Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iunie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
 
Adunarea Nationala a Frantei a ratificat Tratatul de aderare a RomanieiPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :241
Wednesday, 28 June 2006
Adunarea Nationala a Frantei a ratificat Tratatul de aderarea la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei.

Desi au existat si critici la adresa celor doua tari, toti deputatii prezenti au votat in favoarea ratificarii Tratatului. Urmeaza votul din Senat (probabil in octombrie), iar apoi promulgarea de catre presedintele Jacques Chirac.
La 23 mai 2006, Guvernul francez a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de aderare, documentul fiind transmis la birourile celor doua camere ale Parlamentului: Adunarea Nationala si Senatul. Pana la acest moment 20 de state membre ale Uniunii Europene au ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei, cele mai recente ratificari venind din Irlanda, Finlanda si Olanda.


 

 
Ziua Justitiei la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :150
Wednesday, 28 June 2006
Simpozionul national "Relatiile dintre mass-media si sistemul judiciar" consacrat Zilei Justitiei va avea loc la Bucuresti, pe 29 iunie, cu incepere de la ora 11.00, la sediul Uniunii Juristilor din Romania.Cu aceasta ocazie va fi marcata si implinirea a 90 de ani de la aparitia primei serii a publicatiei "Palatul de Justitie".
Manifestarea va supune dezbaterii probleme legate de modul in care mass media reflecta activitatea institutiilor din sistemul judiciar. De asemenea, va fi luat in discutie felul in care instantele si parchetele actioneaza pentru corecta informare a opiniei publice prin mass media cu privire la activitatea lor.
Au fost invitate sa participe institutii fundamentale ale statului precum Administratia Prezidentiala, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Comisiile Juridice ale Parlamentului Romaniei, organizatii profesionale ale ziaristilor, Asociatia Magistratilor din Romania, uniunile de exercitare a profesiilor juridice liberale. Vor participa, de asemenea, purtatori de cuvant de la Curtile de Apel, magistrati si ziaristi, relateaza Victor Roncea pentru Romanian Global News.
 
Romania – pe harta campigurilor europenePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :265
Wednesday, 28 June 2006

In a doua jumatate a lunii Iulie se va afla in Romania, la invitatia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Iuliu Marian, reprezentantul “Kosmos Campingwijzer” din Belgia, Piet Lettinck.

 

Scopul vizitei este verificarea anuala a campingurilor deja incluse in ghid si de a inspecta noi campinguri care doresc sa fie mentionate in editia de anul acesta, valabila pentru anul 2007.
”Includerea Romaniei, inca din anul 2000, alaturi de Austria, Andora, Belgia, Tarile Baltice, Elvetia, Cehia, Germania, Danemarca, Franta, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Croatia, Italia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Polonia, Suedia, Slovacia, Slovenia, Spania si Turcia in acest ghid este o modalitate de promovare foarte eficienta in randul unei largi categorii de public din tarile zonei Benelux. Este bine cunoscuta pasiunea strainilor pentru a calatori cu autorulota, iar pentru ei campingurile sunt esentiale”, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Iuliu Marian.
In editia pentru anul acesta au fost incluse 39 de campinguri din Romania. Ghidul contine informatii de baza despre fiecare tara si detalii ce tin de dotarile si facilitatile oferite de fiecare camping mentionat.
 
Seminar despre proiectele pentru dezvoltarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :258
Wednesday, 28 June 2006

Seminarul „Selectarea, planificarea, implementarea si evaluarea proiectelor si programelor privind asistenta pentru dezvoltare”, se va desfasura in perioada 28-29 iunie.


 

Seminarul este organizat de MAE si este parte a proiectului de Twinning Light, desfasurat in colaborare cu expertii germani.
La seminar vor participa, in calitate de vorbitori, experti din cadrul proiectului de Twinning Light, ai Ministerului Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare al Germaniei, precum si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe.
Totodata, la seminar, vor lua parte reprezentanti ai principalelor ministere de resort, ai societatii civile, ai mediului academic si ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.
Seminarul va avea ca obiectiv lansarea dezbaterilor, la nivel national, asupra procedurilor de selectare, planificare, implementare si evaluare a viitoarelor proiecte/programe specifice politicii nationale de cooperare internationala pentru dezvoltare.
Rezultatele seminarului (sub forma de rezumat si concluzii ale grupurilor de lucru) vor fi prezentate pe site-ul MAE, in cadrul sectiunii destinate politicii nationale de cooperare internationala pentru dezvoltare.
 
„Europa mea”, program informativ asupra aderarii UEPDF Print E-mail
Constanta, Romania/Romanian Global News
Accesari :363
Wednesday, 28 June 2006
In cadrul programului "Europa mea", organizat la Constanta, se va discuta deschis despre Romania intre rapoartele de monitorizare din mai si septembrie si oportunitatile de dezvoltare regionala.Cea de-a doua dezbatere regionala din cadrul Programului "Europa mea" se va desfasura pe 8 iulie, incepand cu ora 11.30 la Constanta - Sala Mica a Casei de Cultura a Sindicatelor, unde experti in afaceri europene, reprezentantii autoritatilor locale, societatea civila, mediul academic si cetateni din Regiunea de Dezvoltare Sud Est vor discuta despre Romania intre rapoartele de monitorizare din mai si septembrie si oportunitatile de dezvoltare regionala, se arata intr-un comunicat Amos News.
Vor raspunde intrebarilor celor prezenti in sala deputatul Mona Musca, observator la Parlamentul European, prof. univ. dr. Iordan Barbulescu - conferentiar in cadrul programului, expert in afaceri europene, Cristian David - ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, Doina Dascalu - secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice si Leonard Orban - secretar de stat in cadrul Ministerului Integrarii Europene.
Cu aceasta ocazie, Mireille Radoi - directorul grupului editorial Tritonic, va prezenta colectia UE.Programul "Europa mea" se deruleaza in perioada martie - decembrie 2006 cu participarea Grupului Parlamentar European al Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) prin deputat Mona Musca - observator la parlamentul European, CESINP - Centrul de Studii Institutionale si Politici Publice, Grupului editorial TRITONIC, CADI - Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala, Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane, E.S. Jonathan Scheele, Iordan Barbulescu, Cristina Coteanu, Adrian Miroiu, Mihaela Miroiu, Cristian Pirvulescu, Valeriu Stoica, Cristina Vasiloiu.
Dezbaterea regionala de la Constanta se deruleaza in parteneriat cu Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana si Prefectura Judetului Constanta. „Europa mea” este un program adresat publicului, oamenilor politici, liderilor de opinie (mass-media, ONG-uri), autoritatilor publice locale si personalitatilor active in spatiul public si isi propune informarea opiniei publice asupra aspectelor concrete ale aderarii si postaderarii tarii noastre in Uniunea Europeana.
 
A fost adoptata legea privind combaterea discriminariiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News 
Accesari :198
Wednesday, 28 June 2006

Legea privind combaterea discriminarii a fost adoptata miercuri, 28 iunie.

 

Legea defineste si sanctioneaza formele de discriminare si comportament discriminatoriu. Astfel, discriminarea este definita in lege ca fiind orice excludere, deosebire, restrictie sau preferinta pe baza de rasa, etnie, varsta, sex, preferinte sexuale, convingeri, limba, religie, infectare cu HIV, precum si alt criteriu care are ca scop sau efect restringerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Comportamentul discriminatoriu atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, in functie de gravitatea faptelor. Legea prevede amenzi cuprinse intre 400 si 4.000 lei noi, daca vizeaza persoanele fizice si cu sume intre 800 si 8.000 lei noi, daca vizeaza un grup de personae sau o comunitate.
Proiectul de lege s-a inscris pe lista prioritatilor legislative pentru integrarea europeana.
 
In mai 2007 va incepe constructia podului de la VidinPDF Print E-mail
Vidin, Bulgaria/Romanian Global News
Accesari :118
Wednesday, 28 June 2006

Ministrul roman al transporturilor, Radu Mircea Bercenu s-a intalnit cu omologul sau bulgar, Peter Mutafciev la Vidin, marti, 27 iunie.

 

Principalele subiecte ale discutiilor au fost construirea celui de-al doilea pod peste Dunare intre Bulgaria si Romania si proiectul pentru imbunatatirea navigatiei pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii.
Constuctia podului ar putea incepe in mai 2007 si va face legatura intre Calafat si Vidin. Totul va fi gata in 2010, acesta urmand sa aiba patru benzi de circulatie si o linie de cale ferata. Cu aceasta ocazie Radu Berceanu a precizat ca ‘’Am stabilit in legatura cu podul ca pe 4 iulie, la Bucuresti, va avea loc finalizarea acordului privind problemele legate de modalitatile de lucru in timpul construirii podului. La sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie, noi ne vom intalni pentru a semna acest acord, dupa care el va trebui ratificat in parlamentele celor doua tari. Speram ca acest lucru va fi realizat in cursul lunii septembrie. Am fost informat de domnul ministru ca la 15 septembrie acest an se vor desface ofertele celor cinci constructori selectati si, pana la sfarsitul acestui an, vom cunoaste constructorul care va realiza podul’’, transmite Rador.
 
Va avea loc a II-a editie a festivalului ‘’Zilele Romane’’PDF Print E-mail
Zalau, Moigrad, Romania/Romanian Global News
Accesari :132
Wednesday, 28 June 2006
Editia a II-a a festivalului ‘’Zilele Romane’’ se va desfasura la Zalau, intre 30 iunie si 1 iulie, iar la Porolissum-Moigrad pe 2 iulie.

Prima editie a acestui festival a avut loc in 2005 din dorinta de a oferi publicului larg un eveniment cu caracter cultural-educativ, care sa se individualizeze in peisajul manifestarilor de amploare din Romania.
Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc vineri, 30 iunie, incepand cu ora 21.30 si se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau. In zilele urmatoare, festivalul se va desfasura si in gradina Colegiului Na?ional Silvania dar si in Parcul municipal.
Includerea castrului roman de la Porolissum ca locatie pentru programele artistice ale festivalului s-a facut din dorinta de a da posibilitatea unui numar cat mai mare de turisti sa cunoasca ruinele orasului roman, fosta capitala a provinciei imperiale Dacia Porolissensis.


 

 
S-a trezit si Ungureanu sa vorbeasca despre cetateniePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :378
Wednesday, 28 June 2006

{mosimage}Dupa nenumarate demersuri ale societatii civile romanesti de pe ambele maluri ale Prutului, dar si din Ucraina, Serbia, Albania si Macedonia, dupa memorii, conferinte de presa si manifestatii de protest s-a trezit in sfarsit si ministrul de externe sa vorbeasca despre eliminarea birocratiei din procesul de acordare al cetateniei romane.

 

 

In cadrul unei intalniri cu un grup de elevi din Basarabia Mihai-Razvan Ungureanu, trezit la realitate in problemele privind acordarea cetateniei romane a declarat conform Rompres ca: “Dorim ca procesul de obtinere a cetateniei romane sa fie cat mai rapid. Credem ca Legea cetateniei trebuie sa devina o lege la care accesul sa nu fie limitat de birocratie si de care sa
beneficieze toti cei care intr-adevar doresc sa devina parti ale natiunii romane”.Tot el preciza de parca acum ar fi aflat, ca de la începutul anilor '90 si Moldova, din Ucraina si din Serbia, iar acest lucru atrage atentia asupra procedurilor
"Unul dintre obiectivele MAE este acela de a modifica aceste proceduri, pastrand neatinse, insa, rigorile pe care trebuie sa le respecte orice aplicant", a precizat ministrul. Astfel, în prezent, pe baza observatiilor facute de MAE, Ministerul Justitiei redacteaza un proiect de lege modificat, care scurteaza procedurile de aplicare pentru obtinerea cetateniei si care face posibila procesarea documentelor cu o viteza mult mai mare.Ungureanu si-a exprimat dorinta ca propunerile de modificare a Legii cetateniei sa intre cat mai curand in dezbatere publica si politica.
Legea initiala a cetateniei prevede ca aplicantii sa stie ce inseamna Romania, sa cunoasca limba, sa stie obiceiurile generale ale poporului roman si si poate dovedi ca locuiesc de mai mult timp in tara si ca isi castiga traiul în mod legal.
"Pe masura apropierii de anul 2007, s-au adaugat la aceasta lege prevederi foarte importante, cum ar fi posibilitatea de a obtine cetatenia romana nevoia de a restitui natiunii romane ceea ce i-a fost luat în 1940",  a aratat Ungureanu.


 

 
Nu exista drum tarat spre EuropaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :344
Wednesday, 28 June 2006
{mosimage}Presedintele Voronin si-a pus cenusa pe crestet cand nimeni nu se astepta.
Desi s-a dus la Bruxelles sa slefuiasca imaginea tarii sale, el a dovedit in capitala Belgiei nu numai ambitie, ci si, pe neprins de veste, spirit autocritic. A lasat sa se intrevada ca in trecut, mersul Republicii Moldova pe drumul integrarii europene a fost adesea si impleticit, si indecis. Si a precizat ca, daca ar fi s-o ia de la inceput, ar evita gafele pe care le-a facut anterior. Aceste marturisiri i-au prins bine, probabil. Cum-necum, seful statului le-a demonstrat astfel gazdelor ca vede unde a gresit si incearca sa nu mai calce stramb. Atata doar ca mie regretele sale imi readuc in minte nu atat momentul 2001 sau 2002, cat actualitatea stringenta.
Presedintele zice ca nu vrea sa repete erorile trecutului si, cu toate acestea, comite altele noi. Mersul sau spre Europa nu e inca deloc voievodal, dupa cum ni-l prezinta. Dimpotriva. Pe alocuri e la fel de sovaitor si poticnit ca pe vremuri. Pana si la Bruxelles Voronin s-a impiedicat, cel putin, de doua ori.
In primul rand, nitam-nisam, a luat in bete Romania. S-a plans ca aceasta n-ar fi dispusa sa incheie acorduri pe tema hotarelor si relatiilor ulterioare cu Republica Moldova. Altfel spus, a calcat pe grebla. In situatia in care si NATO si UE au ajuns practic la Prut, Bucurestiul este considerat de occidentali si model de aliniere la standardele europene si singura poarta de intrare in lumea buna pentru Chisinau. Sa reclami in astfel de conditii Romania la Bruxelles e ca si cum ai scuipa in singura fantana de pe un drum pustiu si departat.
In al doilea rand, Voronin a declarat din nou, chiar in fieful Aliantei Nord-Atlantice, ca Republica Moldova ramane neutra. In total dezacord cu tarile aliate - Ucraina si Georgia. Dar la unison cu Rusia si, oricat ar parea de paradoxal, cu adversarii sai interni Braghis si Andronic. Ce-i cu aceasta ciudata si constanta desolidarizare de prietenii declarati pentru a tine companie celor care te sapa fara istov?
Uneori se creeaza impresia ca presedintele de buna seama doreste sa ajunga in Europa. Numai ca vrea sa inainteze discret, pe ocolisuri, sprijinit pe genunchi si coate, ca nu cumva sa-l vada rusii. O fi si aceasta poate o solutie. Ma tem, insa, ca drum tarat spre Europa nu exista.
Care-i cauza ezitarilor si duplicitatilor prezidentiale? Limitele ideologice? Interesele ascunse ale consilierilor? Frica destramarii partidului? Riscul de a pierde electoratul? Sau toate cate un pic. Oricum, mersul in zigzaguri nu-i deloc sanatos.
Petru Bogatu Flux
 
Viza de munca in Italia pentru romaniPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :311
Wednesday, 28 June 2006

Viza permite intrarea imigrantilor romani in Italia, in vederea unui sejur de scurta sau lunga durata, pe perioada determinata sau indeterminata, pentru persoanele care trebuie sa desfasoare activitati lucrative in baza unui contract de munca in conditiile prevazute de art.22, 24 si 27 din T.U. nr. 286 din 25.07.1998 si de art. 29, 30, 31,38, 40, 49 si 50 din Regulamentul de Aplicare al acestuia.

 

 

Cetateanul strain va trebui sa detina o autorizatie de munca in Italia, avand data de eliberare cu nu mai mult de 6 luni in urma, eliberata angajatorului pentru cetateanul strain, de catre Directia Provinciala de Munca insotita de nulla osta eliberata de catre Chestura competenta.
Va fi datoria angajatorului din Italia sa ceara autorizatia de munca in favoarea cetateanului strain si ulterior sa obtina acceptul Chesturii (nulla osta) pe respectiva autorizatie. Angajatorul va expedia documentatia completa direct interesatului care o va prezenta la aceasta Cancelarie Consulara pentru cererea de viza.
Solicitantul de viza va trebui sa prezinte un pasaport cu valabilitate de cel putin 6 luni peste durata vizei + 1 fotocopie (paginile care contin datele personale si fotografia) si fotocopia eventualelor vize precedente, chiar si cele eliberate de alte State Schengen), autorizatia de munca in original si fotocopia integrala a acesteia; o fotografie recenta care se va anexa la formularul de cerere de viza (disponibil in mod gratuit) ce va fi completat integral si corect cu litere de tipar si semnat de catre solicitantul de viza.
Acordarea vizei se poate face in cazul in care au fost indeplinite toate cerintele enumerate mai sus. Personalul competent, rezervandu-si dreptul de a cere orice alte documente suplimentare, va lua o decizie dupa ce a efectuat in prealabil o verificare detaliata a cererii respective.

 


 

 
Italia anunta un nou Decret FlussiPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :303
Wednesday, 28 June 2006

{mosimage}”Este vorba despre un decret suplimentar si chiar Bossi –Fini prevede ca se poate merge dincolo de contingentul initial, dar prevede o procedura dificila” a spus recent noul ministru italian de Interne, Giuliano Amato.

 


 

Ministrul a a mai spus ca noul Decret Flussi pe care Italia il are in vedere nu va fi “o forma de regularizare” si ca se va raspunde in acest fel unei cereri de timp necesar pentru noul decret. 
 
 
Grup de lucru pe tema acordarii cetateniei in ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :258
Wednesday, 28 June 2006

Un grup de lucru se va reuni in curand la Roma pentru a lucra la o noua lege referitoare la cetatenie, care sa aiba la baza nu numai principiul “ius sanguinis”, ci si “ius soli”, a anuntat marti, 27 iunie, subsecretarul italian din Ministerul Solidaritatii Sociale, Cristina de Luca, in cursul prezentarii recente a raportului Caritas/Migrantes. 

 

 

 

Grupul va avea printre obiective si pe acela de a examina vechile proiecte de lege in materie si de a ajunge astfel la un text final pe care sa-l supuna atentiei Executivului.
Cel mai recent proiect de lege in materie de cetatenie a fost preentat in fata camerei de un grup de deputati Ulivo, condus de Ermete Realacci.
In ceea ce priveste generatia a doua, prooiectul prevede obtinerea automata a cetateniei italiene pentru copiii nascuti in Italia, ai caror parinti se afla in situatie legala pe teritoriul Italiei de cel putin doi ani. Acelasi drept este recunoscut si minorilor care, chiar daca nu sunt nascuti in Italia, se afla de cel putin sase ani incadrati intr-un ciclu scolar sau de formare profesionala din Italia, sau desfasoara o activitate laborala. Acestia vor trebui, totodata, sa demonstreze o buna cunoastere a limbii si culturii italiene.
Acelasi proiect de lege reduce de la zece la sase ani, perioada de permanenta legala in Italia necesara pentru solicitarea naturalizarii. Cetateanul strain care prezinta cererea va trebui sa demonstreze si ca are un venit suficiet pentru propria sustinere.
Tot pe reforma legii cetateniei s-a centrat, la jumatatea lunii iunie, si ultima reuniune a Consiului pentru Islam, care a subliniat necesitatea gasirii unui nou echilibru intre „jus sanguinis” si „jus soli”.
Ministrul de Interne, a insarcinat Consiliul sa formuleze propuneri in materie, care sa fie apoi doscutate, alaturi de alte interventii, pentru formularea unui nou text de lege.


 

 
Ghidul orasului Torrejon de Ardoz in romanestePDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :149
Wednesday, 28 June 2006

Biroul de Traduceri din cadrul Primariei Municipiului Torrejon de Ardoz  desfasoara deja, in prima sa luna de activitate, o serie de actiuni favorabile colaborarii cu administratia.

 

Potrivit publicatiei Roman in Lume, pe langa solicitarile privind traducerile de brosuri informative sau de traducator - interpret in situatiile de interes pentru Primarie, responsabila Biroului Municipal de Traduceri, Magda Chivu, a primit si solicitarea de a traduce Ghidul Municipiului Torrejon de Ardoz in limba romana. Momentan, insa, nu toti romanii din zona cunosc atributiile si activitatile pe care le desfasoara acest birou de traduceri, inaugurat in urma cu o luna. “Vin foarte multi romani, in general femei, care ne cer sprijinul in gasirea unui loc de munca, insa in afara anunturilor aparute in presa nu le putem oferi prea mult ajutor. Cu toate acestea, suntem dispusi sa le furnizam orice informatie legata de activitatea noastra in cadrul Primariei si sa-i ajutam sa aiba o comunicare normala si corecta cu administratia locala”, a declarat Magda Chivu, sefa acestui birou de traduceri, constituit impreuna cu Dumitru Chivu si Gelu Vlasin. Membrii acestui Birou de Traduceri in limba romana si-au oferit sprijinul, in limita timpului oferit de catre Primaria Torrejon de Ardoz, romanilor care vor sa-si traduca curriculum vitae sau au nevoie de o scrisoare de intentie in limba spaniola, catre administratia locala sau catre un angajator. Constituirea Biroului de Traduceri in Torrejon de Ardoz s-a realizat in urma unui acord incheiat  recent intre Primarie si Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania (FEDROM).
Acest acord prevede, printre alte  proiecte de integrare a imigrantilor romani, si finantarea de catre Primarie a unei scoli romanesti de sfarsit de saptamana, cu clase de limba romana, istorie si geografie pentru copii. Problema este insa ca pana acum nu s-au gasit nici macar 20 de copii, numarul minim de constituire a unei clase. Cu toate ca in Torrejon de Ardoz sunt inregistrati peste 4000 de romani, acest proiect ramane deocamdata in asteptare. Cei interesati de inscrierea copiilor la aceasta scoala romaneasca gratuita se pot adresa Biroului de Traduceri in Limba Romana din cadrul Primariei Torrejon de Ardoz, situat in strada Londres, numarul 11, in Centrul Abogados de Atocha, la biroul 14 de la etajul 2.
Biroul este deschis in zilele de marti si joi intre orele 10 – 14 si 18 – 21.
 
Oficialii din Quebec sunt interesati de imigrantii romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :207
Wednesday, 28 June 2006
Oficiali ai orasului Quebec s-au deplasat recent in Romania, in tentativa lor de a atrage imigranti.

In acest sens au fost organizate 2 intalniri la hotelurile Marriot si Intercontinental, in care trimisii municipalitatii au prezentat orasul Quebec in vorbe, cifre si imagini. Printre cei prezenti la aceste intalniri erau persoane venite din toate colturile tarii: Timisoara, Craiova sau Iasi. Seful Biroului de imigratie al provinciei Quebec de la Viena, Guy Nolin, a declarat ca Biroul sau organizeaza intalniri cu romanii doritori de a imigra in Quebec pe baza regulata, urmatoarele doua intalniri fiind programate in luna iulie in Bucuresti si Constanta, informeaza Pagini Romanesti. Pentru a putea imigra romanii trebuie se detina Certificatului de Selectie pentru Quebec. Pentru a atrage cat mai multi romani, oficialii canadieni cauta solutii precum scaderea taxelor de viza, scurtarea perioadelor de selectie, campanii de convingere in Romania sau panouri de publicitate, care vorbesc de cele mai cautate meserii in Canada.


 

 
Lansare de carte la ICRCU din VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia/Romanian Global News
Accesari :121
Wednesday, 28 June 2006
Luni, 26 iunie, la Palazzo Correr a avut loc lansarea volumului Gli ebrei hanno sei dita.
Una vita lunga un secolo,  avand-o ca autoare pe Anno Colombo, nascuta in 1909, intr-o familie de evrei din Piemont. Autoarea, prezenta la manifestare, a rememorat intalniri si episoade avandu-i ca protagonisti pe N. Iorga, Vladimir Streinu, Dimitrie Caracostea, Serban Cioculescu. Publicului venetian i-a fost relevata si calitatea Annei Colombo de specialista in literatura romana, eleva a unor mari profesori ramasi in memoria culturala a Romaniei si autoare a primei traduceri din Caragiale in Italia. Volumul prezentat la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia a capatat si pentru publicul venetian valentele si importanta unui valoros document de epoca datorita biografiei sale personale care se impleteste cu episoade dramatice din istoria Europei si a Romaniei, unde Anna Colombo a trait mai multi ani. Asa cum au subliniat in prezentarile lor, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, directorul IRCCU, prof. Lauro Grassi de la Universitatea degli Studi din Milano si prof. Roberto Singaglia de la Universitatea degli Studi din Genova, mesajului etic al existentei si scrisului Annei Colombo i se adauga pretioase marturii despre personalitati politice si culturale romanesti si europene.
In partea a doua serii a avut loc un apreciat recital de lieduri, sustinut de Bianca si Remus Manoleanu, cunoscuti promotori ai acestui dificil gen liric. Programul a cuprins atat  piese clasice, avandu-i ca autori pe Franz Schubert, Richard Strauss, Ede Terényi, Hugo Wolf, dar si piese moderne, apartinand unor autori romani contemporani: Irina Odagescu, Carmen-Petra Basacopol, Valentin Petculescu.
La manifestare au fost prezente si personalitati ale mediului cultural si stiintific italian si international, precum prof. Paul Michelson de la Universitatea Huntington din SUA, prof. Roberto Scagno de la Università degli Studi din Padova, prof. Grigore Arbore Popescu de la Centro Nazionale delle Ricerche), si presedinte de onoare - Istituto per gli Incontri Culturali Mitteleuropei, dr. Renato Tubaro, precum si reprezentanti ai comunitatii evreiesti din Venetia, anunta ICRCU.
 
Zilele Mircea Eliade in comunitatile romanesti de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :192
Wednesday, 28 June 2006
{mosimage}Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, a anuntat desemnarea proiectelor castigatoare pentru organizarea „Zilelor Mircea Eliade in comunitatile romanesti de pretutindeni”.Astfel, comisia de jurizare a selectat proiectele propuse de urmatoarele asociatii si institutii:  Illinois Romanian-American Community, Chicago, S.U.A; Asociatia pentru Cooperare si Comunicare Democratica "DIALOG", Cahul, Basarabia; Parohia Ortodoxa Romana “Sf. Nicolae” din Graz, Austria; Asociatia Romanii in Italia, Milano, Italia;  Sectia de Limba si Literatura Romana a Institutului de Studii Romanice, Facultatea de Litere a Universitatii Caroline si Asociatia Cehia-Romania, Praga, Cehia; Asociatia Culturala a Romanilor din Seghedin si Universitatea din Szeged - Catedra de Limba Romana, Ungaria si Asociatia Passages, Lille, Franta. Din juriu au facut parte Dan C. Mihailescu, Andrei Oisteanu si Mihai Zamfir.
Initial, ICR a alocat acestui program un buget de 10.000 euro (2000 euro/proiect). Ulterior, bugetul a fost suplimentat cu 4000 de euro, facand posibila finantarea a inca doua proiecte retinute de juriu. Intre 15 martie, data lansarii programului, si 30 mai, termenul limita pentru inscriere, au fost primite 20 de dosare, din partea unor organizatii romanesti din Austria, Cehia, Italia, Franta, Germania, Basarabia, Serbia si Statele Unite. 
 
Elevii basarabeni in excursie in RomaniaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :142
Wednesday, 28 June 2006

Asociatia Syallabus din Chisinau organizeaza in perioada 26 iunie – 2 iulie 2006 o excursie de informare si documentare pentru elevii care au obtinut rezultate foarte bune la olimpiada de istorie, precum si profesorilor acestora.

 

Aceasta initiativa este sprijinita si de catre Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe. Pe parcursul celor sapte zile, elevii si profesorii din Basarabia vor avea intalniri cu profesori, cercetatori, oameni politici si reprezentanti ai institutiilor statului. Totodata, vor avea loc intalniri la Palatul Cotroceni cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, cu senatori si deputati din Parlamentul Romaniei si cu secretarul de stat de la Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Marti, 27 iunie, Ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a avut o intalnire de informare cu elevii olimpici din Basarabia.
In cadrul acestei excursii vor fi vizitate principalele obiective turistice ale Bucurestiului dar va avea loc si un tur al monumentelor de cultura si al manastirilor din jurul Bucurestiului si va fi adus un omagiu inaintasilor inmormantati in cimitirul Manastirii Cernica.
Actiunea este prima dintr-o serie de cinci si va fi urmata de alte patru excursii pentru olimpicii la limba romana, fizica-matematica, biologie-chimie si pentru elevii si studentii cu merite deosebite. Toate aceste activitati au scopul de a stimula interesul elevilor si studentilor din Basarabia, pentru istoria si cultura neamului romanesc, ajutandu-i sa-si formeze o imagine corecta despre trecutul istoric comun.
 
Magazin de muzica romaneasca in SpaniaPDF Print E-mail
Alcala de Henares, Spania/Romanian Global News
Accesari :130
Wednesday, 28 June 2006

Romanii din Spania, carora le este foarte dor de acasa si vor sa auda unele dintre cele mai indragite voci din muzica romaneasca au acum ocazia sa o faca.

 


 

Recent s-a deschis la Acala ded Henares primul magazin de muzica romaneasca din Spania, unde pot fi gasite CD-uri, DVD-uri, CA, MP3 originale (vanzari engros si en detail). Totodata, magazinul ofera filmari si cea mai buna muzica, pentru nunti si botezuri, dar si o echipa de sunet si DJ  profesionist, informeaza Roman in Lume. Transilvania Musica Rom SL poate fi contacta la numerele de telefon 617 904 772 /627 212 310, sau la adresa C/Ferraz, 2 Alcalá de Henares (la 5 minute de gara Alcalá de Henares). Totodata, se pot face si comenzi pe Internet, la adresa www.transilvania-musica.com.
 
Muzica enesciana preferata tot mai des in concertePDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :119
Wednesday, 28 June 2006
{mosimage}O partitura celebra a marelui compozitor roman George Enescu se va afla in luna iulie, in programul unui concert sustinut de doi artisti britanici la St Peter’s Church din Petersborough.
Violonistul Peter Graffin si pianista Claire Desert vor concerta duminica, 16 iulie, de la ora 20.00, aducand in fata publicului un program cuprinzand partituri de Maurice Ravel, Cesar Franck, Claude Debussy si George Enescu.
 
Mihaela Coman este Miss Diaspora CanadaPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :143
Wednesday, 28 June 2006

Mihaela Coman a devenit Miss Diaspora Canada la cea de-a doua editia a concursului ce s-a desfasurat la Montreal, sambata, 24 iunie, la sala Brebeuf.


 

Peste cinci sute de persoane au fost prezente la finala concursului. Castigatoarea, Mihaela Coman, este nascuta in Bucuresti, si are 20 de ani.
Comunitatea romaneasca din Canada va trimite doua reprezentante la festivalul Callatis de la Mangalia, respectiv pe castigatoarea Misss diaspora 2006, Mihaela Coman din Montreal si pe  Loredana Vlad din Vancouver, relateaza corespondentul Romanian Global News, Cristian Bucur.

 

 
A doua romanca la Miss Italia nell MondoPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :182
Wednesday, 28 June 2006

Alaturi de Mihaela Radu, inca o romanca va fi prezenta la concursul in urma careia va fi aleasa cea mai frumoasa italianca rezidenta in strainatate.

 

 

 

Catalina Parlog este cea de-a doua concurenta romanca la Miss Italia nell Mondo, si va intra in concurs cu numarul 23. Si pentru ea se poate vota tot pana miercuri, 28 iunie.
Gazdele concursului care se va desfasura la Salsomaggiote Terme, vor fi Andrea Bocelli si Duncan James, de la trupa Blue.
 
O noua intalnire a romanilor din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :589
Wednesday, 28 June 2006
Alianta Romanilor Canadieni organizeaza o noua intalnire pentru romanii din Toronto vineri, 7 iulie.
Intalnirea se va desfasura la Country Style Donuts and Cofee din Toronto si a fost denumita ‘’Vineri seara, la cafea’’. Astfel vinerea, in prima saptamana a fiecarei luni, romanii din Toronto se intalnesc la o cafea. Sunt invitati sa participe toti romanii din Toronto si din imprejurimi, care vor sa vorbeasca si sa cunoasca oameni noi.
 
Si romanii din Quebec sarbatoresc Ziua CanadeiPDF Print E-mail
Quebec, Canada/Romanian Global News
Accesari :180
Wednesday, 28 June 2006
Ziua Canadei se sarbatoreste la data de 1 iulie, iar la acest eveniment participa si romanii din Quebec.
Este cunoscut pintre canadieni obiceiul de a isi schimba locuinta in aceasta zi. Dar mutatul este un proces care prezinta multe obstacole. Si romanii din Quebec intampina multe greutati atunci cand este vorba de a-si schimba domiciliul si asta din cauza faptului ca este greu sa gasesti o locuinta care sa le placa, apoi chiriile sunt foarte mari, pot aparea neintelegeri cu noii vecini si multe altele. Insa cei mai multi dintre romani isi doresc sa locuiasca in propria lor casa.
 
Un poet roman isi prezinta lucrarile la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :128
Wednesday, 28 June 2006
{mosimage}Poetul roman Ioan Tepelea impreuna cu poetul iranian Kazem Shahryari vor sustine la Institutul Cultural Roman din Paris un recital comun de poezie.
Evenimentul va avea loc miercuri, 28 iunie, cu incepere de la ora 18.00, la Art Studio Theatre. Ambii poeti fac parte din pleiada poetilor de expresie francofona.
 
Spectacole romanesti prezentate la Festivalul International de TeatruPDF Print E-mail
Avignon, Franta/Romanian Global News
Accesari :146
Wednesday, 28 June 2006

Doua spectacole in regia tinerei regizoare Alexandra Badea vor fi prezentate intre 7 si 31 iulie, la Festivalul International de Teatru de la Avignon.

 

Spectacolele au fost montate in aceasta stagiune la Paris: „Povesti de familie”, de Biljana Srbljanovicsi si „Femeia ca un camp de lupta”, de  Matei Visniec. Din distributie fac parte doua  actrite romance, Madalina Constantin si Adriana Butoi, actori francezi si polonezi, Samuel Debure, Carine Piazzi si Tomasz Kowalski.
In aceasta perioada vor fi prezentate 23 de reprezentatii sustinute in alternanta, pentru ca cele doua spectacole se inrudesc prin tematica. Primul text pune accentul pe felul in care au trait copiii din Serbia, razboiul, imediat dupa terminarea lui. In cel de-al doilea se vorbeste despre perspectiva a se schimba. Matei Visniec scrie despre traumele la care au fost supuse femeile, transformate  in prada de razboi.
Primele reprezentatii au avut loc in cursul acestui an la Centre Jean Dome din Paris si  la  Studio Pathe Albatros din Paris.
Spectacolele vor fi jucate zilnic la Teatrul Le Funambule, teatru care a programat in ultimii ani  texte ale dramaturgiei contemporane care trateaza probleme acute cu care se confrunta societatea de azi. 
Alexandra Badea a mai fost prezenta  la Avignon off, in anul 2003, cu spectacolul Lebensraum-Spatiul Vital de Israel Horovitz..
Mai multe informatii despre teatru si optiunile de programare precum si cate un synopsis al pieselor sau fotografii din spectacole puteti obtine consultand site-ul www.avignon-lefunambule.net sau www.europartes.com.
In acest context se inscrie si Conferinta organizata la Avignon, de Maison de l'Europe et de l'Orient, in colaborare cu Compania Europartes, care va avea loc in prezenta dramaturgului, regizoarei si a actorilor din cele doua spectacole, avand ca tema  Dramaturgia lui Matei Visniec.
 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions