Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Martie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
 
Romania ar putea produce vaccin impotriva gripei aviarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :192
Tuesday, 21 March 2006
Romania ar putea produce un vaccin unguresc care va avea ca scop protejarea impotriva virusului mortal H5N1, cunoscut ca gripa aviara, au aratat luni oficiali de la Bucuresti.

„Compania ungara Omninvest ne-a oferit drepturi exclusive de a le produce vaccinul”. Ministrul roman al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat pentru Reuters ca subiectul este inca in faza discutiilor. Nicolaescu a mai spus ca daca acest contract se materializeaza, Romania – care a depistat virusul mortal prima data in luna octombrie – va putea produce cinci milioane de doze pe an. Omninvest a spus saptamana trecuta ca a primit o licenta temporara de distributie din partea institutului farmaceutic ungar, pentru acest vaccin.

O serie intreaga de companii din intreaga lume lucreaza la dezvoltarea unor vaccine care sa contracareze virusul H5N1, care a ucis aproximativ 200 de persoane din 2003 incoace. Nici Romania si nici Ungaria nu au inregistrat pana acum vreun caz de gripa aviara la om.

 
Teleradio Moldova va avea trei posturi corespondente in strainatatePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :170
Tuesday, 21 March 2006
Trei posturi de corespondenti ale Companiei publice „Teleradio-Moldova” urmeaza sa fie deschise la Bruxelles, Bucuresti si Moscova, potrivit unei decizii a consiliului de administrare a institutiei nominalizate, informeaza Agentia Monitor Media. 

Potrivit deciziei, adoptate la sfarsitul saptamanii trecute si de Consiliul de observatori a Companiei „Teleradio-Moldova”, pe parcurs urmeaza sa fie examinate posibilitati de deschidere a unor noi puncte de corespondenti si in alte capitale. Consiliul de observatori al Companiei „Teleradio-Moldova” a examinat si chestiunea cu privire la crearea postului de televiziune „Moldova International” (TVMI) si „Moldova 2”.

Administratia Companiei sustine ca va selecta o echipa de jurnalisti care va lucra exclusiv pentru TVMI. Programele acestui canal de televiziune, care vor fi difuzate pentru strainatate, vor avea durata initiala de trei ore. 

 
S-a deschis Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa UEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :167
Tuesday, 21 March 2006
Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), a inaugurat, marti, la Bruxelles, Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana (ROST).

In Romania, festivitatea deschiderii ROST va fi celebrata printr-un cocktail oferit de ANCS comunitatii stiintifice romanesti vineri, 24 martie 2006, la sediul Muzeului National de Geologie din Bucuresti, ocazie cu care va fi organizata si o conferinta de presa. Deschiderea Oficiului are loc in anul in care Romania sarbatoreste Centenarul Zborului Traian Vuia, cand se implinesc 100 de ani (18 martie 1906) de la realizarea primului zbor autopropulsat al omului de stiinta Traian Vuia, motiv pentru care deviza Oficiului este ilustrata de cuvintele lui Nicolae IorgaIdeile sanatoase sunt cele care pot zbura in lume”. Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana – ROST - a fost infiintat prin HG nr. 787/2005 cu scopul intaririi legaturilor de colaborare cu comunitatea stiintifica europeana. Activitatea Oficiului va fi coordonata de reprezentantii ANCS. Misiunea Oficiului Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana este de a promova participarea cercetatorilor romani, inclusiv a tinerilor cercetatori, precum si a universitatilor, institutelor de cercetare-dezvoltare, intreprinderilor mici si mijlocii, industriei, serviciilor si organizatiilor neguvernamentale la programele de cercetare ale Uniunii Europene, de a prezenta eficient politica de cercetare, dezvoltare si inovare si potentialul stiintific si tehnologic romanesc institutiilor cu care se intra in contact la nivel european, a sprijini si promova colaborarea dintre firmele industriale si de servicii, universitati si institute de cercetare pentru participarea in comun la consortii europene pentru proiecte de cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare, a stimula formarea, la nivel national, de grupuri de interes de nivel european, prin focalizarea competentelor existente la nivel national in domenii prioritare in cercetarea europeana pentru cresterea sanselor de participare la proiecte sau programe europene. Oficiul este conceput pentru gazduirea a zece angajati, in regim de detasare de la locul de munca, informeaza Prompt Media.

 
Vitalie Ursu - primul roman care apare pe coperta revistei britanice „Radio Times Magazine”PDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :183
Tuesday, 21 March 2006
Un basarabean apare pe prima pagina a saptamanalului britanic „Radio Times Magazine”.

Actorul Vitalie Ursu apare pe prima pagina a publicatiei cu un tiraj de un milion de exemplare, coperta pe care anterior au mai aparut Robert de Niro, Elvis, Frank Sinatra, Sting, Johnny Depp sau printul Charles si Camilla Parker Bowles. Vitalie este primul roman care apare pe coperta publicatiei. Vitalie Ursu si-a facut studiile la Institutul de Arte din Chisinau, a activat o perioada ca actor la Teatrul „Luceafarul” din capitala, ulterior a plecat in Romania. Este angajat al Teatrului din Targoviste. In paralel, apare in serialele si telenovelele romanesti – „Lacrimi de iubire” si „Pacatele Evei”. Dar nu aparitia sa in telenovele a atras atentia britanicilor, ci rolul din serialul „Space Race” in care Vitalie interpreteaza rolul cosmonautului Yuri Gagarin.
„Space Race” este o coproductie realizata in 2005 in Romania, la studiourile Media-Pro Pictures de catre BBC si National Geographic. Serialul este realizat de regizorii Mark Everest si Cristopher Spencer.
Succesul repurtat in urma difuzarii serialului in Marea Britanie a facut ca producatorii englezi sa decida aparitia fotografiei actorului si pe DVD-ul international al serialului “Space Race”. Vom reveni cu amanunte in numarul de vineri al ziarului FLUX.

(Preluare cotidianul Flux, editia de marti, 21 martie. Un material semnat de Liliana Papusoi).

 
Perspective in educarea tinerilor romani supradotatiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :161
Tuesday, 21 March 2006

Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati – EDUGATE - va lansa in data de 3 aprilie dezbaterea nationala intitulata „Gifted Education Forum”, privitoare la educatia tinerilor supradotati si capabili de inalte performante.

In data de 6 Martie 2006 un grup de membri ai Parlamentului Romaniei a depus in cadrul comisiei de specialitate din Camera Deputatilor Propunerea legislativa privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta (accesibila pe Internet la: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=7148). Astazi asistam la declansarea bataliei pentru o categorie de copii si tineri ce pana in prezent, voit sau nu, au fost ingnorati de societatea romaneasca in ansamblul sau: copiii cu abilitati inalte. 

Scopul acestui forum este de a aduce in dezbatere legea si de a-i realiza un mediu favorabil discutiei si aprobarii in Parlamentul Romaniei. Acesti tineri sunt diferiti si au nevoie de altceva decat ceea ce societatea le poate oferi in momentul de fata. Persoanele cu abilitati inalte pot schimba istoria si chiar o fac. Acestea sunt cele care fac diferenta intre o societate prospera si una aflata la pragul de subzistenta. Oferind o sansa acestor tineri oferim o sansa propriului viitor, se arata intr-un comunicat al EDUGATE.

Forumul Gifted Education Forum se va desfasura luni, 3 aprilie, la UNESCO-CEPES, in strada Stirbei Voda 39, din Bucuresti 

EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati este fondata de peste 30 dintre cele mai prestigioase institutii educationale, ca raspuns la aparitia fenomenului de „brain drain”, tot mai intalnit in Romania, si a felului in care autoritatile trateaza acest fenomen.

EDUGATE a lansat in 2005 printr-o initiativa privata primul Program National Gifted Education. Initiativa este menita a aduce un program pentru educatia copiilor supradotati, un sistem de educatie orientat catre dezvoltarea capacitatilor individuale si orientarea acestora catre nevoile acute de dezvoltare nationale si de rezolvare a problemelor nationale si internationale. Necesitatea unei astfel de initiative este evidenta, aceste sisteme educationale moderne fiind deja implementate cu succes in tarile foarte bine dezvoltate si contribuind imens la dezvoltarea tehnologica si economica a respectivelor tari.

 
Camera Deputatilor are un nou presedinte: Bogdan OlteanuPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :283
Tuesday, 21 March 2006
Fostul ministru pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, este noul presedinte al Camerei Deputatilor.

Candidatul Aliantei a obtinut o majoritate covarsitoare de voturi, 196, fata de numarul de voturi acumulate de contracandidatii sai: 88 de voturi pentru Valer Dorneanu (PSD) si 22 de voturi pentru Daniela Popa (PC).

"In mod concret, imi propun si va propun ca pe parcursul mandatului meu sa fie promovate si adoptate o serie de legi de importanta majora pentru reforma institutionala si morala a Parlamentului”. In acest sens, Olteanu s-a referit la codul electoral care sa implice si votul uninominal,  la legea lustratiei sau la cea privitoare la accesul la dosarele SRI. Noul presedinte al Camerei a spus ca va fi un presedinte care va sta mai putin in camera si mai mult printre oameni. „Vreau sa coboram in strada printre oameni” si-a anuntat el intentia. 

Premierul Tariceanu a declarat ca Bogdan Olteanu este primul presedinte necomunist al Camerei Deputatilor si un om cu o sansa in plus de a reda credibilitatea Parlamentului.

 
Targ international de carte si muzica la BrasovPDF Print E-mail
Brasov, Romania/Romanian Global News
Accesari :261
Tuesday, 21 March 2006
Brasovul gazduieste in perioada 23-26 martie cea de-a treia editie a Targului International de Carte si muzica.

Manifestarea se va desfasura in Aula Magna a Universitatii „Transilvania", in cadrul careia publicul va putea sa viziteze peste 50 de standuri cu productie editoriala de carte si muzica de la edituri si case de discuri din tara si din strainatate. Potrivit cultural.srr.ro, la editia din acest an vor mai avea loc lansari de carte si CD-uri, dezbateri pe teme de literatura si muzica, precum si vernisajul unei expozitii de pictura. Manifestarea este organizata de Asociatia "Libris Cultural", Primaria si Consiliul Judetean Brasov, Universitatea "Transilvania" si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National a judetului Brasov.

 
Ministrul Iuliu Winkler, in vizita in ItaliaPDF Print E-mail
Milano, Italia/Romanian Global News
Accesari :310
Tuesday, 21 March 2006
Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, efectueaza in perioada 21-22 martie o vizita de lucru in Italia.

Iuliu Winkler se va intalni cu oficialitati italiene si cu reprezentanti ai mediului de afaceri, el prezentand acestora oportunitatile de afaceri pe piata romaneasca, cu scopul atragerii de investitii in tara noastra, si oferta romaneasca de export.

In aceasta vizita este inclus un seminar la Milano, cu tema „Romania - numaratoarea inversa pana la intrarea in Uniunea Europeana”, care va avea loc marti, 21 martie, in care participantii vor dezbate implicatiile aderarii Romaniei la UE, in special evolutia relatiilor economice ale tarii noastre cu tarile membre ale comunitatii europene. De asemenea, Iuliu Winkler se va intalni, in 22 martie, cu asociatiile profesionale din Regiunea Piemonte, respectiv Camera de Comert, Industrie Artizanat si Agricultura Torino, Departamentul pentru Internationalizarea Societatilor Piemonteze si reprezentanti ai companiilor din aceasta regiune, anunta ministerul Economiei si Comertului.

Pe durata vizitei in nordul Italiei, ministrul delegat pentru comert va avea intrevederi cu Alberto Mattitoli, vicepresedinte al provinciei Milano, Roberto Formigoni, presedintele regiunii Lombardia, Mercedes Bresso, presedinta regiunii Piemonte, presedinti ai unor mari companii italiene care au investit in Romania (Pirelli Grup, Butangas, Fratelli Piatti si altele).

 
Radio Romania Cultural si-a desemnat castigatoriiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :215
Tuesday, 21 March 2006
Postul national Radio Romania Cultural si-a desemnat luni, 21 martie, la Teatrul Odeon din Bucuresti,  castigatorii premiilor anuale.

Dupa ce inainte de inceperea ceremoniei se stia deja numele a trei castigatori, respectiv academicianul Solomon Marcus - Premiul de Excelenta, scriitorul Norman Manea - Premiul "Lux Mundi" si pianista Alina Elena Bercu, reprezentanta Romaniei la Concursul Eurovision Young Musicians, editia 2006 - Premiul "In memoriam Iosif Sava", a venit randul celorlalti premianti sa fie anuntati, informeaza TVR. Pe lista acestora se numara Petre Stoica, pentru volumul "Pipa lui Magritte" (Editura Brumar), la poezie, Florina Ilis, pentru volumul "Cruciada copiilor" (Editura Cartea Romaneasca) la sectiunea proza, istoricul Neagu Djuvara, la educatie, regizorul Tompa Gabor-teatru, cineastul Alexandru Solomon, pentru documentarul "Marele jaf comunist" la film, mezzosoprana Ruxandra Donose la – muzica, Liana Maria Petrutiu-arte plastice, si Magda Stavinschi la stiinta.

La sectiunea jurnalism cultural au fost premiate emisiunea "Ia te uita ce-ai uitat" realizata de Florin Iaru la TVR Cultural, pagina de cultura-arte a cotidianului "Gandul", coordonata de Cristina Modreanu, si saptamanalul "Observator cultural" condus de redactorul-sef Carmen Musat.

 
Integrarea Romaniei in UE, in conferinta la HelsinkiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :313
Tuesday, 21 March 2006
Ministrul integrarii Europene, Anca Boagiu, se va afla in perioada 21-22 martie in Finlanda, unde va efectua o vizita de lucru.

Pe parcursul sederii sale in aceasta tara, demnitarul roman va participa la conferinta pe tema „Romania in the EU: The last preparation”, organizata de Paasikivi Society, unul dintre cele mai importante institute de politica externa din lume.

De asemenea, ministrul roman se va intalnui si cu ministrul pentru Afaceri Europene, Paula Lehtomaki,  presedintele Comisiei pentru relatii externe a Parlamentului, Liisa Jaakonsaari, si presedintele Marelui Comitet pentru afaceri UE din Parlament, Jari Vilen. Discutiile se vor axa pe ratificarea Tratatului de aderare de catre Finlanda, precum si pe pregatirea Raportului Comisiei Europene din luna mai a acestui an, se arata intr-un comunicat de presa emis de MIE.

 
Timbre speciale de PastiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :171
Tuesday, 21 March 2006
Romfilatelia, societatea specializata in editarea si comercializarea marcilor postale romanesti, a introdus saptamana trecuta in circuitul postal emisiunea de timbre “Sfintele Pasti”.

Cele cinci timbre au valoarea de 0,50 lei fiecare, prezinta minunatele icoane pe sticla provenind din Tara Barsei, Fagaras si Sibiu, realizate de iconari in sec. XIX si fac parte din colectia centenara a Muzeului Taranului Roman.

Emisiunea filatelica va putea fi achizitionata de la toate oficiile postale si magazinele Romfilatelia din tara, se arata intr-un comunicat de presas emis de institutia filatelica romana.

 
Mihail Moldoveanu, in expozitie fotografica la RomaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :263
Tuesday, 21 March 2006
Fotograful roman Mihail Moldoveanu se va afla marti, 4 aprilie, in intervalul orar 18:00-22:00, in prim-plan la Accademia di Romania din Roma, unde este semnatarul mai multor lucrari ce au in prim plan capitala Romaniei.

Bucurestiul, orasul natal al autorului expozitiei, a fost o sursa de inspiratie mai mult decat oportuna pentru Mihail Moldoveanu, care a marturisit ca, desi la prima vedere este destul de greu sa iti placa un oras ca Bucurestiul, dupa ce ajungi sa-l cunosti mai bine realizezi ca acesta iti ofera o sumedenie de forme stranii care ii furnizeaza calatorului o sursa secreta de energie. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 23 aprilie, informeaza Institutul Cultural Roman.

 
O noua publicatie dedicata romanilor de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :348
Tuesday, 21 March 2006

{mosimage}Romanian Global News editeaza incepand cu aceasta luna o publicatie lunara destinata romanilor de pretutindeni dar si celor din tara dornici sa afle atat noutati despre comunitatile romanesti de pretutindeni, cat si opinii si comentarii despre probleme actuale.

{mosimage}Condusa de cunoscutul jurnalist Ilie Traian, Curierul Roman, se vrea o revista de opinii si comentarii ale celor mai cunoscute personalitati ale diasporei romane dar si un compendiu al celor mai acute probleme cu care se confrunta emigratia romaneasca si romanii din jurul granitelor. Prin reflectarea acestora cititorii vor putea intra in dialog pe marginea solutiilor care se pot aplica atat in tara cat si in afara granitelor, pentru constituirea unui lobby romanesc si a unei diaspore mai unite.

In primul numar al publicatiei, finantat in exclusivitate de prof. dr. ing. Claudiu Matasa, Consul Onorific al Romaniei dar si Directorul Biroului Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, puteti citi un amplu reportaj despre Fundatia Gojdu si interpelarea doctorului Gheorghe Olteanu si Valentin Costin, din Germania, un altul despre romanii de pe Valea Timocului sarbesc, o corespondenta din Germania, de la Terezia B. Tataru pe problema Basarabiei, un amplu articol despre o lucrare de exceptie editata in America de catre Joanne Bock – Ethnic vision: A Romanian American Inheritance, un “cadou” american de apreciat. Dr. Serban Andronescu de la New York ne scrie despre Consiliul National Roman, iar prof. univ. Mircea Ratiu din Sacramento este in interviu cu Ilie Traian despre separarea Transilvaniei de Romania.

Abonamentele la Curierul Roman, publicatie editata de Romanian Global News din Bucuresti, se pot face pe adresa redactiei, Calea Victoriei 216, cam. 102, sector 1, in atentia domnului Ilie Traian, redactor sef. Pretul unui abonament anual pentru romanii din SUA si Canada este de 50 de USD/an, (RO 10 RNCB 5101 0000 3547 0008) pentru cei din Europa 40 de EURO/an, (RO 37 RNCB 5101 0000 3547 0007), Romanian Commercial Bank, Unirea Branch, RNCBROBU. Pentru romanii din jurul granitelor va fi gratuit. Pentru abonatii din tara pretul este de 12 euro/an platibil la cursul BNR din ziua efectuarii transferului bancar (RO 05 RNCB 5101 0000 3547 0001, deschis la BCR sucursala Unirii din Bucuresti).

 
Rusia vrea destabilizarea situatiei, sustine politologul Oazu NantoiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :333
Tuesday, 21 March 2006
{mosimage}Ambasadorul rus Nicolai Reabov a declarat luni presei de la Chisinau ca Rusia „nu va renunta niciodata la drepturile legitime ale ei in calitate de putere mondiala”, informeaza  Radio BBC.

{mosimage}„Eu nu stiu ce interese are America care a aflat doar ieri ce este Moldova, dupa ce a cautat-o indelung pe harta… Rusia are interesele sale legitime, necontestate de nimeni, in primul rand pe intreg spatiul ex-sovietic. Rusia are toate drepturile ca interesele ei sa fie respectate, luate in consideratie, iar atunci cand sunt ignorate - sa-si apere aceste interese. Noi, in calitate de mare putere mondiala nu intentionam sub nici o forma sa renuntam la aceste interese”, a precizat Reabov.

Politologul Oazu Nantoi considera ca Rusia deja a declansat si va amplifica un „razboi al nervilor” cu Republica Moldova si cu toti acei care o sprijina. „Federatia Rusa intentioneaza sa mearga in continuare in directia agravarii situatiei, acutizarii situatiei, destabilizarii situatiei in speranta ca UE, nemaivorbind de Moldova, vor ceda si vor obtine crearea unui mecanism cu garantii internationale pentru functionarea nestingherita economica a regimului transnistrean”, a declarat Nantoi.

 
Estonia ajuta Basarabia in procesul de interare europeana si cere retragerea armamentului rusPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :275
Tuesday, 21 March 2006
{mosimage}Estonia pledeaza pentru retragerea neconditionata si imediata a armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova, considerand ca acesta este un factor de credibilitate a Moscovei in respectarea angajamentelor asumate in cadrul OSCE si a altor structuri internationale.

{mosimage}„Si Estonia s-a confruntat cu un sir de probleme de pe urma existentei unor forte interne care reprezentau interesele Moscovei. Ceea ce ajutat-o foarte mult sa devina un stat independent a fost armonizarea legislatiei la legislatia UE si la normele de drept international, fiind creat un cadru favorabil pentru solutionarea problemelor inerente. S-a reusit crearea unui cadru economic si social favorabil si a fost atrasa societatea civila. Astfel, chiar daca fortele interne care aparau interesele Rusiei au organizat manifestatii, aceste actiuni nu au pus in pericol democratia Estoniei”, a spus Arnold Ruutel presedintele Estoniei aflat in vizita la Chisinau.

Presedintele Vladimir Voronin a discutat luni, la Chisinau, cu omologul sau estonian Arnold Ruutel asupra problemei transnistrene si actiunilor intreprinse de catre autoritatile moldovene in vederea integrarii in UE. Dupa intalnirea cu Voronin, Ruutel a declarat presei ca Estonia sustine cursul ales de Republica Moldova in procesul de aderare la structurile euro-atlantice. „Estonia si-a ales Republica Moldova drept tara pe care sa o sustina in  cadrul politicii de vecinatate a Uniunii Europene. UE trebuie sa acorde o atentie sporita tuturor problemelor Republicii Moldova in vederea depasirii lor”, a precizat Ruutel.

Potrivit lui, Estonia sustine cooperarea Republicii Moldova cu NATO, in special, prin intermediul Planul individual de actiuni Republica Moldova-NATO.

 
Noul Ambasador pentru Moldova, nominalizat de Presedintele BushPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :325
Tuesday, 21 March 2006
{mosimage}Presedintele american George W. Bush intentioneaza sa propuna candidatura lui Michael D. Kirby, originar din Virginia, pentru postul de Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova.

{mosimage}Potrivit Ambasadei SUA de la Chisinau, Michael D. Kirby, diplomat de cariera in Serviciul Diplomatic Superior al SUA, este in prezent Consul General in Seul, Coreea de Sud. Diplomatul, care este absolvent al Universitatii din Pennsylvania, a mai detinut functia de Consul General in Varsovia, Polonia, dar a activat si in calitate de Director al Oficiului de Coordonare in Biroul pentru Informare si Cercetare al Departamentului de Stat. Nominalizarea noului sef al misiunii diplomatice americane in Moldova urmeaza sa fie aprobata de Senatul SUA, informeaza Moldova Azi.

 
Tinerii ortodocsi romani din Budapesta si-au infiintat o asociatiePDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :265
Tuesday, 21 March 2006
La noua luni de la infiintarea Asociatiei Femeilor Ortodoxe Romane din Budapesta, credinciosii parohiei romane din Budapesta au infiintat recent o noua organizatie.

La sedinta de constituire a Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Romani din Budapesta au luat parte 13 tineri, care dupa aprobarea statutului de functionare au si ales conducerea organizatiei. Potrivit corespondentului Romanian Global News in Ungaria, pentru functia de presedinte a fost ales dr. Nicolae Lutai, vicepresedinte devenind dr. Anica Iova, iar secretar dr. Erica Cserhati. Presedintele comisiei de control este dr. Vasile Sucigan. Toti acesti patru tineri sunt juristi originari din Jula sau Micherechi, stabiliti in Capitala. Vistierul asociatiei este Gheorghe Borszeki. Primul lor program, organizat in comun, a fost participarea la slujba din Duminica Ortodoxiei, savarsita in biserica bulgara, dupa care au fost oaspetii Ambasadei Romaniei la Budapesta, sarbatorind Martisorul impreuna cu diplomatia romana din Capitala ungara.

 
Imigrantii romani din Torino si Ancona nu vor avea dreptul la votPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :342
Tuesday, 21 March 2006

Consiliul de Ministri italian, la propunerea ministrului de Interne Giuseppe Pisanu, a decis sa procedeze la „anularea extraordinara pe motiv de nelegitimitate” a prevederilor decise de Consiliile Comunale din Torino si Ancona, care garantau dreptul la vot al imigrantilor extracomunitari si a apatrizilor.

Intr-un comunicat al presedintiei Consiliului de Ministri se precizeaza ca decizia a fost luata in baza legii 440/1998, art.138. Decizia anuleaza „deliberarea Consiliilor Comunale din Ancona si Torino, care modifica respectivele statute in materie de electorat activ si pasiv pentru alegerile circumscriptionale cu aplicare la strainii non-comunitari si la apatrizi”.

Primarul Anconei, Fabio Sturani, responsabil national al ANCI (Associazione Nazionale Comuni Italiani) pentru probleme de imigratie, a spus ca este vorba despre „un act politic” al Consiliului de Ministri si un „act ostil fata de doua comune, Ancona si Torino, care in mai vor iesi la vot”. El a mai anuntat ca administratia comunala va evalua daca si cum va putea contesta aceasta decizie.

 
Slujba de hirotonire la biserica ortodoxa romana „Sf. Nicolae” din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :296
Tuesday, 21 March 2006
PS Episcop Irineu, Vicarul Episcopiei de la Vatra Romaneasca, se va afla duminica, 9 aprilie, in randul comunitatii de romani de la biserica ortodoxa romana „Sfantul Nicoale” din Montreal, prilej cu care il va hirotoni intru diacon pe teologul Daniel Ungureanu.

Sfanta Liturghie va fi savarsita de la ora 11:00, de catre PS Episcop Irineu, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile liturgice vor fi date de corul bisericii „Sf. Nicolae”, dirijat de ing. Marius Magazin. Consiliul parohial, condus de ing. Victor Gheorghian, Comitetul Doamnelor ARCOLA, condus de Prof. Elena Neacsu, credinciosii bisericii, familia viitorului diacon si preotul paroh, ii invita pe toti romanii din Montreal la acest eveniment unic din viata bisericii „Sfantul Nicolae”, la finalul caruia va fi servita o masa de post in cinstea evenimentului, informeaza publicatia „Observatorul”.

Noul diacon, Daniel Ungureanu, s-a nascut la Brasov in 1975, oras in care si-a facut si studiile secundare. Intre anii 1993-1997, a urmat cursurile Facultatii de Teologie “Andrei Saguna” a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, luandu-si licenta in teologie in 1997, cu teza „Spiritualitatea perioadei Octoihului”, alcatuita la catedra de liturghica, sub indrumarea pr. prof. dr. Liviu Streza, astazi Mitropolitul Laurentiu al Ardealului.

De-a lungul celor 12 ani de activitate, lacasul de cult romanesc din Montreal a mai primit vizita altor inalti Ierarhi. Astfel, IPS Nathanael a vizitat parohia in mai 1999 si in decembrie 2000, iar PS Episcop Vicar Irineu, in august 2005, la implinirea a 10 ani de la intemeierea bisericii, cu care ocazie a acordat, in numele IPS Arhiepiscop Nathaniel, PC pr. prof. dr. Cezar Vasilie, rangul de “iconom stavrofor” (purtator de cruce), cu brau rosu, pentru intreaga sa activitate pastorala.

 
Presa, radioul si televiziunile imigrantilor castiga teren in ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :337
Tuesday, 21 March 2006

172 de programe radiofonice, 20 de transmisii televizate, 29 de jurnale dedicate strainilor din Italia – acestea sunt datele Observatorului mass-mediei etnice Etnocommunication, prima si unica retea media din Italia specializata in comunicare si marketing multicultural.

Un recensamant in randul posturilor de radio si televiziune locale terestre, presei scrise si mediei online, care a avut ca scop identificarea programelor si continuturilor dedicate comunitatilor straine a relevat ca media dedicata exclusiv imigrantilor este in continua crestere, lasand sa se inteleaga ca imigrantii nu mai sunt doar niste simpli muncitori, ci si exigenti consumatori ai ofertei culturale, informeaza Stranieri in Italia.

Radio-ul este, dintre toate aceste mijloace de comunicare in masa, cel care a inregistrat la nivelul anului trecut, cea mai evidenta crestere in oferta de programe etnice. Etnocommunication a numarat 172 de astfel de programe, transmise de 113 posturi, fata de valorile din 2004: 86 de programe si 46 de emitatori radio. Cea mai mare parte a programelor (89 de programe apartinand a 51 de posturi) sunt transmise din Nord, cu cea mai mare concentrare in Veneto si Lombardia. Urmeaza partea centrala a Italiei, cu 41 de programe (24 de posturi) si apoi Sudul si Insulele (42 de programe si 38 de posturi)

Programele destinate imigrantilor, luate in calcul in cadrul acestui studiu sunt, in general, saptamanale (122) sau cotidiene (41). Continutul lor are in mod principal un caracter informativ (81 de programe). Programele de stiri (41) abunda in stiri din Italia si din tarile de origine ale imigrantilor, prezentari ale principalelor cotidiene din tarile de origine ale comunitatilor straine, informatii si stiri despre servicii, intrebari si raspunsuri, analize, stiri cu caracter social, povesti de succes si episoade de intoleranta, marturii despre viata in Italia, etc. Programele care intra in aceasta categorie sunt in numar de 40.  

Posturile muzicale sunt in numar de 57 si propun artisti ce provin in principal din tari ale Americii Latine si din Africa. Sunt 24 de programe de cultura si entertainment dedicate strainilor: analize si dezbateri pe teme de mediu, societate, barfe, literatura, politica si povesti ale comunitatilor straine in Italia. Religia ocupa un plan secund, cu numai 10 programe dedicate acestui sector.

Cea mai mare parte a programelor (75) sunt difuzate in limba italiana. Exista insa si 38 de programe realizate in limbi ale principalelor comunitati straine: pe primele locuri sunt cele in spaniola, portugheza, tagalog (limba comunitatii filipineze), urmate de cele in engleza, romana, araba, etc.   

In ceea ce priveste televiziunea se poate vorbi despre o scadere a numarului de programe, ca urmare a dificultatilor majore care apar in producerea unui program de televiziune, dar si a unei lipse de cereri. In Observatorul precedent au fost inregistrate 26 de transmisiuni pentru imigranti, transmise de tot atatea posturi de televiziune. Datele din februarie 2006 vorbesc, in schimb, de 20 de programe realizate de 18 posturi. Si de aceasta data Nordul este cel cu cel mai mare numar de programe (12), urmat de Centru, cu patru programe, si de Sud, cu patru programe.

Exista 15 programe de stiri si programe cu caracter informativ, in cadrul carora sunt prezentate stiri din Italia si din strainatate, se acorda spatiu de dezbatere si confruntare pe teme de imigratie, alaturi de institutii, asociatii si comunitati straine.     Urmeaza transmisiile culturale si de entertainment (4), in timp ce o singura transmisie este in totalitate dedicata temelor religioase.

Prevaleaza emisiunile in limba italiana (9) si cele mixte (9). Din cele 20 de programe 16 sunt saptamanale si doua bisaptamanale.  

In presa scrisa, Etnocommunication a numarat 29 de nume de ziare dedicate in intregime comunitatilor straine. Sunt 26 de publicatii lunare, doua saptamanale si una bilunara. Toate publicatiile sunt in limba de origine a imigrantilor: cele mai intalnite sunt cele in spaniola (7), urmate de cele in limba engleza si portugheza (3 de fiecare) si apoi cele in limbile romana, ucrainiana, albaneza si chineza(cate 2). Restul sunt in punjabi, franceza, poloneza, bulgara, pakiastaneza, rusa, tagalog si araba.

Acestea se distribuie pe intregul teritoriu national, insa cu precadere in cartierele cu o mai mare concentrare etnica, in phone centers, sau in locurile de intalnire ale strainilor, precum si pe langa reprezentantele diplomatice si consulare.

 
Inscrierea elevilor la scolile romanesti din Giula si ChitigazPDF Print E-mail
Giula, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :194
Tuesday, 21 March 2006
Ne aflam in perioada cand parintii care au copii de clasa intai se intreaba, care ar fi locul cel mai potrivit pentru copilul sau.

In zilele de 25–26 martie se fac inscrieri pentru elevii de clasa intai la Scoala Romaneasca din Giula, iar in perioada 27–29 martie la Scoala Romaneasca din Chitighaz.

 
Studentii basarabeni din Timisoara au de astazi site oficialPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :243
Tuesday, 21 March 2006
Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara are site oficial.

Poate parea banal acest enunt insa OSBT este o organizatie studenteasca fara un venit stabil care de la infiintare, din 2001 mai exact, are un palmares de activitati impresionant realizat cu resurse atrase numai din sponsorizari. Cel mai mare proiect realizat de studentii basarabeni din Timisoara a fost si este organizarea Festivalului “Zilele Basarabiei”, despre care vom reveni cu detalii in cateva zile, festival organizat fara intrerupere de 6 ani, in perioada 25-27 martie.

OSBT este asociatie nonguvernamentala, nonprofit si neafiliata politic. A fost infiintata in data de 3 mai 2001 in urma impulsului firesc al studentilor basarabeni de a se afirma in mediul studentesc romanesc si de a genera o intrepatrundere intre specificul cultural basarabean si cel din Romania.

“Misiunea noastra este promovarea drepturilor tinerilor studenti basarabeni care se afla la studii in Romania si educarea lor in spirit national, democratic si proeuropean. Proiectele pe care le desfasoara OSBT au, in cea mai mare parte, caracter socio-cultural, acestea desfasurandu-se de obicei in raza municipiului Timisoara. Desi este o asociatie tanara, OSBT a reusit sa se impuna in mediul neguvernamental din Romania, proiectele sale ajungand sa fie cunoscute de catre publicul larg din Tara si chiar de peste hotarele ei. Colaborarea intensa cu diverse ONG-uri din tara si strainatate sporeste calitatea activitatilor organizatiei, pastrandu-i continuitatea si atragandu-i noi membri si simpatizanti. Independenta politica, profesionalismul si responsabilitatea cu care sunt tratati partenerii, intentia tinerilor de a valorifica si transmite cultura romaneasca din Basarabia, sunt cativa factori care determina sprijinirea OSB de catre diversi sponsori si finantatori. Organizatia este compusa exclusiv din tineri, lucru foarte important in formarea si dezvoltarea lor din punct de vedere moral, intelectual si professional”, declara liderii acestora.

Organizatia poate fi vizitata virtual la adresa www.osbtimisoara.go.ro si poate fi sprijinita financiar in contul deschis la SANPAOLO IMI BANK din Timisoara, contul fiind RO 80 WBAN 2511 0000 3660 3741 ROL, destinatar OSBCT.

 
Campania pentru salvarea Rosia Montana iese in stradaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :454
Tuesday, 21 March 2006
{mosimage}In cursul zilei de 20 martie peste 12 000 de postere au fost puse de voluntarii organizatiei Salvati Rosia Montana pe strazile din Cluj-Napoca, Bucuresti, Constanta, Timisoara, Arad, Bistrita, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Baia Mare, Oradea, Targu Mures, Sighisoara, Petrosani, Valea Ariesului, Abrud, Campeni si Rosia Montana.

{mosimage}Este pentru prima oara in lume, declara organizatorii, cand o actiune de protejarea mediului beneficiaza de o asemenea campanie stradala. “Campania MindBomb pentru Rosia Montana pune problema poluarii mediului din Romania in relatie cu coruptia fara chip a statului si a administratiilor locale, nu in ultimul rand a individului, care erodeaza din interior societatea romaneasca”, declara organizatorii in comunicatul de presa oficial. Campania are cinci afise distincte insa toate cu acelasi mesaj “Salvati Rosia Montana”.

Descrierea celor cinci afise se gaseste pe situl organizatiei la adresa www.rosiamontana.org sau la adresa www.mindbomb.ro.

 
IPS Teodosie, in mijlocul comunitatii romanesti din LisabonaPDF Print E-mail
Lisabona, Portugalia/Romanian Global News
Accesari :269
Tuesday, 21 March 2006
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat duminica, 19 martie, Sfanta Liturghie in biserica „Intrarea Maicii Domnului in biserica” din Lisabona, Portugalia, ca raspuns la invitatia facuta de parintele roman Marius Viorel Pop.

Acesta a initiat pentru comunitatea romaneasca un program religios menit sa ii apropie pe romanii ortodocsi din Lisabona de spiritualitatea romaneasca, informeaza eparhia dobrogeana. In acest program au fost cooptati ierarhi romani care vor oficia timp de o saptamana, slujbele specifice Postului Pastelui. In saptamana care se incheie, IPS Teodosie s-a intalnit cu membri comunitatii ortodoxe romanesti pentru care a oficiat Sfanta Liturghie si Taina Sfantului Maslu, iar la sfarsitul acestora a tinut un cuvant de intarire duhovniceasca.

 
Oana Suteu, premiata la Festivalul International de Film de Arta din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :220
Tuesday, 21 March 2006
Realizatoarea romanca de film Oana Suteu a castigat cu filmul „Point de fuite” Premiul pentru Cea mai buna opera canadiana din cadrul Festivalului International de Film de Arta din Montreal, care s-a desfasurat in perioada 9-19 martie.

Juriul competitiei a fost alcatuit din specialisti din Germania, Franta si tara gazda. Filmul „Point de fuite”, care beneficiaza de scenariu, montaj, realizare si concept original (acesta din urma, in colaborare cu coregrafa Ginette Laurin) realizate de cineasta romanca, a intrat in concurs joi, 16 martie, de la ora 21:30, la Place des Arts (Cinquieme salle). Pelicula pleaca de la spectacolul Passare, realizat in urma cu doi ani de compania de dans O Vertigo, dar se inspira si din legenda romaneasca a Mesterului Manole. Oana Suteu participa pentru a patra oara cand la aceasta manifestare culturala, dar pentru prima data este inscrisa in competitia oficiala, la sectiunea Carrefour de la creation.

Oana Suteu se afla la Montreal de mai bine de un deceniu, dupa ce si-a inceput studiile de multimedia la Academia de Teatru si Film din Bucuresti, urmand sa continue pe pamant canadian cu cele de productie cinematografica de la Universitatea Concordia. Cineasta a mai facut in Romania montaj pentru scoala BBC si filme experimentale pentru Fundatia de Arte Vizuale din Bucuresti, iar la Montreal a inceput ca tehnician intr-o casa de postproductie, pentru a ajunge sa monteze documentare la ONF.

 
Conferinta maghiaro-romana de protectie a mediuluiPDF Print E-mail
Giula, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :151
Tuesday, 21 March 2006
In perioada 21–23 martie va avea loc, la Giula, conferinta maghiaro-romana de protectie a mediului inconjurator.

Delegatul Romaniei la acest eveniment va fi prezent Calin Mocan, director al Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor, Oradea, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria. Conferinta va avea loc timp de doua zile, iar pentru ziua de joi, 23 martie este propusa o calatorie de studii la fabrica de tigla Tondach din Bichisciaba, sau daca timpul va fi favorabil la arboretul din Sarvas.

 
„Literatura versus Coruptie” la ICR din BudapestaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :227
Tuesday, 21 March 2006
Institutul Cultural Roman din Budapesta organizeaza marti, 28 martie, incepand cu ora 18:00, o masa rotunda care va avea ca tema „Literatura versus Coruptie”.

Evenimentul se va desfasura cu ajutorul Catedrelor de limba si literatura romana de la Universitatea „Transilvania” din Brasov, care va fi reprezentata de prof. univ. Ovidiu Moceanu, scriitor, lector. univ. Romulus Bucur, si de la Universitatea „Eotvos Lorand” din Budapesta: conf. univ. Jeno Farkas, traducator, prof. univ. Cornel Munteanu, istoric literar, lector invitat ELTE. In cadrul mesei rotunde va fi prezentat volumul „Dea Munera. Reprezentari asupra coruptiei in modernitatea literara si intelectuala romaneasca”, aparut la Editiura Universitatii „Transilvania” din Brasov, informeaza Institutul Cultural Roman din Budapesta.

 
Schimbare de sediu pentru Club Ro din KolnPDF Print E-mail
Koln, Germania/Romanian Global News
Accesari :176
Tuesday, 21 March 2006
Discoteca romaneasca Club Ro din Koln si-a intrerupt de vineri, 17 martie, activitatea in Clubul Eulenburg din Koln, loc in care se desfasurasera ultimele evenimente romanesti din acest oras german.

Viitoarele activitati urmeaza sa aiba loc intr-un nou spatiu ce va fi anuntat cat de curand, informeaza discoteca romaneasca. Mai multe informatii se pot obtine de la numarul de telefon +49(0)-173-236-5382.

 
Intalniri lunare pentru Asociatia Culturala a Romanilor din CalgaryPDF Print E-mail
Calgary, Canada/Romanian Global News
Accesari :168
Tuesday, 21 March 2006
Romanii care sunt membri ai Asociatiei Culturale a Romanilor din Calgary au hotarat sa organizeze in fiecare prima zi de joi din luna adunarile lunare, acestea urmand sa aiba loc de la ora 18:00, la "Old Y" Centre din localitate.

Agenda acestor intalniri periodice este intotdeauna bogata, iar opiniile participantilor sunt importante, asa incat toata lumea este invitata sa ia parte. La actiune sunt bineveniti atat membrii existenti, cat si membrii in devenire, anunta asociatia romaneasca. Totodata, organizatia considera ca pentru cei care n-au participat niciodata si doresc sa simta pulsul asociatiei sau sa se implice in diversele activitati acesta este un moment potrivit de a face acest lucru.

 
Petrecere romaneasca la Clubul Caballero din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :215
Tuesday, 21 March 2006
Tinerii romani din Montreal sunt asteptati sambata, 25 martie, de la ora 22:00, la Clubul Caballero din oras, pentru a petrece o seara de neuitat intr-o ambianta calduroasa pe toate ritmurile de muzica.

Petrecerea este destinata tuturor celor care au implinit deja varsta de 18 ani, pretul unui bilet de intarre fiind de 10 dolari de persoana. Pentru doamne si domnisoare intrarea este gratuita inainte de miezul noptii. In play-list-ul serii vor fi incluse piese din genurile dance, r&b, reggaetoon, tehno si orientale. Romanii care vor sa participe la petrecere sunt rugati sa isi rezerve locurile din avans la adresa de email: djsof2005@yahoo.ca , la club fiind disponibile mese pentru aproximativ 250 de persoane, dar si locuri pentru VIP. Clubul din Montreal se afla pe strada 7474 St-Hubert (metroul Jean -Talon la iesirea St-Hubert).

 
Trupa D’AYA, intr-un nou turneu internationalPDF Print E-mail
Lisabona, Portugalia/Romanian Global News
Accesari :207
Tuesday, 21 March 2006
Compania de teatru D’AYA efectueaza incepand de luni, 20 martie, un turneu de 12 zile prin  Iordania, Italia si Portugalia, cu ocazia Zilelor Francofoniei.

In cadrul acestui turneu, artistii romani vor prezenta spectacolul "Scaunele" de Eugene Ionesco. Reprezentatia ii are in distributie pe Adriana Trandafir, Ioana Marchidan si Gabriel Fatu si se va juca in limba franceza, informeaza postul national cultural de radio. Regizata de Chris Simion, montarea are o coregrafie semnata de Ioana Marchidan, scenografia apartinandu-i Doinei Levintza. In Italia, "Scaunele" se va juca in perioada 21-24 martie la Centrul Cultural „Saint Louis de France”, iar la Lisabona spectacolul va avea o reprezentatie pe 30 martie. Turneul este organizat cu sprijinul Ambasadelor Romaniei la Amman, la Lisabona si pe langa Sfantul Scaun, precum si al Ambasadelor Frantei in aceste tari.

 
Ioana Ieronim – autor si carte in dezbatere la New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :233
Tuesday, 21 March 2006
{mosimage}Institutul Cultural Roman din New York va organiza sambata, 25 martie, de la ora 16.00, un   spectacol intitulat „Poeti si artisti digitali”, un eveniment organizat de catre un grup de muzicieni contemporani si dansatori dirijati de Dinu Ghezzo.

{mosimage}Manifestarea o va avea in centru pe poeta romanca Ioana Ieronim si cartea sa „Silabe omnivore”.

Parte a ciclului dedicat de ICR New York intalnirilor dintre arte, „Poeti si artisti digitali” initiaza experimente care sa aduca in interactiune artele conteporane si are ca scop traducerea cuvintelor unei limbi in cuvinte apartinand alteia, dar si sa traduca cuvintele in muzica, gesturi si imagini, sperand sa transgreseze toate granitele traditionale.

Poezia Ioanei Ieronim este un pelerinaj postmodern printr-o lume deschisa, globalizata, care isi duce protagonistii de pe un continent pe altul, dintr-o limba in alta, dintr-o literatura in alta, dintr-un avion in altul. Subiecte mari ale poeziei sale devin zborurile intercontinentale, drumurile cu masina, email-urile si supermarket-urile. Cu toate astea, mai sunt prezente in opera sa si satul copilariei sale, la fel ca toate locurile de nastere reale sau potentiale, vii in trecerea anilor copilariei. Universul transilvan de la Rasnov, orasul parintesc, este omniprezent in scrierile sale.

Spectacolul se va desfasura sambata, 25 martie, la sala Auditorium a Institutului Cultural Roman din New York. Accesul va fi posibil numai pe baza de invitatie.

 
Concert in memoriam George Enescu la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :220
Tuesday, 21 March 2006
Ambasada Romaniei la Paris va organiza duminica, 26 martie, un concert dedicat marelui compozitor roman George Enescu.

Spectacolul se va desfasura de la ora 15.00 la Sala Cortot din Paris (78 rue Cadinet) si va aduce in fata publicului un program ce va contine si o prima auditie a unui Trio inedit semnat de Enescu in 1916, dar si partituri de Brahms si Ravel.

La pian se va afla Jean Martin, la violon Frederic Pelassy si la violoncel Claude Bourgos –un trio perfect pentru interpretarea Trio-ului inedit al lui George Enecsu.

Cei interesati sa participe la spectacol la acest sfarsit de saptamana isi pot face rezervarile la numarul de telefon 01 43 71 60 71.

 
Seara romaneasca cu Zangora la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :189
Tuesday, 21 March 2006
Asociatia „Prietenii satului roman Urca” va organiza in luna aprilie o seara de cabaret la care va participa si grupul Zangora.

Seara va avea loc sambata, 22 aprilie, de la ora 21.00 si o va mai avea ca invitata speciala pe cantareata rusa Nadiejda. Pretul unui bilet este de 10 euro (in care sunt incluse si produse de patiserie si o bautura), iar rezervarile se pot face la numarul de telefon 02 43 35 07 19 (Nelly Lecomte) sau la adresa de e-mail yves.lecomte2@wanadoo.fr.

 

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions