Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iunie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
 
Actiune de protest a romanilor de peste Prut pentru redobandirea cetateniei romanePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :712
Thursday, 15 June 2006
Aproape 50 de tineri basarabeni si bucovineni au protestat miercuri, in fata Palatului Parlamentului, impotriva "blocarii" procesului de redobandire a cetateniei romane pentru romanii de peste Prut, informeaza Rompres citata de Romanian Global News.
Actiunea de protest a fost organizata de ONG Hyde Park, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni si Institutul "Fratii Golescu" pentru relatia cu romanii din strainatate. Presedintele Organizatiei Hyde Park, Ghenadie Brega, a subliniat ca in 2001procesul de redobandire a cetateniei a fost practic blocat prin necesitatea includerii unui act la dosar care sa dovedeasca apartenenta, candva, a localitatii in care s-a nascut solicitantul de cetatenie teritoriului Romaniei. "Primarii comunisti ale acestor localitati de peste Prut nu se prea inghesuie sa elibereze un astfel de act", a spus Ghenadie Brega. Procesul de acordare a cetateniei este, potrivit lui Ghenadie Brega foarte lent, in perioada 2002-2005 acordandu-se 1.650 de titluri de cetateni romani din fostele provincii romanesti (Basarabia si Bucovina de Nord). Potrivit unui calcul al protestatarilor, media anuala a cetateniilor acordate este de 400, ceea ce ar echivala cu 70 de ani pentru solutionarea celor 28.500 de dosare depuse. "Ritmul lent al rezolvarii dosarelor de acordare a cetatenilor dovedeste lipsa vointei politice de a debloca acest proces", a spus presedintele ONG Hyde Park. Protestatarii au trimis, miercuri, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, ministrului afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu, ministrului justitiei, Monica Macovei. In aceasta scrisoare este prezentat istoricul blocarii procesului de redobandire a cetateniei romane si o serie de incalcari, dupa cum sustin protestatarii, ale drepturilor romanilor din Basarabia si Bucovina de Nord, care afecteaza grav interesele Romaniei in aceste teritorii. Protestatarii au avut mai multe pancarde pe care erau inscriptionate textele: "Mai bine mort decat comunist", "Imbatranim asteptand cetatenia. Ne-am nascut romani", "Bucovinenii si basarabenii sunt romani", "Legislatie fara aplicare", au fost pancardele purtate de manifestanti.
 
Nicolae Iotcu a fost propus pentru functia de vicepresedinte al SenatuluiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :119
Thursday, 15 June 2006
Senatorul PD de Arad Nicolae Iotcu a fost propus pentru functia de vicepresedinte al Senatului, in locul lui Radu Berceanu, nominalizat pentru functia de ministru al Transporturilor.Demnitarul aradean a sustinut ca propunerea a fost facuta in sedinta Biroului Permanent National al PD. Nicolae Iotcu a mai precizat ca discutiile pe aceasta tema au avut loc si in cadrul Consiliului National de Coordonare al Aliantei DA, unde a primit votul pentru a putea candida la functia de vicepresedinte al Senatului.
Iotcu, care este din anul 2004 senator PD de Arad, are 38 de ani si este absolvent al Facultatii de Management Turistic si Comercial din Timisoara. A activat ulterior ca director la doua societati de turism din Arad, SC Adriana SRL si SC Armin Meyer SRL. In prezent, senatorul este secretarul executiv al organizatiei judetene a PD Arad.
 
Traian Basescu la reuniunea CAGRE de la BruxellesPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :137
Thursday, 15 June 2006
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, se afla in perioada 15-16 iunie, la Bruxelles, unde participa la lucrarile Consiliului European de vara, care va marca încheierea presedintiei austriece a Consiliului Uniunii Europene.Seful statului va fi însotit de primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu si ministrul Afacerilor Externe Mihai-Razvan Ungureanu.
Tema Consiliului European este legata de viitorul Europei, subiectele de discutie urmarind sa asigure continuarea dezbaterii statelor membre în contextul definirii coordonatelor de dezvoltare a constructiei europene în conditiile provocarilor contemporane.
Potrivit presedintiei romane, pentru tara noastra miza principala a Consiliului European o constituie obtinerea unei formulari clare cu privire la respectarea datei de 1 ianuarie 2007 ca moment al aderarii la UE. Atat în contextul sesiunilor de lucru, cat si în dialogul cu înaltii responsabili comunitari si omologii europeni, seful statului va prezenta argumente în sustinerea convingerii ca Romania va fi pregatita din toate punctele de vedere pentru aderarea la termen. De asemenea, va fi reiterat apelul catre statele membre, acolo unde este cazul, pentru finalizarea în timp util a procedurilor de ratificare a Tratatului de Aderare. Pe de alta parte, dat fiind ca Romania va accede în scurt timp la calitatea de membru al Uniunii Europene, toate subiectele aflate pe agenda sunt de interes direct, fiind de asteptat ca seful statului sa contribuie la dezbaterea generala cu puncte de vedere oficiale relevante.
Agenda reuniunilor va fi concentrata pe domeniile principale de preocupare pentru statele membre în vederea asigurarii bunastarii si sentimentului de securitate al cetateanului european, adaptarii functionale a UE pentru actiune performanta, cresterii relevantei UE în plan extern si configurarii manierei de abordare a etapelor viitoare de extindere. Astfel, vor fi evaluate si stabilite noi repere de actiune în privinta politicii referitoare la controlul migratiei, procesului de punere în aplicare a Strategiei Lisabona si de dezvoltare a pietei unice, stabilirii unei politici energetice comune, revizuirii strategiei de dezvoltare durabila, cresterii rolului UE în materie de protectie a mediului.
Totodata, vor fi abordate si temele legate de viitorul Tratatului Constitutional si continuarea politicii de extindere a UE, precum si aspecte ale relatiilor externe ale Uniunii Europene, între care operatiunile de gestionare a crizelor si situatiilor de urgenta.
Programul Consiliului European este structurat pe doua sesiuni de lucru, în zilele de 15, respectiv 16 iunie, la care se adauga un dineu, în seara primei zile, la care seful statului va participa alaturi de ceilalti sefi de delegatii. Prima sesiune a Consiliului European va fi precedata de întalnirea traditionala a delegatiilor participante cu presedintele Parlamentului European, Josep Borrell.
 
Cinci politisti basarabeni rapiti de Securitatea transnistreanaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/15 iunie/Romanian Global News
Accesari :187
Thursday, 15 June 2006
Cinci politisti moldoveni au fost rapiti miercuri, 14 iunie, la Tiraspol de catre Securitatea transnistreana, in doua actiuni separate, confirmate de catre ministrul de Interne de la Chisinau, Gheorghe Papuc.
Potrivit Ministrului moldovean de Interne, citat de postul publib de radio, unul dintre politisti se afla la Tiraspol pentru anchetarea in comun cu Militia si Procuratura din republica separatista transnistreana a unor asasinate carora le-au cazut victime doi cetateni basarabeni. Cu toate acestea, el a fost retinut inexplicabil de catre fortele transnistrene de Securitate. In celalat incident, un politist moldovean aflat la Tiraspol in ziua lui libera, pentru un control medical, a fost retinut de persoane necunoscute, impreuna cu trei colegi carora le-a cerut ajutorul. Pe de alta parte, fortele transnistrene de Securitate sustin ca cei cinci politisti s-ar fi aflat la Tiraspol pentru a planui rapirea unor personalitati politice si din conducerea transnistreana.
 
Parlamentul European a adoptat rezolutia privind Romania si BulgariaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :143
Thursday, 15 June 2006
Parlamentul European a adoptat cu larga majoritate rezolutia privind Romania si Bulgaria.Documentul recomanda summitului de joi si vineri, o formulare clara cu privire la respectarea datei de 1 ianuarie 2007 pentru aderarea celor doua state la forul comunitar. "Asteptam din partea Consiliului European un semn clar de angajament pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la 1 ianuarie 2007 daca indeplinesc conditiile pentru urmatoarele luni" a declarat presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso.
Potrivit corespondentului Radio Romania la Bruxelles, rezolutia adoptata solicita Parlamentelor nationale care nu au ratificat inca tratatul de aderare sa urgenteze formalitatile.
Documentul a fost adoptat ca parte a agendei Consiliului European.
 
Agentia Spatiala Europeana a selectat 4 studenti romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :92
Thursday, 15 June 2006
Flaviu Valentin Barsan, Dan Andrei Costea, Adrian Costache si Ciprian Gal sunt cei 4 studenti romani selectati de Agentia Spatiala Europeana.
Primii trei studenti au absolvit liceul in Constanta, iar ultimul dintre ei a abolvit liceul in Buzau. Din cele 120 de echipe de studenti care au participat la competitia preliminara a concursului "ESA Student Parabolic Flight Campaign", au fost selectate doar 30 de proiecte. Cei trei studenti constanteni au fost membri ai Centrului de Excelenta din Constanta, al carui coordonator este profesorul Ion Bararu. Studentii romani vor trebui sa pregateasca un proiect experimental pana la sfarsitul lunii august. Proiectul va fi efectuat la bordul avionului A300 Zero-G. Tinerii vor sa construiasca un dispozitiv experimental care sa aiba aplicatii atat in medicina cat si in industrie. Dispozitivul creat va fi capabil sa studieze efectul ultrasunetelor asupra bulelor de vapori aflate pe suprafetele corpurilor scufundate in conditii de gravitatie zero.
 
Romanii nu vor mai fi controlati la iesirea din taraPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :118
Thursday, 15 June 2006
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga a anuntat miercuri, 14 iunie, ca incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Politia de frontiera va renunta la controlul cetatenilor la iesirea din tara, relateaza Rompres.Totusi, romanii vor fi controlati la intrarea in tara, la venirea dintr-un alt stat membru UE. Ministrul a cerut conducerii Politiei de frotiera ca demersurile privind colaborarea cu politiile de frontiera din Ungaria si Bulgaria, sa fie demarate din timp pentru a crea posibilitatea introducerii controlului pe un singur sens, chiar din momentul aderarii. Ministrul a mai declarat ca ''De la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor calatori în strainatate doar cu pasaportul, iar in viitorul apropiat, doar cu cartea de identitate'', astfel incat nu va mai fi nevoie de obligativitatea detinerii si prezentarii la frontiera a unor sume de bani care sa acopere costurile intretinerii.
 
Lansarea cartii documentare despre celebra biblioteca din BeiusPDF Print E-mail
Beius, Romania/Romanian Global News
Accesari :96
Thursday, 15 June 2006
In sala bibliotecii Colegiului National „Samuil Vulcan" din Beius, a avut loc lansarea cartii „Biblioteca Gimnaziului Greco-Catolic de baieti de la Beius 1828-1918", ampla cercetare istoriografica si arhivistica, efectuata de conf. univ. dr. Constantin Malinas si dr. Iudita Caluseru, ambii fosti elevi ai acestui liceu.Editata si finantata de Episcopia Unita Greco-Catolica de Oradea, cartea este prima reconstituire documentara a celebrei biblioteci a Beiusului, care a fost risipita si distrusa in totalitate de cenzura anilor cincizeci a veacului trecut. Printr-un efort de peste doua decenii cei doi autori au refacut in amanuntime istoria si structura acestei biblioteci, aceasta actiune fiind un fapt de mare importanta pentru cultura romanilor si pentru biblioteconomia acestei tari.
Lansarea cartii s-a facut in prezenta profesorilor si a numerosi elevi ai acestui colegiu, prilej cu care domnul dr. Constantin Malinas a sustinut o prelegere care s-a referit pe larg la istoria acestei biblioteci si la felul in care aceasta a fost distrusa de catre autoritatile vremii, ne transmite.
Autorii monografiei au reinoit apelul de constiinta facut acum un an, catre ce-i care detin carti care provin din aceasta biblioteca, sa le restituie in vederea formarii unui fond documentar cu rol de martor al istoriei tragice al acestei biblioteci. Prima carte a si fost predata chiar cu acest prilej de catre profesorul Ioan Hadareanu, fost elev aici. Este vorba de un Dictionar de Maxim si Laurian, tiparit la 1871, pe care l-a ascuns in san atunci cand se incarcau intr-o remorca cartiile ce se transportau la locul amenanjat pentru arderea lor. Si alti colegi au procedat la fel. Gestul sau constituie un apel de suflet adresat celor care detin asemenea carti si rugamintea de-a le preda in vederea refacerii bibliotecii si conservarea acesteia pentru generatiile viitoare.
Deasemenea, conducerea scolii din Beius, a fost rugata sa faca toate demersurile pentru a putea reintra in posesia a cat mai multor carti din proprietatea bibliotecii devalidate, cu precadere a celor care au fost transportate perioada anilor 1948-1950 si depozitate la un conac de langa Bucuresti. Domnul Dan Ercianu, directorului general al Bibliotecii Nationale, fiind cunoscator al acestei probleme si-a manifestat disponabilitatea pentru rezolvarea ei. La toate acestea, daca s-ar adauga si cele cateva zeci de carti aflate in custodia Biblotecii Judetene Bihor, s-ar putea reface intr-o oarecare masura valoroasa biblioteca pierduta din Beius, relateaza George Roca, corespondentul Romanian Global News.
 
In timp ce PNL, tradand, voteaza alaturi de UDMR, copii romani din Ungaria sunt umilitiPDF Print E-mail
Giula, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :182
Thursday, 15 June 2006
In timp ce reprezentantii PNL intr-o complicitate care friza tradarea, votau la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, alaturi de UDMR, un articol al Proiectului Legii Statutului Minoritatilor Nationale din Romania, care practic statueaza pe teritoriul Romaniei o alta autoritate decat a statului roman, elevii romani din Ungaria erau supusi unui examen umilitor de catre autoritatile maghiare.

Principalii lideri de opinie ai comunitatii romanesti din Ungaria sanctioneaza gestul discriminatoriu si profund jignitor al autoritatilor maghiare printr-o scrisoare deschisa adresata Primului ministru maghiar si altor institutii cu responsabilitati pe domeniu.
MAE roman prin tacere in fata acestui gest nu face decat sa confirme politica de complicitate cu guvernul maghiar, politica aplicata si in cazul Gojdu, si care ascunde deservirea intereselor nationale romanesti.

Scrisoarea de protest a romanilor din Ungaria,
trimisa urmatoarelor institutii:
Cabinetul Primului Ministru
Ministerul Invatamantului si Culturii
Ombudsmanul pentru Drepturile Minoritatilor
Oficiul pentru Minoritatile Nationale si Etnice din Ungaria
Autoritatea pentru Tratament Egal


Semnal de alarma

In data de 10 mai anul curent s-a desfasurat proba scrisa la disciplina istorie, in cadrul examenului de bacalaureat, vizandu-i pe absolventii liceelor din Ungaria, inclusiv pe cei din liceele de nationalitate.
Consideram ca unul dintre subiectele probei scrise pentru absolventii liceelor minoritatilor nationale si etnice, la nivel mediu, are un caracter provocator, deoarece ii pune pe elevi intr-o situatie care depaseste competentele didactice si pedagogice ale disciplinei pe care au studiat-o.
Este vorba despre punctul 9, care se refera la Tratatul de Pace de la Trianon, pe parcursul a 5 subpuncte, dintre care ultimul (punctul e) lanseaza o judecata (tendentioasa) de valoare cu privire la cauza de mai sus. Astfel, candidatilor li se sugereaza ca respectivul tratat international, recunoscut oficial si de Ungaria, ar fi fost „injust".
Spre exemplificare, iata textul intrebarii (in traducere romaneasca): „Argumentati pe scurt cauzele pentru care se poate considera injusta din punct de vedere etnic acea parte din tratatul de pace, care fixa granitele noi ale Ungariei."
Este surprinzator faptul ca aceasta intrebare a fost adresata numai absolventilor care apartin minoritatilor nationale si etnice din Ungaria.
A solicita elevilor minoritari, la examenul de bacalaureat, unul dintre cele mai importante ale vietii lor si hotarator pentru cariera profesionala, exprimarea unei pozitii personale cu privire la anumite evenimente din trecutul complicat al natiunilor Europei, mai ales in contextul apartenentei elevilor respectivi la natiuni care au beneficiat de avantajele tratatelor de pace, este o eroare grava si un atentat inacceptabil la demnitatea minoritarului.
Ca urmare, noi, reprezentantii institutiilor de mai jos, protestam impotriva unor astfel de provocari si ne exprimam la modul cel mai serios ingrijorarea fata de fenomene de genul acesta, care pun in pericol reconcilierea istorica a popoarelor si tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est.

Semneaza:
Reprezentantii institutiilor, asociatiilor romanesti din Ungaria:

PS Sofronie
Episcop, Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria
Dr. Ioan Ciotea
Presedinte, Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria
Teodor Martin
Presedinte, Coalitia Romanilor din Ungaria
Dr. Gheorghe Ruja
Curator, Fundatia pentru Cultura Romana din Ungaria
Eva Iova
Director, Editura NOI, redactor-sef „Foaia romaneasca"
Dr. Gheorghe Mihaiescu
Presedinte, Autoguvernarea Romaneasca, sectorul V, Budapesta
Gabriela Elekes
Asociatia Femeilor Ortodoxe Romane din Budapesta
Dr. Nicolae Lutai
Asociatia Tinerilor Ortodocsi Romani din Budapesta
Marius Maghiaru
Presedinte, Autoguvernarea Romaneasca, sectorul VII, Budapesta
Dr. Ana Hotopan
Sef de catedra, Catedra de limba si literatura romana
a Universitatii din Seghedin
Dr. Gheorghe Petrusan
Presedinte, Autoconducerea Romaneasca din Seghedin
Redactor-sef, revista „Convietuirea", Seghedin

 
Acord Bucuresti - Chisinau privind calatoriile reciproce ale cetatenilorPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :167
Thursday, 15 June 2006
Initierea negocierilor asupra Acordului dintre Guvernul de la Chisinau si cel de la Bucuresti, privind calatoriie reciproce ale cetatenilor, a fost aprobat de Cabinetul de Ministri de la Chisinau joi, 15 iunie.Romania urmeaza sa introduca un regim de calatorii pe baza de vize cu un sir de date, a relatat presei ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Andrei Stratan, transmite Moldpres. Cetatenii basarabeni vor putea obtine vize de lunga durata, iar procedura de eliberare va fi foarte simpla.
 
Logos Christian Academy a celebrat 12 generatii de absolventi!PDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :221
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}Logos Christian Academy din Niles, cunoscuta comunitatii romanesti ca Scoala Crestina Romana din Chicago, a celebrat sambata 10 iunie a.c. pentru al 12-lea an consecutiv absolvirea elevilor scolii elementare cat si a micilor prescolari care si-au incheiat stagiul de gradinita si sunt pregatiti pentru clasa I.

Totodata, avand in vedere ca prima absolvire a elevilor liceului a avut loc in 1999, anul acesta Scoala Crestina Romana a lansat spre universitatile si colegiile americane cea de-a 8-a serie de absolventi liceali formata din nici mai mult nici mai putini de 12 elevi. Si mai este ceva cu totul deosebit pentru aceasta serie de absolventi ai liceului! Trei dintre ei au fost parte continua din viata si progresul acestei institutii inca din primul an de existenta cand ei erau primii elevi ai clasei I. Iata ca putem spune acum ca Logos Christian Academy, sau Norwood Park Christian School dupa cum a fost numita pentru primii 11 ani, are un ciclu complet de educatie. Aceasta serie de absolventi ai liceului fiind prima ce a inceput din clasa I si pana in a 12-a la aceeasi scoala.
Pentru cei care am stat aproape de aceasta institutie educationala de exceptie este un lucru formidabil si inca o dovada a dragostei lui Dumnezeu si a providentei Sale pentru romanii din Chicago. Cu toate ca in trecerea anilor au fost ceremonii de absolvire una dupa alta, trebuie sa recunoastem ca nu ne putem obisnui cu aceasta atmosfera de sarbatoare. Fiecare absolvire este speciala si fiecare ceremonie isi are emotiile ei, insa cea din anul acesta este mult prea semnificativa pentru a o consemna doar ca pe o simpla incheiere de an scolar. Pana si autoritatile din Niles si inspectorii responsabili pentru respectarea codurilor de constructie au inteles acest lucru si au permis pentru prima data folosirea salii de capela, doar pentru o zi, special pentru ceremonia de absolvire ce a avut loc saptamina trecuta. Urmeaza ca abia in urmatoarele saptamani toate inspectiile sa fie aprobate si folosirea permanenta a acestui sanctuar sa fie permisa.
Imi aduc aminte cu deosebita emotie de inceputurile mele publicistice cand doar din pura pasiune pentru fotografie si marketing am cautat sa fac cunoscuta existenta acestei scoli romanesti si am creat prima piesa informativa, o pagina de reclama pe trei coloane ce prezenta scopul si misiunea acestei institutii. Pe prima coloana se pot vedea trei dintre absolventii saptamanii trecute: Coralia Ilinca Predescu, Ligia Roman si Ruben Piele, pe atunci toti elevi in clasa I in proaspat infiintata scoala. Emotiile pentru mine sunt mari si pentru ca mai stiu un detaliu semnificativ. Toti acesti elevi au invatat sa scrie si sa citeasca sub indrumarea sotiei mele Simona, ce a avut rabdarea de a preda clasa I pentru ani de-a randul. I-am cunoscut indeaproape tot mai bine in acesti ani si parca au crescut toti prea repede. O parte din elevii de la inceput au plecat, lasand loc altora, ai caror parinti au fost mai dornici de a sta in comunitatea romanilor americani. Toti sunt speciali in felul lor insa acesti trei absolventi ai celor 12 ani de scoala riguroasa, atat academic cat si moral religios, sunt ca o perla pretioasa.
De la primele imbratisari si mangaieri ale unor micuti dornici sa invete sa scrie si sa citeasca, anii au trecut repede iar sambata trecuta priveam la un grup de tineri gata sa ia lumea cu asalt, pregatiti sa se confrunte cu problemele societatii in care vor sa faca o diferenta prin gandirea si traiul lor.
De-a lungul celor 12 ani au facut ravagii la concursurile academice si sportive organizate in cadrul Asociatiei Nationale Americane a Scolilor Crestine, facandu-ne mandri de cresterea si seriozitatea lor. Acum toti cei 12 absolventi ai liceului Logos Christian Academy sunt la un pas de a-si incepe studiile universitare pentru a deveni doctorii, avocatii si inginerii cu care comunitatea romano-americana se va mandri in continuare. Unii dintre acesti absolventi au inceput inca din liceu sa urmeze cursuri la colegii diferite pentru a fi un pas inainte, aratandu-si inca o data sarguinta si seriozitatea invatata de la parintii si educatorii lor romani.
Am ascultat cu emotie salutul absolventilor si trebuie sa remarc gestul absolventei Ilinca Predescu care inainte de a multumi oricui a facut o pauza, a rugat intreaga audienta sa se ridice in picioare si i-a multumit lui Dumnezeu. Ce educatie! Ce lectie buna pentru toata audienta si chiar pentru cei ce vor auzi despre acest gest al unei tinere care-si cunoaste cu adevarat Creatorul. Ce scoala publica putea sa-i ofere aceasta oportunitate? Cine ar fi urmat-o in gest, in cuget si apoi s-o fi aprobat cu Amin precum audienta romanilor-americani de la Logos? Daca toate lucrurile vor pieri, credinta noastra in Dumnezeu nu are voie sa piara, iar copiii nostri trebuie sa inteleaga acest lucru mai mult ca orice!
Folosesc acest prilej pentru a va provoca dragi parinti cu frica si temere de Dumnezeu sa va ganditi bine la ce educatie primesc copiii dumneavoastra in soala pe care o frecventeaza. O fi ea mare si impunatoare cu sali elegante si sofisticate insa daca la absolvirea liceului fiii sau fiicele dumneavoastra se vor rusina de credinta lor crestina si nu o vor cunoaste mai bine decat alfabetul, daca nu si-o vor insusi cu adevarat, toata educatia primita este nula!
De-a lungul celor 12 ani de scoala parcursi de Logos Christian Academy, sau Norwood Park Christian School cum a fost numita anterior mutarii la noul sediu, am auzit fel si fel de comentarii. Unele pozitive, altele critice dar constructive, iar altele rau intentionate si distrugatoare. Cel mai bun argument pe care-l am pentru toate aceste comentarii, bune sau rele, sunt acesti tineri absolventi pentru care se bat, literalmente, colegiile si universitatile americane! Toate institutiile au nevoie si tanjesc dupa oameni de incredere pe care te poti baza, care sa spuna adevarul oricand, care sa fie loiali unor principii morale de cea mai inalta tinuta, iar pe de-asupra sa posede si o baza de cunostinete academice demne de lauda. Absolventii, atat cei romani cat si cei americani ai scolii Logos raspund exact acestei mari nevoi pentru ca pe de-asupra sarguintei academice ce si-au insusit-o, in aceasta scoala au mai invatat un lucru: atunci cand nu este nici un suflet imprejur, cand crezi ca esti singur si este prea greu, Dumnezeu, cu adevarat viu si atotputernic, nu te lasa si-ti raspunde dupa intelesul credintei tale! Ba chiar mai mult pentru ca te iubeste! Ori tocmai lectia dragostei lui Dumnezeu si a providentei Sale este cea mai importanta lectie fara de care nimeni nu va reusi in viata. Iar pentru ca tot am mentionat importanta pastrarii credintei crestine vii, doresc sa mentionez faptul ca Logos Christian Academy s-a bucurat in repetate randuri de sprijinul moral, incurajarile si felicitarile liderilor spirituali ai comunitatii romane din Chicago, preoti ortodocsi si Greco-catolici, pastori adventisti, baptisti si penticostali, reusind sa ramana o institutie crestina inter-denominationala ce nu cauta promovarea vreunei denominatii crestine mai mult decat al alteia. Motto-ul ramane : Unitate in Diversitate , la poala crucii lui Hristos!
Cei mari dintre cei mici, absolventii prescolari, precum si absolventii clasei a VIII-a si a XII-a sunt acum in vacanta. Pentru elevii celorlalte clase clopotelul scolii Logos mai rasuna timp de inca o saptamana in fiecare ora, marcand trecerea de la o materie de studiu la alta. Urmeza apoi si pentru ei mult asteptata vacanta de vara in care vor mai avea loc unele imbunatatiri ale mediului scolii pentru ca la sfarsitul verii sa aiba loc pentru prima data deschiderea oficiala a unui an scolar in noul sediu de pe strada Caldwell. Imi doresc tare mult ca acest nou inceput sa marcheze ceva semnificativ si personal pentru cat mai multi dintre dumneavoastra, dragi parinti ce va pretuiti copiii si viitorul lor. Mai este loc si pentru dumneavoastra!
Pentru Romanian Global News, Steven V. Bonica - redactor sef: RomanianTribune News

 

 
O noua aparitie editoriala despre fratii nostri din BalcaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :179
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}La editura Etnologica, in colectia "Romanii de la sud de Dunare", a aparut intr-o editie de buzunar, lucrarea cu titlul "Importanta Aromanilor pentru Romania".

Lucrarea este compusa din doua studii ale lui Nicolae Batzaria si Constantin Noe, care exprima in ele, modul cum era privita "chestiunea aromana" la inceputul secolului XX.

Sunt relevante doua citate din cele doua personalitati marcante:
"Ne vine greu si cam peste mana sa vorbim noi de noi insine. Insa, daca numericeste suntem, poate una dintre cele mai mici ramuri ale marii familii romanesti, dar prin pozitia noastra, prin calitatile noastre, prin netagaduita noastra superioritate fata de celelalte nationalitati crestine, conlocuitoare sau vecine, noi compensam indeajuns aceasta inferioritate numerica".
Nicolaie Batzaria

"S-au facut asupra noastra diferite stattistici, unele de catre prieteni complezenti, altele de dusmani indarjiti. Unii ne-au ridicat la peste un milion, altii ne reduc pana la doua ute de mii. sa facem placere dusmanilor nostri, sa zicem ca suntem numai 200.000.
Un lucru nu se poate contesta. Ca suntem poporul cel mai nobildin Peninsula Balcanica, ca desfasuram cea mai multa activitate, ca ne gasim amestecati in tot si in toate, ca nu e o singura manifestare intelectuala si materiala in care sa nu avem o parte covarsitoare. Sub acest raport dinamic suntem printre cei dintai.
Ei bine, noi sub acest raport dinamic suntem chemati sa fim de folos neamului. Si sub acest raport dinamic, oricat s-ar reduce numarul nostru, ramanem totusi destui ca sa ne implinim misiunea de propagatori ai culturii nationale romane in Sud-Estul european si de mijlocitori ai expansiunii economice a neamului".
Constantin Noe

 
Ilie Ilascu spune adevarul despre Gorbov, Pasat si decizia CEDOPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :181
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}Vineri,16 iunie, Ilie Ilascu va tine o conferinta de presa axata pe problema detinutilor politici de la Tiraspol.
"S-au adunat mai multe evenimente care m-au determinat sa amintesc societatii, dar in primul rand conducerii din R.Moldova despre cei doi prizonieri de razboi din Transnistria, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa. De aceea planific sa pun in discutie cateva subiecte:
Adevarul despre Vladimir Gorbov, cetatean al R.Moldova, arestat in prezent de autoritatile de la Tiraspol. Vreau sa amintesc conducerii Moldovei care cer activ eliberarea lui Gorbov, ca anume acesta a participat la arestarea, interogarea si torturarea detinutilor politici de la Tiraspol, care stau acum uitati acolo.
Adevarul despre neindeplinirea hotararii CEDO cu privire la eliberarea celor doi detinuti. De ce Moldova nu a adresat nici o cerere oficiala Rusiei sa-i elibereze pe Ivantoc si Popa si de ce Federatia Rusa in calitate de presedinta a Comitetului de Ministri a CE nu indeplineste hotararea CEDO.
S-a vorbit prea mult despre o implicare a mea in planurile si asasinarile politice operate de Pasat. E timpul sa limpezim aceasta situatie."
Ilie Ilascu a anuntat ca aceasta conferinta de presa va fi tinuta in sala nr.25 de la Ginta Latina, vineri, 16 iunie, ora 11.00, informeaza Stirea de Gada.
 
Italia are in vedere si o reforma a legii cetatenieiPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :144
Thursday, 15 June 2006
Reforma legislatiei privitoare la cetatenie constituie "unul dintre primele obiective" ale ministerului de Interne si ale intregului Guvern, a spus miercuri, 14 iunie, ministrul de Interne italian Giuliano Amato.
Declaratia a fost facuta in cadrul Consiliului pentru Islam-ul italian, iar ministrul a cerut participantilor la lucrarile consiliului sa formuleze propuneri pentru modicarea legii. "Cetatenia este un element fundamental pentru o integrare reala si pentru comunitatile imigrante din Italia" a subliniat ministrul.
 
Recunoastere pentru romanii asistenti personali si menajere in ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :127
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}Munca asistentilor familiari - numiti mai comun in Italia badanti - va face obiectul unei recunoasteri profesioale si va prevede in viitor, pe langa forme de acreditare, si procese de formare.Aceasta este ceea ce isi propune ministrul italian al Familiei, Rosy Bindi, care in acest sens va inaugura o serie de consultari cu ministerele competente, cu regiunile si cu asociatiile.
Ideea care sta la baza initiativei lui Bindi este aceea ce asistenta familiara este o munca "de serie A" la care chiar si femeile italience ar trebui sa aspire in mod legitim. Pentru ministru, aceasta recunostere va permite "normalizarea pietei" din acest sector. Bindi are, astfel, in vedere un "sistem serios de acreditare si de formare", in afara de garantii contractuale si contributive.
Obiectivul principal este acela de a scoate din ilegalitate acest tip de muncitori, dand astfel o mai mare siguranta atat familiilor care angajeaza asistenti personali, cat si imigrantilor care fac aceasta munca.
 
Romanii din Basarabia isi amintesc prima deportare stalinistaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :110
Thursday, 15 June 2006
150 de fosti detinuti politici s-au adunat marti, 13 iunie, in gara principala din Chisinau pentru a marca 65 de ani de la inceperea deportarilor staliniste in regiuni indepartate din fosta Uniune Sovietica.Ei au cerut, cu aceasta ocazie, Guvernului basarabean sa le returneze proprietatile confiscate de catre regimul sovietic.
La 13 iunie 1941, URSS, care ocupase fosta provincie romaneasca Basarabia cu un an inainte, a incarcat 22.600 de romani basarabeni in trenuri de marfa cu destinatia Siberia, unde deportatii au fost folositi la munca silnica.
"Incarcati in vagoane pentru animale, in conditii inumane, majoritatea deportatilor erau trimisi in pamanturile reci din Siberia si nu s-au mai intors niciodata acasa", spune Valentina Sturza, o fosta deportata care conduce Asociatia Fostilor Detinuti Politici.
Participantii la eveniment au oficiat un serviciu religios ortodox si au aprins candele pentru victimele deportarilor.
Alte doua valuri de deportari au avut loc in 1949 si 1951, alti 40.000 de basarabeni fiind trimisi atunci in Siberia si in ceea ce este acum Kazakhstan. Multi dintre cei deportati erau profesori, birocrati, fosti soldati in armata romana sau tarani, care erau etichetati ca "dusmani ai poporului", de catre regimul stalinist si considerati un obstacol in calea sovietizarii Moldovei.
"Eu am fost arestat in ziua de dupa nunta" spune Ion Ciornei, care a fost deportat in 1949 la varsta de 19 ani, cu noua sa sotie si cu parintii sai, fiind considerati "prea bogati". Eram fermieri care munceau din greu si aveam cativa acri de pamant si trei case" spune Ciornei. El a revenit in Moldova in 1961, dar s-a mutat la Chisinau, nefiindu-i permis sa intre in satul sau. "Din pacate pana in aceasta zi nu ni s-a facut dreptate, iar proprietatile noastre confiscate nu au fost returnate", adauga el.
Actualul regim comunist pro-vestic a pus la punct o legislatie care sa asigure returnarea proprietatilor confiscate, sub presiunea celei mai importante organizatii europene de protejare a drepturilor omului, Consiliul Europei.
(Articol Associated Press. Traducere si adaptare Romanian Global News)
 
Romanii - comunitatea cea mai mare din LogronoPDF Print E-mail
Logrono, Spania/Romanian Global News
Accesari :129
Thursday, 15 June 2006
Dintr-un numar total de 147.182 de locuitori cati are regiunea spaniola Logrono, 3.872 sunt romani.Romanii sunt de altfel si cea mai mare comunitate straina din Longrono, chiar daca aici locuiesc 109 nationalitati diferite.
Potrivit ultimelor date oficiale, Logrono continua sa creasca si o face intinerind, in comparatie cu restul Spaniei. Ultimul recensamant municipal, din 1 ianuarie 2006, indica faptul ca anul acesta in regiunea spaniola, sunt cu 2.083 de persoane mai multe decat erau anul trecut in aceeasi perioada. 
Populatia straina are multa importanta in aceasta diferenta, pentru ca se pare ca la nivelul anului trecut 1.972 de straini s-au inregistrat in Logrono. Mai mult decat atat, jumatate din copiii nascuti aici in 2005 au fost de alte nationalitati decat cea spaniola.
In acest moment, strainii inregistrati in capitala riojana sunt in numar de 18.156, proveniti din 109 tari diferite. Dintre acestia, cei mai multi sunt romanii (3.872), urmati de pakistanezi, desi la mare distanta (2.306) si de marocani (2.039). Pe locurile urmatoare se afla columbienii (1.663) si bolivienii (1.518).
 
Tabara scolara pentru elevii din Basarabia si TransnistriaPDF Print E-mail
Buzau, Romania/Romanian Global News
Accesari :149
Thursday, 15 June 2006
Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni (LTRP), organizeaza Tabara de Cultura si Civilizatie Romaneasca pentru elevi de pe cele doua maluri ale Prutului.Tabara se va desfasura in perioada 15 - 25 iunie in statiunea Bisoca, judetul Buzau.
Evenimentul se va desfasura cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau si va reuni 40 de elevi din cele doua state romanesti, finalisti ai concursului de eseuri „Pe urmele necunoscute ale istorie", dar si elevi din scolile romanesti din Transnistria care au rezultate deosebite la invatamant in anul scolar 2005 - 2006.
In cadrul Taberei de Cultura si Civilizatie Romaneasca elevii vor participa la cursuri, viziona filme documentare si artistice, lansari de carte si intalniri cu oameni de cultura, istorici si jurnalisti din Romania si Basarabia. De asemenea, vor vizita obiective turistice si se vor intalni cu elevi din judetul Buzau, interesati de stabilirea unor contacte directe cu tinerii din Basarabia si din raioanele de est ale acesteia(regiunea transnistreana). Eseurile elevilor participanti la Tabara de Cultura si Civilizatie Romaneasca, vor fi publicate intr-o editie speciala a publicatiei „Junior Media", editata de Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni.
La finalul activitatilor, elevii vor fi premiati in cadrul unei ceremonii speciale, dupa care vor intra in dialog cu personalitati importante din viata publica romaneasca, relateaza biroul de presa al LTRP.
 
Rusia - atac la Curtea Europeana pentru Drepturile OmuluiPDF Print E-mail
Moscova, Rusia/Romanian Global News
Accesari :117
Thursday, 15 June 2006
Ministrul Rus de Externe al Federatiei Ruse a declarat ca este nemultumit de „tendinta Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) de a-si baza deciziile pe prejudecati si confuzii", relateaza portalul basarabean basa.md.Aceasta declaratie a fost motivata in primul rand de o decizie luata recent de CEDO in privinta unui cetatean de origine rusa care locuieste in Lituania din perioada sovietica. „Logica CEDO starneste mila", se arata intr-un comunicat lansat de Ministerul rus de Externe, in care se mai specifica faptul ca deciziile CEDO promoveaza standarde duble si o politica discriminatorie in adresa tarilor membre ale Consiliului Europei. „Printre cele mai politizate cazuri se numara si dosarul „Ilascu impotriva Moldovei si Federatiei Ruse," se arata in comunicat, care blameaza echidistanta si corectitudinea CEDO. Trebuie amintit faptul ca decizia in cazul Ilascu a fost luata de CEDO in iulie 2004, in care se spune ca Rusia este vinovata de detentia celor doi prizonieri de razboi in Transnistria si acestia trebuie eliberati imediat. Expertii sustin ca este pentru prima data cand o tara nu indeplineste o decizie CEDO pe o perioada atat de indelungata, este pentru prima data cand Comitetul de Ministri al Consiliului Europei a emis tocmai 4 rezolutii interimare in care atentioneaza o tara cu privire la neindeplinirea unei decizii CEDO si este pentru prima data cand o tara presedinta a Comitetului de Ministri al CE, cum este Rusia care a luat aceasta pozitie din luna mai 2006, nu indeplineste o decizia a inaltei Curti.
 
La Biblioteca Nationala din Chisinau au inceput „Zilele EminescuPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :114
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}La bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chisinau a avut o ceremonie de depunere de flori, iar printre participanti s-au numarat si presedintele Vladimir Voronin, membri ai Parlamentului, Primariei capitalei, Academiei de Stiinte.
Cu prilejul comemorarii marelui poet roman, la Biblioteca Nationala din Chisinau au demarat,  pe 15 iunie „Zilele Mihai Eminescu - Vasile Alecsandri ", prin organizarea unui simpozion stiintific cu genericul „Valori bibliophile", editia a XV-a, la care vor participa academicieni, scriitori etc.
La aceeasi data, la Teatrul National „Mihai Eminescu" va avea loc spectacolul de omagiere "Pe mine mie reda-ma", cu participarea actorilor si a orchestrei de camera a teatrului, anunta portalu basarabean flux.md.
La Teatrul republican de Papusi "Licurici" se va desfasura, la 18 iunie, spectacolul „Fat Frumos din lacrima", dupa Mihai Eminescu, iar Teatrul „Alexei Mateevici" va prezenta, la 16 iunie, spectacolul "La steaua" de Mihai Eminescu, care a putut fi vazut de public si la 3 iunie. Mihai Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850, fiind al saptelea copil din cei 11 ai lui Gheorghe Eminovici si ai Ralucai, din familia Iurascu. Reputatul critic literar roman George Calinescu, in biografia poetului, nota : „Ape vor seca in albie si peste locul ingroparii sale va rasari padure sau cetate si cate-o stea va vesteji pe cer in departari, pana ce acest pamant sa-si stranga toate sevele si sa le ridice in teava subtire a altui crin de taria parfumurilor sale".
Cel mai mare poet al romanilor s-a stins din viata la 15 iunie 1889.
 
Prezentare Ruxandra-Iulia Stoica la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :84
Thursday, 15 June 2006
Centrul Cultural Roman din Londra va gazdui joi, 15 iunie, o prezentare intitulata "Heterotopia Urbana", sustinuta in cadrul programului de prezentari Culture Power, de Ruxandra-Iulia Stoica, de la ora 19.00.Prezentarea isi propune sa investigheze valorile culturale ale zonelor urbane istorice si contructia lor teoretica. Exista valori interioare in arhitectura si urbanism, care a trebui sa fie corect identificate, astfel incat sa ofere o metoda sigura de a alege ce anume sa fie conservat. Spatiul urban este un spatiu existential, iar existenta umana este dependenta, de aceea, de imaginea mentala a spatiului urban. De aceea mediul urban are un fel de identitate a sa proprie si o complexitate structurata, non-haotica, ce poate fi citita prin ochii locuitorilor sai, crede Ruxandra Stoica, doctorand la Universitatea din Edinburgh.
Ruxandra face un doctorat in Istorie si Teorie Arhitecturala la Universitatea din Edinburgh. Cercetarea sa investigheaza evolutia istorica a ideologiei urbane a conservarii,  in relatie cu teoria arhitecturala in general, si cauta sa releveze determinismul cultural si politic al acesteia. Tanara romanca a mai studiat arhitectura la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, si Studii Medievale la Universiare Central Europeana din Budapesta. Din 1997, este inspector de Monumente Istorice in cadrul ministerului roman al Culturii.
 
Partiturile lui Enescu la Wigmore HallPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :139
Thursday, 15 June 2006
{mosimage}Celebrele opere ale compozitorului roman George Enescu vor rasuna inca o data la Wigmore Hall, in interpretarea unor muzicieni internationali.Vineri, 16 iunie, de la ora 19.30, Sian Philipps (vioara) si Sophia Rahman (pian) vor interpreta la celebra Wigmore Hall din Londra un program din care va face parte si Sonata pentru Vioara No. 3 in A minor Op. 25 "dans le caractere populaire roumain".
Programul serii va mai contine Cecilia McDowall: Not Just a Place; Antonin Dvorak: Four Romantic Pieces Op. 75; Edvard Grieg: Violin Sonata No. 3 in C minor Op. 45; Mauricio Sotelo: Estremecido por el viento si Mauricio Sotelo: Estremecido por el viento.
 
Summitul Francofoniei din 2012 s-ar putea desfasura ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :99
Thursday, 15 June 2006
Un doctorand la Institutul de Studii Politice din Paris, francezul Florent Parmentier, a avansat propunerea desfasurarii in 2012 a Summitului Francofoniei in capitala Basarabiei, transmite Agentia DECA-press, citata de Romanian Global News.Parmentier, care este si co-autor al cartii „Moldavie à la croisée des chemins" („Moldova la intersectia cailor"), aparuta in 2003 la Paris, sustine ca, pentru acest eveniment important, candidatura Basarabiei este indicata datorita numarului mare de elevi si studenti care invata limba franceza,  acest indicator fiind cel mai inalt dintre tarile din Europa Centrala si de Est. Francezul considera ca Basarabia a avut si inca mai are un rol important in istora francofoniei. Avantajul principal al Basarabiei pentru gazduirea Summitului Francofoniei „Chisinau 2012" consta in faptul ca este o tara latina si francofona, care deschide un dialog cu spatii lingvistice turcofone si rusofone. De asemenea, Florent Parmentier sustine ca Moldova ar putea folosi francofonia ca mijloc de consolidare a reformelor politice si economice pe care Moldova trebuie sa le deruleze in procesul de aderare la Uniunea Europeana. In acest an, Summitul de Francofoniei se va desfasura la Bucuresti in luna septembrie, asteptandu-se participarea a 63 de tari. Neluind in considerare Franta, Romania este prima tara care va gazdui un asemenea eveniment.
 
Spectacol romanesc - "Ziua satului"PDF Print E-mail
Otlaca-Pusta, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :105
Thursday, 15 June 2006
"Ziua satului" este un spectacol organizat de Autoguvernarea Romaneasca din Otlaca-Pusta, eveniment care va avea loc duminica, 18 iunie, incepand cu ora 8.00.Festivitatea se va desfasura in curtea scolii generale din Otlaca-Pusta. Se vor organiza meciuri de fotbal la care vor participa atat echipele din localitate cat si echipele din localitatile vecine. In partea a doua a zilei se va desfasura un program cultural la care vor evolua elevii scolii generale, o formatie instrumentala condusa de Mihai Vidican, precum si o formatie populara din Bichisciaba.
 
Hramul bisericii ortodoxe "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul"PDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :125
Thursday, 15 June 2006
Parohia ortodoxa romana din Budapesta organizeaza sambata, 24 iunie, sarbatoarea hramului bisericii "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul".Sfanta Liturgie va incepe la ora 10.00 si se va desfasura in capela din strada Hollo, nr.8. Dupa slujba, parohia va organiza o masa la care sunt invitate toate familiile romanesti din Budapesta cat si cele din imprejurimi.
 
A X-a Editie a taberei de dansuri populare din ChitighazPDF Print E-mail
Chitigaz, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :108
Thursday, 15 June 2006
A X-a Editie a taberei de dansuri populare din Chitighaz va avea loc in perioada 23 - 29 iunie.Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala a Romanilor din Chitighaz, in colaborare cu Scoala de Arta "Kalaris", sectia de dansuri Chitighaz. Parintii care doresc sa isi inscrie copiii la aceasta tabara o pot contacta pe Ana Buha, presedinta Asociatiei.
 
O luna de petreceri insomniace in doi la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :95
Thursday, 15 June 2006
Restaurantul 32 Old Baliley, locatie de distractie pentru romanii din Londra pregateste noi suprize pentru luna iunie si pentru petrecerile romanesti din capitala britanica.Vineri, 16 iunie, membrii comunitatii romanesti din Londra sunt asteptati la o noua seara gazduita de restaurantul 32 Old Bailey, de la ora 20.00. Cei care vor sa ia parte la petrecere si sa se distreze in stilul consacrat deja la Londra, acela plin de veselie al romanilor, pot ajunge pana in ora 21.00 pentru a prinde intrarea libera, iar dupa aceea pretul de intrare va fi de 5 lire sterline. Cei prezenti la o noua petrecere romaneasca se vor bucura, si de aceasta data, de atmosfera romaneasca, imbogatita de savoarea mancarurilor traditionale romanesti, dar si de vinurile rafinate de Cotnari si de berea Ursus, produse devenite deja vedete ale petrecerilor romanesti din capitala britanica.
Si in acesta luna cu talonul din ziarul "Roman in UK" petrecaretii romani pot invita un prieten la Insomnia Party, dar nu va fi nevoie sa plateasca decat pentru o singura persoana.
 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions