Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Aprilie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Cautare
 
Noul ambasador basarabean la Bucuresti isi prezinta scrisorile de acreditarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :412
Tuesday, 04 April 2006
La 3 aprilie 2006, ministrului roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, i-au fost prezentate copiile scrisorilor de acreditare de catre noul ambasador al Republicii Moldova in Romania, doamna Lidia Gutu.

Seful diplomatiei romane a adresat felicitari Lidiei Gutu pentru desemnarea sa in calitate de ambasador al Republicii Moldova la Bucuresti si a asigurat-o de sprijinul deplin al autoritatilor romane pentru indeplinirea mandatului sau diplomatic. In cursul convorbirii au fost abordate aspectele esentiale aflate pe agenda relatiilor bilaterale: imbunatatirea si modernizarea cadrului juridic, impulsionarea cooperarii economice si asistenta acordata de Romania pentru consolidarea traseului european al Republicii Moldova. De asemenea, a fost exprimata determinarea transpunerii in practica a intelegerilor concrete stabilite in ultima perioada in cadrul contactelor bilaterale.

Mihai-Razvan Ungureanu a evidentiat atentia prioritara pe care Romania o acorda, la toate nivelurile de decizie, dezvoltarii relatiilor bilaterale, precum si existenta unui larg consens al fortelor politice de la Bucuresti in ceea ce priveste confirmarea Romaniei drept cel mai devotat si mai consecvent partener al Chisinaului.

 
Romania a facut progrese notabile in privinta aderarii la UEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :420
Tuesday, 04 April 2006
Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a prezentat Comisiei de politica externa din Parlamentul European o prima varianta a Raportului privind stadiul eforturilor de integrare europeana a Romaniei si a Bulgariei.

Printre ideile evidentiate de Olli Rehn in aceasta prezentare se spune ca in ceea ce priveste Romania s-au realizat progrese, dar in acelasi timp exista si dificultati pentru care trebuie luate masuri. In cazul in care, in urmatoarele patru saptamani, nu vor fi consemnate progrese, Comisia poate sa propuna aderarea Romaniei pentru 2008, iar pentru redactarea Raportului care va fi prezentat in luna mai, se va tine cont si de raportul pe care il vor propune membrii Parlamentului European.

Concluzia este ca Raportul din luna mai va fi “obiectiv, riguros si echitabil”, ca va fi realizat pe baza unei “multitudini de surse de informare, intre care privilegiate vor fi informatiile concrete”.

In ceea ce priveste progresele Romaniei, Olli Rehn a subliniat progresele in lupta anticoruptie, dar ca se asteapta rezultatele concrete ale anchetelor, precum si respectarea principiilor statului de drept. Deficiente raman in organizarea si functionarea structurilor administrative, in special a functiei publice. De asemenea, mai sunt de remediat probleme in domeniul protectiei copilului si a persoanelor cu handicap, iar in ceea ce priveste problema minoritatilor si a integrarii lor, s-a facut precizarea ca este nevoie de alocarea suplimentara de resurse pentru integrarea minoritatii rome. Deficiente exista si in ceea ce priveste mecanismele de gestiune a fondurilor structurale, mai ales in ceea ce priveste crearea unei agentii de plata, care sa gestioneze cele 30 de miliarde de euro pe care Romania I-ar putea primi in urmatorii sase ani.

Concluzia pe care comisarul european pentru Extindere a formulat-o in incheierea acestei prime variante a Raportului este ca atat in ceea ce priveste Romania, cat si Bulgaria, data de 1 ianuarie 2007 pentru aderarea la Uniunea Europeana “este fezabila” si ca aderarea va fi “rezultatul determinarii tarilor respective”.

Rehn a mai spus  ca atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria Comisia va face informari in ceea ce priveste data certa a aderarii si ca, in functie de progresele lor, cele doua state vor putea fi tratate diferentiat, nu ca un tandem. Observatiile lui Olli Rehn in ceea ce priveste reforma in Justitie este ca aceasta nu s-a finalizat, iar in privinta statutului minoritatilor, tratamentul acestora s-a ameliorat, UDMR putand negocia direct cu autoritatile guvernamentale daca doreste mai mult. “Dar nu se poate merge mai departe de standardele UE”.

La sfarsitul lunii aprilie sau cel tarziu la inceputul lunii mai va avea loc o noua intalnire cu membrii Comisiei de politica externa, pentru o noua varianta, imbunatatita, a proiectului de raport, informeaza Prompt Media.

 

 
1005 eroi uitati in inima BucurestiuluiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :153
Tuesday, 04 April 2006
Recent, in baza sesizarilor unor cetateni, specialistii O.N.C.E. au identificat, in Cimitirul „Reinvierea“ (fost „Patrunjel“) din Bucuresti, o parcela de onoare in care sunt inhumati 1005 eroi romani necunoscuti, morti in anii Primului Razboi Mondial, in prizonierat (1917-1918).

In spatiul parcelei, initial cu o suprafata de 64 mp, au fost centralizate, in 5 gropi comune, osemintele ostasilor romani proveniti din lagarele de prizonieri de la Tonola (zona Circului, sect. 2) si Sf. Treime (zone Ghencea, sect. 6). Cripta mare, unde au fost asezate osemintele a 635 eroi romani, a fost marcata prin plasarea unei troite din lemn de stejar, iar cele 4 cripte mici, din colturi, prin cruci din piatra.

Amenajata in anul 1932 prin grija Societatii „Cultul Eroilor“, dupa anul 1990 parcela a fost micsorata prin amplasarea abuziva, pe doua din laturile sale, a unor morminte civile, insemnele comemorative si troita fiind mutate fara sa se mai tina cont de amplasamentul care marca initial gropile comune ale celor morti pentru Tara.

Pornind de la aceasta stare de fapt, ONCE, in virtutea atributiilor sale legale, a facut demersurile necesare la autoritatile publice locale pentru restaurarea parcelei, adresandu-se Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (A.C.C.U.) din subordinea Primariei Capitalei,  care se va ocupa de asigurarea lucrarilor.

O.N.C.E. si A.C.C.U. intentioneaza ca ceremonia de inaugurare a parcelei de onoare restaurate sa se desfasoare de Ziua Eroilor (1 iunie 2006).

 
Bursa „Alexandru Paleologu” pentru studentii si liceenii romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :294
Tuesday, 04 April 2006
Fundatia Culturala Delta a lansat duminica, 2 aprilie, la Sala Senatului din Universitatea Politehnica Bucuresti, un concurs de eseu premiat cu bursa „Alexandru Paleologu” in valoare de 1000 de euro.

Concursul, una dintre manifestarile desfasurate in cadrul Romanian International University Fair, il va desemna castigator pe studentul sau liceanul roman care va reusi sa convinga juriul ca poseda aptitudinile necesare de a fi un bun scriitor. Tema eseului este „Cat de europeni suntem?”, iar in calitate de membri ai juriului au fost invitati patru oameni de cultura: Neagu Djuvara, Barbu Cioculescu, Stefan Caltia si Gheorghe Ceausescu. Alaturi de acestia s-au aflat Corneliu Visoianu, presedintele Fundatiei Culturale Delta, care a citit cuvantul trimis cu aceasta ocazie de Toader Paleologu, presedintele juriului, si Ecaterina Andronescu, rectorul universitatii gazda.  Toate detaliile concursului sunt publicate pe site-ul fundatiei,  www.deltaf.org, alaturi de alte materiale de prezentare ale manifestarilor. Fundatia Culturala Delta are ca principal obiect de activitate programe educationale care vizeaza tinerii si copiii, se arata intr-un comunicat de presa emis de aceasta.

 
Fregata Marasesti, inclusa in exercitiul Blackseafor din Marea NeagraPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :163
Tuesday, 04 April 2006

Fregata „Marasesti” participa in perioada 7 – 25 aprilie, din partea Fortelor Navale Romane, la noua faza a celei de a cincea activari a Grupului de Cooperare Navala in Marea Neagra – Blackseafor.

Gruparea Blackseafor este conceputa ca o forta care actioneaza “la chemare” si este activata anual pentru a desfasura exercitii navale in comun. Fortele Navale Romane au preluat, in august anul trecut, comanda acestei grupari pe o perioada de un an, comandantul gruparii navale fiind comandorul Alexandru Mirsu, iar comanda operationala a acesteia fiind asigurata de catre comandorul Romulus Haldan, informeaza MApN.

Fregata participanta, ca nava comandant a gruparii, si nave militare din Bulgaria, Georgia, Federatia Rusa, Turcia si Ucraina, vor participa la exercitii navale complexe. Acestea vor viza, potrivit unor scenarii fictive, apararea impotriva atacurilor aeriene si ale navelor de suprafata, lupta impotriva minelor, inspectii de nave, supravegherea, recunoasterea si raportarea situatiei navale, interogarea navelor comerciale in vederea identificarii acestora, precum si misiuni de interdictie maritima, de cautare si salvare pe mare.

Programul activarii mai cuprinde vizite in porturile: Novoozerne (Ucraina), Batumi (Georgia), Novorossisk (Federatia Rusa), locatii in care se vor face cunoscute publicului obiectivele gruparii. Astfel, pe timpul stationarii in porturile mentionate, se vor desfasura activitati demonstrative, intalniri cu oficialitati militare si civile, conferinte de presa, activitati sociale si vizite la bordul navelor.

Fregata “Marasesti”, comandata de comandorul Adrian Iordache si avand la bord un efectiv de 228 militari, va ridica ancora joi, 6 aprilie, din Portul Militar Constanta.

 
"Woyzeck"-ul lui Maniutiu, cel mai bun spectacol la gala UNITERPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :217
Tuesday, 04 April 2006
Spectacolul "Woyzeck" de Georg Buchner, regizat de Mihai Maniutiu la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a castigat premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2005 in cadrul Galei UNITER, desfasurata luni, 3 aprilie, la Teatrul National din Bucuresti.

Pe lista premiantilor s-au mai numarat Radu Afrim pentru spectacolul "Plastilina", de Vasili Sigarev, montat la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, care a obtinut premiul pentru cea mai buna regie, Victor Rebengiuc, castigator al celui mai bun actor in rol principal, pentru spectacolul "Inima de caine" de la Teatrul National din Bucuresti, dar si Valeria Seciu, care a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru spectacolul "Cum gandeste Amy" de David Hare, in regia Catalinei Buzoianu, prezentat la Teatrul Mic din Bucuresti. Totodata, Constantin Draganescu si Peter Hilda au fost desemnati cei mai buni actori intr-un rol secundar, premiul pentru critica teatrala i-a revenit Doinei Papp, iar premiul pentru cea mai buna scenografie - Adrianei Grand, pentru scenografia spectacolului "Scaunele" de Eugene Ionesco, regia Victor Ioan Frunza (Teatrul German de Stat din Timisoara), informeaza cultural.srr.ro. Nu au lispi premiile pentru Cel mai bun debut, considerat cel al lui Alex Mihail, pentru regia spectacolului "Comedie neagra" de Peter Shaffer, montat la Teatrul de Comedie, dar nici Premiul UNTER pentru Teatru radiofonic, care a fost decernat regizoarei Cezarina Udrescu, pentru "Ecaterina cea Mare" de George Bernard Shaw, productie a Redactiei Teatru Divertisment - Societatea Romana de Radiodifuziune. Urmatoarea editie a Galei UNITER, cea din 2007, va avea loc la Sibiu, in cadrul manifestarilor prilejuite de marcarea evenimentului de amploare "Sibiu - Capitala culturala europeana".

 
Participare romaneasca la programul "Construirea unei Europe pentru si cu copii"PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :178
Tuesday, 04 April 2006
Romania participa, prin Secretarul de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), Bogdan Panait, la conferinta de lansare a programului „Construirea unei Europe pentru si cu copii” care se desfasoara in capitala Principatului Monaco, Monte Carlo.

La acest eveniment mai participa reprezentanti ai Comitetului de Ministri, ai Adunarii Parlamentare si ai Congresului Autoritatilor Locale si Regionale de la Consiliul Europei, organizatiilor interguvernamentale, organismelor independente si retelelor, copii. In cadrul acestui program, Romania desfasoara proiectul „Copiii si violenta”, implementat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului.

La deschiderea oficiala, care a avut deja loc, au participat Jean Paul Proust - Ministru de stat al Principatului de Monaco, Secretarul General adjunct al Consiliului Europei, Presedintele Conferintei - Printesa Caroline de Hanovra, domnul Bogdan Panait, secretar de stat - Comitetul de Ministri, Jean Charles Gardetto - vicepresedinte al subcomisiei pentru drepturile omului al Adunarii Parlamentare, Giovanni di Stasi - presedinte al Congresului Autoritatilor Locale si Regionale, Maria Calivis - director regional UNICEF, Roberto Bertollini - director World Health Organization.

In discursul sau, demnitarul roman a subliniat contributia Romaniei la implementarea obiectivelor si prioritatilor Consiliului Europei, adoptate in Planul de Actiune.

Programul „Construirea unei Europe pentru si cu copiii”, urmeaza sa fie dezvoltat de catre Consiliul Europei in urmatorii 3 ani, pentru a pune in practica obiectivele formulate in Planul de Actiune adoptat la summit-ul Sefilor de State si de Guverne ale Consiliului Europei de la Varsovia (mai, 2005). Delegatia Romaniei la acest eveniment este formata din reprezentanti ai ANPDC, Ministerului Educatiei si Cercetarii si Autoritatii Nationale pentru Tineret, informeaza institutia romana.

 
Proiectul EDUGATE avanseaza in ParlamentPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :130
Tuesday, 04 April 2006
Un moment de sinceritate pentru Romania: proiectul legislativ privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta isi urmeaza cursul ratificarii in Parlament.

Dezbaterile lansate cu ocazia Gifted Education Forum (Forumul Educatiei Tinerilor Supradotati si Talentati) organizat de EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si cu participarea unor reprezentati de seama ai societatii civile, oameni de cultura, reprezentanti ai unor misiuni diplomatice, partide politice, oameni de afaceri si membri ai parlamentului Romaniei au concluzionat in profunda unanimitate necesitatea sprijinirii tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta: resursele cele mai valoroase si capabile de a cataliza eforturile Romaniei pentru dezvoltare durabila si integrare in UE sunt „creierele” romanesti.

Romania trebuie sa traiasca un moment de sinceritate politica: participantii au sustinut necesitatea ca acest proiect sa fie sustinut in Parlament de toate formatiunile, indiferent de culoarea politica. "In urma aprobarii acestei legi in Parlament, va urma un proces profund si larg de implementare a conceptelor, procedurilor si tehnicilor de transfer al cunostintelor si know-how-ului international care a condus la dezvoltare in alte parti ale lumii. Speram ca legea sa intruneasca voturile tuturor partidelor iar acest moment sa fie un punct de inflexiune si in evolutia Romaniei aflata in pragul integrarii europene", afirma Prof. Dr. Florian Colceag, presedintele EDUGATE.
Legea a primit avizul consiliului legislativ dar data depunerii avizului Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost depasit (21 Martie). O data cu primirea avizului favorabil de la guvern, urmeaza sa fie avizata si in Comisiile parlamentare si apoi votata de Parlament. Data la care se implineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final in Parlament este 21 Aprilie 2006. Este un moment critic iar urgenta realizarii proiectului de sustinere a acestor tineri este de importanta strategica pentru Romania; este un proiect indelung asteptat  [.....]

 
Convorbire telefonica intre Basescu si VoroninPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :444
Tuesday, 04 April 2006
{mosimage}Presedintele basarabean, Vladimir Voronin a avut, sambata, 1 aprilie, o convorbire telefonica cu omologul sau roman, Traian Basescu, cu care a discutat despre aspecte de dezvoltare a relatiilor bilaterale moldo-romane, transmite Agentia INFOTAG citand serviciul de presa al presedentiei  de la Chisinau.

{mosimage}Vladimir Voronin si Traian Basescu au facut un schimb de opinii referitor la rezultatele alegerilor parlamentare din Ucraina, au abordat chestiuni legate de procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Sursa citata nu informeaza daca au fost discutate probleme de reglementare transnistreana sau posibilitatea unei vizite a Presedintelui Traian Basescu la Chisinau. Anterior, s-a anuntat ca in cadrul unei apropiate vizite Basescu ar putea prezenta planul roman de rezolvare a problemei transnistrene. Oficialitatile de la Chisinau insa lasa sa se inteleaga ca, acum, se lucreaza la realizarea planului prezentat, in urma cu un an, de catre Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, si ca aparitia unor planuri noi ar putea impiedica procesul de reglementare a problemei transnistrene.

 
Romanii din Basarabia il sarbatoresc pe Nichita StanescuPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :387
Tuesday, 04 April 2006

{mosimage}”Sunt un om viu.

Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain.

Abia am timp sa ma mir ca exist, dar

ma bucur totdeauna ca sunt”.

 (Nichita Stanescu, “Sunt un om viu”)

{mosimage}Vineri, 7 aprilie, la Chisinau va avea loc editia a II-a a Festivalului International de Poezie “Nichita Stanescu”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, Ambasada Romaniei, Primaria Municipiului Chisinau, Editura „Mesagerul” si Clubul National de Arta „Minerva”. Manifestarea culturala se desfasoara la o saptamana din ziua nasterii marelui poet roman, Nichita Stanescu este nascut pe 31 martie 1933 (se stinge la 13 decembrie 1983). Mare poet si eseist roman, Nichita Stanescu apartine structural poeziei moderniste sau neomodernismului romanesc din anii 60-70. Festivalul va demara la ora 9.00 cu o depunere de flori la bustul poetului Nichita Stanescu. Mai apoi, cu incepere de la ora 10.00, la Casa Limbii Romane va avea loc dezvelirea bustului poetului, de asemenea, Casei Limbii Romane i se va conferi numele lui Nichita Stanescu. Ziua de vineri va fi dedicata in totalitate „poetului necuvintelor” cum mai este supranumit Nichita Stanescu si in cadrul evenimentului vor avea loc o serie de lansari de carte si prezentare de reviste din Chisinau si din Tara, de asemenea, va fi vernisata si o expozitie de arta plastica – „Pictura Cantacuzina”.

Festivalul International de Poezie „Nichita Stanescu” va reuni o serie de personalitati care vor evoca amintirea marelui poet. Vom reveni asupra evenimentului in unul din urmatoarele numere ale ziarului FLUX.

(Preluare cotidianul Flux, editia de marti, 4 aprilie. Articol de Liliana Papusoi)

 
Fotbalistii romani din British Columbia, in cautare de tinere sperantePDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :326
Tuesday, 04 April 2006
{mosimage}Echipa de fotbal Romania FC (BC Romanians) din provincia canadiana British Columbia intentioneaza sa formeze, sa pregateasca si sa inscrie in competitii oficiale o echipa de fotbal cu varsta sub 21 de ani.

{mosimage}Pentru anul in curs, pot face parte din echipa cei nascuti dupa 1 ianuarie 1986, dar exista, de asemenea, trei pozitii pentru cei cu varste intre 21 si 23 de ani. Obiectivul urmarit este inscrierea echipei in campionatul U21 al Metro Soccer League 2006-2007, care incepe in septembrie, dar, in functie de ecoul acestui anunt, cei care se vor ocupa de selectie nu exclud participarea intr-o competitie chiar in vara acestui an. In prezent in cadrul clubului activeaza doua echipe de fotbal care joaca in competitii oficiale in ambele sezoane cu rezultate promitatoare. Anuntul ii vizeaza pe toti adolescentii care ar dori sa joace fotbal sub culorile clubului roman, dar, din cauza varstei, au considerat ca poate nu ar avea sanse sa prinda lotul echipei. De asemenea, pentru persoanele care nu au implinit inca varsta majoratului, anuntul se adreseaza, deopotriva, si parintilor acestora, intrucat pentru inscrierea in competitii este necesar consimtamantul lor, anunta portalul romanilor din Vancouver. Toti cei interesati de propunerea facuta de fotbalistii seniori sunt rugati sa il contacteze pe Adrian Nastasa la numarul de telefon 604-417-2372 sau prin e-mail la adi_nastasa@yahoo.com, ori pe Silviu Furtuna, la 778-239-0044 sau prin e-mail la silviufurtuna@shaw.ca. O alta modalitate de a isi face cunoscuta intentia este sa participe la trial-urile organizate la antrenamente, care vor avea loc marti, 4 aprilie,  2006, incepand cu ora 17:30 si joi, 6 aprilie, de la aceeasi ora, pe Strathcona Park, Prior street & Campbell street, Vancouver. La aceste sesiuni-proba sunt asteptati toti amatorii de fotbal de toate varstele, pozitii deschise existand si la nivelul celorlalte doua echipe.

 
Letonia va institui un regim facilitar de vize pentru basarabeniPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :395
Tuesday, 04 April 2006
In cadrul sedintei plenare a delegatiilor oficiale moldoveneasca si letona, presedintele Vladimir Voronin a exprimat luni gratitudine autoritatilor letone pentru deschiderea si atitudinea deosebita fata de Republica Moldova, manifestata prin sprijinul eforturilor de integrare europeana, prin sustinerea constanta si ferma a pasilor intreprinsi in scopul reglementarii conflictului transnistrean, promovarii reformelor economice si democratice, informeaza Serviciul de presa al Presedintiei de la Chisinau.

Presedintele Letoniei Vaira Vike-Freiberga a calificat drept extrem de pozitiva implicarea activa a Uniunii Europene in procesul de reglementare transnistreana, subliniind importanta Misiunii UE de monitorizare a hotarului moldo-ucrainean si a instituirii noului regim de tranzit al marfurilor transnistrene la hotarul moldo-ucrainean pentru securizarea frontierei de stat si avansarea in procesul de solutionare pasnica a conflictului. Reafirmand disponibilitatea autoritatilor letone de a oferi asistenta in promovarea reformelor pe diverse domenii in Republica Moldova, Vike-Freiberga s-a referit, in mod special, la oportunitatea stabilirii unei colaborari in sfera justitiei. Seful statului leton a mentionat ca autoritatile de la Riga si-ar putea impartasi experienta de care dispun in ceea ce priveste consolidarea independentei judecatorilor, sporirea rolului institutiei procuratorii in stat.

Voronin si Vike-Freiberga au subliniat necesitatea valorificarii plenare a dimensiunii economice a colaborarii bilaterale, subliniind ca relatiile actuale comercial-economice sint mult sub nivelul potentialului existent. In aceasta ordine de idei, a fost exprimata convingerea ca, atat deschiderea la finele anului trecut a Ambasadei Republicii Moldova la Riga, cat si instituirea, incepand cu 1 mai curent, de catre Letonia a unui regim facilitar de vize pentru Moldova, vor contribui la impulsionarea schimburilor comercial-economice, intensificarea contactelor interumane si culturale dintre cele doua tari.

In prezenta celor doi presedinti au fost semnate Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Republicii Letone cu privire la dezvoltarea cooperarii si Acordul de cooperare dintre Ministerele Apararii ale celor doua tari.

 
Hyde Park vede altfel viitorul Cod al audiovizualuluiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :206
Tuesday, 04 April 2006
Organizatia non-guvernamentala Hyde Park a dat publicitatii recent cateva observatii si sugestii referitoare la proiectul Codului Audiovizualului, proiect ce a fost afisat cu intarziere pe site-ul parlamentului basarabean si care isi propune sa reglementeze din nou functionarea CCA, a TeleRadio Moldova si a intregului spatiu radio si tv din Republica.

Redam in cele ce urmeaa aceste modificari pe care ONG-ul basarabean spera sa poata fi luate in considerare de autoritatile in masura sa faca modificarile respective.

Articolul 7. Echilibrul si pluralismul politico-social

(1) In spiritul respectarii libertatilor si a drepturilor fundamentale ale omului, prin transmisiune si retransmisia serviciilor de programe se realizeaza si se asigura pluralismul politic si social, diversitatea culturala, lingvistica si religioasa, informarea, exprimarea, educarea si divertismentul publicului.

(2) Acordand timpi de antena unui partid sau unei miscari politice pentru propagarea pozitiilor acestora, radiodifuzorul trebuie sa ofere, de asemenea, in cadrul aceluiasi gen de programe si la aceeasi ora, timpi de antena altor partide si miscari politice fara tergiversari neintemeiate si fara a favoriza un partid anume, indiferent de procentajul reprezentarii sale parlamentare.

Hyde Park considera ca nu doar cetatenii afiliati politic sau membrii de partid (de fapt liderii lor) trebuie sa apara public pentru a-si exprima opinia, ci si cetatenii apolitici asociati, dar si cei care nu fac parte din partide, ong-uri sau se prezinta ca analisti.

Articolul 8. Independenta si libertatea editoriala

(1) Radiodifuzorii aflati sub jurisdictia Republicii Moldova au dreptul sa decida liber asupra continutului emisiunilor si programelor lor, respectind principiul de pluralitate a opiniilor in conformitate cu cadrul juridic si conditiile expuse in licenta de emisie.

Propunerea se refera la omiterea continuarii acestui articol: “si avand drept obiectiv sa apere ideea Statului Republica Moldova bazat pe drept, independent si democratic”, ca fiind o prevedere care va permite abuzurile in limitarea libertatii de exprimare. Societatea moldoveneasca include diverse curente de opinie care au dreptul la viata si nu trebuie excluse din dezbaterile publice. In Canada, de exemplu, nu doar ca se discuta liber despre eventualitatea secesiunii Quebecului, ci cu anumita periodicitate se recurge si la referendumuri pe acest subiect, deci avem de unde invata toleranta statului fata de opiniile cetatenilor legate de stat.

Articolul 10. Drepturile consumatorului de programe

(1) In Republica Moldova dreptul la informare completa, obiectiva si veridica, dreptul la libera exprimare a opiniilor si dreptul la libera comunicare a informatiilor prin intermediul mijloacelor de radiodifuziune sunt garantate de lege.

(5) Prin transparenta, echidistanta si pluralism, radiodifuzorii vor asigura obiectivitatea informarii consumatorului si vor favoriza libera formare a opiniilor. Legat de acest articol, ONG-ul basarabean propune sa fie adaugat si dreptul la exprimarea lor, altfel degeaba se va pretinde ca cetatenii sunt bine informati si au o opinie, daca ea nu va putea fi auzita nicaieri. In acest sens Hyde Park propune chiar un aliniat suplimentar al acetui articol care sa fie formulat cam asa: (6) Radiodifuzorii publici vor asigura cetatenilor consumatori accesul la tribune pentru exprimarea publica, iar mediile private sunt incurajate sa includa in grila de programe emisiuni interactive zilnice, la ore accesibile.

 
Romania in cadrul calatoriei printre culturile popoarelor din MilanoPDF Print E-mail
Milano, Italia/Romanian Global News
Accesari :300
Tuesday, 04 April 2006
{mosimage}Asociatia A.S.P.R.U. Risvegli Onlus, in colaborare cu Asociatia Romani in Italia invita joi, 6 aprilie, de la ora 19.30, la conferinta „Arta si spiritualitate ortodoxa romana”, ce se va desfasura la Restaurantul Arete Chalet, din Milano.

{mosimage}Printre invitatii acestei seri deosebite se afla si parintele Traian Valdman, din partea Vicariatului Ortodox Roman din Milano.

Asociatia ASPRU Risvegli Onlus promoveaza, in cadrul Spazio Arete Chalet, un ciclu de conferinte reunite sub denumirea „Calatorie in spatiile si culturile popoarelor din Milano”. Primul ciclu din cadrul acestor manifestari este dedicat romanilor de aici si presupune intalniri ce vizeaza cunoasterea si aprofundarea din punct de vedere geografic si cultural a tarii si traditiilor romanesti.

Seria de manifestari va continua joi, 20 aprilie, cu evenimentul intitulat „Romania in muzica”. Pe data de 11 mai vor fi prezenti la Milano „Artisti romani din Italia” . Evenimentul ce va marca incheierea acestui ciclu se intituleaza „Romania la masa – prezentare de retete romanesti si degustare de vinuri”, programat pentru data de 25 mai. 

 
Carti cu fabule romanesti donate copiilor dintr-un spital din SydneyPDF Print E-mail
Sydney, Australia/Romanian Global News
Accesari :152
Tuesday, 04 April 2006
In baza bunelor relatii statuate de catre diplomatii romani cu autoritatile Statului New South Wales, implicate in probleme de sanatate, Consulatul General al Romaniei a derulat o actiune de promovare a imaginii Romaniei si de stabilire a unei stranse legaturi, pe linie profesionala, intre Spitalele pentru Copii din Sydney si Bucuresti.

In acest sens, la sfarsitul saptamanii trecute, Consulul General al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea, a efectuat o donatie de 50 de carti, cuprinzand povesti si fabule, in limbile romana si engleza, Spitalului de Copii din Randwick, „Children`s Hospital - Randwick", precum si copiiilor din cadrul Centrului de Recuperare Psihica, din cadrul spitalului. Actiunea a avut loc in prezenta directorului spitalului, profesor doctor Rodnev Pattinson, renumit profesionist in domeniul pediatriei si chirurgiei infantile. Cu aceeasi ocazie au fost oferite copiiilor, bluze-uniforme, sepci si insigne inscriptionate cu steagurile Romaniei si Australiei, precum si CD-uri si albume cu imagini din Romania. 

Totodata, 20 de carti cu povesti au fost donate si Institutului de Cercetare a Cancerului, din cadrul aceluiasi spital, aflat sub conducerea profesorului doctor Michael Duncan.  

Cu aceste ocazii, au fost purtate discutii cu autoritati locale in domeniu si a fost expus/prezentat modul de abordare si implicarea activa a Guvernului Romaniei, in acordarea asistentei pentru copiii din spitale, existand in acest sens, intentia unui schimb profesional, de experienta si practica, intre Spitalul de Copii din Randwick si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, aflat sub conducerea profesorului doctor Coriolan Ulmeanu. In cadrul discutiilor, a fost avuta in vedere, permanenta preocupare a Guvernului roman pentru acordarea sprijinului necesar spitalelor pentru copii, de dotare a acestora cu aparatura medicala si tehnolgie avansata, de imbunatatire a sistemului sanitar, dar si in vederea crearii unor conditii optime de spitalizare.

Actiunile au fost foarte bine primite, bucurandu-se de un mare ecou, atat in randul cadrelor medicale si al reprezentantilor institutiilor locale, cat si in randul copiiilor, aflati in spital, pe patul de suferinta.   

(Din Sydney, a transmis, Laurentiu Fulga, editorul revistei romanilor din Australia – Spirit Romanesc)

 
10 aprilie – data limita de plata a taxelor pentru imigrantii domesticiPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :291
Tuesday, 04 April 2006

Menajerele si asistentele personale care lucreaza in familii din Italia mai au timp pana cel tarziu luni, 10 aprilie, pentru plata contributiilor la Instituto Nazionale Previdenza Sociale, pentru trimestrul ianuarie- martie 2006. 

Pentru plata contributiilor se va folosi buletinul de cont curent postal trimis de catre INPS direct acasa la angajator. Cei care nu au primit aceste buletine le pot ridica personal de la unul dintre oficiile INPS, sa le solicite telefonic la numarul de telefon 803164 sau sa le descarce de pe pagina de web www.inps.it.

Constributiile pentru muncitorii domestici sunt determinate pe baza retributiilor si orarului de munca. Daca perioada de munca nu depaseste 24 de ore/saptamana, contributia este impartita pe trei faze de retributie, iar daca perioada de munca depaseste 24 de ore, contributia datorata este fixa, indiferent cate ore se lucreaza. In acest ultim caz contributia este sensibil mai mica, cu conditia ca orele de lucru sa fie prestate in beneficiul aceluiasi angajator.  

 
Mircea Eliade si Constantin Brancusi, in prim plan la ICR din IstanbulPDF Print E-mail
Istanbul, Turcia/Romanian Global News
Accesari :218
Tuesday, 04 April 2006
Institutul Cultural Roman „Dimitrie Cantemir” din Istanbul va aduce in luna aprilie in atentia oamenilor de cultura si a publicului din capitala turca doua dintre cele mai reprezentative nume ale culturii romane, Mircea Eliade si Constantin Brancusi.

Primul va fi tema principala a unui simpozion ce va avea loc miercuri, 5 aprilie, si va fi realizat in parteneriat cu Fundatia pentru Literatura Turca, in timp ce sculptorul din Targu Jiu va constitui vineri, 14 aprilie, subiectul simpozionului si expozitiei foto-documentare „Constantin Brancusi”, realizate in parteneriat cu Universitatea de Arte Frumoase „Mimar Sinan” din Istanbul. In cadrul acestei celei de-a doua manifestari vor participa, in calitate de invitati, acad. Constantin Balaceanu-Stolnici, prof. dr. Sorin Vasilescu si conf. dr. Augustin Ioan de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti, informeaza Institutul Cultural Roman.

 
Un nou oficiu al Bancii Mondiale va fi deschis la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :148
Tuesday, 04 April 2006
Banca Mondiala isi va deschide in curand un nou oficiu la Chisinau, acesta urmand sa fie situat pe strada Puskin 20/1.

Potrivit agentiei locale „Noutati Moldova”,  la ceremonia inaugurarii acestuia vor participa directorul regional al Bancii Mondiale pentru Ucraina, Belarus si Moldova, Paul Bermingham, prim-vicepremierul Moldovei, Zinaida Greceanii, precum si reprezentanti ai corpului diplomatic, acreditati in Republica Moldova. 

 
Intalnire organizatorica la biserica romaneasca „Sf. Andrei” din CalgaryPDF Print E-mail
Calgary, Canada/Romanian Global News
Accesari :308
Tuesday, 04 April 2006
Credinciosii bisericii ortodoxe romane „Sfantul Andrei” din Calgary sunt asteptati duminica, 9 aprilie, la Adunarea Generala a Membrilor Parohiei, care va avea loc la North Glenmore Community Hall, de la ora 13:00, dupa Sfanta Liturghie.

La aceasta intrunire organizatorica se spera ca vor participa toti membrii actuali, dar si cei care intentioneaza sa se alauture in curand acestui lacas de cult romanesc, aflat sub jurisdictia Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada. Acesta nu este singurul eveniment notabil al lunii, parohia romaneasca urmand sa celebreze impreuna cu toti romanii sarbatoarea Pastelui, informeaza biserica „Sfantul Andrei”. Deoarece sala de la North Glenmore Community Hall nu va fi disponibila pentru Slujba de Inviere, consiliul parohial spera ca duminica, 9 aprilie, va putea anunta o noua locatie pentru desfasurarea acesteia.

 
Masa comunitara de Pasti pentru romanii din SeattlePDF Print E-mail
Seattle, SUA/Romanian Global News
Accesari :301
Tuesday, 04 April 2006
Enoriasii misiunii ortodoxe romane “Sfintii Trei Ierarhi” din Seattle vor organiza si in acest an de Pasti o masa comunitara traditionala, care continua seria de actiuni similare ce are loc duminical la biserica, dupa terminarea slujbei religioase.

La aceste intruniri traditionale participa credinciosii bisericii, care au, astfel, prilejul de a participa la un pranz organizat cu ajutorul si gratie generozitatii Comitetului de Doamne si altor membre ale comunitatii. Acest eveniment social reprezinta o ocazie de a intalni prieteni si de a petrece cateva momente placute intr-un cadru specific romanesc. Pentru ca aceasta frumoasa traditie sa poata, insa, continua, parohia le solicita tututror membrilor sai ajutorul, fiind vorba despre organizarea unor grupuri saptamanale alcatuite din trei sau patru persoane care isi asuma raspunderea ducerii la bun sfarsit a unui asemenea pranz pentru comunitate. Persoanele interesate sa ajute la aceasta actiune, atat din duminicile ce vor urma, cat si din prima zi de Pasti, sunt incurajate fie sa consulte lista afisata in sala de mese a Bisericii Ortodoxe Ruse “Sf. Spiridon”, fie sa o contacteze pe Doina Zanidache la 425-775-6781, informeaza buletinul parohial al bisericii „Sfintii Trei Ierarhi”.

 
Italia beneficiaza de fonduri UE pentru azil si integrarePDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia/Romanian Global News
Accesari :350
Tuesday, 04 April 2006

Comisia Europeana a aprobat alocarea de fonduri in valoare de 4.3 milioane de euro, pentru 36 de proiecte noi, dintre care cinci italiene, care sa favorizeze integrarea imigrantilor.

Alte 311.000 de euro au fost alocate Ministerului de Interne italian pentru intarirea capacitatii de primire a fluxurilor migratoare din insula Lampedusa, a anuntat la finele saptamanii trecute, la Bruxelles, vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, citat de Stranieri in Italia.

Proiectele aprobate fac parte din programele europene INTI, care promoveaza cooperarea intre statele membre ale UE, prin  intermediul schimburilor de informatii si impartasirii experientelor favorabile, si ARGO, care au ca obiectiv favorizarea cooperarii administrative intre sectoarele de frontiera, acordarea vizelor, azilul si imigratia.

„Programul ARGO a permis autoritatilor si functionarilor din statele UE, incepand cu anul 2002, sa se cunoasca mai bine si sa-si impartaseasca din experientele altor administratii nationale”, a spus Frattini. De data acesta, programul dedicat cooperarii administrative la frontiere, vizele, azilul si imigratia, sustine, in perioada 2002-2006 – 21 de proiecte de cooperare intre serviciile nationale care incurajeaza si favorizeaza colaborarea concreta si imbunatatirea practicilor si regulilor.

Din 2002, subventiile ARGO s-au ridicat la 20.75 milioane de euro. Beneficiarii sunt autoritatile din 23 de state membre ale Uniunii Europene (nu fac parte din program Irlanda si Danemarca): „datorita ARGO – a adaugat Frattini – au fost posibile operatiuni comune de control la frontierele terestre, maritime si aeriene. Un exemplu in acest sens este subventia recent acordata Spaniei pentru intarirea supravegherii maritime, a prevenirii imigratiei clandestine, si in mod special a celei provenite din Mauritania”.

Alte 15 proiecte apartin INTI 2005, program al Uniunii Europene, creat in 2003 si destinat finantarii actiunilor preventive de promovare si integrare a cetatenilor din tarile din lumea a treia. Comisia a aprobat co-finantarea pachetelor de proiecte in valoare totala de 4.3 milioane de euro: „Uniunea Europeana trebuie sa-si intensifice eforturile pentru integrarea imigrantilor de azi si de maine, incurajand dialogul cu societatea civila si schimburile de practici si informatii dintre diferitele state membre”, a mai spus Frattini, citat de Stranieri in Italia.

 
Romanii din Vancouver sunt invitati la concertPDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :180
Tuesday, 04 April 2006
{mosimage}Ansamblul coral romanesc Crescendo va sustine marti, 4 aprilie, la Jeweish Comunity Centre din Vancouver, un concert de muzica clasica la care sunt invitati toti romanii care locuiesc in oras sau in provincia canadiana British Columbia.

{mosimage}Reprezentatia artistilor romani va incepe la ora 19:00, accesul la concert fiind gratuit, informeaza pagina de web a romanilor din Vancouver. Corul Crescendo a fost infiintat la parohia ortodoxa romana „Sfantul Nicolae” din orasul Surrey si il are ca dirijor pe Catalin Ursu, care este compozitor asociat al Centrului de Muzica Canadiana.

 
Petrecere la clubul romanesc Blacksea din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :119
Tuesday, 04 April 2006
Clubul romanesc Blacksea din Toronto va organiza vineri, 7 aprilie, de la ora 21:00, o seara europeana romaneasca, la care protagonistii vor fi DJ Funky T si MC Geko.

Petrecerea se va desfasura, ca de obicei, la adresa clubului, 50 Esna Park, Dr. Markham, si va fi pigmentata cu diferite concursuri cu premii. Totodata, aceasta este destinata celor de toate varstele, doamnele si domnisoarele beneficiind de acces gratuit pana in ora 22:30, informeaza Clubul Studentilor Romani din Toronto.

 
Violonistul Liviu Casleanu, in turneu prin JaponiaPDF Print E-mail
Tokyo, Japonia/Romanian Global News
Accesari :229
Tuesday, 04 April 2006
Violonistul roman Liviu Casleanu efectueaza in perioada 4-6 aprilie un turneu in Japonia, primul spectacol fiind programat sa aiba loc marti, 4 martie, la Tokyo.

Programul prezentat va contine 20 de lucrari din creatia lui Fritz Kreisler, iar protagonistul roman va fi acompaniat la pian de Genichiro Murakami, informeaza postul national muzical de radio.

Violonistul s-a nascut la Galati si este concert-maestru al Orchestrei Beethoven din Bonn si prim-violonist al cvartetului „Ludwig”, impreuna cu care a concertat in tari din patru continente. Artistul roman se mai poate mandrisi cu realizarea unor inregistrari pentru radio-uri si televiziuni din Italia, Elvetia, Germania si Brazilia.

 
Recital de poezie cu Peter Sragher la ONUPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :222
Tuesday, 04 April 2006
{mosimage}Institutul Cultural Roman din New York organizeaza joi, 6 aprilie, in cadrul programului „Romanian authors for all seasons”, la sediul ONU din acest oras american, un recital de poezie cu autorul roman Peter Sragher.

{mosimage}Recitalul va avea loc intre orele 14:00 si 15:00, la Sala de concerte a Bibliotecii Dag Hammarskjold din incinta ONU. Evenimentul se desfasoara in colaborare cu „Russian Book Club” de la ONU.

Protagonistul evenimentului, poetul roman Peter Sragher (foto), a fost publicat in Austria, Spania, Columbia si Egipt. In cadrul acestui recital, Peter Sragher va fi acompaniat de tinarul flautist si compozitor Sebastian Danila, masterand la New York University. Evenimentul continua lectura facuta de Peter Sragher la Columbia University, unde este invitat al Deutsche Haus.

Peter Sragher este scriitor, traducator si jurnalist, autor al mai multor volume de poezie, ultimul dintre ele, Sa facem un copil, a fost publicat de Editura Paralela 45 in 2005. A absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine a Universitatii din Bucuresti in 1984. In prezent, Peter Sragher detine functia de secretar al Sectiei de traducatori din cadrul Uniunii Scriitorilor din Romania (filiala Bucuresti) si este membru al Grazer Autorenversammlung din Austria. Accesul la acest eveniment se face numai pe baza de confirmare, informeaza Institutul Cultural Roman din New York.

 
Relatiile intre Transilvania si Venetia in secolul XVII – conferinta la VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia/Romanian Global News
Accesari :205
Tuesday, 04 April 2006
Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanista din Venetia organizeaza marti, 4 aprilie, de la ora 18.00, conferinta cu tema „Relatiile dintre Transilvania si Serenissima in secolul al XVII-lea”, prezentata de dr. Florina Ciure.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Universitatea Populara din Venetia.

In anii 600 Transilvania mentine raporturile comerciale si culturale stabilite in secolele precedente cu Venetia, incercand sa le dezvolte si sa le dea o noua dimensiune. Prin schimburile comerciale dintre pietele venetiene si cele transilvane, se tranzactioneaza materii prime si produse agricole, din principat catre Venetia, iar marfurile tranzactionate cu precadere sunt produsele textile de buna calitate. In ceea ce priveste relatiile, un mare merit apartine studentilor proveniti din Transilvania care isi fac studiile la Universitatea din Padova. Pe de alta parte, venetienii sositi in Transilvania in calitate de arhitecti, contribuie si ei in mod semnificativ la difuzarea noilor modalitati de constructie. 

Seara romaneasca oferita de IRCCU Venetia va continua cu un recital vocal-instrumental sustinut de tinere talente promovate de Fundatia Culturala „Pro Piano – Romania”, organizatoarea concertului. Recitalul, ce va cuprinde partituri semnate de Bach, Haydn, Enescu, Mozart, va fi sustinut de patru eleve de la Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti (clasa profesoarei Stela Avesalon) si de la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Targoviste (clasa profesoarei Gabriela Stepan).

 
Mix Media Event romanesc in Marea BritaniePDF Print E-mail
Fulham, Anglia/Romanian Global News
Accesari :221
Tuesday, 04 April 2006
Pelicula „The Grandparents”, realizata de tanara regizoare romanca Ioana Joca, va fi prezentata duminica, 9 aprilie, in cadrul Zilelor Romanesti ale Festivalului Hammersmith si Fulham.

Filmul, nominalizat de doua ori la premiile Bafta, este povestea bunicilor regizoarei, devenita de fapt povestea unei intregi generatii. Premiera filmului a avut loc in luna octombrie, in Marea Britanie, in cadrul Festivalui International de Film Documentar despre Drepturile Omului - Document 3, in fata unui public format din romani si straini in egala masura.

Alaturi de filmul Ioanei Joca, la Festivalul Hammersmith si Fulham va fi prezentata si productia realizata de Laurentiu Garofeanu si Agnieszka Garofeanu, „The Heart of the Tornado”.

Proiectile vor avea loc duminica, 9 aprilie, intre orele 16.00 si 18.00, cand intrarea va fi libera.

Zilele Romanesti, parte a Festivalului Hammersmith si Fulham, sunt organizate de Societatea Romanca si de Oficiul national Roman de Turism pentru Marea Britanie si Irlanda, si sprijinite de Ambasada Romaniei, Institutul Cultural Roman, Contrast Printing House si Smart Habit SRL.

 
Microbistii romani din Elvetia ii asteapta pe rapidisti sau stelisti la BaselPDF Print E-mail
Geneva, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :371
Tuesday, 04 April 2006
Microbistii romani care locuiesc in Elvetia si care spera ca viitoarea adversara a echipei romanesti ce va merge mai departe in semifinala Cupei UEFA va fi FC Basel au lansat initiativa formarii unei galerii romanesti care sa fie alaturi de fotbalistii romani atunci cand vor sustine meciul din deplasare.

Cei care vor sa mearga in Basel la meci si sa fie alaturi de alti suporteri romani stabiliti in aceasta tara sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa de contact http://www.casa-romanilor.ch/contact.htm in care sa isi spuna numele, numarul telefonului mobil si cu cati prieteni vor veni la meci, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Numarul de telefon va fi folosit doar in caz de urgenta, iar informatiile vor fi publicate din timp pe site. Initiatorii actiunii mai fac apel la viitorii componenti ai galeriei romanesti sa specifice ca subiect al mail-ului "Vin la meci", pentru ca acestia sa poata sa prelucreze rapid si eficient mesajele primite. Totodata, acestia mai precizeaza faptul ca doar inscrierile pe e-mail vor fi luate in considerare.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions