Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Aprilie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Cautare
 
Oaspete de seama la hramul parohiei romanesti „Sf. Gheorghe” din BrossardPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :324
Monday, 24 April 2006

Parohia ortodoxa romana "Sfantul Gheorghe" din Montreal il va avea ca invitat de onoare la slujba de hram ce se va desfasura duminica, 30 aprilie, pe IPS Nicolae, ierarhul Arhiepiscopiei Ortodoxe in America si Canada.

Acesta va oficia slujba Sfintei Liturghii in fruntea unui sobor de preoti, dupa care va tine cuvantul de invatatura. Slujba religioasa va avea loc intre orele 10:30 – 13:30, dupa care cei prezenti sunt invitati la masa traditionala de hram, informeaza „Pagini Romanesti”.

Credinciosii romani ai acestei biserici se vor reintalni la slujba de hram dupa ce in Saptamana Patimilor si in primele zile de Pasti au luat parte la seria de servicii religioase desfasurate aici de catre parintele Ioan Felician Zinca. Biserica romaneasca se afla la adresa 2190 Andre Brossard, mai anunta publicatia romaneasca.<

 
Ierrahi romani din SUA si Romania la sfintirea bisericii romanesti din Oregon CityPDF Print E-mail
Oregon, SUA / Romanian Global News
Accesari :303
Monday, 24 April 2006

Biserica ortodoxa romana “Pogorarea Duhului Sfant” din Oregon City implineste in 2006 zece ani de la infiintarea parohiei si sapte ani de la punerea pietrei de temelie pentru inaltarea bisericii, prilej cu care enoriasii ii invita pe toti romanii din localitate sa ia parte in luna iunie la sfintirea acestui lacas de cult.

Evenimentul va avea loc pe 17 iunie, slujba de sfintire si Sfanta Liturghie Arhiereasca urmand sa fie oficiate de IPS Arhiepiscop Nathaniel, de PS Episcop Vicar Irineu, impreuna cu IPS Arhiepiscopi si Mitropolitii Daniel al Moldovei si Laurentiu al Sibiului si Ardealului, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. Potrivit publicatiei romanesti „Meridianul” din Statele Unite ale Americii, la acest eveniment desoebit sunt invitati sa participe toti cei care au sufletul romanesc si crestinesc. Masa festiva va avea loc in parcului bisericii, care se afla la adresa 20607 SE Highway 213, Oregon City, OR 97045.

 
O noua slujba ortodoxa pentru romani din New JerseyPDF Print E-mail
New Jersey, SUA / Romanian Global News
Accesari :317
Monday, 24 April 2006

Parintele Arhimandrit Ioan Casian va oficia sambata, 13 mai, la biserica "Nativity of the Blessed Virgin Orthodox Church" din zona centrala din New Jersey, o slujba religioasa pentru romanii care locuiesc aici.

Lacasul de cult se afla in South Plainfield, la aproximativ 5 minute de exitul 4 pe ruta 287, fiind situata la granita dintre Edison, Piscataway si South Plainfield, si dispune de un mic spatiu de parcare. Parintele Ioan Casian a fost ales recent Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada, cu titulatura “de Vicina”.

 
Romanii– Intre Pacala si Miorita: prezentare la New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA / Romanian Global News
Accesari :397
Monday, 24 April 2006

Institutul Cultural Roman din New York invita miercuri, 26 aprilie, la o dezbatere in jurul volumului Romanii – intre Pacala si Miorita de Vasile Constantin Boghian. Evenimentul, ce va fi gazduit de Sala Auditorium a ICR New York, cu incepere de la ora 19.00, se desfasoara in cadrul programului Romanian authors for all seasons.

Dezbaterea face parte dintr-o serie de actiuni de promovare a literaturii romane in randul cititorilor de limba romana din spatiul american.
Publicat anul acesta la Editura Accent Print din Suceava, volumul de eseuri si articole ale lui V.C. Boghian a fost semnalat de critica si jurnalistica romaneasca si amplu mediatizat de la articole in Adevarul pina la emisiuni la principalele posturi de televiziune (ProTV, Antena 1, TVR). Autorul intreprinde o incitanta incursiune printre arhetipurile si topos-urile culturii romane, intr-o cheie ludic-critica, pentru a creiona un portret identitar romanesc inedit, cu apetit pentru comportamentele paradozale. In opinia prof. univ. dr. Sorin Tudor Maxim, sufletul romanesc este descifrat in profunzime, asprimea analizei fiind moderata si nuantata de caldura cu care autorul se apleaca asupra luminilor si umbrelor ce ne insotesc devenirea, definindu-ne conditia umana.
Vasile Constantin Boghian, istoric si profesor la Colegiul Petru Rares din Suceava, a fost invitat la Congresul International de Stiinte de profil de la Suttgart in 1980 si a fost corespondent TVR in anii ’90.

 
Corul „Ars Carminis”, in turneu in SUAPDF Print E-mail
New Jersey, SUA / Romanian Global News
Accesari :330
Monday, 24 April 2006

Corul „Ars Carminis”, format din studenti la Facultatea de Teologie din Bucuresti, efectueaza in perioada 13-30 aprilie un turneu in Statele Unite ale Amercii, unde va sustine spectacole la mai multe biserici ortodoxe romane aflate in aceasta tara. Dupa ce in primele zile ale deplasarii lor pe pamant american corul a cantat la mai multe biserici romanesti din New York, printre care Catedrala „Sf. Acoperamant”, biserica „Sf. Maria” Woodside si biserica „Sf. Treime” Rochester, a venit randul romanilor de la biserica „Pogorarea Sf. Duh” din Elkins Park, Pennsylvania, sa ii primeasca pe artistii romani joi, 20 aprilie, de la ora 18:00, in cadrul Deniei celor 12 Evanghelii.

Programul de cantari al corului romanesc va continua vineri, 21 aprilie, la biserica „Sf. Treime” din Philadelphia, in timp ce in noaptea de Inviere „Ars Carminis” se va afla la biserica Sfantul Nicolae din New York. Potrivit acestei parohii romanesti, coristii vor mai sustine  aici si un concert dedicat Sfintelor Pasti alaturi de un buchet de cantari traditionale romanesti, urmand ca duminica, 23 aprilie, Vecernia celei de-a doua Invieri sa aiba loc la biserica „Sf. Dumitru” din Manhattan, New York.
Luni 24 aprilie, a doua zi de Pasti, „Ars Carminis” va sustine de la ora 19:30, la centrul parohial al bisericii "Saints Peter and Paul Orthodox Church" din Manville, New Jersey, un concert de Pasti ce va cuprinde atat piese religioase, cat si lucrari traditionale romanesti, in dimineata aceleiasi zile corul fiind oaspetele manastirii „Sf. Dimitrie Basarabov” din New York. Corul va continua sa cante si marti, 25 aprilie, la biserica „Sf. Apostoli Sf. Petru si Pavel”: din New York, de la ora 19:30 urmand sa prezinte un concert dedicat sarbatorilor pascale. Finalul turneului romanesc in Statale Unite ale Amercii ii va duce pe coristi la biserica ortodoxa romana "Sfanta Maria" din Portland, unde, in perioada 27-30 aprilie, vor lua parte la sfintirea biserici in prezenta IPS Dr. Nathaniel si PS Irineu.
Corul Ars Carminis a luat fiinta in anul 2002 sub indrumarea parintelui profesor Stelian Ionascu. Toti membrii grupului au absolvit seminarul Teologic din Bucuresti si sunt studenti la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

 
Petrecere si pentru romanii din CaliforniaPDF Print E-mail
California, SUA / Romanian Global News
Accesari :215
Monday, 24 April 2006

Romanii din Hayward sunt invitati la "Ora de cafea", dupa fiecare slujba tinuta la Parohia "Invierea Domnului". Acest eveniment este organizat de Comitetul de Doamne al parohiei, informeaza portalul lacasului de cult.

Aceasta este o ocazie pentru romanii aflati departe de casa de a-si face noi prieteni, de a gusta din specialitatile bucatariei romanesti si de a afla noutati despre comunitatea romaneasca din Bay Area, sau de a se implica in viata spirituala a parohiei.
Adresa Parohiei Invierea domnului este 26050 Kay Avenue, Hayward, California 94545.

 
Mamele romance din Chicago, in centrul atentiei la biserica Nasterea DomnuluiPDF Print E-mail
Chicago, SUA / Romanian Global News
Accesari :308
Monday, 24 April 2006

Membri ai Asociatiei Tineretului Ortodox Roman din America vor organiza sambata, 6 mai, la sala bisericii ortodoxe romane „Nasterea Domnului” din Chicago, un Bal de Ziua Mamei. Acesta va incepe la ora 19:00 si va reprezenta o surpriza placuta pentru doamne, care vor fi servite de catre domni cu preparate culinare realizate chiar de ei.

Totodata, mamele prezente vor primi cate un buchet de flori de la tatii aflati la bal, informeaza buletinul parohial al bisericii romanesti.

 
O noua expozitie a pictorilor romani Livia Balu si Lucian PopescuPDF Print E-mail
Lengnau, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :275
Monday, 24 April 2006

Romanii din Elvetia sunt invitati sa participe la vernisajul expozitiei de pictura "Doua pensule, doua lumi" a pictorilor Livia Balu si Lucian Popescu, ce va avea loc sambata, 6 mai, la Dorfmuseum din Lengnau.

Programul de vizita al expozitiei este de luni pana vineri, intre orele 14.00 si 18.00, sambata, intre orele 11.00 si 17.00, si duminica intre orele 10.00 si 18.00.
Expozitia poate fi vizitata pana duminica, 21 mai, informeaza portalul comunitatii romane din Elvetia.

Pictorita Livia Balu s-a nascut in 20 iunie 1962, la Craiova. A urmat cursurile Liceului „Carol I", pe care le-a absolvit in 1980. Este licentiata a „Facultatii de Stiinte Economice" din localitate. In 1992 a absolvit cursurile scolii de arte „Cornetti", unde a lucrat pana in anul 2001. Din acelasi an a continuat studiul in domeniul artei in Elvetia, in cadrul „Wagner und Assenza Malschule" din Basel. Din 2001, Livia Balu locuieste Arlesheim, Belgia. Este membra a „Uniunii Artistilor Plastici" din Romania, incepand din anul 2000. Livia Balu a avut mai multe expozitii de grup la Pitesti, Calafat, Bulgaria, Craiova, Berna, Geneva, expozitii personale in Craiova, Calafat, Bucuresti, Mangalia si Arlesheim, in Belgia. Intre premiile castigate, se afla premiul al doilea in 1996, la Galaria de Arta Pitesti, premiul I la Muzeul de Arta din Calafat, in 1997 si premiul I la Geneva, in 2004.
Pictorul Lucian Popescu s-a nascut la 17 octombrie 1936, in comuna Unirea, din judetul Calarasi. A urmat cursurile liceului din Calarasi, liceului „Mihai Viteazu" din Bucuresti si a absolvit in 1954 liceul I. L. Caragiale din Bucuresti. Este unul dintre initiatorii Clubului Roman din Baden. A prezentat mai multe expozitii la Zurich, in 1981, 1986, 1989,  la Baden, in 1982 si in 1983, 1990, la Lengnau, in 1988, la Munchen, in 1991, la Berna, in 1998, la Londra, Stockholm, in 2000, sau la Zurich, in 2002.
Adresa muzeului la care poate fi vizitata expozitia "Doua pensule, doua lumi" este Susi Sporri, Kirchweg 2
5426 Lengnau, telefon 056 241 19 80, adresa de e-mail este

info@dorfmuseumlengnau.ch.

 
Romania, prezenta la expozitia de arta Europaprojekt din VienaPDF Print E-mail
Viena, Austria / Romanian Global News
Accesari :281
Monday, 24 April 2006

{mosimage}Artista Anca Benera (foto) reprezinta Romania la expozitia de arta Europaprojekt la MOYA Art, eveniment ce va fi inaugurat marti, 9 mai, la Viena. Actiunea de deschidere este cel mai mare eveniment al anului organizat de acest muzeu dedicat artei tinere, inaugurat in urma cu doi prin contributia Primariei orasului Viena si a unor sponsori importanti. La manifestare participa artisti din toata Europa, iar patronajul onorific al expozitiei este detinut de ambasadorul Romaniei la Viena, prof.dr. Andrei Corbea Hoisie, informeaza Institutul Cultural Roman de la Viena.

„Mai mult decat vecini” este un program cadru al ICR Viena si Collegium Hungaricum, initiat si sustinut de ambasadorul Romaniei, prof. dr. Andrei Corbea Hoisie care consta intr-o serie de comunicari stiintifice dedicate confluentelor istorice, culturale, sociale romano-maghiare. In cadrul acestui program, primul eveniment se organizeaza la sediul Collegium Hungaricum si il are ca invitat pe Sorin Antohi, eseist, traducator, editor, in prezent profesor de istorie la Central European University (CEU), Budapesta.
Totodata, la aceasta expozitie europeana, pentru luna iunie este programata la ICR Viena conferinta sustinuta de dr. Paul Lendvay, comentator politic de marca, scriitor si istoric.

 
Romanii aflati ilegal in Italia vor fi expulzatiPDF Print E-mail
Roma, Italia / Romanian Global News
Accesari :410
Monday, 24 April 2006

Cetatenii romani din Italia, la fel ca si cei bulgari, sunt in continuare extracomunitari si ca atare daca nu detin un permis de sedere trebuie sa fie expulzati din aceasta tara, a subliniat ministrul italian de Interne. Totodata, ministerul face apel catre Chesturi sa nu tina cont de nici o decizie a judecatorilor de pace atunci cand este nevoie sa ii retina de imigratii clandestini care provin din Romania, ca si din Bulgaria, tari candidate la integrarea in Uniunea Europeana, informeaza Stranieri in Italia.

In urma cu cateva luni, la Torino, judecatorul Francesco Sibilla anulase decretul de expulzare emis pe numele unui cetatean roman, invocand ca motiv faptul ca Romania urmeaza sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. „Romania va face parte din UE incepand din data de 1 ianuarie 2007 si are deja incheiat cu ceilalti parteneri europeni un regulament care contine si norme privitoare la libera circulatie a persoanelor” se arata in sentinta pronuntata de Sibilla. Acelasi judecator facea referire la faptul ca legea unica a imigratiei nu trebuie sa se aplice cetatenilor din tari candidate la integrarea in Uniune, asa cum nu se aplica nici cetatenilor care provin din tari deja membre ale UE. 
Ministerul de Interne a transmis tuturor chesturilor o circulara semnata de directorul Centrului pentru Imigratie, Pasquale Piscitelli in care aceasta interpretare a  legii este contestata.
Piscitelli subliniaza, totodata, ca procedura de ratificare a tratatului de aderare a Romanie s Bulgariei la UE„va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007, existand si posibilitatea ca Consiliul sa o amane pentru 1 ianuarie 2008, si ca tratatul privind libera circulatie va decurge numai „de la data aderarii”. Ca urmare, se mai arata in circulara, pana la data intrarii in vigoare a actului normativ de ratificare a aderarii Romaniei si Bulgariei, cetatenii acestor tari nu pot fi considerati cetateni comunitari, iar pana la acea data va fi aplicata legea unica a imigratiei, potrivit careia cetatenii ilegali proveniti din Romania si Bulgaria trebuie sa fie expulzati de pe teritoriul italian.

 
Hristos a Inviat!PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :192
Monday, 24 April 2006

{mosimage}Echipa redactionala a Romanian Global News va doreste un Paste Fericit iar Lumina sfanta a Invierii Domnului sa va lumineze sufletele!
Tuturor celor care poarta numele Sfantului Gheorghe si isi serbeaza astazi onomastica le dorim La multi ani fericiti, cu sanatate si multe bucurii!.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions