Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Mai 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Cautare
 
1,3 milioane romani au tranzitat frontierele in luna apriliePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :171
Thursday, 04 May 2006
Vacanta de Paste si concediile au facut ca  luna aprilie sa fie una extrem de aglomerata pentru vamesii romani de la principalele puncte de trecere a frontierei.

Astfel, in cursul lunii aprilie, prin punctele de control trecere frontiera din Romania au iesit si au intrat in tara 2.216.745 de persoane (1.345.591 cetateni romani si 871.154 cetateni straini) si 286.569 mijloace de transport, informeaza Biroul de Presa al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Valorile de trafic pe sensul de intrare in tara indica, astfel, o crestere cu peste 32%, comparativ cu luna anterioara, dintre acre traficul de persoane a crescut cu 18%, cu cresteri atat pe segmentul cetateni straini cat si la cetateni romani.

In ceea ce priveste traficul romanilor, in luna aprilie 2006, s-au inregistrat un numar de 668.177 treceri persoane, pe sensul de iesire din tara – cu 32% mai mult decat in luna anterioara - si 677.414 treceri persoane, pe sensul de intrare in tara, acest ultim indicator inregistrand o crestere de peste 14%, comparativ cu luna trecuta.

Valori crescute ale traficului au fost inregistrate in special in perioada sarbatorilor Pascale, cand o mare parte din cetatenii romani aflati in strainatate s-au intors in tara, pentru a-si petrece sarbatorile alaturi de familii. Astfel, in aceste perioade, prin punctele de frontiera aflate la frontiera cu Ungaria, au intrat in tara, in medie 35.000 cetateni romani pe zi. Pentru fluidizarea traficul, a fost necesara suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si cresterea numarului arterelor de control de pe sensul de intrare in tara.

Dintre romanii iesiti in mod legal din tara noastra, in luna aprilie 2006 au fost inapoiati de la nivelul frontierelor altor state, inclusiv Schengen (nu li s-a permis intrarea pe teritoriul statului respectiv) doar 1.242 romani – reprezentand 0,18 % din numarul celor iesiti din tara - motivele fiind nejustificarea scopului real al calatoriei sau existenta interdictiei de intrare pentru o perioada determinata, restul intrand legal in tarile Schengen.

Totodata, in luna aprilie a anului 2006, au fost returnati din alte state (inclusiv spatiul  Schengen) 1.734 romani, ceea ce reprezinta un procent de 0,25 % din totalul celor iesiti din tara.

Procentele reduse ale cetatenilor romani inapoiati si returnati din strainatate demonstreaza atat ca majoritatea conationalilor nostri calatoresc legal in strainatate, cat si faptul ca cetatenii romani au inteles ca trebuie sa respecte atat scopul calatoriei, cat si reglemenarile statelor de tranzit si destinatie, se mai arata in comunicatul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

 
Aeroportul din Sibiu va fi modernizat cu bani de la GuvernPDF Print E-mail
Sibiu, Romania/4 mai/Romanian Global News
Accesari :215
Thursday, 04 May 2006
Executivul a decis alocarea sumei de 20 de milioane RON (200 miliarde lei vechi) pentru extinderea si modernizarea Aeroportului Sibiu.

Extinderea si modernizarea Aeroportului Sibiu este un proiect dezvoltat in perspectiva Proiectului “Sibiu Capitala culturala europeana”, care va determina cresterea fluxului de calatori in zona. De asemenea, modernizarea Aeroportului constituie un factor de dezvoltare pentru zona de sud a Transilvaniei. In prezent, din cauza starii de degradare accentuata a pistei de aterizare-decolare, aeroportul nu mai satisface conditiile optime necesare transportului aerian. Finalizarea Proiectului de extindere si modernizare a Aeroportului Sibiu, care cuprinde si dotarea corespunzatoare, este prevazuta pentru anul 2007. Costurile totale sunt evaluate la 52 milioane de euro, iar necesarul pentru 2006 la 28 milioane de euro.

 
Preocupari europene pentru Guvernul de la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :332
Thursday, 04 May 2006
Premierul moldovean Vasile Tarlev a solicitat responsabililor elaborarea si prezentarea, pana la 1 iulie curent, a unui “Concept de dezvoltare a comertului in perspectiva”, transmite DECA-press. 

Potrivit Prompt Media, documentul urmeaza sa se bazeze pe experienta statelor membre ale Uniunii Europene si sa corespunda cerintelor Organizatiei Mondiale a Comertului la care Moldova este parte. Serviciul Vamal va elabora si implementa in termene restranse un sistem electronic de control al tranzactiilor de comert exterior. Tarlev a solicitat si luarea unor masuri drastice privind controlul calitatii produselor comercializate pe piata. “Toate produsele agro-alimentare ce vor fi admise spre comercializare in Moldova urmeaza sa fie marcate conform cerintelor internationale a calitatii si conformitatii”, a spus in context Tarlev. Guvernul de la Chisinau si-a exprimat dorinta de a crea un sistem eficient de comert intern. 

 
150 de ani de la infiintarea Comisiei Europene a DunariiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :209
Thursday, 04 May 2006
In perioada 4 - 5 mai 2006 se desfasoara, in Romania, segmentul aniversar al celei de-a 66-a sesiuni a Comisiei Dunarii, segmentul tehnic, ordinar, al sesiunii urmand a avea loc la sediul organizatiei, la Budapesta, in perioada 8 - 9 mai 2006.

Evenimentul din Romania este prilejuit de implinirea a 150 de ani de la infiintarea, prin Tratatul de Pace de la Paris din 1856, a Comisiei Europene a Dunarii, prima organizatie internationala dedicata navigatiei pe acest fluviu. El va consta dintr-o reuniune festiva, organizata la 4 mai 2006, la Bucuresti, la care vor participa reprezentantii statelor membre ale organizatiei, si dintr-o deplasare in Delta Dunarii si la Sulina, oras care a gazduit, impreuna cu Galati, organismul european infiintat in 1856.

Aniversarea organizatiei dunarene prezinta o semnificatie deosebita pentru tara noastra. Astfel, documentul pe baza caruia a fost constituita Comisia Europeana a Dunarii, Tratatul de Pace de la Paris, a fost consacrat, in mare parte, statutului celor doua principate romanesti Moldova si Tara Romaneasca, al caror destin comun a devenit, din acel moment, o responsabilitate europeana. De asemenea, tratatul a instituit o comisie speciala avand atributia de a propune principii pentru organizarea viitoare a principatelor, precum si crearea divanurilor ad-hoc in cele doua tari romane in cadrul carora populatia sa-si exprime punctul de vedere privind organizarea principatelor, stabilind, astfel, cadrul necesar dublei alegeri a domnitorului Alexandru Ioan Cuza in 1859 – fapt care a marcat unirea principatelor romane. In acelasi timp, Tratatul de la Paris a instituit si principiul libertatii de navigatie pe Dunare, iar organizatia constituita potrivit dispozitiilor sale - Comisia Europeana a Dunarii – a fost una dintre primele organizatii internationale guvernamentale din lume. Odata cu infiintarea Comisiei, care a avut sediul in Romania, pentru o indelungata perioada istoria Dunarii s-a confundat, practic, cu istoria Romaniei. Ulterior infiintarii Comisiei au avut loc, pe segmentul romanesc al fluviului ample lucrari pentru asigurarea navigabilitatii Dunarii. Organizarea, in Romania, a unei sesiuni a Comisiei Dunarii – fiind prima oara cand o astfel de sesiune se desfasoara in afara sediului organizatiei – reprezinta un element de continuitate si o dovada a interesului si contributiei importante a Romaniei in dezvoltarea cooperarii dunarene. Dupa cum se cunoaste, statul roman este implicat activ in procesele menite sa duca la dezvoltarea si modernizarea navigatiei pe fluviu, precum si la extinderea cooperarii multidimensionale intre statele riverane, sub diverse auspicii – in cadrul Comisiei Dunarii, procesului de revizuire a Conventiei de la Belgrad privind regimul navigatiei din 1948, Procesului de Cooperare Dunareana, Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est – demersuri care isi dovedesc pregnant actualitatea in actualul context, cauzat de inundatiile care au loc in bazinul fluviului. In afara evenimentului din 4-5 mai 2006, tara noastra va mai organiza, in acest an, un eveniment aniversar dedicat Dunarii - Conferinta internationala cu tema „Trecut si viitor in institutionalizarea cooperarii dunarene”, ce se va desfasura la Galati, in perioada 27-28 iunie 2006, cu prilejul Zilei Dunarii, si va analiza perspectivele cooperarii dunarene, informeaza Prompt Media.

 
Concert Billy Idol la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :202
Thursday, 04 May 2006
Legendarul Billy Idol va veni in Romania in aceasta vara pentru a sustine pe 10 iulie, incepand cu ora 19:00, un concert la Arenele Romane din Bucuresti.

Spectacolul este inclus in turneul sau european de promovare pentru cel mai recent album, „Devil’s Playground”, dar va contine in program si cele mai cunoscute hituri ale sale din trecut, care l-au facut celebru pe artistul britanic. Printre acestea se numara „White Wedding”, „Hot in the City”, „Cradle of Love” sau “Eyes Without a Face”.  Alaturi de Billy Idol va urca pe scena si bunul sau prieten, Steve Steavens, cel a carui chitara completeaza perfect vocea si stilul inconfundabil al punkerului.

Spectacolul din 10 iulie este un eveniment unic, de aceea este recomandabila achizitionarea din timp a biletelor de la casa de bilete a Salii Palatului, incepand cu 22 mai, sau online, pe www.rol.ro, din 8 mai. Concertul este organizat de compania Events, care ofera si posibilitatea rezervarii telefonice, la numerele (021) 311 50 63/4. Pretul biletelor este de 120 RON pana la 13 iunie, si 150 RON ulterior, informeaza organizatorii.

 
Participare romaneasca la un festival de teatru din RusiaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :140
Thursday, 04 May 2006
Teatrul bucurestean ”Luni” de la Green Hours va prezenta luni, 8 mai, doua spectacole, in cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului International de Teatru „Curcubeu” de la Sankt-Petersburg.

Cele doua piese sunt semnate de tanarul dramaturg Peca Stefan si se intituleaza „The Sunshine Play”, in regia Anei Margineanu, si „New York (Fuckin City)”, regizat de Peter Brook, informeaza Radio Romania Cultural. Festivalul de la Sankt-Petersburg debuteaza joi, 4 mai, la Teatrul de stat pentru tineri spectatori, punand accent pe dramaturgia contemporana pentru adolescenti in teatrul dramatic. Manifestarea include spectacole din Serbia, Croatia, Polonia, Belgia, Estonia si Kazahstan.

 
Cultura pe internet, subiect de masa rotunda romano-spaniola la ICRPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :164
Thursday, 04 May 2006
O serie de jurnalisti culturali din Spania si din Romania se vor intalni miercuri 10 mai, de la ora 11:00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti, la masa rotunda „Prezentul si viitorul revistelor culturale: provocarea internetului”.

Presa culturala din Spania va fi reprezentata de scriitorii Fernando Iwasaki, directorul revistei „Renacimiento'' din Sevilla, Jose Luis Zeron, directorul revisteii „Empireuma” din Orihuela si Daniel Najmias, editorul revistei „The Barcelona Review” din Barcelona, iar cea romana de Gabriela Adamesteanu, redactor-sef Bucurestiul cultural, Gabriel Chifu,  redactor-sef Ramuri – Craiova, Aurora Fabritius, redactor-sef Plural, Mircea Mihaies, redactor-sef Orizont – Timisoara, George Onofrei, redactor-sef Suplimentul de Cultura – Iasi, Simona Sora, redactor Dilema veche. Discutia va fi moderata de scriitorul si jurnalistul Nicolae Prelipceanu, se arata intr-un comunicat de presa emis de ICR.

 
Copiii romani din Bulgaria vor fi mai aproape de cei din CraiovaPDF Print E-mail
Dolj, Romania/Romanian Global News
Accesari :268
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Comunitatea Romanilor din Bulgaria, filiala Silistra, si Asociatia Culturala Pro Europa Lamura, filiala Vidin, au semnat impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Liceul de Arta „Marin Sorescu” din Craiova, Grupul Scolar Energetic Craiova si Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Dolj, un contract de parteneriat pe perioada aprilie-septembrie 2006, prin care se vor realiza o serie de actiuni comune intre partile semnatare.

{mosimage}Contractul stipuleaza ca cele doua parti sa desfasoare activitati cultural-educative, prin vizite reciproce la unitatile de invatamant din Romania si Bulgaria, dar si schimburi de experienta, dialog cultural-artistic, sa doneze carte romaneasca si sa intreprinda dezbateri privind integrarea europeana a Romaniei si Bulgariei. Totodata, partea romana, prin Directia Judeteana Dolj, ii va mai sprijini pe romanii din Bulgaria in dezvoltarea relatiilor cultural-educative cu scoli si muzee din Craiova, va mediatiza prin revista Lamura activitatea de parteneriat si va informa mass-media in ceea ce priveste derularea acestui contract. Actul a fost parafat de catre directorii celor doua institutii de invatamant liceal, alaturi de cateva cadre didactice de la aceleasi unitati, dar si de directorul Directiei Judetene Dolj, Dan Lupescu, de presedintele Comunitatii Romanilor din Bulgaria, Asociatia Culturala Pro Europa Lamura, filiala Vidin, dr. Serafim Hristov, si de ing. Marcov Trifon, coordonator de proiecte la Comunitatea Romanilor din Bulgaria, filiala Silistra.

 
LARG vine in ajutorul populatiei sinistrate din RomaniaPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :224
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Liga Asociatiilor Romano - Germane din Germania, LARG, se alatura si ea demersurilor intreprinse de alte asociatii romanesti din strainatate, lansand un apel de solidaritate cu victimele inundatiilor ce au afectat in ultimele saptamani zona de sud a Romaniei, prin care romanii din Germania sunt indemnati sa dea curs apelului international promovat de Crucea Rosie Romana.

{mosimage}Aceasta institutie a lansat prin intermediul Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie un apel international preliminar in vederea acordarii de asistenta umanitara pentru o perioada de trei luni unui numar de cel putin 13.000 mii de beneficiari in valoare de 1,5 milioane euro. Demersul  apelului international vine in continuarea apelului national lansat de Crucea Rosie Romana in vederea strangerii de fonduri pentru sustinerea asistentei umanitare si refacerea stocurilor. Conturile pentru inundatii sunt deschise la BRD Agentia Piata Romana, in lei RO36 BRDE 410 SV 51618614100, iar in Euro RO71 BRDE 410 SV 51618884100. In sprijinul Crucii Rosii Romane, o echipa internationala a Federatiei se afla in Romania inca din 20 aprilie, efectuand evaluari ale nevoilor comunitatilor afectate din Braila, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Tulcea. Raportul expertilor internationali mentioneaza necesitatea suplimentarii ajutoarelor umanitare, a numarului de adaposturi si asigurarea apei potabile, dar si imbunatatirea situatiei sanitare si igienice. Crucea Rosie recomanda ca trimiterea de ajutoare in zonele sinistrate sa fie precedata de evaluari ale nevoilor, in coordonare cu autoritatile locale, pentru a se evita situatiile in care vor exista concentrari de ajutoare umanitare numai in anumite zone sinistrate sau in care, cantitati de ajutoare sunt acordate inegal si haotic populatiei, si de asemenea, asa cum s-a intamplat anul trecut,  situatii in care, ajutoarele nu sunt conforme necesitatilor persoanelor afectate de inundatii.

Organizatie abilitata prin lege sa intervina cu asistenta umanitara in caz de dezastre, Crucea Rosie Romana asigura ajutor umanitar conform standardelor SPHERE ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie ale organizatiilor neguvernamentale, standarde ce ar trebui aplicate de catre toti cei implicati in actiuni de ajutorare a sinistratilor. 

Pentru a evita repetarea unor situatii de natura celor semnalate in apel, asociatia romana considera ca modalitatea cea mai eficienta de a veni in ajutorul victimelor este de a dona bani in conturile precizate si le recomanda asociatiilor membre ale LARG sa difuzeze la randul lor acest apel al Crucii Rosii Romane.

La sfarsitul lunii aprilie au fost transmise primele sume de bani din partea Asociatiei Romano-Germane din Karlsruhe, asociatie membra a LARG, informeaza Liga Asociatiilor Romano - Germane din Germania.

 
Zile romanesti la CosladaPDF Print E-mail
Coslada, Spania/Romanian Global News
Accesari :226
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Regiunea spaniola Coslada va gazdui, in perioada 4-7 mai, o serie de manifestari dedicate infratirii dintre doua orase europene: Coslada si Oradea.

{mosimage}“In 12 mai 2005 primariile din Coslada si Oradea au semnat un acord de infratire avand ca obiectiv favorizarea schimbului cultural intre cele doua tari si integrarea cosladenilor de origine romana in orasul spaniol. Cu ocazia primei aniversari a acestui act, Departamentul de Atentie Oraseneasca, Participare si Cooperare Internationala din Coslada va realiza o serie de activitati deschise participarii tuturor celor care doresc sa cunoasca Coslada si Oradea si viceversa” a declarat Miguel Angel Cordero Prieto, consilier in cadrul Departamentului de Atentie Oraseneasca, Participare si Cooperare Internationala din Coslada.

Seria de manifestari se va deschide joi, 4 mai, cu Expozitia “Oradea in inima Cosladei”, ce se va desfasura in perioada 4 mai-4 iunie. Expozitia este organizata de Departamentul de Atentie Oraseneasca, Participare si Cooperare. Seara va fi incheiata de o conferinta-colocviu ce va avea ca tema imigrarea romanilor in Spania. Evenimentul, organizat de FEDROM, este programat sa se desfasoare cu incepere de la ora 20.00.

Activitatile vor continua si vineri, 5 mai, cu Gala Sportului din Coslada, in cadrul careia va fi acordat premiul special Convietuire Multiculturala. Premiul va fi decernat  in cadrul manifestarii ce se va desfasura, de la ora 20.00, din Polideportivo La Via, in organizarea Patronatului Municipal al Sportului.  

Ziua de 6 mai va aduce si ea in fata publicului o serie de manifestari sportive si culturale dedicate infratirii dintre cele doua orase. Astfel, de la ora 19.00, Asociatia Coslada Chess va organiza un Simultan de Sah, urmat, de la ora 21.00, de o demonstratie de folclor si muzica romaneasca sustinuta de Grupul Folcloric “Bihorul” din Oradea. Evenimentul este organizat de  Departamentul de Atentie Oraseneasca, Participare si Cooperare. Seara se va incheia cu un maraton de tenis de masa, ce va demara la ora 23.00 si care beneficiaza de organizarea Asociatiei Obatala si a Asociatiei Decebalus.

Ultima zi a manifestarilor, duminica, 7 mai, va incepe, la ora 12.00, cu o Reuniune a Consiliului Orasenesc, in cadrul careia vor fi reprezentate entitatile care muncesc pentru integrarea persoanelor nou sosite in oras. Ziua va continua cu un concurs gastronomic cu mancaruri romanesti, in cadrul caruia vor fi preparate cele mai renumite mancaruri si dulciuri romanesti. Concursul, organizat de Asociataia Obatala, FEDROM, isi va premia castigatorii. Tot duminica, de la ora 11, va fi organizat un video-chat Oradea – Coslada, in cadrul caruia se va intra in legatura directa cu orasul romanesc Oradea prin intermediul internetului. Initiativa a fost posibila cu ajutorul Asociatiei Decebalus si a Primariei Oradea.

Intre orele 12.00 si 14.00 Asociatia Juvenil Union de Calles organizeaza o serie de activitati pentru cei mici.

Toate activitatile din cadrul zilelor dedicate infratirii dintre Oradea si Coslada vor fi gazduite de Centro de Recursos Asociativos El Cerro din Coslada.

 
Finantari nerambursabile de la Guvern pentru romanii de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :481
Thursday, 04 May 2006
Proiectele si actiunile care vizeaza pastrarea si afirmarea identitatii etnice, lingvistice, culturale si religioase a comunitatilor romanesti din afara granitelor, vor fi sustinute de Guvernul Romaniei prin finantari nerambursabile.

Potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, 3 mai, de Guvern si care ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2007, finantarile vor fi acordate in baza evaluarii programelor, proiectelor sau actiunilor de catre o comisie de evaluare din cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Procedura de elaborare a documentatiilor, de evaluare, selectare si aprobare a programelor, precum si derularea si utilizarea fondurilor se stabilesc prin ordin al Ministrului Afacerilor Externe.

Noul proiect de lege ar urma sa ofere sprijin pentru editarea, publicarea, distribuirea si difuzarea publicatiilor destinate romanilor de pretutindeni (sumele destinate sustinerii presei scrise in limba romana din afara granitelor vor fi stabilite impreuna cu Comisiile pentru cultura, culte, arta si mijloace de informare in masa ale Senatului si Camerei Deputatilor), redactiile de radio si televiziune care realizeaza emisiuni dedicate romanilor de pretutindeni; achizitia, constructia, reparatia, intretinerea si dotarea sediilor centrelor culturale, scolilor, gradinitelor, bisericilor etc.; organizarea de manifestari culturale; infiintarea, recuperarea, restaurarea si intretinerea de muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arta, monumente funerare, placi comemorative, cimitire, protejarea si revitalizarea traditiilor si obiceiurilor;

Totodata, va fi sustinuta efectuarea de studii si cercetari de sociologie, istorie, arheologie, etnografie si folclor, dialectologie, precum si publicarea acestora; vor fi finantate serviciile de internet si de realizare a paginilor de internet ale asociatiilor, fundatiilor, organizatiilor, institutiilor, persoanelor fizice sau juridice romanesti si vor fi promovate si sustinute oportunitatile de afaceri in tara si in strainatate, in beneficiul romanilor de pretutindeni.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a adoptat o Hotarare privind destinatia si modul de utilizare a sumei de 135 de miliarde lei vechi, repartizata prin legea bugetului Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu. Ea a adaugat ca atat proiectul de lege cat si Hotararea de Guvern stabilesc modalitatea de acordare a finantarii proiectelor. Purtatorul de cuvant al Executivului a mai afirmat ca pana acum modalitatea de finantarea a proiectelor destinate romanilor din afara granitelor se stabilea anual, prin Hotarare de Guvern.

 
Romanii care muncesc peste hotare au dreptul la pensie si somajPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :342
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Orice lucrator care obtine un contract de munca intr-o tara care nu are acord in domeniul asigurarilor sociale de stat cu Romania pentru a putea beneficia de drepturi de asigurari sociale in Romania are doua optiuni.

{mosimage}El trebuie fie se prezinte la sediul OMFM, anterior plecarii, daca medierea s-a facut de aceasta institutie, fie la sediul caselor judetene de asigurari sociale sau a municipiului Bucuresti de pe raza teritoriala unde persoana in cauza are domiciliu. Aici, fiecare va completa si semna o declaratie de venituri si un contract de asigurari sociale in baza carora va plati o contributie lunara al carei cuantum este proportional cu suma prevazuta in acea declaratie, informeaza Actualitatea Romaneasca. In baza acestei posibilitati cotizantul va beneficia de asigurari sociale in Romania si de stagiu de cotizare la calculul dreptului la pensie. Si in cazul in care se incheie un contract de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca exista posibilitatea ca un lucrator care pleaca in strainatate sa cotizeze la acest fond de acolo de unde este. Mai mult, el poate sa beneficieze de drepturile prevazute de Legea 76/2002, respectiv atunci cand se intoarce si nu are de lucru, sa poata obtine indemnizatie de somaj, sa poata participa la cursuri de calificare, sa obtina credite, etc. Un muncitor poate ca sa-si achite cotizatiile la care s-a obligat in mod benevol, facultativ, lunar. Deoarece exista insa impedimente in virarea sumelor de bani la timp, care presupun si costuri suplimentare (virare dintr-un cont in altul) multi au optat pentru platirea sumelor respective in avans pe intreaga durata a contractului de munca, cu posibilitatea regularizarii costurilor, daca ele exista in momentul revenirii in tara.

 
Vinurile basarabene nu mai ajung in RomaniaPDF Print E-mail
Chisniau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :119
Thursday, 04 May 2006
Manifestarea basarabeana „Caravana vinurilor", programata sa demareze miercuri, 3 mai, in Romania, a fost amanata din cauza inundatiilor care au afectat grav mai multe judete prin care urma sa treaca aceasta.

Potrivit unor surse din cadrul Agentiei Agroindustriale "Moldova-Vin", citate de Infotag, evenimentul trebuia sa inceapa in orasul Galati, dupa care sa continue in judetele Braila, Tulcea, Constanta, Dolj, Arges, Sibiu, Brasov, Bacau si Iasi. Desi la mijlocul lunii aprilie reprezentantii Agentiei au vizitat mai multe orase romanesti de pe viitorul itinerar al caravanei, iar prefecturile de acolo au confirmat sustinerea acestui eveniment, acestea le-au solicitat recent partenerilor moldoveni amanarea caravanei pentru mai tarziu. Astfel, pe 3 mai, o delegatiei a Agentiei a plecat la Pitesti pentru a negocia inceperea "Caravanei vinurilor" din aceasta regiune, care nu a fost afectata de inundatii.

La "Caravana vinurilor" vor participa 20 de companii vinicole basarabene, care vor transporta marfa cu 11 autocamioane de mare tonaj. "Caravana" va poposi cate 2 zile in fiecare oras, unde vor avea loc expozitii cu vanzare de vinuri moldovenesti, concerte ale unor grupuri etno-culturale si interpreti de peste Prut, actiunea urmand sa se incheie pe 3 iunie.

Republica Moldova a exportat anul trecut in Romania produse vinicole in valoare de 2 milioane de euro, iar in primele 2 luni ale anului 2006 livrarile pe piata romana au crescut de 13 ori, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 
Romanii din nordul Olandei ar putea avea propria biserica ortodoxaPDF Print E-mail
Rotterdam, Olanda/Romanian Global News
Accesari :280
Thursday, 04 May 2006
Un membru al diasporei romane din Olanda a luat recent initiativa de a deschide un sondaj de opinie prin care sa incerce sa afle in ce masura comunitatea romaneasca din partea de nord a Olandei doreste sa aiba propria sa parohie ortodoxa si un centru cultural romanesc in zona.

Initiativa a fost lansata plecand de la nevoile pastoral-misionare ale credinciosilor ortodocsi romani din Olanda, iar aceasta dorinta se vrea a fi combinata cu infiintarea centrului cultural, de care este mare nevoie. Cei interesati si doritori sa fie solidari in efortul de a realiza acest lucru sunt rugati sa se inscrie pe forumul existent pe pagina de web a romanilor din Olanda si sa contribuie la un dialog constructiv pentru finalizarea acestui proiect. In cazul in care numarul romanilor interesati de acest proiect va fi destul de mare, atunci se vor face demersurile necesare catre Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale pentru infiintarea acestei parohii, informeaza portalul romanians.nl.

 
Madrid-ul va sprijini logistic si financiar initiativele FEDROMPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :130
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Federatia Asociatiilor de Imigranti Romani din Spania, FEDROM, reprezentata de presedintele sau, Miguel Fonda Stefanescu si de responsabilul de imagine si comunicare, Gelu Vlasin, a participat miercuri, 3 mai, la sediul Departamentului pentru Imigratie al Comunitatii Madrid la o reuniune cu Departamentul pentru Imigratie al Comunitatii Madrid, reprezentat de consilierul Lucia Figar, si de directorul pentru imigratie, Gabriel Fernandez Rojas (foto).

{mosimage}La intalnire a fost prezent si Cornel Drinovan, redactorul sef al revistei Origini romanesti.

In cadrul reuniunii au fost dezbatute problemele comunitatii romanesti din Spania si posibilitatile de colaborare dintre FEDROM si Departamentul pentru Imigratie al Comunitatii Madrid. Lucia Figar si Gabriel Fernandez Rojas si-au manifestat disponibilitatea deplina pentru acordarea de asistenta logistica si financiara pentru proiectele FEDROM si pentru toate proiectele asociatiilor din Comunitatea Madrid afiliate la federatie.

 
Acord romano-german in domeniul securitatii socialePDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :337
Thursday, 04 May 2006
La 27 aprilie 2006 s-a efectuat la Berlin schimbul instrumentelor de ratificare privind acordul intre Romania si Germania referitor la securitatea sociala.

Schimbul instrumentelor de ratificare permite intrarea in vigoare, la 1 iunie 2006, a acordului romano-german privind securitatea sociala. Acordul asigura si coordoneaza protectia sociala a cetatenilor R.F. Germania si Romaniei in domeniul sistemelor de pensie si asigurari contra accidentelor, in special in situatiile in care cetatenii germani si romani se afla pe teritoriul celuilalt stat contractant.

Astfel, acordul privind securitatea sociala permite, intre altele, plata pensiilor in celalalt stat contractant (principiul exportului de prestatii) si indeplinirea conditiilor pentru dreptul la pensie prin totalizarea perioadelor de asigurare realizate in cele doua state.

De asemenea, in domeniul prestatiilor in caz de accidente, acordul reprezinta baza pentru ca platile sa poata fi acordate in cuantum intreg in fiecare stat contractant. Acordul stabileste, de asemenea, evitarea dublei asigurari si implicit a dublei contributii pentru lucratorii, care activeaza temporar in celalalt stat.

Acordul se orienteaza dupa principiile conform carora este organizata securitatea sociala in cadrul Uniunii Europene.

Informatii cu privire la tematica respectiva sunt disponibile in pagina de Internet a Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale, www.bmas.bund.de, prin cautarea dupa termenul "Sozialversicherungsabkommen", pe site-ul Deutsche Rentenversicherung Unterfranken, http://www.deutsche-rentenversicherung-unterfranken.de/, precum si la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Str. Latina nr. 8, Sector 2, Bucuresti, Telefon: 004021.250.91.11, http://www.cnpas.org.

 
Ziarul “Roman in Lume” implineste 5 ani de activitatePDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :226
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}In cadrul comunitatii romanesti din Spania aparitia ziarului  “Roman in Lume” si mai apoi a emisiunii de radio cu acelasi nume a fost un adevarat eveniment.

{mosimage}Inceput in aprilie 2001 cu un buletin informativ de numai 8 pagini, ziarul este astazi un periodic GRATUIT, bilunar, cu 28 de pagini, in format A3, cu distributie nationala.

Pentru a sarbatori impreuna cu cititorii si cu toti romanii acesti 5 ani, “Roman in Lume”, impreuna cu Primaria din Arganda de Rey (Madrid), organizeaza o conferinta de presa si un concert, la sediul acesteia, duminica, 7 mai, ora 11.00. De la ora 19.30 in Arganda de Rey, pe terenul de fotbal  “Las Canas”, va avea loc un concert in aer liber, cu intrarea gratuita, sustinut de faimoasa trupa dance 3rei Sud Est.

Sponsori ai manifestarii sunt WESTERN UNION,

BLUE-AIR, precum si alte companii private.

 
Liga Jurnalistilor Profesionisti crede ca investitiile din vest pot salva presa basarabeanaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :191
Thursday, 04 May 2006
Liga Jurnalistilor Profesionisti (LJP) din Basarabia a adresat „un apel catre institutiile democratice internationale sa contribuie pe toate caile posibile la orientarea unui aflux de capital din tarile cu democratie avansata in presa din Basarabia”.

Acest fapt ar constitui un aport si la dezvoltarea libertatii presei moldovenesti, transmite Agentia Monitor Media cu referire la apelul citat.

In acelasi timp, LJP constata ca, in ultimul timp, in Republica Moldova a degradat prestigiul presei si a meseriei de jurnalist. Actiunile statului si ale organizatiilor neguvernamentale din domeniul mass-media, in pofida faptului ca sunt orientate spre redresarea situatiei, poarta un caracter disparat si, in ultima instanta, sunt ineficiente. Mediul social-economic in care functioneaza presa este infect, fiind marcat de abuzuri atat din partea autoritatilor, cat si din partea patronilor institutiilor mass-media. Salarizarea jurnalistilor este sub orice nivel si sunt frecvente cazurile de publicare a unor articole scrise la comanda unor grupuri politice si financiare influente. Atat statul, cat si donatorii externi nu finanteaza proiecte viabile pentru imbunatatirea calitatii presei, ci isi construiesc relatiile cu organizatiile mass-media pe criterii vadit subiective, contribuind la crearea unor parteneriate fara ca sa fie solutionate probleme concrete, se mentioneaza in apel. 

Liga Jurnalistilor Profesionisti considera ca solutia salvatoare a presei din Moldova ar fi investitiile masive de capital strain, din tarile cu traditii democratice temeinice, in special din Uniunea Europeana si din SUA. Autorii apelului considera ca extinderea volumului de emisie al posturilor de radio „Europa Libera” si BBC, precum si patrunderea masiva a capitalului occidental in dezvoltarea presei autohtone din R. Moldova, ar solutiona rapid multe probleme cu care se confrunta actualmente presa. 

Agentia Monitor Media precizeaza ca LJP este o asociatie din care fac parte majoritatea mediilor de informare finantate din bani publici si controlate de structuri ale statului. 

 
Toscana vrea o lege regionala a imigratieiPDF Print E-mail
Toscana, Italia/Romanian Global News
Accesari :302
Thursday, 04 May 2006
Regiunea italiana Toscana are in plan o lege regionala a imigratiei care sa fie realizata cu contributia imigrantilor insisi.

Tocmai acesta este si motivul pentru care autoritatile regionale desfasoara in ultima perioada o serie de intalniri la care iau parte si strainii din regiune, cu scopul de a se ajunge la schitarea unui proiect convenabil. Printre intentiile legate de noul proiect se numara si aceea a recunoasterii dreptului la vot la urmatoarele alegeri regionale.

„Vom implica in discutii entitati locale, asociatii, cetateni si institutii de diferite tipuri implicate in domeniul imigratiei, precum consiliile strainilor si variatele comunitati religioase”, a spus consilierul regional pe probleme sociale, Gianni Salvadori. El a mai adaugat ca se spera astfel ca „proiectul de lege sa ajunga in consiliul regional pentru aprobare dupa o discutie ampla si la care sa ia parte toate taberele.

Punctele principale care alcatuiesc noua lege sunt dreptul la vot, stabilit de articolul al treilea din Statutul Regional, care ii va privi pe imigrantii legali rezidenti de cativa ani in Toscana, si apoi reciproca recunoastere a diferentelor culturale, religioase si lingvistice si o egalitate clara intre garantarea drepturilor sociale si civile in mod special in ceea ce priveste accesul la o locuinta, la sistemul sanitar, la educatie si la munca.

In Toscana, potrivit estimarilor Caritas, exista aproximativ 223.000 de straini legali, putin sub 6% din populatia regionala, fata de o cota nationala de 4%. La nivel national, Toscana este a cincea regiune dupa Lombardia, Lazio, Veneto si Emilia Romagna, din punct de vedere al prezentelor straine legale.In ceea ce priveste munca, 60% dintre straini lucreaza ca „asistenti personali” sau in sectorul servicii, 13% in constructii si 12% in alimentatie publica. Studentii straini inscrisi in scolile toscane au depasit 23.000 in anul 2005, cu o crestere de 13% fata de nivelul atins in cursul anului anterior. Conform unor estimari realizate de IRPET, institutul regional pentru programarea economica, in 15 ani numarul de straini se va dubla. „De aceea nu putem sa facem pe strutii: imigrantii sunt o resursa pretioasa pentru munca si din punct de vedere demografic, si trebuie sa incercam sa ii tutelam cat mai bine, intr-un raport echilibrat cu cetatenii toscani” a conchis Salvadori.

 
Dirijor roman pe scena Teatrului Scala din MilanoPDF Print E-mail
Milano, Italia/Romanian Global News
Accesari :142
Thursday, 04 May 2006
Ion Marin se va afla joi, 4 mai, la pupitrul dirijoral al noii montari a operei „Manon” de Jules Massenet, prezentata pe scena Teatrului Scala din Milano.

Spectacolul va fi prezentat in premiera, fiind o productie realizata in colaborare cu Teatrul Capitole din Toulouse, informeaza muzical.srr.ro. In cadrul reprezentatiei de la insititutia culturala italiana, rolul „Manon” va fi interpretat alternativ de Inva Mula si Alexia Volgaridou, iar rolul „Des Grieux”, tot prin alternanta, de Massimo Giordano si Marc Laho. Ion Marin dirijeaza in aceasta luna, in afara celor 8 spectacole de la Scala, alte trei reprezentatii cu „Idomeneo” de Mozart, la Opera de Stat din Dresda.
Dirijorul Ion Marin este fiul fondatorului corului de camera "Madrigal", Marin Constantin. Muzicianul a decis sa plece la Viena in anul 1986 cu o bursa "Herder", urmand sa se stabileasca ulterior in strainatate. Ion Marin colaboreaza in prezent cu orchestre renumite din intreaga lume.

 
Debut in forta pentru o Saptamana de Film Romanesc la VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia/Romanian Global News
Accesari :150
Thursday, 04 May 2006
Saptamana filmului romanesc, organizata de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica in colaborare cu sectorul Cinema al Primariei din Venetia („Circuito Cinema”) a debutat miercuri, 3 mai, la Palazzo Correr din Venetia, cu o masa rotunda pe tema cinematografiei romanesti contemporane.

Printre participantii la eveniment s-au numarat prof. univ. dr. Roberto Ellero, directorul „Circuito Cinema”, prof. univ. dr. Manuela Cernat de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, actorul Horatiu Malaele, regizorul Napoleon Helmis, Cristina Luca, masterand la Universitatea „Ca' Foscari”, precum si un grup de studenti de la Facultatea de Film din cadrul UNATC.

Luarile de cuvant, ca si discutiile animate, au dezbatut aspecte actuale ale cinematografiei romanesti: teme, generatii, noi orientari, invatamantul de specialitate etc.,  trezind un deosebit interes opiniile exprimate, referitoare la colaborarea autoritatilor romanesti in domeniu cu organizatorii marilor festivaluri cinematografice, la modalitatile de promovare in Occident a filmelor romanesti, la legislatia interna in domeniu si posibilitatile de subventionare a productiei nationale de film.

Conducatorul mesei rotunde, prof. Roberto Ellero, a subliniat disponibilitatea organizatorilor italieni de a promova si in viitor fenomenul cinematografic romanesc, facand referiri si la importanta, prestigiul si renumele pe care Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica le-a dobandit in peisajul cultural venetian.

Dupa masa rotunda, la Videoteca Pasinetti s-a desfasurat prima zi a Saptamanii filmului romanesc. Sub genericul Debuturi regizorale, a fost proiectat, in prezenta regizorului Napoleon Helmis, filmul Italiencele, iar seara filmul Marfa si banii al regizorului Cristi Puiu.

Saptamana va mai cuprinde urmatoarele sectiuni: 5 mai: Comedii (Occident de Cristian Mungiu si Filantropica de Nae Caranfil); 8 mai: Documentare (Nascuti la comanda. Decreteii de Florin Iepan si Mostenirea lui Goldfaden de Radu Gabrea); 10 mai: Scurt-metraje (Un cartus de Kent si un pachet de cafea de Cristi Puiu, Trafic de Catalin Mitulescu, Visul lui Liviu de Corneliu Porumboiu, Ajutoare umanitare de Hanno Hoffer, Boborul de Radu Igazsag, Apartamentul si Canton de Constantin Popescu, O calatorie la oras de Corneliu Porumboiu, Poveste la scara „C” de Cristian Nemescu); 12 mai: Retrospectiva Lucian Pintilie (Terminus Paradis si Niki Ardelean, colonel in rezerva).

 
Romanii din Christchurch, asteptati la biserica si in luna maiPDF Print E-mail
Christchurch, Noua Zeelanda/Romanian Global News
Accesari :232
Thursday, 04 May 2006
Parohia ortodoxa romana „Sfanta Maria” din orasul neo-zeelandez Christchurch isi continua si in luna mai programul sau religios duminical, la care ii asteapta sa participe pe toti romanii din localitate.

Slujbele Sfintei Liturghii pe care le va oficia parintele Emanuel Crainic se vor desfasasura in cele patru zile de duminica din luna, 7, 14, 21 si 28 mai, la Biserica Greceasca, aflata pe Malvern St. din Christchurch. Liturghiile vor incepe la ora 09:00 si se vor incheia la ora  11:30, informeaza pagina de web a romanilor din Noua Zeelanda.

 
Seara enesciana la Ambasada Romaniei la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :165
Thursday, 04 May 2006
Resedinta Ambasadei Romaniei la Paris, Salonul de  Aur al Hotelului de Behague, va gazdui joi, 4 mai, de la ora 19:00, o „Seara de concert George Enescu”, in cadrul careia vor canta mezzosoprana Viorica Cortez, pianista Luiza Borac si violonistul Jason Meyer, si se va prezenta monografia „George Enescu”, scrisa de francezul Alain Cophignon.

La evenimentul organizat de Institutul Cultural Roman din Paris publicul va mai putea gasi si cel de al doilea compact disc cu lucrari enesciene, inregistrat de Luiza Borac la casa Abeille musique, informeaza ICR.

Alain Cophignon este fondatorul Societatii Muzicale Franceze George Enescu, cartea sa dedicata compozitorului roman fiind publicata in Franta, la Editions Fayard din Paris. Autorul francez este si autorul unei teze de doctorat intitulata „Opera muzicala a lui George Enescu si gandirea sa despre destin”. Dubla lansare va fi ilustrata muzical de fragmente din lucrarile lui George Enescu, interpretate de muzicienii mentionati. Pentru a putea lua parte la acest eveniment, romanii trebuie sa isi faca rezervare la numarul de telefon 01.47.05.15.31.

 
Concert de muzica romaneasca in ElvetiaPDF Print E-mail
Brugg, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :185
Thursday, 04 May 2006
{mosimage}Formatia "Drum" si interpreta Irina Ungureanu vor sustine vineri, 5 mai, de la ora 20:15, la Casa de Cultura Odeon (Kulturhausodeon) din orasul elvetian Brugg, un concert live cu muzica romaneasca de calitate.

{mosimage}Formatia "Drum" este compusa din romanul Marius Ungureanu, violoncenist ce va prezenta publicului, intr-un mod neconventional, cantece populare romanesti, si Karel Boeschoten, un reputat violonist si compozitor din Olanda, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Irina Ungureanu, fiica lui Marius Ungureanu, va concerta alaturi de formatia "Drum", grup ce va fi alcatuit in momentul respectiv din Jurg Luchsinger la acordeon si Gabriel Barbalau la contrabas. Ceea ce se schimba pe parcursul serii este ansamblul formatiei, dar ceea ce ramane este muzica de calitate, un excelent mix intre muzica clasica, jazz si, bineinteles, muzica populara romaneasca. Casa de cultura se afla la adresa Bahnhofplatz 11, iar pretul unui bilet de intrare este de 25 de franci elvetieni.

 
Regal Vladimir Cosma la GenevaPDF Print E-mail
Geneva, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :142
Thursday, 04 May 2006
Cel mai cunoscut compozitor roman de muzica de filme, Vladimir Cosma, se va afla joi, 4 mai, incepand cu ora 20:00, pe scena salii Victoria din Geneva, unde va dirija Orchestra din Suisse Romande.

Romanul il va avea alaturi pe Lambert Wilson, care va sustine cateva fragmente recitative, dupa acest moment publicul putand sa mai asiste la un pasaj intitulat „Et bien! dansez maintenant”, divertisment pentru narator si orchestra pe fabulele lui Jean de La Fontaine, informeaza Asociatia Romana din Elvetia. Tot in aceasata seara se vor mai interopreta si opere si muzica de film.

Vladimir Cosma este considerat a fi un geniu al muzicii de film, avand la activ peste compozitii pentru mai mult de 200 de pelicule, doua Premii Cesar si Marele Premiu Sept d'Or pentru cea mai buna coloana sonora a unui film de televiziune, si cu Premiul Palme d'Or pentru intreaga activitate componistica, la Cannes, in 1983. Stabilit din anul 1962 la Paris, compozitorul roman a colaborat pe parcursul carierei cu regizori ca Yves Robert (caruia i-a ilustrat aproape toate comediile cu Pierre Richard), Claude Zidi si Gerard Oury, si cu actori nu mai putin celebri, precum Philippe Noiret, Jean-Paul Belmondo, Gerard Depardieu sau Louis de Funes.

 
Spectacol folcloric romanesc la Bruxelles, de Ziua EuropeiPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia/Romanian Global News
Accesari :194
Thursday, 04 May 2006
Ansamblul folcloric „Cununita” din Satu Mare va sustine sambata, 6 mai, la Bruxelles, un spectacol in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Europei (Ziua Portilor Deschise la Parlamentul European si la Institutiile Europene).

Cei noua artisti - un solist vocal, patru instrumentisti si patru dansatori - ai grupului vor evolua in alternanta cu artisti bulgari, pe intreg parcursul zilei de 6 mai, pe podiumul rezervat Romaniei si Bulgariei la acest eveniment.

Deplasarea este sustinuta de Institutul Cultural Roman.

 
Expozitie si prezentare de carte Porti Timisorene la ICR BerlinPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :224
Thursday, 04 May 2006
Dupa ce a fost expusa la Parlamentul European din Bruxelles, expozitia “Porti Timisorene” poposeste pentru cateva zile  la Institutul Cultural din Berlin, oferind publicului argumentele europenitatii unuia din cele mai frumoase orase romanesti.

Expozitia ce va prezenta publicului interesat fotografii de usi, porti si portaluri din Timisoara, realizate de Walther Konschitzky, va fi vernisata joi, 4 mai, de la ora 19.30.

In decursul timpului artistul, originar de altfel din Timisoara, a fotografiat 249 de usi, porti si portaluri, extinzandu-si ulterior documentarea si editand in toamna anului 2005 un volum in limba romana pe aceasta tema. In luna mai a acestui an albumul va aparea si  in traducere germana.

Walther Konschitzky, publicist, fotograf si etnolog, a publicat numeroase volume si lucrari stiintifice, iar lucrarile sale fac parte din numeroase expozitii personale de fotografie. Traieste in Germania din 1989, iar din 1992 este referent cultural al Asociatiei  federale a Svabilor Banateni.

Invitat de onoare al manifestarii gazduite de Institutul Cultural Roman din Berlin va fi  presedintele  Asociatiei federale a Svabilor Banateni, Bernhard Krastl. Volumul va fi prezentat de atasatul de presa al Ambasadei Romaniei la Berlin, Michael Fernbach.

Proiectul este realizat in colaborare cu Asociatia Svabilor Banateni din Berlin-Brandenburg.

 
Mukka Band concerteaza in cadrul festivalului britanic West Meets EastPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :135
Thursday, 04 May 2006

{mosimage}Celebra trupa britanica de muzica neconventionala Mukka Band va sustine un concert alaturi de interpreta romanca Dana Codorean Berciu, in cadrul Festivalului West Meets East, ce se va desfasura in luna mai in Marea Britanie.

{mosimage}Concertul este programat pentru sambata, 13 mai, de la ora 20.00, la Inn on The Green, iar pretul unui bilet de intrare va fi de 5 lire sterline, iar cu reducere de numai 3 lire.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions