Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Martie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
 
Portugalia a ratificat Tratatul de Aderare a Romaniei la UEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :325
Thursday, 09 March 2006
Parlamentul portughez a ratificat miercuri, 8 martie, Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

Tratatul de Aderare a mai fost ratificat, pana in prezent, de Slovacia, Ungaria, Slovenia, Republica Cipru, Grecia, Estonia, Cehia, Spania, Italia, Malta, Letonia, Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe roman apreciaza sustinerea constanta acordata Romaniei de autoritatile portugheze in vederea finalizarii, cu succes, a procesului de aderare la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Votul de astazi al legislativului portughez confirma progresele obtinute de Romania in pregatirea pentru aderare si reflecta relatii bilaterale excelente dintre Romania si Portugalia. Asistenta portugheza acordata Romaniei pe parcursul pregatirii pentru aderare este o premisa deosebita pentru cooperarea romano-portugheza, in cadrul Uniunii Europene, dupa finalizarea cu succes a aderarii Romaniei.

In acelasi timp, votul acordat astazi in favoarea ratificarii Tratatului de Aderare transmite un mesaj politic de incurajare autoritatilor romane pentru continuarea ritmului progreselor, astfel incat Romania sa se alature Uniunii,  la data stabilita.

Pana in prezent, peste jumatate dintre statele membre UE au definitivat ratificarea Tratatului de Aderare al Romaniei si Bulgariei.

 
A luat fiinta prima retea nationala a muzeelor din RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :355
Thursday, 09 March 2006
Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti anunta infiintarea primei retele nationale a muzeelor din Romania, motivati mai mult decat oricand de prioritatile culturale ale Uniunii Europene si de necesitatea includerii operatorilor culturali romani in sistemul de retele culturale trans-nationale.

Comisia Europeana si statele membre vor “promova folosirea retelelor existente sau a oricaror alte retele care pot fi realizate in viitor (...)”, dar, neoficial, ideea se traduce prin: „vei fi in retea, vei conta”.

Reteaua a obtinut, in acest sens, acordul de afiliere la Networking the European Museum Organisations (NEMO), in urma intalnirii dintre reprezentantii conducerii NEMO si a promotorului retelei din Romania, Dragos Neamu, care a avut loc la Manchester (Marea Britanie), in data de 26 Noiembrie 2005.

Romania era singura dintre tarile membre sau candidate la Uniunea Europeana care nu dispunea de un organism cu reprezentativitate nationala pentru sectorul muzeal.

Reteaua sustine interesele muzeelor din Romania si identifica metodele de dezvoltare pe termen mediu si lung ale acestora, conform a patru teme majore de activitate – patrimoniul cultural, turismul cultural, dezvoltarea resurselor umane din sector si politica activa de lobby.

Aceasta retea urmareste si o reprezentativitate in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, pentru activarea retelei ca partener valid in consortiile regionale ce se vor crea in vederea accesarii Fondurilor Structurale, cu incidenta asupra patrimoniului, turismului si al regenerarii urbane. Reteaua se bucura de sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, exprimat de Secretarul de Stat Virgil Nitulescu si de seful Biroului Muzee, colectii si garantii guvernamentale, din cadrul ministerului, Alis Vasile.

 
Sfintii 40 de Mucenici, prilej de sarbatoare pentru ortodocsi si greco-catoliciPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :266
Thursday, 09 March 2006
Ziua de 9 martie marcheaza anual in calendarul bizantin sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, un grup de ostasi romani care au fost martirizati in secolul al IV-lea.

Acestia au servit in armata romana, pe vremea Imparatului Licinius (308-324 d.H), si erau cu totii crestini, in afara comandantului lor Agricola. Ca pedeapsa pentru refuzul lor de a duce jertfa zeilor, grupul a fost incarcerat si aruncat intr-un lac inghetat, iar dupa o zi de chinuri si torturi aprige, cei 40 de ostasi au fost arsi pe rug.

Popular, sarbatoarea celor 40 de mucenici reprezinta deschiderea unui nou an agricol, un prilej de a-i pomeni pe cei decedati, fiind si ziua in care se serbeaza toate persoanele care nu au un nume de sfant. De Mucenici, femeile pregatesc acasa traditionalii “sfintisori”, colacei facuti in forma de opt din faina de grau care fie se fierb cu mirodenii si nuca, in Muntenia si Dobrogea, fie se coc la cuptor si se ung cu miere si nuca, in Moldova. Traditia spune ca numarul sfintisorilor din aluat sa fie de cel putin 40, in amintirea acestor martiri din primele veacuri crestine, si sa fie insotiti de 40 de pahare de vin care simbolizeaza vitejia.

 
Cristi Puiu, din nou la CannesPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :226
Thursday, 09 March 2006
Cristi Puiu va participa si in acest an la festivalul de la Cannes cu proiectul "Hrana pentru pestii mici", selectionat in Atelierul Festivalului, care va avea loc in intervalul 17-28 mai.

Atelierul a fost inaugurat anul trecut cu scopul de a promova tinerele talente, informeaza TVR. Aproximativ 15 regizori din intreaga lume pot sa intre contact cu firme de productie si distributie, prin intermediul unui program personalizat, constand in intalniri profesionale si proiectii ale operelor lor finalizate.

"Hrana pentru pestii mici" este al doilea lungmetraj din seria "Sase povesti la marginea Bucurestiului", pe care vor sa o realizeze regizorul Cristi Puiu si co-scenaristul Razvan Radulescu. Filmarile la acest film sunt estimate sa inceapa in luna octombrie a acestui an.

 
ONCE incepe reabilitarea cimitirelor de razboiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :205
Thursday, 09 March 2006
Oficiul National pentru Cultul Eroilor a demarat o campanie in vederea reabilitarii unor opere comemorative de razboi.

Vor fi reabilitate in cadrul acestui proiect cateva foste cimitire de razboi si vor fi infiintate parcele de onoare pe amplasamentul locurilor de inhumare ale militarilor romani cazuti in lupta sau decedati in prizonierat in spatiul ex-sovietic. In acest sens, ONCE face un apel catre fostii combatanti si supravietuitori ai lagarelor de prizonieri din anii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, catre rudele acestora sau cunoscatorii in domeniu sa contacteze Oficiul pentru a sprijini demersurile de identificare a unor asemenea locuri de inhumare. ONCE mentioneaza intr-un comunicat ca orice informatie referitoare la situatia prezentata ii va fi utila pentru completarea bazei nationale de date privind eroii Romaniei si initierea unor proiecte de valorificare a memoriei celor cazuti pentru tara.
Un caz concret il reprezinta proiectul reconstructiei parcelei de onoare din Erevan, unde au fost inhumati aproximativ 90 de prizonieri romani morti in lagarul care a functionat in capitala Armeniei.

Numarul de telefon la care pot suna cei care detin detalii legate de eroii romani cazuti in tara si in strainatate, este 021/335.11.76/ int. 112, 110, fax: 335.11.85. Acestia mai pot scrie si pe adresa de e-mail: once@once.ro."

 
Mai multe curse intre Istanbul si BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :197
Thursday, 09 March 2006
Compania Turca de Aviatie THY – Turk Hava Yollari a decis sa mareasca cu doua numarul curselor dintre Bucuresti si Istanbul, dubland, in mod suplimentar, cursele din zilele de miercuri si vıneri.

In acest fel, numarul celor 7 curse existente in prezent a sporit la 9 pe saptamana. Incepand din data de 27 martie 2006, odata cu trecerea la orarul de vara, cursele Companiei turce de aviatie THY se vor desfasura astfel: din Istanbul, plecare la orele 08.25 in zilele de luni, marti, miercuri, vineri si sambata, iar din Bucuresti, la orele 10.45 in aceleasi zile; pentru zilele de miercuri, joi, vineri si duminica – plecarea din Istanbul va fi la orele 16.55, iar din Bucuresti – la orele 19.25.

Totodata, compania va pune in aplicare doua campanii promotionale cu reduceri de preturi, incepand din perioada 13-26 martie, pe directiile Istanbul, Ankara si Izmir si retur. Cei care isi vor cumpara, in aceasta perioada, bilete pe aceste rute, o vor face la preturi reduse, astfel: Bucuresti – Istanbul: 49 euro, Bucuresti-Ankara: 89 euro, Bucuresti-Izmir: 89 euro, Bucuresti- spre alte localitati din Turcia: 129 euro, Istanbul-Bucuresti: 49 euro, Ankara-Bucuresti: 89 euro, Izmir-Bucuresti: 89 euro, Denizli-Bucuresti: 89 euro. Din alte localitati ale Turciei-Bucuresti: 129 euro. Preturile nu includ TVA.

 
Acord militar romano-israelianPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :292
Thursday, 09 March 2006

Ministrul israelian al Apararii, Shaul Mofaz, va efectua joi, 9 martie, o vizita la Bucuresti, prilej cu care va semna impreuna cu omologul sau roman, Teodor Atanasiu, „Acordul intre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si Ministerul Apararii al Statului Israel privind cooperarea militara”.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se afla subiecte referitoare la situatia de securitate din Orientul Mijlociu, procesul de reforma a fortelor armate ale celor doua tari, participarea la operatiuni de sprijin al pacii si de combatere a terorismului, precum si cooperarea militara bilaterala. De asemenea, se va discuta si despre Dialogul Mediteraneean si Initiativa de Cooperare de la Istanbul, se arata intr-un comunicat de presa emis de MApN.

 
Delegatie romaneasca la CeBIT 2006 din HanovraPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :184
Thursday, 09 March 2006
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, si Secretarul de Stat pentru Tehnologia Informatiei, Aurel Netin, participa in perioada 9 - 10 martie la targul international de IT&C CeBit 2006, care are loc la Hanovra, Germania, in perioada 9 - 15 martie, cel mai mare targ din lume, specializat in tehnologia informatiei, software si telecomunicatii.

Un eveniment important in cadrul targului va avea loc vineri, 10 martie, cand se va organiza Ziua Romaniei, prilej de a arata inca o data tuturor participantilor realizarile tarii noastre din domeniu si de a prezenta proiectele de viitor, care faciliteaza trecerea la Societatea Informationala. In cadrul CeBIT 2006 vor avea loc o serie de evenimente (seminarii, forumuri, conferinte de presa, prezentari etc.) pe subiecte de stricta actualitate.

La acest mega-eveniment participa putin 6000 de expozanti din peste 60 de tari, peste 100.000 de experti din toata lumea, sute de mii de vizitatori din 125 de tari, suprafata inchiriata a targului fiind de peste 400.000 metri patrati. CeBIT este mai mult decat un targ, aceasta manifestare dand trendul pentru lansarile strategice de noi produse si tehnologii in domeniul telecomunicatiilor si al software-ului. Targul are loc de trei decenii si reprezinta o a doua universitate pentru toti specialistii si managerii IT&C din intreaga lume.

CeBIT va reuni expozanti din domeniile Business Processes (aplicatii pentru companii, software, gestiunea documentelor, servicii, outsourcing, securitate, resurse umane), Comunicatii (retele, transmisie de date, telecomunicatii si servicii internet, linii de comunicatii fixe, comunicatii mobile), Digital Equipment & Systems (computere, periferice si componente, medii de stocare, birotica, fotografie digitala, "point of sale", echipamente electronice de consum), Vertical markets (servicii financiar - bancare, echipamente bancare, tehnica cardurilor, administratie publica, future parc, Planet Reseller - sectiunea distribuitorilor), Public Sector Parc - solutii IT&C pentru institutii guvernamentale si servicii publice.

 
Eveniment cultural la MAEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :232
Thursday, 09 March 2006

Ministerul Afacerilor Externe gazduieste luni, 13 martie, de la ora 16:00, in cadrul ciclului de expozitii organizate lunar, evenimentul „…lumina, culoare, sunet… (Tinere artiste la M.A.E.)”, cuprinzand vernisajul expozitiei de grafica si pictura a artistei Maia Stefana si recitalul naistei Georgiana Pana, in prezentarea criticului de arta Vladimir Bulat Oprea.

Eleva la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti,  Maia Oprea este laureata mai multor concursuri nationale de desen, a contribuit cu lucrari la expozitii colective din Bucuresti (2005, 2006), Viena (2003), Bratislava (2004) si a avut expozitii personale la Bucuresti (2004), Venetia, Londra, Southampton si Liverpool (toate in 2005).  Naista Georgiana Pana este absolventa a Liceului de muzica „Dinu Lipatti” din Bucuresti si a Academiei de Muzica Bucuresti (2000). A sustinut recitaluri la numeroase festivaluri din tara, precum si in Portugalia, Franta, Elvetia, Grecia, Italia, Turcia, Germania, Suedia, Austria, Republica Ceha, Ungaria. In tara a avut colaborari cu orchestre simfonice si ansambluri populare de renume. A cantat in fata a numeroase personalitati, printre care Regele Spaniei, Regele Suediei, presedintele Indoneziei, Marele Duce de Luxembourg. In 2004 si-a lansat primul album, informeaza directia culturala din MAE.

 
Din nou emotii la Bucuresti pentru Rapid si SteauaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :362
Thursday, 09 March 2006

Inca un act din infruntarile din cadrul Cupei UEFA se va consuma joi, 9 martie, la Bucuresti. Rapid si Steaua vor intalni in turul optimilor de finala pe Haburger, respectiv Betis Sevilla.

Primul meci al zile este cel dintre Rapid si Hamburger, ce se va desfasura de la ora 17.00, in Giulesti, urmat de  Steaua-Betis, de la 19:00. Rapid-ul va intalni un Hamburger in forma maxima in acest moment, cu un efectiv din care lipsesc Maldarasanu si Ilyes. Unsprezecele probabil pe care il va alinia la centru tehnicianul Razvan Lucescu este format din Daniel Coman, Constantin, Maftei, Rada, Badoi, Stancu (Grigore), Dica, Karamian, Buga, Niculae si Burdujan.

Steaua va intra si ea in mansa intai a optimilor de la ora 19.00, fata in fata cu un Betis aflat in ultima perioada in scadere de forma si in pericol de a retrograda din Primera Division.

Cosmin Olaroiu ar putea incepe meciul din aceasta seara in urmatoarea formula: Carlos, Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu (P. Marin), Paraschiv, Radoi, Nicolita, Dica, Bostina, Iacob.

 
Nationala de fotbal a Romaniei va juca din nou pe pamant americanPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :342
Thursday, 09 March 2006
Echipa nationala de fotbal a Romaniei va disputa in luna mai a acestui an trei meciuri amicale in Statele Unite ale Americii, contra echipelor din Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia, ultima dintre acestea fiind adversarea tarii noastre la Campionatul Mondial de Fotbal desfasurat in anul 1994 tot in SUA.

Partidele vor avea loc in perioada 21-29 mai pe doua dintre cele mai mari stadioane din Statele Unite, care au o capacitate de peste 90.000 de locuri, cel din Los Angeles, si peste 60.000 de locuri, in Chicago. Potrivit unui portal romanesc din SUA, in cadrul acestui turneu va lua parte tot lotul nationalei, inclusiv cele doua vedete ale momentului, Mutu si Chivu, iar, in deschiderea meciurilor, imnul national va fi cantat de mai multi artisti din Romania. La randul sau, echipa nationala a Uruguayului pregateste o surpriza de proportii, urmand sa aduca la meci jucatori de renume mondial. Biletele pentru cele trei meciuri amicale se vor pune in vanzare peste aproximativ o saptamana si vor putea fi cumparate prin oficiile Ticketmaster, precum si prin ziare.com In acest sens, printr-un contract de exclusivitate, o agentie de turism din Romania a obtinut 6000 de bilete pentru meciurile in Statele Unite. Meciurile se vor disputa dupa urmatorul program: 23 mai: Romania-Uruguay, la Los Angeles, 26 mai: Romania – Irlanda de Nord, la Chicago, si pe 27 mai: Romania – Columbia, la Chicago. Un alt meci in cadrul aceluiasi mini-turneu va avea loc la New Jersey pe Giants Stadium, pe 21 mai, intre reprezentanta Irlandei de Nord si a cea a Uruguay-ului.

 
Autocare pline cu imigranti din Romania sosesc zilnic in SpaniaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :383
Thursday, 09 March 2006
{mosimage}Intre sase si opt autocare pline cu imigranti provenind din Romania si Bulgaria sosesc in fiecare zi in Spania, scrie ziarul spaniol “abc”.

{mosimage}Multe dintre autocarele plecate din Romania pornesc din Sibiu, oras infratit cu Valencia, iar altele pleaca din Bucuresti. Masinile sunt operate in principal de firma Atlassib, careia i se alatura alte trei companii de transport care au ca destinatie Spania. “In fiecare zi pleaca trei autocare ale acestei companii din Bucuresti spre Spania si mereu sunt pline, nu ramane nici un loc liber”, a declarat o angajata a companiei pentru ziarul spaniol. Autocarul are trei soferi care se schimba la fiecare patru sau cinci ore. Purtatorul de cuvant pe probleme de imigratie al Confederatiei Spaniole de Politie, Rodrigo Gavilan, a declarat ca sunt zile in care ajung in Spania chiar si 12 autocare ce vin din Romania si Bulgaria, cu toate acestea media zilnica este intre “sase si opt masini”.

 
Oferte de munca pentru romanii din SpaniaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :334
Thursday, 09 March 2006
Romanii din Madrid, Valencia, Barcelona, Tarrasa, Girona, Elche, Cartagena, Marbella si Zaragoza vor avea sansa sa-si gaseasca locuri de munca in calitate de agenti comerciali si de relarii publice.

O companie apartinand de una dintre cele mai importante entitati bancare spaniole care ofera servicii financiare pentru colectivul de imigranti pune aceste locuri de munca la dispozitia imigrantilor romani din Spania. Acestia vor trebui, dupa ce in prealabil vor trece printr-o etapa de pregatire profesionala interna, sa se ocupe de relatii publice si de comercializarea diverselor produse financiare ale bancii, toate acestea avand ca obiectiv atingerea unei maxime calitati in ceea ce priveste serviciile pentru clienti.

Aplicantii pentru aceste locuri de munca trebuie sa fie cetateni romani, sa aiba o pregatire universitara in domeniul economic, financiar sau drept. Pot fi selectate si persoane cu studii mediii, dar cu experienta comerciala in vanzari, telemarketing, relatii publice, capacitate de relationare cu clientii si orientare comerciala. Aplicantii trebuie sa aiba un permis de rezidenta si de munca in vigoare.

Compania isi va deschide in perioada imediat urmatoare birouri in zonele mentionate, unde vor lucra cei selectati. Contractul de munca cu care vor lucra va fi semnat pe o perioada nedeterminata, iar salariul va fi unul atractiv, conform angajatorilor. Cei interesati au posibilitatea de a se angaja cu orar partial sau total, de luni pana vineri sau doar pentru sfarsitul de saptamana si zilele de sarbatoare. .

Persoanele interesate pot trimite un CV la adresele gelu.vlasin@fedrom.org sau fedrom@fedrom.org sau se pot adresa direct la biroul FEDROM din Str. Londres, 11B, Et. 2, Biroul 14, 28850 - Localitatea Torrejon de Ardoz -Madrid, marti si joi intre orele 10-14 si 18 - 21 (persoana de contact: Gelu Vlasin).

 
Poveste de film pentru un roman „pierdut” prin SUAPDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :405
Thursday, 09 March 2006
{mosimage}Povestea tanarului roman Marcel Macovei, care si-a petrecut aproape o saptamana in aeroportul international O'Hare din Chicago, in incercarea de a pleca spre Romania dupa o tentativa esuata de mariaj cu un cetatean american, a facut deliciul presei locale, care a comparat tarasenia romanului cu filmul „Terminalul”, al carui protagonist este Tom Hanks.

{mosimage}Subiectul interesant pentru mass-media a ajuns si la Consulatul general al Romaniei din Chicago, care a fost informat de catre autioritatile locale, in baza unei intelegeri existente intre cele doua parti, in legatura cu aceasta intamplare interesanta. Tanarul a intrat in Statele Unite ale Americii in luna decembrie a anului 2004, prin intermediul unei vize K1, in vederea casatoriei, care, din motive necunoscute, nu a mai avut loc. Pe 21 februarie 2006, romanul s-a deplasat la aeroportul O'Hare din Chicago (foto) cu intentia de a pleca spre Romania, dar, ajuns acolo, a constatat ca a pierdut biletul si nu si-a putut aduce aminte de la ce agentie l-a cumparat pentru a obtine un duplicat. In plus, Marcel Macovei nu a oferit informatii despre persoane sau rude care ar putea fi contactate pentru a-l ajuta, mentionand ca nu-si aminteste numerele de telefon si nici numele celor care l-au gazduit in SUA sau a rudelor din tara. Cu toate acestea, romanul a precizat ca doreste sa se  intoarca in tara, fara a coopera insa cu biroul consular in acest sens. La 3 martie, ca urmare a expirarii vizei de sedere, tanarul in varsta de numai 26 de ani a fost retinut, iar in prezent se afla in detentie la inchisoarea locala McHenry, intr-o sectiune rezervata detinutilor imigranti, si va comparea in fata unui judecator, probabil in cursul acestei saptamani. Consulatul roman estimeaza ca Macovei va primi un ordin de deportare, in urma caruia autoritatile americane il vor trimite in Romania pana la sfarsitul lunii martie.

Cazul inedit al acestui tanar a creat ingrijorare la consulatul romanesc din Chicago, care, potrivit consului general, George Predescu, citat de forumul Romania-USA, a constatat, cu parere de rau, ca s-a complicat din motivul lipsei de colaborare intre acesta si partea romana. Situatia este cu atat mai confuza, cu cat toti cetatenii romani aflati in situatii  oarecum similare (in detentie sau carora nu li s-a permis intrarea in SUA, cu toate ca posedau o viza de intrare valabila) au colaborat foarte bine cu consulatul roman si cu autoritatile americane. De altfel, multi dintre ei au putut fi ajutati de catre consulat, acesta reusind in unele cazuri chiar sa determine schimbarea incadrarii si eliberarea acestora.

 
Cenaclul literar „Mircea Streinul” din Cernauti si-a reluat activitateaPDF Print E-mail
Cernauti, Ucraina/Romanian Global News
Accesari :478
Thursday, 09 March 2006
{mosimage}Liga Tineretului Roman Junimea din regiunea Cernauti, Ucraina, a reluat activitatea cenaclului literar "Mircea Streinul".

{mosimage}Tinerii poeti din nordul Bucovinei se aduna de doua ori pe luna (in prima si a treia zi de marti) la orele 18.00 in incinta Palatului National al romanilor din centrul regional Cernauti la sedintele cenaclului. In cadrul acestor seri literare tinerii studenti de la diferite facultati, care isi spun bucuria si durerea in poezie vin de fiecare data cu multa placere la sedintele cenaclului pentru a citi versuri proprii, pentru a se intalni cu poeti renumiti din Bucovina. La serata literar-artistica de marti, 7 martie, membrii cenaclului literar "Mircea Streinul" au citit  versuri despre dragoste, mama, primavara, intrucat, au desfasurat aceasta intalnire sub genericul "Sarut, femeie, mana ta". La sedinta cenaclului au mai participat   Vitalie Zagrea, Presedintele Ligii Tineretului Roman Junimea, Liviu Rusu, redactor-sef al ziarului Junimea, scriitorul  Vasile Tarateanu, invitat din partea organizatorilor. Tanarul si talentatul interpret Gheorghe Posteuca, laureat al unor  festivaluri nationale si internationale a interpretat cateva catece, oferindu-le in dar in ajunul sarbatorii Zilei Internationale a Femeilor, tuturor domnisoarelor prezente in sala. Un spectacol de muzica populara au prezentat si membrii orchestrei de muzica populara de pe langa Colegiul de muzica din Cernauti. Seara fost o adevarata sarbatoare a cantecului si poeziei.

(Pentru Romanian Global News, de la Cernauti, Vitalie Zagrea)

 
Romanii din Spania au dreptul la asistenta sanitaraPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :306
Thursday, 09 March 2006
Imigrantii romani care lucreaza pentru o firma spaniola si cei care lucreaza pe cont propriu in Spania trebuie sa contribuie la sistemul de asigurari sociale spaniole.

Aceste contributii garanteaza drepturi, atat muncitorilor cat si familiilor lor, la asistenta medicala gratuita sau subventionata, in aceleasi conditii ca si cetatenilor spanioli, informeaza Actualitatea Romaneasca. Legea spaniola da dreptul la asistenta sanitara strainilor care se afla in Spania, in patru situatii diferite. Astfel, cetatenii romani care se afla in Spania si sunt inscrisi la evidenta populatiei (la primarie) in localitatea in care au rezidenta au aceleasi drepturi la asistenta sanitara ca si cetatenii spanioli. De asemenea, cetatenii romani care se afla in Spania au dreptul la asistenta sanitara publica in regim de urgenta in cazul imbolnavirii cu o boala grava sau in caz de accidente, oricare ar fi cauza, asigurandu-se asistenta pe toata perioada recuperarii si pana la externare. La fel, cetatenii romani care au sub 18 ani si se afla in Spania au dreptul la asistenta sanitara in aceleasi conditii ca si cetatenii spanioli. Si romancele insarcinate care se afla in Spania au dreptul la asistenta sanitara pe perioada sarcinii, pe perioada nasterii si in perioada postnatala. Imigrantii nu beneficiaza de asistenta sociala in afara situatiilor exceptionale (sarcina, traume care necesita internare urgenta, minori). Strainii care se afla in Spania si muncesc au dreptul si obligatia de a-si face asigurare sociala. Daca sunteti in aceasta situatie, dupa ce va inscrieti la evidenta populatiei in localitatea unde locuiti, trebuie sa solicitati carnetul de sanatate (tarjeta sanitaria) de la centrul de asistenta primara cel mai apropiat de domiciliu. Acest carnet va va fi solicitat la toate analizele, consultatiile care se fac in centrele sanitare (asistenta primara, spitale, farmacii).

 
Cel putin 381.72 de euro pe luna pentru angajatii casniciPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :377
Thursday, 09 March 2006
Angajatorii italieni care vor sa aduca in Italia, prin intermediul decretului Flussi pe 2006, un muncitor strain pentru sectorul casnic va fi nevoit sa ii acorde acestuia un salariu minim de 381.72 de euro pe luna, chiar daca contractul colectiv national prevede salarii minime pe economie mai mici decat acesta.

Aceasta suma reprezinta retributia minima pe care o prevede legea, in ceea ce priveste cererile nominale pentru menajere si asistenti personali la domiciliu, conform celor indicate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, informeaza portalul Stranieri in Italia.

Precizarea vine din partea Ministerului Muncii,  prin intermediul circularei referitoare la decretul Flussi 2006, emisa ieri. Conform legii Bossi-Fini retributiile lunare pentru muncitorii casnici trebuie sa fie „nu mai mici decat minimul prevazut pentru ajutorul social”, care in anul 2006 a fost re-stabilit la valoarea de 381.72 de euro.

In afara de aceasta modificare privind salariul minim pe luna, angajatorii italieni care vor angajati casnici straini, prin decretul Flussi 2006, nu mai trebuie sa tina seama de nici o alta schimbare fata de regulile valabile in 2005. 

 
Ghid pentru mamele romance din ItaliaPDF Print E-mail
Roma,Italia/Romanian Gloabl News
Accesari :303
Thursday, 09 March 2006
{mosimage}„Ghidul maternitatii libere si responsabile”, lansat recent in Italia, este „o reflexie asupra alegerilor doamnelor, pornind de la premisa ca toate au dreptul de a fi fericite”.

{mosimage}„Fiecare femeie are dreptul de a avea o viata sexuala sigura si satisfacatoare, are dreptul de a avea copii si libertatea de a alege cati si cand sa ii aiba”.

Ghidul este disponibil in sase limbi, printre care si limba romana. Cu ocazia zilei internationale a femeii, 8 martie, portalul Stranieri in Italia, pune aceasta lucrare extrem de utila la dispozitia tuturor femeilor imigrante din Italia, in fiecare dintre cele sase limbi in care el a aparut: romana, italiana, engleza, spaniola, albaneza si araba.

Autoarea ghidului, Federica Gaida, spune ca intentia sa a fost aceea de a descrie un parcurs, de a reflecta asupra alegerilor pe care femeile sunt libere sa le faca, asupra scenariilor pe care fiecare le are la dispozitie, si asupra drepturilor ce le sunt garantate prin lege. Ghidul incepe prin a descrie in detaliu metodele de contraceptie, si variantele pe care le are la dispozitie o femeie atunci cand afla ca este insarcinata.

„Maternitatea nu trebuie sa fie o obligatie, asa cum din pacate se intampla cu atatea femei imigrante, constranse de presiunea familiei, sotilor sau culturii de apartenenta. Vrem sa le informam ca in Italia Constitutia le garanteaza dreptul de a alege, si ca oricare ar fi alegerea lor, exista instrumente care sa o protejeze”, subliniaza autoarea ghidului.

Echipa ce s-a ocupat de redactarea ghidului a urmat in abordarea sa liniile de baza ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Planned Parenthood Federation din SUA, pentru a reda tema planificarii familiale in diferite culturi.

 
A doua editie a Summitului International al tineretului din tarile GUAM, la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :278
Thursday, 09 March 2006

Cea de-a II-a editie a Summitului International al tineretului "Tineretul din tarile GUAM - cai de dezvoltare a parteneriatului" se va desfasura in peroada 9-12 martie la Chisinau,  actiunea fiind organizata de catre Ministerul basarabean al Educatiei, Tineretului si Sportului cu suportul financiar al Ambasadei SUA in Moldova.

La lucrarile summitului vor participa reprezentanti ai puterii de stat si ai sectorului public din tarile GUAM - Georgia, Ucraina, Azerbaidjan si Moldova, informeaza Noutati Moldova. In cadrul lui vor fi examinate standardele sistemelor de invatamant, problemele autoadministrarii studentesti, angajarii tinerilor in campul muncii si antreprenoriatului, precum si rolul tineretului in consolidarea integritatii teritoriale a tarilor GUAM.

 
Arta romaneasca in cadrul interferentelor romano-germane la BerlinPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :237
Thursday, 09 March 2006
Muziciana romanca Carmen Daniela va sustine vineri, 10 martie, la Berlin, un recital de pian din care vor face parte atat creatii ale marilor compozitori cat si o compozitie proprie.

Programul recitalului va aduce in fata publicului piese de Bach, Mozart, Beethoven, Debussy, Paul Constantinescu si Carmen Daniela. Recitalul se va desfasura cu incepere de la ora 19.30, la Institutul Cultural Roman Titu Maiorescu, in cadrul ciclului de manifestari culturale „Interferente romano-germane”.

Carmen Daniela, pianista si compozitoare de origine romana, studii de compozitie la Bucuresti cu Martian Negrea. In  1968 obtine o bursa de pian la Conservatorul din Viena si pleaca definitiv din tara. In prezent este stabilita in Germania, in Landul Renania de Nord-Westfalia (NRW), unde lucreaza ca expert in Ministerul Culturii al NRW.  A initiat si conduce, din 1987, „Saptamanile muzicale internationale” care se desfasoara anual in cetati si castele istorice din landul NRW.  Initiatoarea unui proiect de anvergura Allegro Europa-Rumanien Musik- 2006-2007, organizat in intampinarea viitoarei admiteri a Romaniei in UE.

Seara romaneasca va fi completata de o expozitie de desene, pictura si fotografie, intitulata Traute Mendelssohn, ce va prezenta lucrari realizate de o artista berlineza care a ajuns sa iubeasca Romania fara sa o fi vizitat vreodata pana in prezent.

 
Slujba religioasa ortodoxa pentru romani la RotterdamPDF Print E-mail
Rotterdam, Olanda/Romanian Global News
Accesari :266
Thursday, 09 March 2006
Romanii ortodocsi din Olanda sunt invitati duminica, 12 martie, la catedrala greco-ortodoxa “Sfantul Nicolae” din Rotterdam, la o slujba speciala care va fi oficiata de Episcopul ortodox Maximos van Evmenia.

Serviciul religios din Duminica Ortodoxiei, prima duminica din Postul Pastelui, va incepe la ora 09:30, cu slujba Utreniei, urmata de la ora 10:30, de Sfanta Liturghie, anunta pagina de web a romanilor din Olanda. Pentru cei care doresc sa participe, adresa catedralei este Westzeedijk 333, 3015 AA Rotterdam, numar de telefon (010) 436 70 26.

 
Conferinta religioasa la biserica romaneasca „Sf. Mihail si Gavriil” din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :279
Thursday, 09 March 2006
Romanii crestin-ortodocsi din Montreal sunt asteptati duminica, 26 martie, incepand cu ora 19:00, la un eveniment religios care se va desfasura in biserica ortodoxa romana „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitate.

In cadrul acesti actiuni va avea loc slujba Vecerniei, urmata de o conferinta organizata de Asociatia Clerului Ortodox din Montreal, cu Tema Postul Mare al Sfintelor Pasti, informeaza parohia romaneasca.

 
Romanii din Portland se intalnesc cu delegatia Consulatului Romaniei la Los AngelesPDF Print E-mail
Portland, Oregon/Romanian Global News
Accesari :293
Thursday, 09 March 2006
La solicitarea comunitatilor romanesti din Portland, o delegatie a Consulatului General al Romaniei la Los Angeles va efectua in perioada 7 - 9 aprilie o deplasare in acest oras american. 

Cu acest prilej, delegatia va avea placerea sa se intalneasca cu reprezentanti si membri ai comunitatilor si organizatiilor romanesti din zona pentru a discuta probleme de interes, inclusiv de natura consulara, informeaza consulatul roman. De asemenea, sambata, 8 aprilie, vor fi efectuate pentru solicitanti o serie de prestatii consulare. Romanii care vor sa afle mai multe despre aceste servicii pot sa acceseze pagina de web a Consulatului General, la adresa  http://www.consulateromania.org/viza_ro_2.html. Intalnirea va avea loc la adresa 7715 SE Powell Blvd, Portland, OR 97206. Pentru  programari, romanii sunt rugati sa sune din timp la numerele de telefon 503 701 0921 sau 503 777 3851.

 
Pro Contemporania, in concert la Tel Aviv si IerusalimPDF Print E-mail
Tel Aviv, Israel/Romanian Global News
Accesari :225
Thursday, 09 March 2006
Ansamblul romanesc Pro Contemporania va sustine vineri, 10 martie, si duminica, 12 martie, doua concerte de muzica fusion, in colaborare cu artisti din SUA si Israel, ca parte a unui important proiect international organizat de catre Academia de Muzica si Dans din Ierusalim.

Primul concert se va desfasura vineri, de la ora 21:30 la Hagada Hashmalit, Str. Ehad Haam, nr. 70, din Tel Aviv, sub titulatura „Here & Now! 100% LIVE”, iar cel de-al doilea spectacol va avea loc duminica, de la ora 20:00, la Academia de Muzica si Dans din Ierusalim, Sala Ytzhak Navon, cu titlul „ImproVisions”, informeaza Institutul Cultural Roman din Tel Aviv.

Muzicienii vor sustine, de asemenea, cursuri (masterclasses) si seminarii la Academia de Muzica si Dans din Ierusalim, cu tema „Different Approaches to the Musical Improvisation in the XXIst Century”.

 
Seminarii cu tema sociala la biserica „Sf. Gheorghe” din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :178
Thursday, 09 March 2006
Parohia ortodoxa romana „Sfantul Gheorghe” din Toronto va fi duminica, 12 martie, gazda a doua evenimente, care nu sunt legate de activitatile religioase ce au loc de obicei la aceasta biserica, fiind vorba de o prezentare imobiliara si de un seminar despre imigratie si abuzuri in familie.

Prezentarea imobiliara va fi facuta de George Albina, MBA, MEng - Real Estate & Mortgage Broker, si va incepe la ora 13:00, in sala Dacia, sala sociala a bisericii, aflata la adresa 247 Rosethorn Ave., Toronto, informeaza parohia romaneasca. Cea de-a doua atiune va incepe imediat dupa terminarea prezentarii imobiliare si va trata un subiect care este in permananeta de actualitate, Imigratia si Abuzurile in Familie. Seminarul va fi sustinut de Silviu Sturza, consultant in probleme de imigratie si familie, de la ora 14:00, in aceeasi sala Dacia a bisericii.

 
Zile culturale romanesti la LillePDF Print E-mail
Lille, Franta/Romanian Global News
Accesari :247
Thursday, 09 March 2006
Asociatia Printemps Roumain va organiza in perioada 24 martie-8 aprilie, in localitatile franceze Lille, Hellemmes si Villeneuve d'Ascq, o actiune culturala de amploare dedicata Romaniei.

Intitulata „Zile culturale romanesti la Lille”, evenimentul va consta in intalniri literare, proiectii de filme, concerte de muzica clasica romaneasca, spectacole de dansuri populare, prezentari ale tarii noastre, o expozitie de pictura pe sticla si de fotografie, dar si spectacole de teatru de papusi. Publicul francez si roman care va participa la aceasta manifestare va putea sa vizioneze in perioada 25 martie-2 aprilie mai multe picturi pe sticla si fotografii sub genericul „Culorile Romaniei”, expozitie al carei vernisaj va avea loc pe 24 martie, incepand cu ora 18:30, la salle de la Rotonde, Espace des Acacias, place Hentges, Hellemmes, urmand ca sambata, 25 martie, sa se desfasoare de la ora 14:30, in Biblioteca Parc F. Mitterrand, Hellemmes, intalnirea-dezbatere „Introducere in cultura si civilizatia romaneasca”. Duminica, 26 martie, de la ora 18:00, se va desfasura la Scoala de muzica din Hellemmes un concert de muzica clasica romaneasca, vineri, 31 martie, de la ora 20:30, ansamblul Arcanul va sustine la sala Monchy din aceasi localitate Hellemmes un spectacol de muzica si dansuri populare romanesti, iar sambata, 1 aprilie, de la ora 20:30, in Salle du 1er etage, Espace des Acacias, place Hentges, Hellemmes, componentii trupei Arcanul vor mai evolua in cadrul unui bal folcloric, la care ii vor initia pe cei prezenti in tainele dansului romanesc si ii vor invita sa guste o serie de specialitati traditionale din tara noastra, informeaza asociatia organizatoare.

Programul literar al zilelor culturale romanesti ii va avea ca protagonisti pe Radu Pavel Gheo, Florin Lazarescu si Lucian Dan Teodorovici, care vor fi prezenti sambata, 1 aprilie, la  Salle “Le 2004” Euralille, la „Festival des langues”, manifestare ce se va prelungi si luni, 3 aprilie, de la ora 19:30, la Cafe de Foy,din Lille, si marti, 4 aprilie, de la ora 19:00, la libraria ”La Colombe d’argent”, tot in Lille. Manifestarea va mai contine si proiectiile filmului „Moartea domnului Lazarescu”, vineri, 7 aprilie, de la ora 20:15, la Cinema le Melies, si a scurt-metrajelor  „Apartamentul”, de Constantin Popescu, „Visul lui Liviu”, de Corneliu Porumboiu, „Calatorie umanitara”, de Hanno Hoffer, in prezenta lui Corneliu Porumboi si Hanno Hoffer.

 
Recital muzical balcanico-romanesc la AmsterdamPDF Print E-mail
Amsterdam, Olanda/Romanian Global News
Accesari :190
Thursday, 09 March 2006
Instrumentistul roman Vasile Nedea va sustine duminica, 12 martie, la localul „De Lizboa” din Amsterdam, un recital de muzica balcanica.

Protagonistul reprezentatiei este un tanar muzician roman care se poate mandri cu mai multe premii obtinute in tara sa natala, dar si la festivalurile internationale la care a participat.  Vasile Nedea s-a stabilit de cativa ani in Olanda, tara in care a inceput o bogata activitate componistica, incercand sa descopere noi stiluri muzicale, combinate cu melodiii autentic romanesti. Muzicianul canta la tambal si la acordeon, fiind castigatorul premiului intai al unui concurs de interpretare desfasurat la Centryul de Cultura si Arta din Zoetermeer si finalist al competitiei Jur Naessens Muziekprijs din anul 2004, informeaza portalul romanilor din Olanda.

 
Intalnirea lunara culinara romaneasca continua la GenevaPDF Print E-mail
Geneva, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :208
Thursday, 09 March 2006
Asociatia Romanilor din Geneva organizeaza din nou vineri, 10 martie, de la ora 19:00, la Maison de Quartier des Eaux Vives din oras, traditionala intalnire lunara la o ciorba romaneasca.

Contra sumei de cinci franci elvetieni, romanii participanti vor putea sa manance aceasta preparata culinara in cantitati nelimitate, anunta organizatorii actiunii. Daca pana acum cei invitati au putut sa deguste ciorba de potroace, de perisoare, de burta si Soleanca de Chisinau, de data aceasta este randul ciorbei de fasole cu slaninuta afumata, servita ca de obicei foarte fierbinte, cu un ardei iute si de data aceasta si cu o ceapa de strivit in mana. Asociatia s-a gandit si la cei care tin post, acestia putand sa manance o ciorba de fasole fara carne. Locul in care se va desfasura intalnirea romaneasca, Maison de Quartier des Eaux Vives, se afla la etajul 1, 3 ch. De la Clairiere, Bus 9, statia 31 Decembre (langa Teatrul Am Stram Gram).

 
DJ Livio prefera cluburile din RomaniaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :605
Thursday, 09 March 2006
Celebru deja in Romania de ceva timp, DJ Livio si-a lansat recent si la Londra un cd, sub titulatura de Livio&Roby, un album intitulat „Bitter Dream”.

Cu ocazia show-urilor sustinute in cluburile londoneze, forumul romanilor din Marea Britanie a realizat un interviu cu Livio, in care acesta vorbeste depre muzica, experiente, Romania, Londra, proiecte si preferinte personale.

 

Cand ti-ai inceput activitatea ca DJ ? 

In 1994.

Probabil ca ambitia a fost mare la inceput, dar ai crezut la acea data ca vei ajunge sa mixezi in cluburile din Londra alaturi de cei mai mari DJ din Europa?

Nu, speram sa ajung un dj bun in Romania si atat.

Un loc unde ti-ai dori sa mixezi un set timp de cel putin 6 ore, unde tu esti head line, unde ar fi? Ce te atrage acolo?

Este unul preferat - La Mania - si mixez mai mult de 6 ore, cateodata 12 sau cel mai mult 17...is cool! Apoi mi-as dori sa mixez in Space Teracce cu Steve Lawler si Smoking Jo. Acolo pentru ca imi place sa patrund in lumea lui Steve sa-l vad acolo. El e influenta mea in sound “that man rule..Steve is amazyng my friend!”

Care a fost primul tau set de deck-uri ?

(Rade) Un casetofon deck Kenwood si un cd player stationar Sony. I-am atasat un pitch control, din motor, atasat cu o gaura pe carcasa.

Preferi sa mixezi pe Vinil sau pe CD? De ce?

Cd...

La performanta ta din Turnmills in iulie 2005 a fost si un numar (relativ) mare de fani romani. Cum compari publicul londonez cu cel din Romania?  

Mmm...imi place publicul londonez. Este mai educat, il iubesc dar si romanii de acolo sunt amazyng, mai entuziasti as putea spune. Multumesc tuturor care au fost acolo, tie lui Marco, Bas si toti cei care au fost si sunt, dar poate nu le-am retinut numele sau poate nu au putut veni. Ulterior am fost invitat de Steve sa fac warm-up pentru el la The End @Harlem Nights. Best fun ever... Salutari romanilor care au venit acolo, era si un producator parca, ...hello..., si o domnisoara draguta parca...uh!

In noiembrie 2005 am avut ocazia sa auzim prima lansare a unui DJ din Romania in UK, este vorba despre Livio& Roby "Bitter Sweet". Recent Steve Lawler a inclus pe Lighs Out vol  3, 3 piese de Livio&Robby. Sa inteleg ca in curand ne putem astepta la o compilatie/album Livio&Roby lansat in Londra?

Asta, poate la sfarsitul carierei, sa fac asta ca pe un ultim lucru. Un album eu il vad altfel, mai delicat putin, dar o compilatie da, si cu siguranta am sa bombardez piata cu multe piese originale si remixuri.

In afara de Londra unde ai mai mixat in afara Romaniei?  Unde a fost cea mai tare atmosfera?

Londra, apoi Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania...

Aceasta intrebare nu este pentru DJ-ul Livio, ci pentru tine ca si fan al muzicii. Daca ai avea ocazia sa asisti la un dj set sau trupa preferata intr-o locatie ideala, unde si cine ar fi ? 

Il iubesc pe Sasha intr-un mod aparte. Omul nu e de pe planeta Pamant, am stat cu el de revelion 24 de ore, a mixat 9 ore, nu-ti poti imagina... Un secret este sa stai in spatele lui in pupitru sa vezi ce face.

Cand sa te mai asteptam in Londra? 

Anul asta la The Cross Renaissace warm-up pentru Dave Seaman si apoi Gothkitchen dar poate si mai devreme, dar nu stiu locatiile.

In incheiere cateva intrebari fulger :

Atmosfera: La Mania sau Fabric?  La Mania

Eveniment: Plaja sau  Metropola? Metropola

Mentalitate club: Turnmills sau Pacha? Turnmills rules

Moda: Jeans sau combats? F*****g  jeans man

Moda: Shirt or T-shirt  ? Shirt ...

 
Concert live pentru femeile romance din ItaliaPDF Print E-mail
Milano, Italia/Romanian Global News
Accesari :172
Thursday, 09 March 2006
{mosimage}Femeile romance din Italia se vor putea bucura la acest sfarsit de saptamana de inca un eveniment dedicat lor, si zilei de 8 Martie.

{mosimage}Trupa Candy va sustine sambata, 11 martie, un concert la Indian’s Saloon din Milano. Mai multe detalii se pot obtine la numarul de telefon 333.3273418, numarul la care se pot face si rezervarile pentru concert.

 
Petrecere romaneasca pe HMS President, la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :186
Thursday, 09 March 2006
Centrul Cultural Romanesc din Londra ii invita din nou pe romanii din capitala britanica la o petrecere in aer liber, gazduita de vaporul HMS President.

Petrecerea se va desfasura vineri, 31 martie, intre orele 18.00 si 24.00, si va oferi publicului muzica romaneasca de ultima ora, dar si un bufet gratuit. Ce interesati de participare sunt rugati sa isi faca o rezervare in timp util, in vederea participarii la petrecere. In timpul serii cei prezenti vor putea participa si la o tombola, intre orele 21.30 – 22.00, iar dupa tombola va urma o noua runda de dans si muzica romaneasca, pana la ora 24.00.

Bilete rezervate se platesc la intrare, si vor costa £6/£4 pentru membrii CCR si £5 reducere pentru studentii care prezinta o legitimatie de student valida. Pentru biletele fara rezervare se percepe o taxa de £1. Organizatorii recomada sa rezervati biletele pana miercuri, 29 martie.

Rezervarile se pot face la adresa bookings@romanianculturalcentre.org.uk sau la numarul de telefon 020 7439 4052, int. 102.

 
Consulii onorifici ai Romaniei participa la conferinta „Promovarea diplomatiei economice”PDF Print E-mail
Sinaia, Romania/Romanian Global News
Accesari :352
Thursday, 09 March 2006
In perioada 11-12 martie va avea loc, la Sinaia, in organizarea Ministerului Afacerilor Externe, conferinta „Promovarea diplomatiei economice”.

Reuniunea se va bucura de prezenta consulilor onorifici ai Romaniei din principalele zone de interes economic, reprezentanti guvernamentali, ai mediului de afaceri si ai societatii civile. Tema reuniunii este „Diplomatia economica - valorificarea expertizei consulilor onorifici ai Romaniei in promovarea intereselor economice romanesti in exterior”, se arata intr-un comunicat al MAE.

Reuniunea isi propune ca obiective constituirea celor prezenti, intr-un grup de analiza si reflectie asupra unei noi provocari la adresa economiei romanesti, aceea de a sustine expansiunea firmelor autohtone in strainatate si identificarea modalitatilor prin care consulii onorifici ai Romaniei, veriga importanta a retelei de reprezentare externa, se pot implica mai activ in sprijinirea oamenilor de afaceri romani care-si desfasoara activitatea in relatia cu strainatatea.

Consulii onorifici sunt numiti dintre persoanele cu pozitii importante in statul de resedinta – oameni politici reputati, personalitati remarcabile in domeniul economiei, finantelor, bancar, cultural stiintific, avocati de prestigiu – cu independenta financiara si comportament la nivelul functiei ce li se incredinteaza, care pot sa contribuie la promovarea intereselor romanesti, la dezvoltarea relatiilor de prietenie cu statul de resedinta. Atributiile acestora sunt promovarea intereselor Romaniei, in principal in domeniile economic, comercial, al tehnologiei si stiintei, cultural.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions