Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iulie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
 
Romanii din Koln petrecPDF Print E-mail
Koln,Germania / Romanian Global News
Accesari :118
Sunday, 02 July 2006
Romanii din Koln vor organiza o petrecere cu lautari in stil romanesc veritabil sambata, 1 iulie, incepand cu ora 20.00.Meniul va contine mancaruri traditionale romanesti, vinuri si tuica. Repertoriul muzical va fi alcatuit numai din melodii romanesti, care vor fi interpretate de Constantin Petrescu.
 
Editia a IV-a a Zilelor Romanesti din NurenbergPDF Print E-mail
Nurenberg, Germania / Romanian Global News
Accesari :163
Sunday, 02 July 2006
{mosimage}Cea de a IV-a editie a Festivalului Romanesc de la Nurenberg se va desfasura in perioada 1 - 2 iulie.Organizatorii evenimentului sunt Radio R. Romania in colaborare au Asociatia Culturala Romano-Germana "Un alter Ego".
 
Seminar romanesc in TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :126
Sunday, 02 July 2006
Alianta Romanilor Canadieni va organiza un seminar in data de 20 iulie, incepand cu ora 18.00, la Fairview Library, Toronto. Seminarul va fi sustinut de Larry Brnjac de la Essex Partners. Scopul seminarului este de a-i orienta pe noii veniti, dar se va face referire si la o tematica mai vasta, cea a job-urilor, cum sa obtii un job, cum trebuie sa arate un CV, munca in echipa etc.
 
Autoguvernarea pe Tara a Romanilor din Ungaria acuzata de tradarePDF Print E-mail
Chitigaz, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :175
Sunday, 02 July 2006
Autoguvernarea pe Tara a Romanilor din Ungaria a fost acuzata recent ca a furat ideile unui concurs gastronomic de la Maria Pilan Kalcso, presedinta Asociatiei Gatronomice din Ungaria.

 In anul 2005 a avut loc prima editie a festivalului gastronomic romanesc in Ungaria, la Chitighaz. Evenimentul a fost organizat de presedinta Asociatiei Gastronomice, Maria Pilan Kalcso, care a cerut ajutorul reprezentantei pe tara, repectiv a Centrului de Documentare din Jula, ajutor care i-a fost acordat. Festivalul a fost incununat de success.
La concursul pentru obtinere de fonduri din acest an, de la Fundatia Publica pentru Minoritatile din Ungaria, pe langa Asociatia Gastronomica a mai participat si Centrul de Documentare din Jula, care apoi a si obtinut fondurile. Astfel, Centrul de Documentare a organizat festivalul gastronomic de anul acesta, care s-a desfasurat in perioada 23 û 24 iunie, in parcul Castelului din Chitighaz. Festivalul nu a mai avut succes, din cauza faptului ca modul de organizare si mancarurile nu au impresionat audienta, asa cum s-a petrecut anul trecut din cauza faptului ca nu au mai fost folosite retetele Mariei Pilan Kalcso.
Ca replica la acest eveniment, va avea loc æÆadevaratulÆÆ festival, al doilea Festival Gastronomic Romanesc pe Tara in perioada 28 û 30 iulie, la Chitighaz, organizat de Asociatia Gastronomica.

 

 
Vacanta in Romania pentru tinerii de etnie romana din CernautiPDF Print E-mail
Cernauti, Ucraina / Romanian Global News
Accesari :200
Sunday, 02 July 2006
Peste 200 de copii si studenti de etnie romana din regiunea Cernauti se vor recreea in aceasta vara in taberele de odihna din Iasi, Alba Iulia, Brasov, Buzau si Constanta. De asemenea, Ansamblul folcloric ôGhiocelulö din satul Mahala, raionul Noua-Sulita si colectivul folcloric din satul Ciudei, raionul Storojinet vor participa in aceasta vara la festivalul "Fantana dorului" din Simlaul Silvaniei, Romania, relateaza pentru Romanian Global News Vitalie Zagrea.
 
Sase medalii si locul intai pe natiuni la Balcaniada de Matematica pentru JunioriPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :151
Sunday, 02 July 2006
Romania a obtinut sase medalii (doua de aur, trei de argint si una de bronz) si locul intai pe natiuni la a X-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, competitie desfasurata la Chisinau, Basarabia, in perioada 25-29 iunie.Medaliatii cu aur sunt Andra Ioana Constantinescu, eleva in clasa a VIII-a la Colegiul National "C. Negruzzi" din Iasi si Victor Padureanu, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National Carol I (Craiova). Dorin Vasile Moldovan (Scoala nr. 1 din Dej / judetul Cluj), Bogdan Raita (Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi) si Gabriel Felix Mance (Colegiul National "Emanoil Gojdu" Oradea), toti in clasa a VIII-a, au obtinut medaliile de argint. O medalie de bronz a cucerit Catalin Alexandru Amza, elev in clasa a VIII- a, la Colegiul National äFratii Buzestiö din Craiova. Potrivit Prompt Media, la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) din acest an au participat 11 tari: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Serbia-Muntenegru, Macedonia, Kazahstan, Basarabia, Romania si Turcia). Fiecare tara poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi a caror varsta nu depaseste 15 ani si 6 luni la data concursului.
 
Eveniment religios de anvergura in ItaliaPDF Print E-mail
Tor Lupara, Italia / Romanian Global News
Accesari :206
Sunday, 02 July 2006
Pe 29 iunie a avut loc o intalnire intre Eminenta Sa, Cardinalul Giovanni Battista Re, prefectul Congregatiei pentru Episcopi din Vatican si reprezentanti ai Vicariatului Ortodox Roman al Italiei.
istoric, acela al celebrarii a 50 de ani de preotie a parohului catolic Don Lino Petricca din Tor Lupara - Fonte Nuova (Italia).
Aceasta traditie catolica a reunit numerose personalitati religioase, politice si adminitrative. La acest eveniment au participat: Eminenta Sa, Cardinalul Giovanni Battista Re, prefectul Congregatiei pentru Episcopi din Vatican, Episcopul catolic Lino de Poggio-Mirteto, Episcopul catolic Salvatore din Colegiul Episcopal al Vaticanului, don Lino Petricca, peste 40 de preoti catolici din imprejurimi, din partea Vicariatului Ortodox Roman al Italiei au participat: preot Petre Bogdan si diacon Cristian Ariton. De asemenea, a participat si seful politiei locale, primarul localitatii Tor Lupara, doi senatori italieni si circa 2 000  de credinciosi catolici italieni, re;ateaza pentru Romanian Global News Diac. Cristian Ariton. Evenimentul a fost marcat de o manifestare cultural-religioasa in tot orasul Tor Lupara.
Prea Sfintitul Siluan, episcop vicar pentru Italia a transmis salutul sau Eminentei Sale, Cardinalul Giovanni Battista Re, prefectul Congregatiei pentru Episcopi din Vatican, precum si parohului catolic don Lino Petricca la 50 de ani de sacerdotiu.
Eminenta Sa, Cardinalul Giovanni Battista Re a multumit pentru prezenta ortodoxa din partea Vicariatului Ortodox Roman al Italiei ramanand ca in perioda urmatoare sa aiba loc o intalnire de dialog si consultari la sediul Congregatiei din Vatican.
 
Colaborarea intre ICR si revista Contrafort, extinsaPDF Print E-mail
Chisinau, Romania / Romanian Global News
Accesari :139
Sunday, 02 July 2006
{mosimage}A aparut recent un supliment trimestrial dedicat mediului studebtesc basarabean. Astfel, colaborarea dintre Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, si redactia revistei "Contrafort" din Chisinau s-a imbogatit, odata cu prima aparitie din acest an,  prin publicarea unui supliment trimestrial dedicat studentilor.

Suplimentul "Contrafort Studentesc" are opt pagini si intentioneaza sa promoveze creatiile culturale provenite din mediul studentesc basarabean. 
Primul numar al suplimentului "Contrafort Studentesc" este disponibil si on-line, alaturi de revista "Contrafort", la adresa www.contrafort.md, relateaza Serviciul de Presa al ICR.

 

 
Marturia unui scriitor canadiano-francez de origine romanaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :119
Sunday, 02 July 2006

{mosimage}Scriitoarea de origine romana Felicia Mihali va sustine conferinta cu titlul Marturia unui scriitor canadiano-francez de origine romana, joi, 6 iulie, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Roman).

La intalnirea de la ICR, prozatoarea le propune invitatilor un dialog pe teme identitare, pornind de la experienta sa ca autoare de origine romana scriind in franceza si traind in Canada.

"Tripla identitate este o realitate relativ noua pe harta socio-politica a lumii si este strans legata de consecintele migrarii generate de decolonizare si de globalizare" , considera Felicia Mihali.
Felicia Mihali, nascuta la 20 august, 1967, scriitoare si jurnalista, a absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana-franceza si Facultatea de Limbi si Literaturi Straine - sectia chineza-olandeza la Universitatea Bucuresti. Intre 1993 si 2000 a fost jurnalista la cotidianul Evenimentul zilei û sectia cultura. Din 2000 s-a stabilit in Quebec. A absolvit masterul de Literatura Comparata la Universitatea din Montreal. Din 2004 este redactor-sef al revistei multiculturale online TERRA NOVA (www.terranovamagazine.ca), publicatie care isi propune sa puna in valoare autori talentati neafirmati, fara discriminari legate de apartenenta sociala, rasiala sau lingvistica. Intre octombrie 2003 si iulie 2004 a predat limba franceza la Pekin. A beneficiat de burse de creatie acordate de Consiliul artelor si literelor din QuΘbec si de Consiliul canadian pentru arte.
 
Municipiul Giurgiu se infrateste cu un oras din IsraelPDF Print E-mail
Giurgiu, Romania / Romanian Global News
Accesari :145
Sunday, 02 July 2006
Consiliul local municipal Giurgiu a aprobat proiectul de hotarare privind infratirea dintre municipiul Giurgiu si orasul Ramat Gan din Israel.
Hotararea a aparut ca raspuns la o propunere adresata in scris de catre primarul orasului Ramat Gan din Israel, Zvi Bar, Primariei municipiului Giurgiu.

Consilierii municipali au aprobat in unanimitate infratirea cu orasul israelian, deoarece acest lucru presupune dezvoltarea unor relatii de colaborare bilaterale care se vor concretiza prin diverse schimburi de experienta si o buna cunoastere intre cetatenii celor doua orase, transmite Portalul National de Administratie Publica.
Primaria municipiului Giurgiu a dezvoltat in ultimii ani numeroase relatii de colaborare care sau concretizat cu infratirea cu alte orase. Municipiul Giurgiu mai este infratit cu alte 6 orase din Bulgaria, Ungaria, Turcia, Ucraina si Grecia.

 

 
top

(C) 2018 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions