

 
Concert extraordinar pentru romanii din San DiegoPDF Print E-mail
San Diego, SUA/Romanian Global News
Accesari :208
Monday, 20 February 2006
Comunitatea de romani care locuieste in orasul californian San Diego este invitata duminica, 26 februarie, la Tierrasanta Baptist Church, la o seara  de exceptie de muzica clasica si contemporana.

Evenimentul cultural va incepe la ora 17:00 si va fi gazduit de acest lacas de cult aflat la adresa 6090 Santo Rd., San Diego, CA 92124, informeaza „Meridianul”, publicatie romaneasca din Statele Unite ale Americii. Intrarea va fi gratuita, iar la finalul concertului cei prezenti sunt asteptati la cateva gustari romanesti.

 
Sarbatoarea Martisorului este asteptata si de romanii din TorinoPDF Print E-mail
Torino, Italia/Romanian Global News
Accesari :238
Monday, 20 February 2006
Romanii din Torino se vor aduna sambata, 4 martie, la sediul Asociatiei „Fratia” pentru a sarbatori venirea primaverii si Martisorul.

Sarbatoarea Martisorului la romanii din Torino va fi insotita de o noua editie a concursului Miss Primavara, ce se va desfasura si ea tot sambata, de la ora 18.00. Fetele care vor participa la concurs trebuie sa aiba vasta cuprinsa intre 16 si 25 de ani. Spectacolul va cuprinde reprezentantii de muzica usoara, muzica folk, populara dar si reprezentatii de dans modern, sustinute de artisti invitati atat din Romania cat si din Italia.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions