Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iunie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
 
Corpul diplomatic romanesc din Oslo invitat la o expozitie fotograficaPDF Print E-mail
Oslo, Norvegia / Romanian Global News
Accesari :201
Sunday, 04 June 2006
Reprezentanta diplomatica romana la Oslo va participa la o expozitie fotografica ce se va tine in Galeriile Oslo City Hall.

Tema expozitiei fotografice, ce va incepe la data de 14 iunie, va fi „Norvegia vazuta prin ochii diplomatilor”, relateaza portalul Ambasadei Romaniei la Oslo.

 

 
Conferinta despre viitorul Romaniei la BruxellesPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia / Romanian Global News
Accesari :162
Sunday, 04 June 2006
Clubul „Romania-UE” va organiza, in data de 28 iunie, conferinta „Footprint Romania” cu tema „Romania-Portretul unui nou stat membru”. Evenimentul se va desfasura cu incepere de  la ora 18.30, in incinta cladirii Parlamentului European de la Bruxelles.
Conferinta isi propune analiza si lansarea unei dezbateri constructive pe marginea unor subiecte importante cum ar fi imaginea Romaniei in UE, evaluarea potentialului Romaniei in UE, locul Romaniei in UE sau recomandarile cu privire la viitorul rolului activ al Romaniei in materie de probleme UE, informeaza conducerea Clubului „Romania UE”.
 
Militarii romani din Kabul inaugureaza un parc pentru copiiPDF Print E-mail
Kabul, Afganistan / Romanian Global News
Accesari :219
Sunday, 04 June 2006
Militarii romani ai Brigazii Multinationale SEEBRIG au inaugurat joi, 1 iunie, un parc pentru copiii din Kabul. Proiectul a fost initiat de romani, dar la realizarea lui au contribuit si militarii din batalionul francez, autoritatile locale si o organizatie nonguvernamentala afgana.
La ceremonia de inaugurare a Parcului SEEBRIG au luat parte guvernatorul si primarul Kabulului, ofiteri superiori din politia si armata afgana, reprezentanti ai Organizatiei Natiunilor Unite pentru Afganistan (UNAMA), copii din Districtul 11 si militari din Brigada Multinationala SEEBRIG.
Proiectul a fost finantat de bugetul comun al SEEBRIG. Lucrarile au constat in instalarea de locuri de joaca pentru copii, realizarea unor terenuri de volei, plantarea de pomi si trandafiri, construirea de alei, porti de intrare in parc si a unui monument care sa marcheze contributia la proiect a militarilor din cele sapte state componente ale Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei.
 
Jurnalisti romani si straini, la Olimpiada Internationala Media 2006  PDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :159
Sunday, 04 June 2006
Comunitatea Romana din Belgia, impreuna cu Organizatia Internationala Media, va organiza in localitatea franceza Aix-les-Bains, in perioada 4-11 iunie, Olimpiada Internationala Media 2006, concurs la care vor participa cateva sute de jurnalisti din Germania, Belgia, Franta, Slovenia, Romania, Moldova, Canada, Spania, Portugalia si Italia. Competitia se va desfasura pe malul lacului Bourget, mai multe informatii si rezervari luati putand fi obtinute de la Titus Marin, presedintele Comunitatii Romane din Belgia, la telefon 00 32 486 53 08 92, sau email: info@c-r-b.org, informeaza organizatorii manifestarii.
Comunitatea Romana din Belgia (C-R-B.org) este o organizatie non-profit, fara scop politic, ce desfasoara activitati pentru sustinerea romanilor din Belgia. Organizatia este inscrisa la Monitorul Oficial al Belgiei si incurajeaza dezvoltarea relatiilor intre belgieni si romani.
 
Cvartetul Belcea – un nou concert si conferinta la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :180
Sunday, 04 June 2006
Dupa un concert de succes sustinut sambata, la Londra, celebrul cvartet romanesc Belcea va avea un nou recital la Wigmore Hall din Londra duminica, 4 iunie. Concertul, ce va cuprinde lucrari celebre semnate de Bela Bartok, va fi dublat de o conferinta legata de creatia marelui compozitor.Malcolm Gillies, autor al „The Bartok Companion” si Cvartetul Belcea vor cerceta structura, forma si tehnica acestor mari lucrari, explorand cateva dintre ideile gasite in schitele si corespondenta compozitorului.
Anii 1934-1939 au adus unele dintre cele mai mari capodopere ale lui Bartok, in sfera muzicii de camera, orchestrale, vocale si de pian. Al cincilea si al saselea sau cvartet de coarde incadreaza perioada sa „de aur”.
 
Paula Popa concerteaza din nou la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :135
Sunday, 04 June 2006
St. Michael’s Church din Chester Square, Londra, va gazdui luni, 5 iunie, un concert de muzica clasica sustinut de harpista romanca Paula Popa.Evenimentul se va desfasura cu incepere de la 13.05 si ii astepata pe tori romanii din capitala britanica.
 
Romanii participa la Sarbatoarea Cartierului din Bruxelles  PDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia / Romanian Global News
Accesari :112
Sunday, 04 June 2006
Romanii din Belgia vor putea participa duminica, 4 iunie, la Sarbatoarea Cartierului, in cadrul careia va fi organizat un mare barbecue cu specialitati romanesti.
Evenimentul se va desfasura in Square des Blindes, de la ora 13.00 si este organizat de Le Reseau du Square des Blindes. Gratarul cu specialitati traditionale romanesti va fi intretinut de Gica Vrajeala si de mititeii sai, iar pe langa mancarea romaneasca cei prezenti vor putea servi si produse nord-africane si belgiene.Sarbatoarea Cartierului va mai include si ateliere de creatie pentru copii, printre care cele de desen, ceramica si modelaj. De la ora 13.30, pe scena vor fi prezentate spectacole pentru copii, muzica folclorica din Europa de Est, muzica pop belgiana, fanfare si alte surprize pentru cei prezenti.
Printre organizatorii evenimentulu se numara si Casa de Cultura Belgo-Romana Arthis.
 
UCRU a trimis doi romani la Congresul Uniunii Federative a Nationalitatilor EuropenePDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :222
Sunday, 04 June 2006
Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria (UCRU) a obtinut, in anul 2005, 109.042 de forinti proveniti din donatiile de 1% din impozitul personal pe venit al sustinatorilor. La sedinta din 25 februarie 2006 a Adunarii generale UCRU s-a hotarat ca subventia sa fie cheltuita pentru subventionarea unor tineri participanti la manifestari internationale.Potrivit presedintelui UCRU, citat de corespondentul Romanian Global News in Ungaria, Uniunea Federativa a Nationalitatilor Europene (FUEN), organizatia internationala a carei membra cu drepturi depline este Uniunea Culturala, a avut congres intre 24–28 mai 2006, la Bautzen, Germania. La acest Congres, UCRU a fost reprezentata de doi tineri originari din Micherechi, Gavril Gurzau si Cristian Martin. Pentru acoperirea participarii acestor doi tineri la Congresul FUEN s-a platit 31.668 de forinti taxa de participare, si 83.550 de forinti, completarea cotizatiei pe anul 2006 a UCRU pentru FUEN – in total 115.218 de forinti. Suma a fost achitata din banii proveniti din donatia de 1%, oferita de contribuabili Uniunii culturale in 2005.
Prezidiului Uniunii multumeste si pe aceasta cale pentru toti aceea care si-au oferit 1% din impozit pentru Uniunea culturala, pentru sprijinirea participarii tinerilor la manifestari internationale.
 
Zapatero va promova o politica migratorie „bazata pe drepturile omului”PDF Print E-mail
Madrid, Spania / Romanian Global News
Accesari :232
Sunday, 04 June 2006
Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a dat asigurari, saptamana aceasta, ca politica migratorie a Spaniei, o tara confruntata de mult timp cu un aflux de imigranti clandestini, va fi una „bazata pe respectul absolut pentru drepturile omului”.
Intervenind intr-o dezbatere in Camera Deputatilor pe marginea starii natiunii, Zapatero a afirmat ca recordul de sosiri in Canare si in Andaluzia, zonele cele mai solicitate, a fost atins in 2003, cand au ajuns in aceste zone peste 20.000 de persoane.
In prima jumatate a lui 2006, in Spania au intrat aproximativ 9.000 de persoane, dintre care numai in mai au fost inregistrate 4.780.
„Guvernul aplica o politica migratorie bazata pe principiile legalitatii si controlului maxim al frontierelor, pe cooperarea cu tarile de origine si cu Uniunea Europeana, pe integrarea sociala a imigrantilor si pe respectul absolut fata de drepturile omului” a spus Zapatero.
 
Romanii in cadrul Zilelor Interculturale din Villarejo de SalvanesPDF Print E-mail
Madrid, Spania / Romanian Global News
Accesari :191
Sunday, 04 June 2006
Localitatea Villarejo de Salvanes se afla la mai putin de 50 de kilometri de Madrid si aici traiesc in jur de 600 de romani. Majoritatea acestora lucreaza in capitala sau in municipiile din zona, in constructii sau in comert. Villarejo de Salvanes numara 6.000 de suflete, iar dintre acestea  romanii reprezinta 10%."Am organizat pentru prima oara zilele interculturale prin care sa ne putem cunoaste cu vecinii nostri romani si speram sa devina o sarbatoare anuala pentru ca aceasta editie a fost foarte reusita", a declarat coordonatoarea Departamentului de Cultura a Primariei din Villarejo de Salvanes, Mila Perez, citata de publicatia Roman in Lume.
Prima editie a Zilelor Interculturale Romano - Spaniole a fost o reusita pentru ambele parti,  intrucat romanii din aceasta localitate au avut sansa sa se mandreasca cu traditiile si cu obiceiurile noastre, iar spaniolii au putut sa afle lucruri noi despre romani, de exemplu motivele emigrarii noastre masive. "Le-am explicat vecinilor nostri spanioli care au venit la prezentarea
Romaniei ca avem si noi munti, campii, rauri si bogatii naturale, iar unii m-au intrebat: atunci de ce ati mai venit aici?, iar in cele din urma am fost nevoita sa le spun ca daca fabrica in care lucram eu nu se inchidea poate ca nu eram aici", ne-a declarat Luminita Oltean, participanta la aceasta sarbatoare.
Zilele Interculturale s-au desfasurat in sediul unei scoli din localitate timp de 4 zile, pe parcursul carora au fost prezentate Romania si Spania, s-au tinut asa-zise sezatori cu povesti si jocuri si in ultima zi cativa romani din Villarejo de Salvanes sau imbracat in costume traditionale romanesti si s-au incins la invartite. De asemenea, ultima zi, 28 aprilie, a fost si momentul degustarii  produselor tipice ale bucatariei noastre dintre care nu au lipsit sarmalele sau cozonacii. Actiunea romanilor din Villarejo de Salvanes este de laudat mai ales ca participantii la aceasta sarbatoare nu sunt membri ai nici unei asociatii, iar initiativa administratiei locale este extrem de pozitiva  pntru ca urmareste eliminarea barierelor care ar putea exista intre locuitorii satului si romani.
 
Romanii din Mostoles au si ei asociatiePDF Print E-mail
Mostoles, Spania / Romanian Global News
Accesari :691
Sunday, 04 June 2006
O asociatie recent creata a romanilor din Mostoles are ca scop ajutarea celor cateva mii  de romani din aceasta zona.Organizatia a fost infiintata cu ajutorul Primariei din Mostoles, care prin intermediul Consiliului de Sanatate (Consejeria de Salud) si a Consiliului de Participare Cetateneasca (Consejeria de Participacion Ciudadana), a oferit un spatiu pentru functionarea asociatiei. Potrivit Roman in Lume, sediul acesteia se afla acum in Calle Libertad, 34 (Delegacion de la Juventud), la etajul 1, in Sala de Reuniones (in apropierea supermarket - ului Caprabo, intrarea prin spate). Infiintarea Asociatiei Romanilor din Mostoles s-a desfasurat intr-un restaurant din Mostoles, unde la festivitate au participat in jur de 40 de persoane, membri si colaboratori ai asociatiei, precum si reprezentanti din cadrul Federatiei Asociatiilor Romanesti din Spania (FEDROM) - presedintele Miguel Fonda Stefanescu si presedintele Asociatiei Obatala din Coslada, Agustin Gonzalez Plasencia.
In deschiderea petrecerii, presedintele Asociatiei Romanilor din Mostoles, Adelina Parvu si secretarul acesteia, Dorina, le-au multumit tuturor colaboratorilor si au facut apel la solidaritate pentru ca in continuare asociatia sa fie folositoare romanilor. "Noi am mai organizat miscari de ajutorare a romanilor din Mostoles inca de anul trecut insa doar acum am reusit sa infiintam asociatia cu ajutorul FEDROM si a colaboratorilor nostri", ne-a declarat presedintele Asociatiei Romanilor din Mostoles, Adelina Parvu. In cadrul petrecerii, participantii au avut placerea sa asculte si un microrecital de pian, sustinut de catre Andreea Konta, in varsta de 12 ani, premiata cu locul intai la categoria sa, anul trecut la Concursul de Pian dintre Scolilor Asociate din Comunitatea Madridului.
 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions