Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iulie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
 
Secretarul general al Organizatiei Mondiale a Vamilor, in vizita in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romnian Global News
Accesari :132
Thursday, 13 July 2006
Pe 12 iulie a avut loc la Bucuresti o intalnire de lucru intre Michel Danet, secretar general al Organizatiei Mondiale a Vamilor si Gelu Stefan Diaconu, vicepresedinte al A.N.A.F., seful Autoritatii Nationale a Vamilor, la care au participat si  specialisti din cadrul administratiei vamale romane.
Intalnirea a avut loc cu prilejul participarii lui Michel Danet, in Romania, la Congresul Regional al Europei de Est si Asiei Centrale pentru combaterea contrafacerii si pirateriei. Au fost discutate probleme ce tin de cooperarea vamala internationala, problematica marfurilor contrafacute si pirat, securizarea frontierei externe a Romaniei, analiza de risc.
 
Club pentru bunicii romani din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :104
Thursday, 13 July 2006
Membrii "Clubului Bunicilor" romani din Toronto se vor intalni pentru a doua oara joi, 13 iulie, incepand cu ora 18.00, la Fairview Library in Toronto.
‘’Clubul Bunicilor’’, o initiativa a Aliantei Romanilor Canadieni, a fost infiintat in ideea de a da ocazia persoanelor de varsta a treia sa se intalneasca si sa vorbeasca, iar pana in prezent are 30 de membri, numarul lor fiind in crestere.
Prima intalnire a decurs in conditii foarte bune. S-au format grupuri de discutie pe diferite subiecte printre care cele legate de arta, literatura, muzica, film, activitati distractive si hobby-uri.
 
Italia are un permis de conducere cu punctePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :206
Thursday, 13 July 2006
Codul Rutier italian reglementeaza, printre altele, mecanismul permisului de conducere cu puncte. Fiecare permis de conducere a primit un total 20 de puncte, ce se diminueaza in cazul incalcarii regulilor de circulatie. Scaderea numarului de puncte este comunicata conducatorului auto si, in paralel, unei baze de date gestionate de Ministerul Transporturilor, ce va fi in curand consultabila pe Internet.
Mecanismul priveste nu numai permisele italiene, ci si pe cele straine preschimbate si cele ale autotransportatorilor care sofeaza in Italia in interes de serviciu. Numarul de puncte pierdute variaza in functie de gravitatea faptei comise. De exemplu, pentru parcarea in locurile destinate mijloacelor de transport in comun, penalizarea este de 2 puncte, dar pentru infractiuni mai grave, cum ar fi conducerea in stare de ebrietate sau conducerea pe contrasens pe autostrada, penalizarea este de 10 puncte. Vorbitul la telefon fara dispozitivul atasat la ureche ( auricolare ) sau condusul motocicletei fara casca duc la pierderea a 5 puncte.
In cazul mai multor incalcari ale Codului Rutier comise simultan, dar care nu sunt considerate grave, maximul de puncte ce poate fi scazut este de 15.
Proaspetii posesori ai permiselor de conducere trebuie sa fie mult mai atenti decat colegii lor de trafic cu mai multa experienta. Timp de doi ani de la eliberarea permisului, penalizarea este dubla.
Odata ajunsa cota zero puncte, permisul este suspendat. Pentru a obtine permisul din nou, este necesara sustinerea examenului practic si teoretic.
Cine a pierdut deja un numar de puncte si nu vrea sa riste sa spuna adio si putinelor puncte ramase, poate frecventa cursuri de "recuperare" organizate de Ministerul Transporturilor, reusind astfel sa primeasca inapoi din punctele pierdute. Permisul cu puncte prevede si un "premiu" pentru buna purtare, daca nu se comit infractiuni pentru o perioada de 2 ani: se pot recupera de la 2 la 10 puncte.
Un alt aspect caruia trebuie sa-i dati o atentie deosebita este imprumutul masinii unui sofer indisciplinat. Daca din diferite motive, politia nu reuseste sa identifice pe moment autorul infractiunii, punctele vor fi scazute de pe permisul proprietarului autovehiculului.
 
MAE da bani cu imprumut romanilor aflati in situatii dificile in strainatatePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :271
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Romanii care se afla in strainatate si devin victima unor acte de terorism, conflicte armate, dezastre naturale, ale traficului de persoane sau care raman pur si simplu fara acte si bani pot beneficia de asistenta financiara pentru a se intoarce in siguranta in Romania, a anuntat ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu.
Fondul totalizeaza circa 450.000 euro pe an, iar ajutorul primit de romanii in dificultate reprezinta „un imprumut pe termen scurt”, a precizat ministrul. Nu exista insa un termen precis pentru rambursare, dar, ulterior situatiei de urgenta, MAE incearca de fiecare data sa recupereze banii „acolo unde este posibil”, a precizat Cristian Gaginski, directorul Directiei Afaceri Consulare din MAE. „Daca putem sa recuperam suma, e in regula, pentru ca sunt bani publici. Cand nu e posibil, ramane o cheltuiala a ministerului”, a spus oficialul MAE. El a adaugat ca „ideea pe care se merge este de responsabilizare a cetateanului”, MAE avertizand ca nu poate suporta cheltuieli de repatriere, insa au existat si situatii in care „anumite familii efectiv nu au avut bani pentru un bilet de avion”.
Acordarea de bani celor in nevoie se va face dupa evaluarea stricta a incadrarii intr-una dintre situatiile enumerate mai sus, pe care o va face personalul consular. Cand romanii cad victima unor situatii extreme, banii ar putea fi folositi si in caz de deces in strainatate, desi regula generala, enuntata pe site-ul MAE, ramane aceea ca oficiile consulare ale tarii noastre „nu pot plati costurile de incinerare sau de inhumare si nici pe cele de transport al corpului neinsufletit in Romania”.
 
Programe de formare in tara de origine a imigrantilor din ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :150
Thursday, 13 July 2006
Ministerul italian al Muncii, in colaborare cu cel al Educatiei, au reglementat cursurile de formare a cetatenilor extracomunitari in tarile lor de origine.Decretul, publicat in Gazeta Oficiala nr.159 din data de 11 iulie 2006, referitor la liniile directoare pentru organizarea acestor cursuri, garanteaza imigrantilor din Italia care urmeaza cursuri de formare in tara de origine, un tratament preferential pentru munca in Italia sau pe langa companiile italiene care opereaza in tara sa.
Cursurile vor putea fi organizate de companii locale, asociatii de angajatori, sindicate, organisme internationale sau companii si asociatii care opereaza in sectorul imigratiei. Pot fi organizate astfel de cursuri si de catre persoane particulare, dar numai in parteneriat cu una dintre organizatiile mentionate mai sus si daca aceasta activitate este compatibila cu statutul sau obiectul social.
Programele vor trebui sa fie aprobate de ministerele Muncii, Externelor si Educatiei, si vor trebui sa includa si invatarea limbii italiene si un examen care sa ateste cunoasterea cel putin la nivel de incepator a limbii. Sunt necesare, totodata, notiuni legate de siguranta muncii si educatie civica. 
 
Primul roman premiat la concursul international ’’Primul pas spre Premiul Nobel in fizica’’PDF Print E-mail
Varsovia, Polonia/Romanian Global News
Accesari :173
Thursday, 13 July 2006
Catalin Adrian Dochita este primul roman premiat la concursul international ‘’Primul pas spre Premiul Nobel in fizica’’ cu Distinctia de Onoare.

El este elev al Grupului Scolar ‘’Gheorghe Asachi’’ din Bucuresti si a participat la cea de-a XIV-a editie a competitiei internationale de cercetari in fizica pentru elevii de liceu si studenti, care s-a desfasurat in Varsovia, la sfarsitul lunii iunie. La acest concurs au participat elevi si studenti din 65 de tari.

 
Basarabia va fi membru al Tratatului energetic europeanPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :218
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}In aproximativ 6 luni Basarabia va obtine statutul de membru cu drepturi depline in cadrul Tratatului privind comunitatea energetica din Europa de Sud-Est.
Pana acum Basarabia avea doar statutul de observator. Potrivit ministrului basarabean al Industriei si Infrastucturii, Vladimir Antosii: ‘’In paralel cu cererea de obtinere a dreptului de membru depline la acest tratat, tara noastra, alaturi de Ucraina, a depus cerere de aderare si la Uniunea pentru Cooperare a Transportatorilor de Energeie Electrica’’, transmite Moldpres. De asemeni el a mai declarat ca: “Documentul in cauza a fost deja ratificat de majoritatea tarilor-membre, iar cererea republicii noastre urmeaza a fi examinata de acestea timp de sase luni”. Tratatul Comunitatii Energetice isi propune crearea unui spatiu unic de reglementare in domeniul energetic la nivel european si urmeaza sa contribuie la consolidarea securitatii energetice.
 
Conferinta despre teatrul romanesc la New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :109
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Pe 13 iulie va avea loc o conferinta ce va dezbate subiectul dramaturgiei romanesti ce va fi sustinuta de jurnalistul si criticul de teatru Iulia Popovici(foto).Conferinta are loc in cadrul proiectului „Dupa toamna: Realitatea si Noul Teatru Romanesc”.
„Dupa toamna” este o serie unica de evenimente initiate de Proiectul Immigrants’ Theatre, proiect ce aduce la New York trei dintre cei mai promitatori scenaristi de teatru din Romania: Gianina Carbunariu, Bogdan Georgescu and Vera Ion, impreuna cu jurnalistul de cultura Iulia Popovici si profesorul Nicolae Mandea.
Avandu-le ca si curatori pe Roberta Levitow si pe Marcy Arlin, aceste serii de spectacole asigura un mediu de schimb de cultural intre regizorii, scenaristii, profesorii si jurnalistii de teatru americani si cei romani.
ICR New york va gazdui pe 13 iulie, la ora 19.00, o lectura interactiva a Iuliei Popovici, despre teatrul dramatic din Romania. Titlul acestei lecturi este „The bear in the container”(„Ursul din container”) este imprumutat din textul piesei Gianinei Carbunariu, „Stop the tempo”.
Acest eveniment are loc sub auspiciile programului „New Drama Program”, lansat de Institutul Cultural Roman din New York.
 
Basarabia ar putea reintra pe piata rusa a vinurilorPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :232
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Partea rusa se va conforma solicitarii Chisinaului si isi va revedea pozitia fata de calitatea vinurilor moldovenesti, a declarat intr-o conferinta de presa, organizata la Moscova, Ghenadii Oniscenko, seful Serviciului Fitosanitar rus Rospotrebnadzor.
Medicul principal fitosanitar al Rusiei a afirmat ca procesul de revizuire va fi unul de lunga durata. Oniscenko, citat de RIA Novosti, a recunoscut ca autoritatile moldovenesti "au inceput combaterea fenomenului de producere a vinurilor de calitate proasta, insa, aceste masuri in mare parte sunt la nivel de emotii”. Ultima scrisoare remisa Rospotrebnadzor-ului de catre premierul moldovean Vasile Tarlev(foto) "nu contine nimic decat revolte si expresii de prietenie". Totodata, oficialul rus a apreciat eforturile Chisinaului in ceea ce priveste elaborarea unui plan de actiuni de deblocare a exporturilor, care va fi studiat de catre expertii Rospotrabnadzor in "timpul apropiat". Presa de la Chisinau a scris ca, un reprezentant al Agentiei Moldova-Vin se afla in prezent la Moscova, unde prezinta "un plan detaliat privind deblocarea exporturilor". Pana in prezent autoritatile nu au anuntat despre mersul negocierilor. Surse neoficiale afirma  insa ca partea moldava a prezentat anterior un plan de masuri Moscovei, insa, acesta a fost reintors pentru a fi completat. Exporturile de vinuri in Rusia, principala piata pentru combinatele moldovenesti, au fost sistate la 27 martie 2006, economia nationala suportand pierderi considerabile.
 
„Pactul Ribbentrop-Molotov a fost o crima impotriva poporului nostru”PDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :313
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Intr-un interviu acordat de catre vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau, Iurie Rosca, postului de radio BBC, presedintele PPCD din Basarabia incearca sa nuanteze interpretarile agresive pe care Voronin le-a dat interventiei presedintelui Basescu pe tema integrarii celor doua state romanesti, impreuna, in Uniunea Europeana.

BBC:„Cum comentati luarea de pozitie a lui Vladimir Voronin cu privire la propunerea de reunificare, lansata de Presedintele Basescu?”


IR:„Sunt convins de faptul ca orice schimb de replici intre Chisinau si Bucuresti este contraproductiv si aduce prejudicii ambelor state. Bineinteles, prejudiciile mai mari si le asuma Republica Moldova, desi nu Republica Moldova a avut initiativa unor exercitii retorice de acest gen. De dragul adevarului, trebuie sa mentionam, insa, ca figurile de stil, formulate cu maxima dragoste de catre presedintele Basescu, referitoare la o posibila sincronizare a procesului de aderare la UE a Romaniei si Republicii Moldova nu tocmai cadreaza cu criteriile de aderare la aceasta organizatie continentala, pentru ca se cunoaste prea bine faptul ca Republica Moldova are inca de rezolvat o multitudine de probleme de ordin institutional, legislativ, economic si de alt gen, ca sa raspunda acestor rigori, tara noastra fiind si monitorizata de Consiliul Europei la capitolul institutii democratice si respectarea drepturilor fundamentale ale omului, plus problema diferendului transnistrean, toate laolalta facand imposibila aderarea rapida a tarii noastre la UE. Cu atat mai mult, cu cat, se stie foarte bine, ca Bruxelles-ul oficial de fiecare data spune: „Nu cereti sa va spunem daca va luam vreodata sau nu in familia noastra de elita, ca s-ar putea ca raspunsul negativ sa va descurajeze prea mult”. Prin urmare, intelept este sa avansam, pas cu pas, spere integrarea in UE, sa ne facem temele, sa ne facem reformele si dupa aceea sa avem pretentia ca intrunim conditiile minime pentru a accede in aceasta organizatie continentala a tarilor prospere, stabile si democratice ale Europei.
Cat priveste motivatia mai putin politica a acestor declaratii de la Bucuresti si de la Chisinau. Am tot respectul atat pentru presedintele Basescu, cat si pentru presedintele Voronin. Nu pun la indoiala sinceritatea presedintelui Basescu, care este avocatul sincer al Republicii Moldova pe plan international si doreste din toata inima ca tara noastra sa urmeze drumul european, sa devina o tara prospera si membra a comunitatii europene. In acelasi timp, insistenta cu care se invoca trecutul istoric trezeste sensibilitati explicabile la Chisinau si parerea mea este ca, in acest moment, atat autoritatile de la Bucuresti, cat si cele de la Chisinau, ar trebui sa renunte la invocarea evenimentelor istorice de acum 50 de ani si mai bine, in favoarea unor rezolvarii unor probleme concrete de ordin economic, de ordin comercial, de natura sa apropie cele doua tari, nu sa le indeparteze, in functie de prejudecatile pe care le purtam din trecut.”

BBC:”Presedintele Voronin a lasat clar sa se inteleaga ca optiunea unionista este nociva pentru unitatea teritoriala a tarii si ca ar exista ceea ce el a numit „o clica prounionista”, care doreste, de fapt, abandonarea regiunii nistrene. Nu dorim nici integrarea in UE, a spus Vladimir Voronin, daca pretul va fi divizarea in continuare a Republicii Moldova. Dumneavoastra, ca lider al unui partid cu optiuni pro-unioniste, ce credeti despre acest mod de abordare al sefului statului?”

IR:”Calificarea pe care o faceti Partidului Popular Crestin Democrat, ca fiind un partid cu optiuni pro-unioniste trebuie rectificata prin remarca ca PPCD considera ca, in 1939, pactul Ribbentrop-Molotov a fost o crima impotriva poporului nostru, iar in 1940, expansiunea sovietica a adus catastrofe incalculabile poporului nostru, ca si popoarelor tarilor baltice, ca si altor teritorii care au fost vizate de aceasta expansiune a regimului stalinist. Prin urmare, atitudinea corecta fata de trecutul istoric nu inseamna, in mod automat, si intentia de a recroi hotarele dupa modelul de pana la cel de-al doilea razboi mondial. Suntem realisti si intelegem ca in politica dezirabilul trebuie sa se muleze pe posibil. Cat priveste limbajul utilizat de presedintele Voronin, este explicabil. El se incadreaza in discursul traditional al Partidului Comunistilor si nu doresc sa-l comentez intr-un fel sau altul, doar pot sa remarc detaliul pe care il consider important in aceasta remarca, si anume ca Republica Moldova trebuie sa reuneasca, in mod solidar, toti politicienii responsabili, in ideea de a restabili neconditionat unitatea teritoriala a Republicii Moldova si de a nu admite speculatii ca Transnistria ar putea fi abandonata, intr-un mod sau altul, intr-un moment sau altul al cotiturilor geopolitice care se intampla in regiune. Prin urmare, unitatea teritoriala a Republicii Moldova este o valoare suprema pentru orice patriot al tarii noastre si orice speculatie cu privire la o posibila divizare teritoriala este periculoasa si trebuie sa fie intampinata cu dezaprobare din partea oricaruia dintre noi.”

BBC:”In general, ce le puteti spune celor care considera ca readucerea regiunii separatiste nistrene in cadrul Republicii Moldova ar putea ori lua prea mult timp, ori chiar face imposibila miscarea Republicii Moldova spre UE?”

IR:”Nimeni nu ne impiedica sa continuam intr-un ritm alert si de o maniera calitativa promovarea reformelor politice, economice, sociale si de alt gen, sincronizarea eforturilor noastre cu tarile din regiune in directia UE, armonizarea legislatiei si adoptarea aquisului comunitar, toate temele trecute in planul de actiuni UE-RM pot si trebuie realizate calitativ si cat se poate de rapid, in functie de angajamentele noastre fata de Comisia Europeana, fata de Parlamentul European, fata de partenerii nostri occidentali, in general. Cat priveste diferendul transnistrean, el trebuie solutionat pas cu pas, cu consecventa, cu intelepciune, cu rabdare si in nici un caz nu trebuie privit ca un impediment pe calea integrarii noastre in Uniunea Europeana. Nici un politician responsabil din Republica Moldova nu poate sa declare ca Transnistria sau, ma rog, prezenta militara rusa in Transnistria ar fi o frana in calea aspiratiilor noastre europene si ca solutia ar fi abandonarea acestei regiuni. Nu. Solutia este solidaritatea clasei politice si a intregului popor in demersul nostru pe plan international, in dialogul nostru, extrem de dificil, cu Federatia Rusa, pentru a obtine incetarea starii de ocupatie, pentru a obtine demilitarizarea acestei regiuni si pentru a obtine democratizarea, acordarea unui statut special si readucerea sub jurisdictia Republicii Moldova a teritoriului din raioanele de rasarit a tarii noastre.”

BBC:”Cum vedeti dumneavoastra o formula ideala a raporturilor dintre Republica Moldova si Romania in perspectiva imediata si mai indepartata?”

IR:”Mai intai, cred ca ar trebui sa gasim o formula de compatibilizare a celor care se revendica a fi romani si a celor care se revendica a fi moldoveni, care sunt una si ca origine istorica, si ca identitate culturala si lingvistic. Prin urmare, dezacordul care provine din gradul diferit de educatie sau din anumite traditii istorice mai mult sau mai putin intemeiate trebuie depasit cu bunavointa, cu tact si cu toleranta reciproca. Asta inseamna ca, de acum incolo, Republica Moldova si Romania trebuie sa se orienteze spre elementele care reprezinta o sansa de identificare a unor solutii comune in calea avansarii catre UE si a consolidarii relatiilor noastre. As accentua, in mod deosebit, importanta strategica pentru Republica Moldova a intensificarii raporturilor economice, comerciale, inclusiv pe dimensiunea energetica, intre Moldova si Romania. As considera extrem de important preluarea initiativei si experientelor Romaniei in ceea ce priveste adoptarea aquis-ului comunitar. As considera necesar sa preluam experienta Romaniei in ceea ce priveste fortificarea institutiilor democratice. Cu atat mai mult, cu cat vorbim aceeasi limba si acest adevar nu-l neaga absolut nimeni, nici in Romania, nici in Republica Moldova. Cat priveste aspectele identitare, lingvistice care produc separari si tensiuni de-atatea ori in interiorul clasei politice din Republica Moldova sau intre Chisinaul si Bucurestiul oficial, intelept este sa evitam aceste asperitati. Nu pentru ca ele ar anula adevarul stiintific, ci pentru ca interesele politice nu numai de moment, dar si strategice, necesita intelepciune, nu exercitii de ordin retoric, care ar aduce relatiile dintre Romania si Republica Moldova intr-o faza de tensiuni inutile, care ar aduce satisfactie adversarilor nostri din exterior. Trebuie sa apelam la intelepciunea veche populara care spune: „Daca doi se bat – al treilea castiga”. Sa ne gandim cine este al treilea? De departe al treilea este imperialismul rus.”

 

 
Comitet pentru sustinerea integrarii Basarabiei in UE impreuna cu RomaniaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :359
Thursday, 13 July 2006
La Chisinau a fost constituit Comitetul pentru sustinerea declaratiei Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, privind integrarea Basarabiei in Uniunea Europeana impreuna cu Romania.

Potrivit Agentiei INFOTAG, in calitate de presedinte al Comitetului a fost ales profesorul universitar Vasile Ursu(foto), iar vicepresedinti ai comitetului sunt Ilie Bratu, presedintele Miscarii Unioniste din Moldova, Nicolae Dabija, presedintele Forului Democrat al Romanilor din Moldova, Gheorghe Vita, presedintele Uniunii Romanilor din Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta, si Dionisie Gutu, presedintele Partidului National Roman.
Comitetul considera ca "sloganele autoritatilor de la Chisinau de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana de una singura, ca stat independent si sinestatator, sint simple speculatii, menite sa induca in eroare electoratul si opinia publica mondiala". "Declaram cu toata responsabilitatea si in cunostinta de cauza ca acest stat, insolvabil si falimentar la toate capitolele, nu poate exista de unul singur si, cu atat mai mult, nu se poate integra de unul singur in structurile europene si euro-atlantice. Integrarea Republicii Moldova in UE este posibila doar in cazul cand acest teritoriu va (re)deveni parte integranta a Statului Unitar Roman", se spune intr-o declaratie adoptata in sedinta de constituire a Comitetului.
Comitetul intentioneaza sa convoace, pe 29 octombrie 2006, in Piata Marii Adunari Nationale, o Mare Adunare Nationala, care va lua in dezbatere initiativa Presedintelui Romaniei. Membrii Comitetului promit sa organizeze actiuni de protest masive "care vor continua pana la realizarea obiectivelor propuse, in conformitate cu legislatia in vigoare", in cazul in care autoritatile se vor opune acestei initiative.

 

 
Parastas la MAE- un an de la ingroparea DRRPPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :329
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Ieri mai marii din Ministerul Afacerilor Externe au dorit sa marcheze un an de zile de la ingroparea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni in birocratia de la MAE.Cu complicitatea unei gasti cu “ochi albastri”, mai acoperiti sau la vedere, care doresc controlul romanilor din afara frontierelor, DRRP trecea exact acum un an, din structura Cancelariei Primului Ministru, in curtea MAE. Receptia de tip parastas care a avut loc ieri la MAE a marcat de fapt un an de dezastru in relatiile statului roman cu romanii de pretutindeni. Dezinteres, inconsecventa, minciuni, lipsa oricarei strategii, o birocratie ucigatoare, manipulari ordinare ar fi doar cateva din cuvintele ce caracterizeaza activitatea managementului DRRP in aceasta perioada sub inalta ascultare a MAE.
Fara interventiile, si acestea sporadice ale Administratiei Prezidentiale, semnalele pe care Romania le-a dat in acest ultim an, romanilor de pretutindeni ar fi ramas doar la stadiul de “ne mai vedem peste 50 de ani, dar bine ar fi daca ati dispare pana atunci”.
Nici numirea unui consilier la Cotroceni pe problematica respectiva nu rezolva problemele explozive acumulate in relatiile romano-romane. Pana cand interesele de gasca ale diverselor grupari care incearca sa controleze domeniul, ca si pe timpul lui Ceusescu, nu vor fi aruncate la cosul de gunoi al istoriei si pana cand nu va exista o institutie autonoma si nepolitizata care sa se ocupe de neamul romanesc aflat in afara statului roman, milioanelor de romani care privesc la Tara Mama nu le va ramane decat speranta.
 
„Pactul Ribbentrop-Molotov a fost o crima impotriva poporului nostru”PDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :180
Thursday, 13 July 2006

{mosimage}Intr-un interviu acordat de catre vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau, Iurie Rosca, postului de radio BBC, presedintele PPCD din Basarabia incearca sa nuanteze interpretarile agresive pe care Voronin le-a dat interventiei presedintelui Basescu pe tema integrarii celor doua state romanesti, impreuna, in Uniunea Europeana.

BBC:„Cum comentati luarea de pozitie a lui Vladimir Voronin cu privire la propunerea de reunificare, lansata de Presedintele Basescu?”


IR:„Sunt convins de faptul ca orice schimb de replici intre Chisinau si Bucuresti este contraproductiv si aduce prejudicii ambelor state. Bineinteles, prejudiciile mai mari si le asuma Republica Moldova, desi nu Republica Moldova a avut initiativa unor exercitii retorice de acest gen. De dragul adevarului, trebuie sa mentionam, insa, ca figurile de stil, formulate cu maxima dragoste de catre presedintele Basescu, referitoare la o posibila sincronizare a procesului de aderare la UE a Romaniei si Republicii Moldova nu tocmai cadreaza cu criteriile de aderare la aceasta organizatie continentala, pentru ca se cunoaste prea bine faptul ca Republica Moldova are inca de rezolvat o multitudine de probleme de ordin institutional, legislativ, economic si de alt gen, ca sa raspunda acestor rigori, tara noastra fiind si monitorizata de Consiliul Europei la capitolul institutii democratice si respectarea drepturilor fundamentale ale omului, plus problema diferendului transnistrean, toate laolalta facand imposibila aderarea rapida a tarii noastre la UE. Cu atat mai mult, cu cat, se stie foarte bine, ca Bruxelles-ul oficial de fiecare data spune: „Nu cereti sa va spunem daca va luam vreodata sau nu in familia noastra de elita, ca s-ar putea ca raspunsul negativ sa va descurajeze prea mult”. Prin urmare, intelept este sa avansam, pas cu pas, spere integrarea in UE, sa ne facem temele, sa ne facem reformele si dupa aceea sa avem pretentia ca intrunim conditiile minime pentru a accede in aceasta organizatie continentala a tarilor prospere, stabile si democratice ale Europei.
Cat priveste motivatia mai putin politica a acestor declaratii de la Bucuresti si de la Chisinau. Am tot respectul atat pentru presedintele Basescu, cat si pentru presedintele Voronin. Nu pun la indoiala sinceritatea presedintelui Basescu, care este avocatul sincer al Republicii Moldova pe plan international si doreste din toata inima ca tara noastra sa urmeze drumul european, sa devina o tara prospera si membra a comunitatii europene. In acelasi timp, insistenta cu care se invoca trecutul istoric trezeste sensibilitati explicabile la Chisinau si parerea mea este ca, in acest moment, atat autoritatile de la Bucuresti, cat si cele de la Chisinau, ar trebui sa renunte la invocarea evenimentelor istorice de acum 50 de ani si mai bine, in favoarea unor rezolvarii unor probleme concrete de ordin economic, de ordin comercial, de natura sa apropie cele doua tari, nu sa le indeparteze, in functie de prejudecatile pe care le purtam din trecut.”

BBC:”Presedintele Voronin a lasat clar sa se inteleaga ca optiunea unionista este nociva pentru unitatea teritoriala a tarii si ca ar exista ceea ce el a numit „o clica prounionista”, care doreste, de fapt, abandonarea regiunii nistrene. Nu dorim nici integrarea in UE, a spus Vladimir Voronin, daca pretul va fi divizarea in continuare a Republicii Moldova. Dumneavoastra, ca lider al unui partid cu optiuni pro-unioniste, ce credeti despre acest mod de abordare al sefului statului?”

IR:”Calificarea pe care o faceti Partidului Popular Crestin Democrat, ca fiind un partid cu optiuni pro-unioniste trebuie rectificata prin remarca ca PPCD considera ca, in 1939, pactul Ribbentrop-Molotov a fost o crima impotriva poporului nostru, iar in 1940, expansiunea sovietica a adus catastrofe incalculabile poporului nostru, ca si popoarelor tarilor baltice, ca si altor teritorii care au fost vizate de aceasta expansiune a regimului stalinist. Prin urmare, atitudinea corecta fata de trecutul istoric nu inseamna, in mod automat, si intentia de a recroi hotarele dupa modelul de pana la cel de-al doilea razboi mondial. Suntem realisti si intelegem ca in politica dezirabilul trebuie sa se muleze pe posibil. Cat priveste limbajul utilizat de presedintele Voronin, este explicabil. El se incadreaza in discursul traditional al Partidului Comunistilor si nu doresc sa-l comentez intr-un fel sau altul, doar pot sa remarc detaliul pe care il consider important in aceasta remarca, si anume ca Republica Moldova trebuie sa reuneasca, in mod solidar, toti politicienii responsabili, in ideea de a restabili neconditionat unitatea teritoriala a Republicii Moldova si de a nu admite speculatii ca Transnistria ar putea fi abandonata, intr-un mod sau altul, intr-un moment sau altul al cotiturilor geopolitice care se intampla in regiune. Prin urmare, unitatea teritoriala a Republicii Moldova este o valoare suprema pentru orice patriot al tarii noastre si orice speculatie cu privire la o posibila divizare teritoriala este periculoasa si trebuie sa fie intampinata cu dezaprobare din partea oricaruia dintre noi.”

BBC:”In general, ce le puteti spune celor care considera ca readucerea regiunii separatiste nistrene in cadrul Republicii Moldova ar putea ori lua prea mult timp, ori chiar face imposibila miscarea Republicii Moldova spre UE?”

IR:”Nimeni nu ne impiedica sa continuam intr-un ritm alert si de o maniera calitativa promovarea reformelor politice, economice, sociale si de alt gen, sincronizarea eforturilor noastre cu tarile din regiune in directia UE, armonizarea legislatiei si adoptarea aquisului comunitar, toate temele trecute in planul de actiuni UE-RM pot si trebuie realizate calitativ si cat se poate de rapid, in functie de angajamentele noastre fata de Comisia Europeana, fata de Parlamentul European, fata de partenerii nostri occidentali, in general. Cat priveste diferendul transnistrean, el trebuie solutionat pas cu pas, cu consecventa, cu intelepciune, cu rabdare si in nici un caz nu trebuie privit ca un impediment pe calea integrarii noastre in Uniunea Europeana. Nici un politician responsabil din Republica Moldova nu poate sa declare ca Transnistria sau, ma rog, prezenta militara rusa in Transnistria ar fi o frana in calea aspiratiilor noastre europene si ca solutia ar fi abandonarea acestei regiuni. Nu. Solutia este solidaritatea clasei politice si a intregului popor in demersul nostru pe plan international, in dialogul nostru, extrem de dificil, cu Federatia Rusa, pentru a obtine incetarea starii de ocupatie, pentru a obtine demilitarizarea acestei regiuni si pentru a obtine democratizarea, acordarea unui statut special si readucerea sub jurisdictia Republicii Moldova a teritoriului din raioanele de rasarit a tarii noastre.”

BBC:”Cum vedeti dumneavoastra o formula ideala a raporturilor dintre Republica Moldova si Romania in perspectiva imediata si mai indepartata?”

IR:”Mai intai, cred ca ar trebui sa gasim o formula de compatibilizare a celor care se revendica a fi romani si a celor care se revendica a fi moldoveni, care sunt una si ca origine istorica, si ca identitate culturala si lingvistic. Prin urmare, dezacordul care provine din gradul diferit de educatie sau din anumite traditii istorice mai mult sau mai putin intemeiate trebuie depasit cu bunavointa, cu tact si cu toleranta reciproca. Asta inseamna ca, de acum incolo, Republica Moldova si Romania trebuie sa se orienteze spre elementele care reprezinta o sansa de identificare a unor solutii comune in calea avansarii catre UE si a consolidarii relatiilor noastre. As accentua, in mod deosebit, importanta strategica pentru Republica Moldova a intensificarii raporturilor economice, comerciale, inclusiv pe dimensiunea energetica, intre Moldova si Romania. As considera extrem de important preluarea initiativei si experientelor Romaniei in ceea ce priveste adoptarea aquis-ului comunitar. As considera necesar sa preluam experienta Romaniei in ceea ce priveste fortificarea institutiilor democratice. Cu atat mai mult, cu cat vorbim aceeasi limba si acest adevar nu-l neaga absolut nimeni, nici in Romania, nici in Republica Moldova. Cat priveste aspectele identitare, lingvistice care produc separari si tensiuni de-atatea ori in interiorul clasei politice din Republica Moldova sau intre Chisinaul si Bucurestiul oficial, intelept este sa evitam aceste asperitati. Nu pentru ca ele ar anula adevarul stiintific, ci pentru ca interesele politice nu numai de moment, dar si strategice, necesita intelepciune, nu exercitii de ordin retoric, care ar aduce relatiile dintre Romania si Republica Moldova intr-o faza de tensiuni inutile, care ar aduce satisfactie adversarilor nostri din exterior. Trebuie sa apelam la intelepciunea veche populara care spune: „Daca doi se bat – al treilea castiga”. Sa ne gandim cine este al treilea? De departe al treilea este imperialismul rus.”

 
Basarabia ar putea reintra pe piata rusa a vinurilorPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :174
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Partea rusa se va conforma solicitarii Chisinaului si isi va revedea pozitia fata de calitatea vinurilor moldovenesti, a declarat intr-o conferinta de presa, organizata la Moscova, Ghenadii Oniscenko, seful Serviciului Fitosanitar rus Rospotrebnadzor.Medicul principal fitosanitar al Rusiei a afirmat ca procesul de revizuire va fi unul de lunga durata. Oniscenko, citat de RIA Novosti, a recunoscut ca autoritatile moldovenesti "au inceput combaterea fenomenului de producere a vinurilor de calitate proasta, insa, aceste masuri in mare parte sunt la nivel de emotii”. Ultima scrisoare remisa Rospotrebnadzor-ului de catre premierul moldovean Vasile Tarlev(foto) "nu contine nimic decat revolte si expresii de prietenie". Totodata, oficialul rus a apreciat eforturile Chisinaului in ceea ce priveste elaborarea unui plan de actiuni de deblocare a exporturilor, care va fi studiat de catre expertii Rospotrabnadzor in "timpul apropiat". Presa de la Chisinau a scris ca, un reprezentant al Agentiei Moldova-Vin se afla in prezent la Moscova, unde prezinta "un plan detaliat privind deblocarea exporturilor". Pana in prezent autoritatile nu au anuntat despre mersul negocierilor. Surse neoficiale afirma  insa ca partea moldava a prezentat anterior un plan de masuri Moscovei, insa, acesta a fost reintors pentru a fi completat. Exporturile de vinuri in Rusia, principala piata pentru combinatele moldovenesti, au fost sistate la 27 martie 2006, economia nationala suportand pierderi considerabile.
 
Conferinta despre teatrul romanesc la New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :74
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Pe 13 iulie va avea loc o conferinta despre dramaturgia romaneasca sustinuta de jurnalistul si criticul de teatru Iulia Popovici(foto).
Conferinta are loc in cadrul proiectului „Dupa toamna: Realitatea si Noul Teatru Romanesc”.
„Dupa toamna” este o serie unica de evenimente initiate de Proiectul Immigrants’ Theatre, proiect ce aduce la New York trei dintre cei mai promitatori scenaristi de teatru din Romania: Gianina Carbunariu, Bogdan Georgescu and Vera Ion, impreuna cu jurnalistul de cultura Iulia Popovici si profesorul Nicolae Mandea.
Avandu-le ca si curatori pe Roberta Levitow si pe Marcy Arlin, aceste serii de spectacole asigura un mediu de schimb de cultural intre regizorii, scenaristii, profesorii si jurnalistii de teatru americani si cei romani.
ICR New york va gazdui pe 13 iulie, la ora 19.00, o lectura interactiva a Iuliei Popovici, despre teatrul dramatic din Romania. Titlul acestei lecturi este „The bear in the container”(„Ursul din container”) este imprumutat din textul piesei Gianinei Carbunariu, „Stop the tempo”.
Acest eveniment are loc sub auspiciile programului „New Drama Program”, lansat de Institutul Cultural Roman din New York.
 
Basarabia va fi membru al Tratatului energetic europeanPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :184
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}In aproximativ 6 luni Basarabia va obtine statutul de membru cu drepturi depline in cadrul Tratatului privind comunitatea energetica din Europa de Sud-Est.
Pana acum Basarabia avea doar statutul de observator. Potrivit ministrului basarabean al Industriei si Infrastucturii, Vladimir Antosii: ‘’In paralel cu cererea de obtinere a dreptului de membru depline la acest tratat, tara noastra, alaturi de Ucraina, a depus cerere de aderare si la Uniunea pentru Cooperare a Transportatorilor de Energeie Electrica’’, transmite Moldpres. De asemeni el a mai declarat ca: “Documentul in cauza a fost deja ratificat de majoritatea tarilor-membre, iar cererea republicii noastre urmeaza a fi examinata de acestea timp de sase luni”. Tratatul Comunitatii Energetice isi propune crearea unui spatiu unic de reglementare in domeniul energetic la nivel european si urmeaza sa contribuie la consolidarea securitatii energetice.
 
Primul roman premiat la concursul international ’’Primul pas spre Premiul Nobel in fizica’’PDF Print E-mail
Varsovia, Polonia/Romanian Global News
Accesari :55
Thursday, 13 July 2006

Catalin Adrian Dochita este primul roman premiat la concursul international ‘’Primul pas spre Premiul Nobel in fizica’’ cu Distinctia de Onoare.

 


 

El este elev al Grupului Scolar ‘’Gheorghe Asachi’’ din Bucuresti si a participat la cea de-a XIV-a editie a competitiei internationale de cercetari in fizica pentru elevii de liceu si studenti, care s-a desfasurat in Varsovia, la sfarsitul lunii iunie. La acest concurs au participat elevi si studenti din 65 de tari.
 
Picnic organizat de biserica ortodoxa romana Sfanta TreimePDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :189
Thursday, 13 July 2006
Pastrand neintrerupta traditia celor 20 ani de existenta, Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Treime organizeaza pentru toti romanii si prietenii canadieni ai acestora un picnic in in mijlocul naturii din Stanley (Ceperly) Park, din Vancouver.
Picnicul va avea loc sambata, pe 15 iulie incepand cu ora 11:00.
INtalnirea reprezinta o buna ocazie pentru romanii din Canada de a fi impereuna, iar organizatorii promit ca nu vor lipsi mancarurile si dansurile traditionale romanesti,  muzica, tombola si competitiile dintre copii.
 
Militarii din Basarabia se intorc din IrakPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :151
Thursday, 13 July 2006
Contingentul Armatei Nationale, care s-a aflat timp de sase luni in Irak, pentru participarea la misiunea internationala post-conflict, revine, miercuri, in Basarabia.
Seful Serviciului de presa al Ministerului Apararii, colonel Valeriu Rusu a comunicat pentru Reporter.md ca grupul de 11 genisti, care au fost antrenati in Irak in operatiuni de deminare a teritoriului si dezamorsare a substantelor explosive revine la bastina pe motivul expirarii contractului.
Acesta este cel de-al treilea grup de militari moldoveni, participanti la misiunea internationala post-conflict din Irak. Cei 53 de militari din primele doua grupuri au activat in Irak in perioada septembrie 2003 – martie 2004 si iulie 2004 – februarie 2005, colaborarea lor fiind inalt apreciata de Comandamentul Central al Coalitiei Internationale.
Totodata, un nou grup de 11 militari din Armata Nationala este pregatit sa participe la operatiunile post-conflict din Irak. Parlamentul Republicii Moldova a aprobat deja o hotarare in acest sens.
 
Programe de formare in tara de origine a imigrantilor din ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :104
Thursday, 13 July 2006

Ministerul italian al Muncii, in colaborare cu cel al Educatiei, au reglementat cursurile de formare a cetatenilor extracomunitari in tarile lor de origine.

 


 

Decretul, publicat in Gazeta Oficiala nr.159 din data de 11 iulie 2006, referitor la liniile directoare pentru organizarea acestor cursuri, garanteaza imigrantilor din Italia care urmeaza cursuri de formare in tara de origine, un tratament preferential pentru munca in Italia sau pe langa companiile italiene care opereaza in tara sa.
Cursurile vor putea fi organizate de companii locale, asociatii de angajatori, sindicate, organisme internationale sau companii si asociatii care opereaza in sectorul imigratiei. Pot fi organizate astfel de cursuri si de catre persoane particulare, dar numai in parteneriat cu una dintre organizatiile mentionate mai sus si daca aceasta activitate este compatibila cu statutul sau obiectul social.
Programele vor trebui sa fie aprobate de ministerele Muncii, Externelor si Educatiei, si vor trebui sa includa si invatarea limbii italiene si un examen care sa ateste cunoasterea cel putin la nivel de incepator a limbii. Sunt necesare, totodata, notiuni legate de siguranta muncii si educatie civica. 
 
MAE da bani cu imprumut romanilor aflati in situatii dificile in strainatatePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :190
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Romanii care se afla in strainatate si devin victima unor acte de terorism, conflicte armate, dezastre naturale, ale traficului de persoane sau care raman pur si simplu fara acte si bani pot beneficia de asistenta financiara pentru a se intoarce in siguranta in Romania, a anuntat ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu.Fondul totalizeaza circa 450.000 euro pe an, iar ajutorul primit de romanii in dificultate reprezinta „un imprumut pe termen scurt”, a precizat ministrul. Nu exista insa un termen precis pentru rambursare, dar, ulterior situatiei de urgenta, MAE incearca de fiecare data sa recupereze banii „acolo unde este posibil”, a precizat Cristian Gaginski, directorul Directiei Afaceri Consulare din MAE. „Daca putem sa recuperam suma, e in regula, pentru ca sunt bani publici. Cand nu e posibil, ramane o cheltuiala a ministerului”, a spus oficialul MAE. El a adaugat ca „ideea pe care se merge este de responsabilizare a cetateanului”, MAE avertizand ca nu poate suporta cheltuieli de repatriere, insa au existat si situatii in care „anumite familii efectiv nu au avut bani pentru un bilet de avion”.
Acordarea de bani celor in nevoie se va face dupa evaluarea stricta a incadrarii intr-una dintre situatiile enumerate mai sus, pe care o va face personalul consular. Cand romanii cad victima unor situatii extreme, banii ar putea fi folositi si in caz de deces in strainatate, desi regula generala, enuntata pe site-ul MAE, ramane aceea ca oficiile consulare ale tarii noastre „nu pot plati costurile de incinerare sau de inhumare si nici pe cele de transport al corpului neinsufletit in Romania”.
 
Italia are un permis de conducere cu punctePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :84
Thursday, 13 July 2006
Codul Rutier italian reglementeaza, printre altele, mecanismul permisului de conducere cu puncte.

Fiecare permis de conducere a primit un total 20 de puncte, ce se diminueaza in cazul incalcarii regulilor de circulatie. Scaderea numarului de puncte este comunicata conducatorului auto si, in paralel, unei baze de date gestionate de Ministerul Transporturilor, ce va fi in curand consultabila pe Internet.
Mecanismul priveste nu numai permisele italiene, ci si pe cele straine preschimbate si cele ale autotransportatorilor care sofeaza in Italia in interes de serviciu. Numarul de puncte pierdute variaza in functie de gravitatea faptei comise. De exemplu, pentru parcarea in locurile destinate mijloacelor de transport in comun, penalizarea este de 2 puncte, dar pentru infractiuni mai grave, cum ar fi conducerea in stare de ebrietate sau conducerea pe contrasens pe autostrada, penalizarea este de 10 puncte. Vorbitul la telefon fara dispozitivul atasat la ureche ( auricolare ) sau condusul motocicletei fara casca duc la pierderea a 5 puncte.
In cazul mai multor incalcari ale Codului Rutier comise simultan, dar care nu sunt considerate grave, maximul de puncte ce poate fi scazut este de 15.
Proaspetii posesori ai permiselor de conducere trebuie sa fie mult mai atenti decat colegii lor de trafic cu mai multa experienta. Timp de doi ani de la eliberarea permisului, penalizarea este dubla.
Odata ajunsa cota zero puncte, permisul este suspendat. Pentru a obtine permisul din nou, este necesara sustinerea examenului practic si teoretic.
Cine a pierdut deja un numar de puncte si nu vrea sa riste sa spuna adio si putinelor puncte ramase, poate frecventa cursuri de "recuperare" organizate de Ministerul Transporturilor, reusind astfel sa primeasca inapoi din punctele pierdute. Permisul cu puncte prevede si un "premiu" pentru buna purtare, daca nu se comit infractiuni pentru o perioada de 2 ani: se pot recupera de la 2 la 10 puncte.
Un alt aspect caruia trebuie sa-i dati o atentie deosebita este imprumutul masinii unui sofer indisciplinat. Daca din diferite motive, politia nu reuseste sa identifice pe moment autorul infractiunii, punctele vor fi scazute de pe permisul proprietarului autovehiculului.

 

 
Club pentru bunicii romani din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :218
Thursday, 13 July 2006
Membrii "Clubului Bunicilor" romani din Toronto se vor intalni pentru a doua oara joi, 13 iulie, incepand cu ora 18.00, la Fairview Library in Toronto.
‘’Clubul Bunicilor’’, o initiativa a Aliantei Romanilor Canadieni, a fost infiintat in ideea de a da ocazia persoanelor de varsta a treia sa se intalneasca si sa vorbeasca, iar pana in prezent are 30 de membri, numarul lor fiind in crestere.
Prima intalnire a decurs in conditii foarte bune. S-au format grupuri de discutie pe diferite subiecte printre care cele legate de arta, literatura, muzica, film, activitati distractive si hobby-uri.
 
Vara romaneasca la 32 Old Bailey continuaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :113
Thursday, 13 July 2006
Restaurantul romanesc din capitala britanica, 32 Old Bailey, ii asteapta in fiecare vineri de la ora 20.00 pe romanii din Marea Britanie la o petrecere adevarata.Si la finele acestei saptamani, vineri, 7 iulie, romanii pot simti distractia din plin, la fel ca si muzica noua, rafinamentul vinurilor romanesti si savoarea gustarilor din tara.
Intrarea costa 5 lire sterline, dar pana la ora 9.00 se poate intra gratuit. Pe perioada verii, organizatorii petrecerilor romanesti ofera tuturor fetelor intrarea gratuita. De asemenea, cei care vor veni cu talonul din ziarul Roman in UK pot intra la Insomnia Party, alaturi de inca un prieten, platind intrarea pentru o singura persoana.
 
Romanii din Franta merg la meciul Auxerre-Farul ConstantaPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :242
Thursday, 13 July 2006
{mosimage}Suporterii din Paris ai echipei romanesti de fotbal Farul Constanta vor merge sambata, 15 iulie, la Auxerre, pentru a fi alaturi de echipa lor favorita.
Reprezentanta Romaniei in Cupa Intertoto va intalni pe FC Auxerre sambata, 15 iulie, de la ora 21.00, intr-o partida ce va stabili echipa care va juca in turul al doilea preliminar al Cupei Intertoto.
Suporterii din Paris ai Farului, anunta pe pagina de web a romanilor din Franta, ca se vor intalni sambata, la ora 16.00, la Turnul Eiffel, echipati cu tricouri cu Romania.
 
Camping pentru romanii din ColoradoPDF Print E-mail
Colorado, SUA/Romanian Global News
Accesari :92
Thursday, 13 July 2006
Alianta Romanilor din America organizeaza pentru romanii din zona Colorado o excursie la Sylvan Lake.  In acest sens au fost rezervate 9 locuri pentru camping in zona Fipa Fishermans Paradise. Pentru rezervarii si detalii doritorii trebuie sa trimita un mail la adresa  florian@rafa.org.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions