Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iunie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
 
Microsoft cauta programatori romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :240
Tuesday, 27 June 2006
Microsoft intentioneaza sa angajeze o echipa de 11 consultanti si specialisti software din Romania pentru o unitate din Irlanda a companiei, se arata intr-un anunt al producatorului de software postat pe un site autohton de profil.
Posturile disponibile se adreseaza persoanelor din Bucuresti, Iasi si Timisoara, ofertele salariale in cazul programatorilor software fiind cuprinse intre 65.000 si 85.000 de euro anual, cazarea si transportul fiind asigurate de companie. Ceea ce inseamna un salariu intre 5.400 si 7.000 euro pe luna.
Conform anuntului, cerintele Microsoft pentru potentialii angajati includ experienta de minimum cinci ani insotita de referinte, calificari tehnice de specialitate si cunostinte avansate de limba engleza. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor subsidiarei locale a companiei, Romania se afla pe lista celor mai importante piete din tarile in dezvoltare, exportul de personal roman catre alte filiale Microsoft fiind o practica des folosita.
Astfel, in anul 2004, fostul director general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran, a fost numit director general al companiei pentru Microsoft Europa de Sud-Est, pentru a coordona operatiunile din Albania, Macedonia, Bosnia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Republica Moldova. De asemenea, unul dintre cei patru fondatori ai Microsoft Romania, Paul Miches, ocupa pozitia de Readiness Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, in vreme ce Dorin Badea a devenit Microsoft Services Lead pentru filiala companiei americane din Scotia. Odata cu achizitia antivirusului RAV de la firma romaneasca Gecad, o echipa de specialisti ai companiei romanesti a plecat la sediul central Microsoft din Redmont, pentru a lucra la dezvoltarea tehnologiei.
 
Guvernul trimite tinerii romani in America si EuropaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :237
Tuesday, 27 June 2006
Bursa Speciala "Guvernul Romaniei", al carui concurs national pentru anul 2006 se va desfasura in aceasta toamna, va trimite o serie de tineri romani la studii in universitati din Europa Occidenta si din America.

Programulse adreseaza cetatenilor romani cu varste cuprinse intre 18 - 35 de ani, cu domiciliul in Romaniam care, pe baza unui contract, se angajeaza ca, la finalizarea studiilor, sa se intoarca in tara si sa serveasca in sectorul public in posturi de conducere pentru o perioada minima cuprinsa intre 3 si 5 ani.
Editia de anul acesta a Concursului National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" , cea de-a treia, se va desfasura in perioada 4 septembrie - 30 noiembrie 2006.
Incepand cu data de 4 septembrie 2006, toti candidatii interesati isi vor putea depune dosarele de candidatura la Registratura pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" - Ministerul Educatiei si Cercetarii, Centrul National al Burselor de Studiu in Strainatate, strada Spiru Haret nr. 12, parter, camera 5, Sector 1, Bucuresti. Termenul limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 22 septembrie 2006 (data postei) pentru dosarele transmise prin posta si 29 septembrie 2006 pentru dosarele depuse direct sau prin curier.
Perioada de depunere a contestatiilor referitoare la dosarele declarate neeligibile in urma verificarii administrative este 9 -11 octombrie 2006, iar publicarea listei cu rezultatele obtinute de catre candidati in urma evaluarii dosarelor de candidatura este programata pentru data de 31 octombrie 2006. Perioada de depunere a contestatiilor privind rezultatele evaluarii dosarelor de candidatura:  01 - 03 noiembrie 2006
Interviurile programate cu candidatii promovati in urma primei etape a Concursului National 2006 se vor desfasura in perioada 6 - 24 noiembrie 2006, iar publicarea rezultatelor finale ale Concursului National se va face pe 30 noiembrie.
Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" este un proiect ambitios desfasurat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care ofera tinerilor romani de elita posibilitatea de a se perfectiona la facultati de prestigiu din lume, urmand cursuri universitare, de masterat sau doctorat la universitatile alese chiar de ei si beneficiind de sustinere financiara din partea statului, dar si de a-si construi o cariera de manager public in Romania. Programul urmareste sa sustina procesul de modernizare a administratiei publice, prin formarea unui corp profesionist si performant de functionari publici, cel al managerilor publici, investind in instruirea tinerilor romani, oferindu-le posturi de conducere in administratia publica la revenirea in tara dupa finalizarea cursurilor.

 

 
Seminarii despre trecutul si viitorul DunariiPDF Print E-mail
Galati, Romania/Romanian Global News
Accesari :199
Tuesday, 27 June 2006
In perioada 27-29 iunie vor avea loc la Galati lucrarile simpozionului “Trecut si viitor in institutionalizarea cooperarii dunarene”, iar la  29 iunie  vor avea loc si  manifestarile dedicate Zilei Dunarii, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe si autoritatile locale din judetul Galati.La cele doua evenimente va participa si ministrul Mediului si Gospodaririi, Sulfina Barbu. Pe 27 iunie secretarul de stat in cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), Lucia Ana Varga va reprezenta MMGA la deschiderea simpozionului si va participa la manifestarile din 29 iunie. La eveniment vor mai participa ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Ecologiei si Resurselor Naturale din Basarabia, Constantin Mihailescu, secretarul executiv al Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), Philip Weller, reprezentanti ai Administratiei Nationale “Apele Române”, ai autoritatilor publice centrale si locale, institutelor de cercetare, mediului academic, numerosi specialisti din tara si strainatate si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale.  
In cadrul lucrarilor simpozionului, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor organizeaza, sub patronajul ministrului o sesiune cu tema “Protectia Mediului in regiunea Dunarii, in special in Delta Dunarii”. Specialisti din domeniul protectiei mediului si gospodaririi apelor vor prezenta lucrari stiintifice privind starea actuala si tendintele de evolutie a mediului costier românesc la Marea Neagra, analiza bazinului hidrografic al Dunarii, evolutia fenomenelor specifice in Rezervatia Biosferei “Delta Dunarii”. In dupa-amiaza zilei de 29 iunie, pe faleza orasului Galati, se vor desfasura manifestarile in aer liber dedicate Zilei Dunarii. Oficialitatile si locuitorii orasului vor asista la numeroase spectacole, expozitii, concursuri de ambarcatiuni dar si concerte. “Redescopera sufletul Dunarii - Ajuta-i pe semenii tai din zonele inundate” este mesajul de solidaritate pe care il promoveaza MMGA in acest an, in care inundatiile cauzate de revarsarea Dunarii au creat numeroase situatii critice. MMGA  incurajeaza autoritatile guvernamentale centrale si locale, municipalitatile si organizatiile neguvernamentale sa se implice in organizarea si desfasurarea unor activitati de informare si constientizare publica privind solidaritatea umana, pentru reconstructia zonelor afectate si conservarea fluviului Dunarea.
 
Danemarca va ratifica tratatul de aderare a Romaniei abia in noiembriePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :252
Tuesday, 27 June 2006
Parlamentul danez va ratifica tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana cel mai devreme in luna noiembrie.
Anuntul a fost facut de ministrul danez al afacerilor externe, Per Stig Moller, dupa intalnirea avuta luni, 26 iunie, cu seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu.
Parlamentul danez a decis sa astepte Raportul Comisiei Europene din septembrie, inainte de a se hotari sa ratifice tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei. Se pare ca retinerile parlamentarilor danezi nu se refera atat la Romania, cat la Bulgaria, informeaza postul public de radio. Din ultimele 20 de interpelari pe marginea tratatului de aderare, 19 s-au referit in Parlamentul danez la Bulgaria. Ministrul de externe danez, Per Stig Moeller, a dat insa asigurari ca, daca Raportul Comisiei Europene este bun, el va recomanda ratificarea tratatului, care va avea loc, probabil, in luna noiembrie.
 
 
Ambasadorul roman in Australia, rechemat la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :222
Tuesday, 27 June 2006
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 26 iunie, un decret de rechemare din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Australia, a Ancai Visan.

Anca Visan a fost numita ambasador al Romaniei la Canberra, in anul 2004, dupa ce inainte fusese timp de trei ani (2001-2004) director general in MAE, DG NATO si Afaceri Globale, iar anterior seful sectiei politice al Misiunii Romaniei la NATO (2000-2001)

 

 
Alexandru Peres este noul vicepresedinte al SenatuluiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romania Global News
Accesari :164
Tuesday, 27 June 2006

Plenul Senatului l-a validat, prin vot secret electronic, pe Alexandru Peres (PD) ca vicepresedinte al Senatului.

 

 

 

Alexandru Peres a intrunit din partea colegilor sai 76 de voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri. Senatorii democrati l-au propus pe Alexandru Peres in conducerea Senatului, deoarece functia de vicepresedinte al Senatului ocupata de Radu Berceanu a ramas vacanta dupa numirea acestuia ca ministru al transporturilor.
 
Ambasada Frantei organizeaza ’’Cafes Culture’’PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :144
Tuesday, 27 June 2006
Proiectul ‘’Cafes Culture’’ este un eveniment al carui scop este acela de a anima cartierul istoric al Bucurestiului.
Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei in Romania si Insitutul Francez din Bucuresti si se va desfasura in perioada 1 – 16 iulie, in mai multe locatii din zona Lipscani cum ar fi Club A, Amsterdam Cafe si altele. Printre evenimentele artistice care vor avea loc se numara si proiectii de animatii cu Matei Brancea si Sergiu Negulici, teatru contemporan, proiecte audio vizuale cu Offset, Simultan si altele.
 
Adunarea Nationala din Franta va dezbate tratatul de aderare al RomanieiPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :200
Tuesday, 27 June 2006
Adunarea Nationala, camera inferioara a parlamentului francez va dezbate tratatul de aderare a Romaniei marti, 27 iunie, incepand cu ora 16.30.
La acest eveniment participa si ministrul integrarii europene, Anca Boagiu la invitatia legislativului de la Paris. Guvernul francez a adoptat pe 23 mai proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de Aderare, acesta fiind transmis ulterior la birourile celor doua camere ale parlamentului, Adunarea Nationala si Senatul. In perioada 20-21 iunie, ministrul Anca Boagiu a prezentat la Paris stadiul actual al pregatirii Romaniei pentru aderare.
 
’’Maratonul Mozart’’ si in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :87
Tuesday, 27 June 2006

Radio Romania Muzical va prelua in direct prin satelit de la renumita sala “Concertgebouw” din Amsterdam, ‘’Maratonul Mozart’’, in perioada 1 – 2  iulie.

 

Maratonul Mozart este un proiect artistic de amploare organizat in capitala Olandei cu ocazia aniversarii a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor clasic, Wolfgang Amadeus Mozart. Transmisiunile in direct se vor numi ‘’Europa muzicala, azi’’ si vor fi realizate de Alina Velea, Olga Grigorescu si Veronica Orha Canelea. Pauzele de concert vor fi alcatuite din ample interviuri realizate cu protagonistii si organizatorii evenimentului.
Conceput ca un adevarat “maraton” de concerte evenimentul doreste sa panorameze cu precadere creatia instrumentala mozartiana.

 

 
Noi mitropolii in Biserica Ortodoxa Romana?PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :245
Tuesday, 27 June 2006

La resedinta patriarhala din Bucuresti s-a intrunit Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane in data de 27 iunie.

 

Unul dintre subiectele care au fost abordate este oportunitatea infiintarii de noi mitropolii in Biserica Ortodoxa Romana. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a propus inca din anul 2002 infiintarea unei mitropolii la Constanta, dar aprobarea a fost amanata. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor a declarat ca infiintarea Mitropoliei Bucovinei nu va fi discutata in Sinod intrucat propunerea nu a fost aprobata inca de Sinodul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, transmite Rador.
 
Basarabia si Ucraina readuc regiunea transnistreana la masa de negocieriPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :225
Tuesday, 27 June 2006

{mosimage}Chisinaul si Kievul vor incerca sa convinga regiunea separatista transnistreana sa-si determine statutul prin intermediul unei runde de negocieri pluripartite, mai degraba decat prin referendum, au anuntat luni, 26 iunie, ministrii de externe Stratan (foto) si Tarasyuc.

 


 

Regiunea separatista transnistreana, care si-a proclamat ilegal independenta fata de Basarabia la inceputul anilor 1990, a anuntat recent ca va organiza in aceasta toamna un referendum asupra suveranitatii sale.
In cadrul unei conferinte de presa comune, desfasurata la Chisinau, Andrei Stratan si Borys Tarasyuk au spus ca spera sa aduca regimul separatist, inapoi la masa de negocieri pana in luna septembrie, pentru discutii in formatul 5+2.
Discutiile in formatul 5+2 implica Moldova si regiunea separatista, plus mediatori din Ucraina, Rusia si din Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, ca si observatori din Uniunea Europeana si din Statele Unite.
"Intentia autoritatilor de a sustine un referendum este un pas intr-o directie gresita. Problemele ar trebui rezolvate prin discutii in formatul curent" a spus Stratan. La randul sau, Tarasyuk a apus ca "nu exista baze legale pentru a compara situatia din Transnistria cu cea din Muntenegru si Kosovo si pentru a supune independenta regiunii la vot".
 
Chisinaul spune ca acum nu se poate vorbi despre federalizarea BasarabieiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :243
Tuesday, 27 June 2006

{mosimage}Guvernul de la Chisinau sustine din nou ca acum nu poate fi vorba despre crearea unei federatii sau a unei confederatii cu Transnistria.

 

 “Este cunoscut de toti Planul Iuscenko pentru reglementarea transnistreana, Parlamentul Republicii Moldova in acest context a adoptat un set de documente, care prevad statutul autonom al regiunii", sustine Ministerul Afacerilor Externe de la Chisinau intr-o replica data institutiei similare de la Kiev. Potrivit Prompt Media, la elaborarea acestui statut s-a tinut cont de experienta solutionarii problemelor similare in alte state unitare, inclusiv experienta  rezolvarii "problemei Crimeei". "Noi consideram necesara reluarea procesului de negocieri, unde trebuie examinata aceasta problema si indemnam toate partile, care inca n-au ajuns la aceasta idee, sa ne sustina", mai spun oficialii basarabeni.


 

 
Presedintele FEDROM cere protectie pentru imigrantii romani din SpaniaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :203
Tuesday, 27 June 2006
{mosimage}Presedintele FEDROM, Miguel Fonda - Stefanescu a dat o declaratie pentru ziarul El Pais, declaratie aparuta in editia din data de sambata 24 iunie, a cotidianului.

Sub titlul "Protectie pentru femeile victime ale mafiei, articolul continand declaratiile lui Fonda mentioneaza ca pentru imigrantii romani cel mai urgent este eliminarea retelelor mafiote de trafic de femei. Presedintele Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania FEDROM, Miguel Fonda Stefanescu a  facut deja cateva sugestii in legatura cu "concretizarea si definirea" Planului Strategic de Cetatenie astfel: "In Spania: ajutor psihologic, programe de protectie a martorilor, de inserare in campul muncii, si crearea de case pentru victime; la frontiere: vigilenta politieneasca si initiativa politica. Coordonarea actiunilor politiei din diferite tari a condus la multe succese impotriva pedofiliei. Este nevoie de aceeasi colaborare la nivel politienesc si administrativ pentru eradicarea traficului de persoane. Prostitutia este subiectul multor complicitati" a spus Fonda in cotidianul spaniol El Pais.
Miguel Fonda Stefanescu reprezinta un numar de 3.000 de romani, cea de-a treia comunitate imigranta existenta in prezent in Spania. El spera ca planul formulat de el sa ajute la definirea a ceea ce el numeste "drepturi strategice" ale imigrantului, adica eliminarea discriminarii care ii face vulnerabili. Un exemplu in acest sens este accesul la un loc de munca stabil si adecvat calificarii lor. "Astazi romanul are niste asteptari laborale foarte limitate, dar va veni vremea cand nu se va mai multumi numai cu accesul la cea mai joasa scara a procesului de productie. Nu li se recunoaste pergatirea. Una dintre propunerilor pe care le vom face este sa fie grabita echivalarea studiilor pentru ca inginerii, arhitectii, chimistii... romani care traiesc in Spania sa nu mai intre direct in locuri de munca din domeniul hotelier sau casnic" a mai spus Fonda Stefanescu.


 

 
Consiliul Mondial Roman ofera premii pentru elevii de la “Gheorghe Asachi”PDF Print E-mail
Atlanta, SUA/Romanian Global News
Accesari :610
Tuesday, 27 June 2006

{mosimage}Consiliul Mondial Roman cu sediul in Los Angeles, isi propune ca incepand de anul viitor, sa infiinteze 8-10 premii in valoare de $ 200 fiecare, pentru cei mai silitori copii la Limba si Literatura  Romana, din Basarabia si Nordul Bucovinei.

 

Deoarece pentru anul acesta situatia scolara este inchisa, Consiliu Mondial Roman , in colaborare cu Liga Studentilor Romani de Pretutindeni, ofera elevilor Cojocaru Tudor, Dimitriu Andrei, Zgarbur Vitalie si Starcea Sergiu, dela Liceul ,, Gh Asachi " din Chisinau, o binemeritata vacanta de 7 zile in Romania.
Totodata, Consiliu Mondial Roman le mai ofera celor patru elevi cate un computer Pentium II, in speranta ca le va fi de folos la studierea Limbii si Literaturii Romane, se arata intr-un comunicat primit la redactie.
 
 

 

 

 
Italia ar putea mari cotele legale de intrare pentru imigrantiPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :161
Tuesday, 27 June 2006
"Dorinta ministrului de Interne, Giuliano Amato este aceea de a infrunta problematica imigratiei printr-un plan complet" a afirmat subsecretarul de Interne, Ettore Rosato, la finele unei intalniri desfasurate in week-end cu Consiliul Comunal din Gradisca d'Isonzo (Gorizia), unde se afla unul dintre Centrele de permanenta temporara din Italia."Nu exista numai problema Centrelor de permanenta temporara, al caror numar este prevazut sa creasca prin colaborarea dintre parlament, experti si reprezentanti ai societatii civile, dar si cu implicarea institutiilor locale" a spus Rosati. El a mai explicat ca imigratia clandestina se poate rezolva si prin marirea cotelor de intrare legale. In acest sens, exista deja o ipoteza numerica, care va fi definitivata si comunicata sediilor competente.
La intalnire au fost prezenti si presedintele Provinciei Gorizia, Enrico Gherghetta, prefectul Goriziei, Roberto De Lorenzo, reprezentanti ai Consiliului regional si alte administratii comunale din Isontino, precum si parlamentarii Alessandro Maran si Carlo Pegorer (Ds). Dupa intalnirea cu Rosato, presedintele Provinciei Ghergheta si-a anuntat intentia de a adera la propunerea lansata de primarul din Torino, Sergio Chiamparino, de a examina o ipoteza de depasire a modelului Centrelor de permanenta temporara pentru imigrantii clandestini prin crearea unei retele de servicii pentru imigranti, care are in vedere implicarea institutiilor locale teritoriale.
 
Imigrantii din Italia nu vor mai restitui bonusul pentru copiiPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :210
Tuesday, 27 June 2006

"Familiile de imigranti nu vor mai trebui sa plateasca alegerile discriminatorii ale guvernului precedent" au anuntat zilele trecute trei ministri italieni, referindu-se la decizia fostului Guvern italian de a cere inapoi alocatiile atribuite imigrantilor cu copii mici din Italia.


 

 


 

Ministrii de Interne, Giuliano Amato, al Familiei, Rosy Bindi si al Solidaritatii Sociale, Paolo Ferrero, au cerut ministrului Economiei, Tommaso Padoa Schioppa, sa blocheze procedurile de restituire a bonusului pentru copii. "Este vorba de remedierea unei nedreptati evidente" se arata intr-o declaratie comuna a celor trei ministri, explicand ca familiile de imigranti care au copii nascuti in Italia nu vor mai trebui sa plateasca pentru "greselile si alegerile discriminatorii provocate de demagogia guvernului precedent".
Totul a inceput in luna ianuarie, cand pe adresele familiilor de imigranti extra-UE pe care la care trecuse barza a sosit o scrisoare semnata de premierul Silvio Berlusconi care anunta acordarea unei sume -premiu de 1.000 de euro. Problema este ca legea fiscala pentru 2006 prevedea clar ca "bonusul bebe" era rezervat numai familiilor in care cel putin unul dintre parinti este italian sau cetatean comunitar, iar aceasta situatie a avut consecinte grave.
In luna aprilie, ca urmare, ministrul Economiei, a cerut rectificarea acestei erori si restituirea sumelor de catre familiile care obtinusera banii, desi nu intruneau conditiile. "Pentru restituirea bonusului bebe de catre persoanle care nu intrunesc conditiile legii fiscale pentru 2006 trebuie facut un depozit de 1001.81 de euro in contul curent nr....", se arata atunci intr-un comunicat al ministerului, in care se preciza ca 1.81 de euro reprezinta taxa de depozit.
Amato, Bindi si Ferrero au cerut noului ministrul al Economiei sa puna capat acestei masuri. "Aceste familii, dintre care multe traiesc in conditiii economice dificile, nu au cerut nimic si nu au avansat pretentii. Nu se poate pretinde sa restituie mia de euro pe care au putut-o incasa gratie unei comunicari oficiale a ministerului de Finante, cu aprobarea fostului Presedinte al Consiliului. Suntem convinsi ca Guvernul trebuie sa dea un semn de egalitate si sa demonstram ca sustinerea maternitatii si tutela drepturilor copiilor au un caracter universal si constituie o dovada de seriozitate  si coerenta a programului nostru" au spus cei trei ministri.
 
 
Moscova pune alcoolismul rusilor pe seama vinurilor din BasarabiaPDF Print E-mail
Moscova, Rusia/Romanian Global News
Accesari :184
Tuesday, 27 June 2006

Zilele trecute ministrul de Interne al Rusiei a calificat alcoolismul ca pe o “tragedie nationala”, in urma careia circa 42.000 de cetateni rusi mor in fiecare an.

 


 
  

Ministrul Rasid Nurgaliev, a declarat pentru presa ca acestia mor din cauza alcoolului contrafacut. Zeci de agentii de presa din lume au semnalat aceasta problema in urma declaratiilor ministrului Nurgaliev, BBC relatand ca in fiecare zi 100 de cetateni rusi mor din cauza intoxicatiilor alcoolice, informeaza Stirea de Garda.
Nurgaliev a facut referinta la cauzele acestor decese, sustinand ca una dintre principalele probleme nu ar fi consumul enorm de alcool, ci alcoolul contrafacut. “Coniacul “Barza Alba” din Moldova nu mai exista de trei ani, dar il poti gasi in magazine. Este un coniac contrafacut si ceea ce este in aceste sticle este un lichid periculos pentru sanatate si pentru viata,” a declarat ministrul rus de Interne, cu referinta la o vestita marca de de brandy din Basarabia. El a mai adaugat ca 70 la suta din vinul din Moldova este contrafacut.
Alte surse remarca faptul ca problema alcoolismului cronic in Rusia nu are o legatura directa de importurile de alcool. Un raport elaborate de Institutul de cercetari psihiatrice din Moscova, intitulat “Situatia alcoolului in Rusia”, arata dinamica consumului de alcool din anii 60 ai secolului trecut pina in 2002, in care este ssizata o crestere a mortalitatii cauzate de intoxicatiile cu alcool la diferite etape, care nu sunt legate de volumul de vinuri importat din Moldova. Acest raport spune ca fiecare rus mai mare de 15 ani consuma in mediu anual peste 15 litri de alcool pur, ceea ce depaseste cu mult orice alt stat din lume. Cifra persoanelor decedate din cauza intoxicatiilor cu alcool este completata anual si de cei care mor in urma cirozelor si pancreatitelor acute, sau a crimelor comise in stare de psihoza alcoolica. Se estimeaza ca peste 30 la suta din decesele rusilor revin persoanelor impatimite de alcool.
BBC a mai spus ca fiecare al treilea barbat si fiecare a saptea femeie din Rusia sunt alcoolici si ca aceasta molima depaseste prin cantitatea de victime numarul persoanele rapuse de accidente sau crime in orice alta tara a lumii.

 

 
Sprijin si consiliere pentru romanii care vor sa lucreze in strainatatePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :181
Tuesday, 27 June 2006
In subordinea Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca vor fi infiintate puncte de lucru teritoriale, care vor oferi sprijin si consiliere persoanelor care vor sa lucreze in strainatate.
Guvernul a completat, la 14 iunie 2006, HG nr. 412/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF). Punctele de lucru teritoriale vor functiona in sediile Directiilor de munca, solidaritate sociala si familie teritoriale. 
 
Miss Word University in Italia ar putea fi Mihaela RaduPDF Print E-mail
Salsomaggionere, Italia/Romanian Global News
Accesari :129
Tuesday, 27 June 2006

O romanca va participa in vara aceasta la concursul de miss Miss World University, ce se va desfasura la Salsomaggionere, Italia.

 


 

Concursul este programat pentru miercuri, 28 iunie, iar voturile romanilor care doresc sa o sustina pe Mihaela pot fi trimise de luni seara, de la ora 20.40 si pana miercuri.
Se poate vota prin SMS, la numarul 48444, trimitand textul 18 Mihaela Radu, sau de la nu telefon fix, sunand la numarul 16477 si compunand, dupa mesaj, numarul 18 Mihaela Radu.
Spectacolul va fi transmis in direct pe postul de televiziune RAI 1 de la ora 20:40 condus de Carlo Conti.
Mihaela s-a nascut in data de 9 septembrie 1988 la Targoviste. Este satena, cu ochii verzi si are inaltimea de 1.76 m. In prezent ea este studenta, dar spera sa devina actrita si sa lucreze in televiziune.

 

 


 

 
Romanii care muncesc in Spania, aceleasi drepturi ca spaniolii PDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :157
Tuesday, 27 June 2006
Cetatenii romani care desfasoara activitati remunerate in Spania vor putea beneficia de drepturile si obligatiile prevazute de legislatia de securitate sociala de pe teritoriul Spaniei, in aceleasi conditii ca si cetatenii spanioli.Guvernul de la Bucuresti a aprobat la sfarsitul lunii mai 2006 proiectul de lege pentru ratificarea Conventiei intre Romania si Spania in domeniul securitatii sociale, semnata la Madrid la 24 ianuarie anul curent.
Conventia se aplica reciproc, astfel incat cetatenii unuia dintre statele semnatare care lucreaza pe teritoriul celuilalt vor beneficia de conditii de egalitate in tratament cu cetatenii statului unde isi desfasoara activitatea, in ceea ce priveste securitatea sociala.
Conventia reglementeaza acordarea drepturilor de asistenta sociala in caz de boala, maternitate, batranete, deces, accidente de munca, boli profesionale, somaj si alocatia pentru copii, informeaza Biroul de Presa al Executivului.
Prevederile se aplica tuturor lucratorilor care au fost sau sunt supusi legislatiei unuia sau ambelor state semnatare. De asemenea, reglementarile se aplica si urmasilor sau membrilor de familie ai persoanelor care au desfasurat sau desfasoara activitate remunerata pe teritoriul unuia dintre cele doua state.
Actul normativ stabileste ca, in perioada in care un cetatean roman sau spaniol desfasoara o activitate remunerata in unul dintre cele doua state, aceasta persoana va fi supusa numai legislatiei in domeniu a statului pe teritoriul caruia lucreaza.
In ceea ce priveste pensiile pentru invaliditate, limita de varsta sau urmas, acordarea drepturilor de securitate sociala se va calcula proportional cu perioadele de asigurare realizate conform legislatiei ambelor state.
Prestatia va fi calculata de institutiile abilitate ale ambelor state, fiecare conform propriei legislatii. Dupa determinarea drepturilor, institutia competenta a fiecarei Parti semnatare va recunoaste si va acorda persoanei prestatia cea mai favorabila. De asemenea, conform actului normativ, cheltuielile cu asistenta medicala acordata de catre unul dintre state in numele celuilalt vor fi rambursate de catre institutia competenta in euro, pe baza costurilor reale.
Dupa ratificarea prezentului act normativ, Romania si Spania vor incheia un Aranjament Administrativ pe baza caruia se vor stabili toate procedurile de aplicare a prevederilor Conventiei intre Romania si Spania in domeniul securitatii sociale.
 
Se face apel la solidaritatea comunitatii romanesti din CanadaPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian GLobal News
Accesari :172
Tuesday, 27 June 2006

Cu ajutorul publicatiei Observatorul, a fost prezentata situatia grava a unei tinere romance, Mara Lascu, mama a trei baietei de 2, 4 si 9 ani, foarte grav bolnava de un cancer al sangelui extrem de agresiv (numele in engleza al bolii este Peripheral T-Cell Lymphoma, Not Otherwise Specified sau prescurtat PTCL NOS).

 

Apelul este facut de catre familia acesteia si este adresat comunitatii romanesti din Canada. Ajutorul ce ii trebuie acordat nu consta intr-o suma de bani, asistenta medicala este gratuita, ci pentru a se vindeca de boala grava de care sufera ea are nevoie de un transplant de maduva (mai exact de un transplant de stem cells recoltate din singele donorului, care are efecte similare transplantului de maduva), facut de urgenta.
Familia si prietenii ii roaga pe cei ce doresc sa o ajute sa acceseze adresa site-ului Crucii Rosii canadiene, unde vor gasi toate amanuntele legate de procedura de inscriere pentru donare de maduva, precum si despre donarea propriu-zisa. Link-ul care duce la paginile care descriu pasii care trebuie facuti, precum si la formularele care trebuiesc completate pentru a fi inregistrati ca donori de „stem cells” este urmatorul:
https://www.blood.ca/Web/cbswebforms.nsf/page/E_ubmdrPKG-intro?opendocument
sau http://tinyurl.com/najkp.


 

 
Cea mai frumoasa romanca din Australia vine in RomaniaPDF Print E-mail
Melbourne, Australia/Romanian Global News 
Accesari :119
Tuesday, 27 June 2006

Loredana Sachelaru este reprezentanta comunitatii romanesti din Melbourne la Miss Diaspora 2006, iar la sfarsitul lunii iulie va fi prezenta in Romania.

 

Ca balerina ce a dansat printre altele si  in "Spargatorul de nuci", cu trupe celebre ale lumii din Londra, Moscova si Australia, iar ca si cantareata  are doua CD-uri editate. In CV-ul acesteia se pot adauga si aparitii in clipuri publicitare.
Ultima saptamana din luna iulie este programata in Bucuresti pentru onorarea invitatiilor la posturile de televiziune si radio, ne transmite editorul revistei romanilor din Australia, Laurentiu Fulga.

 

 
O noua editie a dictionarului roman-finlandezPDF Print E-mail
Helsinki, Finlanda/Romanian Global News
Accesari :86
Tuesday, 27 June 2006
{mosimage}In Helsinki a aparut o noua editie a dictionarului roman-finlandez-roman.
In aceasta editie au fost adaugate aproximativ 1000 de cuvinte noi, au fost revizuite toate definitiile iar pentru cuvintele care au mai multe sensuri au fost specificate in paranteze sinonime si alte explicatii. Cartea este distribuita de Asociatia Romanilor din Finlanda, la un pret promotional. Aceasta este una dintre activitatile pe care Asociatia le-a desfasurat, cu scopul de a promova identitatea culturala a romanilor si imaginea Romaniei in Finlanda si in lume.
De asemeni, cartea se mai poate gasi si in cateva librarii din Helsinki sau Turku.
 
Romanii din Anglia se intalnesc la ConsulatPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :160
Tuesday, 27 June 2006
Ambasada Romaniei din Londra invita pe toti romanii din Anglia sa participe la un dialog pe teme consulare.
Evenimentul va avea loc miercuri, 28 iunie, incepand cu ora 18.00, in 1 Belgrave Square. Prin aceasta initiativa se urmareste gasirea unor solutii la problemele consulare cu care romanii din Anglia se confrunta. Romanii vor afla mai multe informatii despre cuantumul taxelor consulare, durata procedurilor consulare, asistenta acordata persoanelor nedeplasabile precum si celor aflate in penitenciare.
 
Au fost prezentate filme romanesti la VienaPDF Print E-mail
Viena, Austria/Romanian Global News
Accesari :140
Tuesday, 27 June 2006

{mosimage}Filmele lui Catalin Mitulescu si Cristi Puiu, regizori care au impresionat atat specialistii cat si publicul Festivalului de la Cannes, au deschis „Cinematograful de vara” organizat de Institutul Cultural Roman de la Viena impreuna cu Forumul Cultural Spittelberg.

 

Romanii, dar nu numai, au participat joi, 22 iunie, de la orele 20.00, la Complexul LUX din Schrankgasse 4/ Spittelberggasse 3, la vizionarea peliculelor de scurt metraj „Traffic” semnat de Catalin Mitulescu, cu o durata de 15 minute, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea” regizat de Puiu, lung tot de 15 minute, „Ajutoare umanitare” in regia lui Hanno Höfer, cu o durata de 17 minute si „Visul lui Liviu”, regizat de Corneliu Porumboiu, de 40 de minute.
Romanii prezenti la Cinematograful de vara au avut ocazia sa discute si cu Hanno Hofer despre filmele sale si despre proiectele si tehnicile cinematografiei de scurt metraj.
Vineri, 23 iunie, de la orele 21.00, au fost proiectate alte doua filme de Hofer - „Dincolo” si „Telefon in strainatate”, alaturi de „Apartamentul” lui Constantin Popescu si „Corul pompierilor” de Cristian Mungiu.
Ziua de sambata a fost rezervata filmelor „Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007” regizat de Dumitru Budrala si „Clara B.” de Alexandra Solomon.
Duminica,  25 iunie, a oferit amatorilor de scurt metraj romanesc celebrul „Marele jaf comunist” al lui Alexandru Solomon.
 
Dezbatere asupra alegerilor minoritare la romanii din UngariaPDF Print E-mail
Jula, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :184
Tuesday, 27 June 2006
Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria organizeaza un forum al membrilor tuturor organizatiilor civile romanesti din Ungaria in care se va trata in principal subiectul alegerilor minoritare din toamna anului 2006.
Forumul se va desfasura pe 1 iulie, cu incepere de la ora 14.00, la sediul UCRU din Jula. Cu aceasta ocazie se va discuta si despre planul unei strategii de colaborare electorala intre diferitele comunitati locale romanesti.
 
S-a publicat expertiza Consiliului Europei cu privire la Codul AudiovizualuluiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News 
Accesari :126
Tuesday, 27 June 2006
Serviciul de Presa si Imagine al Parlamentului din Chisinau a anuntat ca expertiza Consiliului Europei (CoE) la proiectul Codului Audiovizualului a fost publicata pe pagina web a Parlamentului de la Chisinau ( www.parlament.md).
Analiza si comentariile la proiectul Codului Audiovizualului (CA) dateaza cu 15 mai curent si au fost elaborate de expertii Eve Salomon si Karol Jakubowicz. 
Potrivit autorilor expertizei, proiectul CA are, cel putin, sase neajunsuri serioase, relateaza agentia Monitor Media. Acestea se refera la intentia de a extinde domeniul de aplicare a legislatiei audiovizuale asupra Internetului, fapt care ar putea conduce la subordonarea continutului Internetului; abilitarea guvernarii de a influenta si controla inoportun Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) si, in cele din urma, influentarea tuturor radiodifuzorilor, Internetului si, in special, a Institutiei Publice a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”. Expertii subliniaza printre neajunsurile CA lipsa prevederilor ce tin de audiovizualul public local; ajustarea incompleta si, uneori, eronata la standardele europene; reglementarea inadecvata a chestiunilor legate de proprietate si pluralism.
Expertiza detaliata a proiectului CA este facuta de expertii CoE pe 42 de pagini. 
La fel, pe pagina web a Parlamentului este publicat Proiectul CA; Analiza si comentariile la proiectul Codului audiovizualului al Republicii Moldova, efectuat de CoE; Comentariile ulterioare la proiectul Codului audiovizualului al Republicii Moldova, de catre OSCE. 
Proiectul CA a fost adoptat la 6 aprilie curent. Acesta a fost elaborat de deputati comunisti, democrati si crestin-democrati. 
 
Festivalul romanesc „Prichindelul”PDF Print E-mail
Nurenberg, Germania/Romanian Global News
Accesari :119
Tuesday, 27 June 2006
{mosimage}Prima editie a festivalului ‘’Prichindelul’’ se va desfasura in perioada 29 iunie – 1 iulie in Jugendherberge din Nurenberg.

Evenimentul este organizat de Asociatia ‘’Casa Romaneasca’’ din Nurenberg. Sunt invitati sa participe copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani, din toata Europa. Din cuprinsul festivalului fac parte sectiunea de creatie, sectiunea de interpretare precum si gala laureatilor. Dupa fiecare seara de concurs vor avea loc spectacole cu artisti ai scenei romanesti ca Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Nicolae Furdui Iancu, Cornel Fugaru dar si formatia de dansuri populare ‘’Codrisorul’’ din Bistrita, formatia de dansuri de societate si multe alte surprize.

 

 
Teatru romanesc in GermaniaPDF Print E-mail
Augsburg, Germania/Romanian Global News
Accesari :113
Tuesday, 27 June 2006
Teatrul ‘’Nottara’’ din Bucuresti  va avea o serie de reprezentatii in perioada 29 septembrie – 3 octombrie in Germania.
Piesa de teatru care va fi jucata este comedia ‘’Doi pe o banca’’ de Aleksandr Ghelmancu, Emil Hossu si Catrinel Dumitrescu. Piesa este o comedie romantica dupa un fapt real, altfel spus un love story original, despre doi oameni ale caror destine se intersecteaza intr-un parc, pe o banca, aparent din intamplare.
Printre orasele in care se va desfasura evenimentul se numara si Augsburg in data de 29 septembrie, Stuttgart, Frankenthal, Karlsruhe si Frankfurt, in zilele urmatoare.
 
Inca un concert Liliana CatuneanuPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :133
Tuesday, 27 June 2006
Tanara artista romanca va sustine un concert la Paris in care va interpreta la pian piese muzicale de Bach, Mozard, Schumann si Prokofiev.

Programul muzical se va desfasura in Salonul de Aur al Hotelului Behague, resedinta Ambasadei Romaniei la Paris.
Biletul concertului costa 5 euro, iar organizatorul evenimentului, Institutul Cultural Roman din Londra, anunta accesul in sala nu va mai fi posibil odata cu inceperea concertului.

 

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions