Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iulie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
 
Si PRM propune o lege pentru statutul romanilorPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :135
Monday, 17 July 2006
Opt deputati ai Partidului Romania Mare, carora li s-a alaturat senatorul aceleasi formatiuni, Gheorghe Funar, au prezentat vineri 7 iulie un proiect de lege privind statutul majoritatii cetatenilor de nationalitate romana.Legea are un singur articol care prevede ca, "prin prezenta lege, cetatenii romani apartinind majoritatii beneficiaza de aceleasi drepturi cu cetatenii romani apartinind minoritatilor etnice", transmite Asociatia de Investigatii Media in Balcani.
Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat cotidianului "Adevarul" ca aceasta initiativa reprezinta "un prim pas". In sustinerea initiativei legislative, Funar a amintit de situatia romanilor din Covasna, Harghita sau Mures, care nu s-ar bucura de aceleasi drepturi ca si populatia minoritara.
 
Aleodor Francu pregateste “Delta Fest”PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :73
Monday, 17 July 2006

Festivalului "Delta Fest", sprijinit de ANT, se va desfasura in perioada 19 – 27 august in cinci localitati din Delta Dunarii, care cuprinde mai multe categorii de manifestari cu scopul de a creste vizibilitatea zonei, atat din perspectiva destinatiei turistice, cat si ca zona "activa" din punct de vedere cultural.

 


 

In acest sens, seful Cancelariei Prim-Ministrului, Aleodor Francu se afla astazi intr-o vizita de lucru in judetul Tulcea, insotit de Romeo Nicoara, consilier personal al premierului pe probleme de tineret si de catre Karoly Borbely, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret. De asemenea, scopul acestei vizite il constituie si evaluarea reparatiilor efectuate la Centrul de Agrement Sulina (Danube Delta - Youth Hostel), cat si discutii privind proiectul de dezvoltare al acestei locatii.
 
Cotroceni-ul a stabilit planul de repatriere a romanilor din LibanPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :149
Monday, 17 July 2006

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit duminica, 16 iulie, la Palatul Cotroceni cu toti factorii implicati in operatiunea de repatriere a romanilor din Liban pentru a stabili un plan concret prin care acestia sa fie adusi in tara in deplina siguranta.


 

La intalnire au participat ministrul Afacerilor Externe, reprezentanti ai Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, seful Statului Major, SRI, SIE, TAROM si Romavia, potrvit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.
In cadrul discutiilor a fost analizata situatia creata in urma escaladarii violentelor din Liban, precum si repercusiunile asupra cetatenilor romani aflati in zona de conflict. De asemenea, a fost stabilit planul de repatriere a cetatenilor romani si familiilor acestora, avand ca obiectiv aducerea lor in tara in deplina siguranta.
Surse din cadrul Ambasadei Romaniei la Beirut au declarat pentru portalul HotNews ca peste 300 de cetateni romani au depus cereri de repatriere.
Ministerul Afacerilor Externe a facut, din nou, apel la cetatenii romani sa evite deplasarea in Liban si in zona adiacenta, pana la ameliorarea situatiei in regiune.
 
Samfest Jazz si Rock la Satu MarePDF Print E-mail
Satu Mare, Romania/Romanian Global News
Accesari :85
Monday, 17 July 2006
La teatrul de vara din Satu Mare va avea loc editia a II-a a festivalului Samfest Jazz si Rock.Festivalul se va desfasura in perioada 18-23 iulie. Se pare ca romanul cel mai bine pe acordurile calme ale jazz-ului sau pe cele sofisticate ale rock-ului de tip Kumm si Luna Amara. Astfel, primele trei zile respectiv 18, 19 si 20 iulie, vor fi dedicate jazz-ului, urmand ca restul de trei – 21, 22 si 23 iulie – sa fie pe gustul rock-erilor prezenti la festival.
 
Chicane va concerta in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :173
Monday, 17 July 2006
Chicane, sau pe numele lui adevarat Nick Bracegirdle, s-a lansat in 1996 ajungand in British Top 20 cu piesa "Offshore".Dupa aceasta a urmat piesa "Saltwater" la care a colaborat cu Marie Brennan, a atins locurile de frunte in topurile britanice, consacrandu-l totodata ca artist de talie internationala. Pe 26 august bucurestenii si nu numai il asteapta la Arenele Romane, unde acesta va sustine un concert mult asteptat de fanii acestuia din Romania.
 
Shakira va concerta pentru prima oara in RomaniaPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :87
Monday, 17 July 2006
Shakira va sustine primul ei concert in Romania in data de 17 iulie, pe stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara, incepand cu ora 20.00.
La acest eveniment sunt asteptati sa participe aproximativ 40000 de fani atat din tara cat si din strainatate. Shakira a sosit in Timisoara cu avionul personal, in dimineata zilei de 16 iulie, in jurul orei 1.40 si chiar daca ora era inaintata ea a fost intampinata de numerosi fani. Ea a fost cazata la un hotel de 4 stele si a venit insotita de o echipa de aproximativ 100 de oameni. Pe langa bodyguarzii personali, Shakira va fi pazita la concert de inca 300 de jandarmi romani.
 
Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :95
Monday, 17 July 2006
Seful Executivului a recent la Palatul Victoria o intalnire cu Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Markos Kyprianou.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu i-a prezentat Comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara, Markos Kyprianou, masurile ferme luate de autoritatile de la Bucuresti pentru combaterea raspandirii virusului gripei aviare.
Premierul Tariceanu a mentionat, in timpul intrevederii, masurile luate pentru respectarea angajamentelor asumate de autoritatile romane fata de partenerii europeni.
Seful Executivului a subliniat ca masurile de combatere a virusului gripei aviare au vizat atat domeniul sanitar-veterinar, cat si protejarea sanatatii populatiei. Au fost alocate fonduri substantiale pentru limitarea efectelor virusului gripei aviare, concomitent cu inasprirea legislatiei in domeniu, a aratat primul-ministru.
Markos Kyprianou a precizat ca la nivelul Comisiei Europene sunt apreciate masurile luate de autoritatile romane pentru combaterea raspandirii gripei aviare.
Primul-ministru a prezentat, de asemenea, eforturile autoritatilor romane pentru remedierea aspectelor din domeniul sanitar-veterinar semnalate cu stegulete rosii si galbene in raportul Comisiei Europene din luna mai.
In ceea ce priveste sistemul de ecarisaj, premierul Tariceanu a afirmat ca au fost facute progrese substantiale, prin demararea Programului de realizare a centrelor de colectare si neutralizare.
Primul-ministru a adaugat ca autoritatile romane vor indeplini la timp angajamentele asumate in ceea ce priveste infiintarea, la frontiera, a punctelor pentru controlul sanitar-veterinar si eradicarea pestei porcine.
La intalnirea sefului Executivului cu comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara au mai participat ministrul Integrarii Europene, Anca-Daniela Boagiu, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Avram, transmite biroul de presa al Guvernului Romaniei.


 

 
Festivalul Sighisoara Medievala la o noua editiePDF Print E-mail
Sighisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :56
Monday, 17 July 2006
Ultimul weekend al lunii iulie se apropie si o data cu el si Festivalul de la Sighisoara care se vadesfasura in perioada 28-30 iulie.Editia cu numarul XVI are ca tema "Traditie culturala si mister medieval european". Pe tot parcursul celor trei zile de festival participantii vor avea parte de spectacole itinerante in locatiile din cetate – jongleri , picioroange, personaje medievale, sustinute de actori ambulanti.
Deschiderea oficiala va avea loc in Piata Cetatii, incepand cu ora 16.00 si va cuprinde alocutiuni ale oficialitatilor, prezentarea invitatilor, participantilor si sponsorilor.
Pentru programul complet al manifestarii, mai multe informatii se gasesc pe site-ul oficial sighisoara.com.
 
Abuz de tip stalinist al “europenilor” maghiari impotriva a doi romaniPDF Print E-mail
Seghed, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :268
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Doi cetateni romani aflati in tranzit prin Ungaria, au fost supusi unor abuzuri de tip stalinist de catre vamesii si politistii maghiari.

Astazi acesti oameni au proces la Seghed, proces intentat absolut abuziv de catre autoritatile maghiare. Romanian Global News are informatii certe ca cetatenilor romani aflati in tranzit prin Ungaria, li se aplica un tratament discriminatoriu doar pentru faptul ca sunt romani. La interventia Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, Ambasadorul Romaniei la Budapesta, Excelenta Sa Ireny Comaroschi, s-a mobilizat in mod exemplar in ajutorul celor doi romani, iar astazi un membru al Ambasadei Romaniei la Budapesta va asista pe cei doi romani care se deplaseaza din Italia, special pentru a participa la proces.
Romanian Global News va prezinta faptele, prezentate sub forma unei declaratii, a unuia dintre cei doi romani supusi abuzurilor autoritatilor maghiare:

“Subsemnata BAGESCU DANIELA SUZANA IZABELA, nascuta la 03/1271981 – Craiova (RO) va aduc la cunostinta urmatoarele:
In data de 27/06/06, in jurul orelor 11.00 am intrat in vama Nadlac unde am prezentat organelor vamale romanesti documentele de export ce insoteau obiectele in cauza: o sculptura in lemn reprezentind Maica Domnului cu pruncul in brate si o statuie-aplic avind acelasi subiect.
In aceste conditii, organele vamale romanesti m-au gasit in ordine si am intrat in vama ungureasca.
La punctul de frontiera unguresc am prezentat pe partea dreapta a masinii– precizez ca in acel moment masina o conduceam eu - actele personale atat ale mele, cat si a fratelui meu BAGESCU DANIEL – ALEXANDRU care in acel moment dormea, si actele masinii.
In momentul in care mi se inapoiau pasapoartele, pe partea stinga a masinii s-a apropiat un organ de control in uniforma verde care m-a intrebat daca am tigari si alcool.I-am raspuns ca nu am aceste doua articole de care m-a intrebat dar in schimb am de declarat doua obiecte in lemn si inmanandu-i actele ce le insotea: fotografiile si documentele. Pentru 1-2 minute s-a uitat la documentele de export dupa care mi-a ordonat sa trag masina pe dreapta si sa astept pentru control. Dupa circa 5 minute un alt organ vamal unguresc s-a apropiat de masina spunandu-mi sa dau jos bagajele care au fost minutios controlate in totalitate, inclusiv masina in interior.
In final s-a uitat si a controlat sigiliile de pe sculpturi a mai dat inca o privire actelor si surazandu-le (actelor!) a zis OK! pot pleca, DRUM BUN!
Am continuat drumul spre vama Hegyeshalom cu intentia de a trece in Austria. Am ajuns in jurul orei 14.30. Aici, am vrut sa ma incadrez pe banda unde era mai putina coada dar un organ de control vamal care in acel moment controla o alta masina mi-a facut semn sa raman pe banda respectiva.
Dupa putin timp a venit, iar prima intrebare pe care mi-a adresat-o a fost daca am tigari si alcool. Nu! In tot acest timp eu am ramas in masina.
S-a indreptat spre portbagajul masinii cu intentia de a-l deschide! Datorita timpului petrecut la volan fara oprire, in coborire am avut dificultati de miscare si nu am avut agilitatea necesara ca sa ajung la organul de control si sa deschid personal. Intre timp, vamesul a deschis si la prima vedere a vazut si gasit statueta din lemn. Eu, inca in preajma portierei masinii i-am raspuns ca am acte la cel obiect inclusiv sculpturii din lemn care era in interiorul masinii, in spate, si m-am aplecat in interiorul masinii ca sa iau atit documentele personale cit si cele de export ale obietelor. Am scos afara sculptura, i-am inmanat documentele iar vamesul ne-a spus sa asteptam putin.
Dupa circa 5 minute s-a reintors si mi-a spus sa trag masina pe dreapta, sa iau obiectele si pe fratele meu, Bagescu Daniel Alexandru si sa-l urmez in birourile vamii.
Acolo ni s-a spus sa asteptam pe hol.
Dupa catva timp am fost chemata in birou si m-au intrebat ce valoare are icoana. Am raspuns ca nu are nici o valoare financiara decit sentimentala, apartine mamei mele care locuieste in Italia si care m-a rugat sa i-o aduc, fiind un cadou din partea tatalui ei.
Vamesii au inceput sa rada intre ei! Si mi-au ordonat sa astept afara.
Dupa citeva ORE, fara sa inteleg nimic de ceea ce se intimpla in jurul meu si motivul pentru care eram opriti, a venit un translator care m-a informat ca trebuie sa astept sosirea a doi detectivi de la Gyorn care vor venii sa ma ia ca sa dau o declaratie la sectia de politie din orasul mai sus citat pentru ca sunt acuzata de CONTRABANDA de obiecte de arta si ca in declaratia organelor de control vamal este specificat faptul ca nu am prezentat documentele in principiu si ca EL, vamesul, ar fi gasit obiectele si apoi pusa in fata evidentei, am prezentat documentele. Am incercat sa protestez, dar translatorul m-a sfatuit sa astept detectivii si sa povestesc totul lor, si m-a spus ca EU, la intrarea in Ungaria ar fi trebuit sa solicit un document de evidenta si transit al obiectelor pe teritoriul unguresc sau in cel mai simplu caz sa solicit o stampila pe documentele de export ca dovada a declararii acestora in vama. Am raspuns ca nu eram la cunostinta acestor proceduri iar in fond, era datoria organelor vamale sa ma puna la curent cu aceste reguli iar daca existau asemenea proceduri obligatorii, atunci de ce atat organele vamale romane la iesire atit cat si organele vamale unguresti la intrare pe teritoriul lor au recunoscut actele presentate si nu au avut obiectii asupra autenticitatii acestora?
Mi-a raspuns ca daca o persoana nu cunoaste legile in vigore a unui stat sau anumite regulamente asta nu inseamna ca nu trebuie pedepsita! “La legge non ammette ignoranza” – Legea nu admite ignoranta – spune un adaggio italian!
Dupa 6 ore interminabili de asteptare mi-au comunicat ca trebuie sa ne deplasam la Gyorn pentru ca detectivii ne asteapta acolo. Am urcat in masina personala si insotita de o masina a autoritatilor vamale am plecat. Ajunsi la Gyorn, am fost condusi intr-o cladire care cred, era o sectie de politie unde ulterior am asteptat o alta ½ de ora sosirea detectivilor.Intre timp, vamesii au plecat!
Ajunsi la sediu, cei doi detectivi mi-au dat la telefon un alt translator care astepta la sectia de cercetari penale si care mi-a spus sa acompaniez cei doi detectivi pentru a fi interogata. Am luat din nou masina si ne-am indreptat spre sectia indicata.
Cand am ajuns, a trebuit sa astept sosirea unui avocat nominat din oficiu chemat pentru ocazie si cu care am avut o convorbire durata circa 5 minute dupa care a plecat neluand parte la interogatoriu meu.
Dupa interogatoriul foarte aprofunzit, mi-au fost facute fotografii cu nr. de identificare si luate amprentele digitale. Totul s-a terminat in jurul orei 00.30 del 28/07/06.
Acesti detectivi sau cercetatori penali au fost amabili dar cu o relativa ironie.
Mi-au fost confiscate atat obiectele cat si documentele acestora care au ramas in Vama NEGYESHALOM.
In urma anchetei respective mi s-au intocmit documente de trimitere in instanta de judecata penala in data de 17 iulie 2006 la orele 9.00 si m-au obligat sa semnez un document in limba maghiara fara ajutorul unui traslator sau fara ca acest document sa fie tradus in nici una din limbile de circulatie internationala sau a unei limbi de cunostinta personala in care, mi-a fost dat de inteles a fi o citatie si un angajament de a ma prezenta la proces pentru aceea data, repet fara asistenta unui traducator. Mi-a fost inmanata o copie a documentului. Ulterior, intoarsa in Italia, am tradus documentul prin intermediul unui vorbitor de limba maghiara si cu indignare am aflat ca in realitate am semnat un document din care reiese ca sunt de acord cu arestarea persoanei mele in timpul procesului in cazul in care expertii acuzei au concluzii opuse documentelor mele.
Va rog sa ma sprijiniti in aceasta cauza injusta deoarece sunt o tinara de 25 de ani si doresc sa continui viata asa cum am facut-o pana acum, cu o conduita morala de inalta tinuta, fara antecedente penale si semnalata in computerele vamilor internationale ca element periculos.
Va implor sa trimiteti un reprezentant sa ma asiste la procesul intentat mie de catre autoritatile vamale maghiare pentru ziua de 17 iulie 2006 ora 9.00 dimineata la Tribunalul din orasul SZEGED (Ungaria)”.

 
“Basarabia- pamant romanesc”PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :159
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Pentru ca nici Basarabia nu are informatii de dincoace de Prut si nici la Bucuresti nu se stiu suficiente despre soarta fratilor de peste Prut, un grup de tineri studenti a lansat in data de 16 iulie campania cu scop informativ "Basarabia - pamant romanesc".
Scopul campaniei este de a oferi cetatenilor romani accesul la informatii reale referitoare la romanii basarabeni, informatii la care accesul a fost practic imposibil in perioada comunista, dar care nu au fost oferite decat partial si uneori trunchiat, chiar si in acesti ultimi 16 ani. Totodata a fost lansat portalul www.romanism.net ce se constituie intr-o bogata baza de date referitoare la zona dintre Prut si Nistru, cu materiale din diverse domenii. Organizatorii evenimentului sunt Asociatia ”21 Decembrie”, Alianta Civica, Grupul Independent pentru Democratie, Grupul de initiativa "Noii golani" precum si romanii din diaspora. La conferinta de presa organizata duminca, 16 iulie, organizatorii au tinut sa remarce ca Romania si Basarabia trebuie sa fie intr-un singur hotar, cel al Uniunii Europene. Campania "Basarabia - pamant romanesc" va dura 40 de zile si se va  incheia in Piata Universitatii, la "Kilometrul Zero al democratiei romane", in data de 31 august, de Ziua Limbii romane. La conferinta de presa au participat presedintele Asociatiei "21 decembrie", Teodor Maries, studentii Ion Anton (Alianta Civica), Andrei Mihail (Grupul de initiativa "Noii golani") si Ghenadie Brega, reprezentant al studentilor basarabeni. Acestia au atras atentia ca postul public de televiziune TVR nu este receptat la Chisinau, in schimb exista 29 de canale in limba rusa. In conferinta de presa s-a mai mentionat faptul ca alegerea titlului campaniei - "Basarabia - pamant romanesc - s-a facut doar in numele si in amintirea sutelor de mii de basarabeni, care "au platit cu viata pentru vina de a fi romani" si ca aceasta campanie are scop strict informativ, "nepropunandu-si sa atenteze in nici un fel la integritatea vreunui stat". In afara de portalul cu materiale ce vorbesc despre istoria Basarabiei, despre oamenii si locurile ei, despre actiunile desfasurate in acest spatiu, campania include si o ampla actiune nationala de informare stradala, in incercarea de a o face cunoscuta si celor care nu beneficiaza de acces la Internet.
 
Romani, prinsi in conflictul dintre Israel si LibanPDF Print E-mail
Beirut, Liban/Romanian Global News
Accesari :157
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Conflictul dintre statul evreu si gherila libaneza Hezbollah a prins pe teritoriul Libanului aproximativ 1.000 de cetateni romani, rezidenti in aceasta tara sau simpli vizitatori, conform datelor detinute de diplomatia de la Bucuresti.
Potrivit MAE si Ambasadei Romaniei la Beirut, pana duminica numai 330 de romani au  adresat autoritatilor consulare romane cereri de asistenta pentru evacuare, ca urmare a distrugerii aeroportului din Beirut de bombardamentele israeliene.
Alti cel putin 125 de cetateni romani parasisera deja duminica Libanul, catre Siria, iesind pe cont propriu, prin punctul de frontiera Debousieh. 
Un convoi de opt autocare cu cetateni romani urma sa plece, azi-dimineata, din Beirut spre granita cu Siria, transmite Evenimentul Zilei.
Granita dintre Liban si Siria este deschisa si exista rute pe care se poate ajunge la punctele de frontiera, desi drumurile au fost bombardate, spun aceleasi surse.
In ultimele zile, romanii au plecat si pe cont propriu, mai ales detinatorii de autoturisme. Cetatenii romani care reusesc sa treaca frontiera din Liban in Siria au posibilitatea sa se intoarca spre tara fie cu una dintre cele trei curse zilnice spre Turcia ale companiilor siriene de transport terestru, fie cu avionul, informeaza un comunicat MAE remis agentiei NewsIn.
Ministerul de Externe a avut contacte bilaterale cu autoritatile de la Damasc pentru a facilita obtinerea de vize pentru ca evacuatii sa poata tranzita Siria.
La Ambasadele din Beirut si Damasc echipe de permanenta preiau solicitarile cetatenilor romani la urmatoarele numere de telefon:
Ambasada Beirut: 0096.159.24.848/849
Ambasada Damasc: 00963.11.33.27.572
 
Minima moralia: presa la exorcizarea CNSASPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :134
Monday, 17 July 2006
La 16 ani de la insurectia din decembrie 1989, presa are un statut solid, de putere recunoscuta in stat.Desi de multe ori controversata – coruptia si prostia nu lipsesc din randurile noastre – presa poate fi considerata un pivot principal al democratizarii Romaniei. Daca nu chiar singurul. Nu este deloc de neglijat faptul ca, atunci cand multor ziaristi nu li se poate pune botnita cu lesa guvernamentala, acestia risca sa fie atacati. Inclusiv prin intermediul unor functionari servili si obtuzi ai serviciilor secrete, dupa cum s-a revelat in numeroase cazuri de agresiune asupra libertatii de expresie desfasurate in cascada in ultima perioada. Si totusi, intram in Uniunea Europeana, cu aceeasi ghiulea de gat ca si politicienii nostri: anatema colaborarii unor figuri marcante ale societatii cu politia politica a regimului comunist, Securitatea. Diferenta dintre liderii de opinie si alesii nostri este insa, esentiala: primii rezista in top de 16 ani, determinand cu brio alegerea alesilor. Iar acestia din urma, cu un intermezzo abulic de amatorism cronic - impus de catre aceasi "societate civila", arata la fel: produse reciclate ale FSN, ex-PCR, impanate cu elemente ale tinerei garzi de neo-nomenklaturisti. Asadar, o problema: daca formatorii determina opinia alegatorilor, iar alesii ne stramba si prezentul si viitorul, impotmolind Romania in malul UE, cine este cel mai important factor in raportul presa- putere? Cine e ce: ou sau gaina?
Prostitutia morala de care dau dovada multi dintre confratii nostri poate avea insa o cauza foarta simpla: apartenenta - intrerupta sau neintrerupta de momentul 1989 - la structuri ale fostei Securitati. Santajabilii cu dosarel au promovat prezenta la putere a santajistilor, in timp ce "nomina odiosa" se ramifica in institutiile democratiei, conform planului. Formula de curatare trebuie sa fie asadar, la fel de simpla: la exorcizare, cu ajutorul de nepretuit al noului Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii! Buni si rai, curati si murdari, ingeri si demoni, sa trecem impreuna prin furcile CNSAS, pentru sanatatea intregii societati romanesti, si nu numai. Pentru ca altfel, cu sufletele si constiintele pline de mizeriile trecutului comunist, vom manji maine si Uniunea Europeana.
Acest lucru l-au inteles foarte bine si confratii nostri bulgari, care au lansat deja operatiunea "Voci curate" la Sofia. Rezultatele, sase ziaristi depistati in sanul unei asociatii redudabile - care se ocupa exact de flagelul numarul unu al Bulgariei, coruptia - "Jurnalisti impotriva Coruptiei", au fost rugati sa paraseasca respectabila organizatie non-guvernamentala. Colegii din Coalitia Bulgara de Media cer insa purificarea intregii bresle: 300 de jurnalisti si lideri de opinie trebuie sa-si prezinte dosarul la control si sa-si dovedeasca buna credinta si trecutul nepatat (se spera). La Bucuresti, Asociatia Civic Media a predat saptamana trecuta noului CNSAS - mai proaspat, mai curat - o prima lista cu un numar similar de jurnalisti si membri importanti ai societatii civile, intelectuali responsabili de formarea opiniei publice. Insa mai vine una: "Voci curate (II)". Pentru ca si Romania este mai mare. Si la noi, victimele sistemului comunist au fost mai multe. Si Securitatea a fost mai puternica: patru milioane de informatori, circula o cifra. Cati dintre acestia sunt printre noi activand pentru aceleasi structuri diversificate, invizibile si, de multe ori, anti-nationale? Si, in cazul in care vom vedea, incepand de maine, colegi de-ai nostri acoperiti, pe la CNSAS, ar trebui, dupa ce adevarul va iesi la iveala sa-i intrebam si sa ne si raspunda: de ce au tacut 16 ani?
Sigur, inevitabil, ca maine vad cum vor aparea pe piata media opinii vehemente sau mai subtile impotriva actiunii in tandem pentru UE a organizatiilor media de la Sofia si Bucuresti. Ca poate ar trebui sa lasam ziaristii si ong-istii la urma, ca mai importanti sunt politicienii, magistratii, etc... Ca nu formatorii de opinie trebuie sa constituie o prioritate pentru CNSAS... Sa nu va mire! Aceasta este prima reactie a manipulatorilor profesionisti de opinie, deja prevazuta de Civic Media, organizatie care nu are in cadrul sau nici un fost membru al PCR sau UTC. Actiunea acestor foruri va fi dovada vie ca numele puse pe lista Civic Media au speriat agentii anti-Romania si apar cu litere de foc in arhivele CNSAS (unde, dealtfel, ar trebui de urgenta sa se regaseasca si arhive ale DIE si DIA). Multe publicatii si posturi radio si TV le vor canta in struna, incercand sa impiedice deconspirarea informatorilor si agentilor din presa: si reteau si reteta sunt vechi.
Celebrul Joachim Gauck, primul presedinte al Institutului german pentru studierea arhivelor STASI, le-a anticipat si el reactia deformatorilor de opinie si le da si lectia: "Romania si Bulgaria ar castiga increderea UE daca ar intensifica munca de deconspirare a arhivelor serviciilor... Aceasta este minima cerinta a intrarii in Europa"!
(Victor Roncea, Ziua)
 
Peste un milion de romani muncesc in strainatate PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :176
Monday, 17 July 2006
In prezent se estimeaza ca peste un milion de cetateni romani muncesc in afara Romaniei.
Cea mai mare parte a acestora muncesc fara forme legale in Spania sau Italia, dar exista insa si foarte multi muncitori romani care lucreaza in strainatate in conditii pe deplin legale, informeaza BBC.
De cele mai multe ori insa, pentru a obtine un loc legal de munca in strainatate, cetatenii romani au de infrunat un adevarat hatis birocratic. Cozile interminabile si noptile pierdute in fata Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca sunt cele mai bun exemple pentru a demonstra cat de greu se obtine, in mod legal un loc de munca in agricultura in Spania. Potrivit Ministerului Muncii insa, Romania incheie de doua ori mai multe contracte legale de angajare in Germania fata de Spania.
In ultima vreme insa muncitorii din zona Moldovei s-au aratat nemultumiti de faptul ca pentru a obtine viza de munca in Germania trebuie sa faca doua drumuri, unul la Bucuresti - pentru actele medicale si un altul la Sibiu, unde se afla consulatul Germaniei, caruia statul german i-a arondat pentru acordarea vizelor - judetele Moldovei. Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, spune insa ca muncitorii romani nu trebuie sa vina tocmai la Bucuresti pentru a obtine actele medicale necesare vizei de munca in Germania. El spune ca pentru usurarea procedurilor de obtinere a contractelor legale de munca a fost aprobata prin hotarare de guvern infiintarea unor puncte de lucru in subordinea ministerului muncii care vor fi situate in apropierea consulatelor Germaniei.
Pe de alta parte adauga ministrul Barbu faptul ca activitatea de acordare a vizelor a fost impartita intre cele trei consulate ale Germaniei - la Bucuresti, Timisoara si Sibiu tine exclusiv de statul german cat si modalitatea in care judetele au fost arondate acestor consulate. Cetatenii romani care vor sa munceasca in Germania pot face acest lucru fie ca angajati ai unor firme romanesti care au obtinut contract in Germania - cel mai adesea in domeniul constructiilor, fie dupa obtinerea unor contracte individuale de la angajatori germani, mai ales in domeniul serviciilor, alimentatiei publice sau in agricultura.
 
Romanii din Italia ar putea avea permise de sedere electronicePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :117
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Sase chesturi din Italia vor incepe de luni, 17 iulie, procedura experimentala de eliberare a permiselor de sedere electronice.Este vorba despre Ancona, Brindisi, Frosinone, Prato, Reggio Emilia si Verbano Cusio Ossola.
Noul model de permis de sedere electronic este armonizat cerintelor comunitare si va putea fi obtinut la pretul de 27.50 de euro, asa cum prevede Decretul din 4 aprilie al Ministrului Economiei si Finantelor si al Ministrului de Interne, publicat in Gazeta Oficiala la data de 5 mai 2006, nr.103.
Permisul de sedere electronic este eliberat numai pentru permisele de sedere ce depasesc 90 de zile si pentru cartile de sedere pentru cetateni straini. Fac exceptie permisele eliberate in asteptarea examenului in vederea solutionarii cererii de azil si permisele eliberate familiilor cetatenilor din Uniunea Europeana care isi exercita dreptul de libera circulatie. Acestea din urma vor continua sa fie eliberate pe modelul existent deja in uz.
Procedura de solicitare a permisului de sedere electronic ramane aceeasi care se foloseste in prezent pentru solicitatea permisului sau cartii de sedere.
 
Un roman din Spania cautat de familiePDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :148
Monday, 17 July 2006
Radu Stelian, un roman plecat in Spania in urma cu cativa ani este cautat cu disperare de familie si prieteni, care nu mai stiu nimic de el de trei ani.
Nu numai ca omul a disparut fara un cuvant, sunand acasa numai o singura data de cand a plecat la munca in Spania, lasandu-si in Romania, sotia si doi copii mici, dar se pare ca acum el a ramas singura ruda a celor doi copii si cel de care au cea mai mare nevoie. Sotia lui Radu Stelian, Antoanela a decedat la data de 9 iulie, in urma unui atac cerebral iar cei doi copii, in varsta de 3, respectiv 5 ani, au stat cu cadavrul mamei in casa o zi intreaga crezand ca "mama a adormit". In cele din urma ei au chemat un vecin care si-a dat seama de cele intamplate. Se pare ca femeia avea probleme la serviciu, de unde nu isi mai luase banii de trei luni, iar in final fusese chiar concediata. Grijile au coplesit-o, in cele din urma, pe femeia in varsta de 32 de ani, ramasa fara slujba, intr-o casa in care chiria si datoriile se adunau, copiii trebuiau sa creasca si sa mearga la scoala, iar sotul era literalemte disparut fara urma in Spania... Doi copii au ramas acum fara parinti si fara vreo alta ruda care sa ii poata ajuta, cu exceptia prietenilor de familie si a nasilor, iar soarta lor urmeaza sa fie decisa de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, daca tatal nu va aparea.
Nasul familiei Radu, Relu Severincu, este cel care a mers cu aceasta poveste la ziarul "Desteptarea" din Bacau, primul care a semnalat cazul, iar portalul Spania Romaneasca i-a preluat mesajul, asa cum face si Romanian Global News. Cei care pot oferi vreo informatie in legatura cu Radu Stelian, pot sunala numarul de telefon +40744441392, unde va raspunde Relu Severincu, sau la adresa de email: severincu@yahoo.com.
 
Picnicul comunitatii din British Columbia, un real succesPDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :176
Monday, 17 July 2006
Picnicul organizat de Romanian Cultural Center din Canada pe 15 iulie a coincis cu picnicul organizat de Biserica Ortodoxa Romana „Sfanta Treime”, insa chiar si asa, participarea a fost numeroasa.Organizarea celor doua picnicuri in aceeasi zi este motivata de considerente ce tin de inchirierea locurilor de desfasurare ale acestora.
Potrivit lui Florian Mitroi, membru al RCC, este de remarcat faptul ca la picnicul de anul acesta, in comparatie cu anii precedenti, atmosfera a fost mult mai destinsa.
In ceea ce priveste programul artistic, accentul este pus pe grupul Ciresarii(foto), din cadrul RCC, sub conducerea doamnei Dana Diaconu, avand ca instructori pentru balet pe Marta Harveth, iar la sectiunea ‘’dansuri populare romanesti’’ pe Cornelia Rapcea. Aceste persoane fiind responsabile cu introducerea in tainele dansului pe copii de la clubul ‘’Ciresarii’’, rezultatul muncii lor vazandu-se pe scena. La reusita acestui picnic a contribuit si vremea, care a fost insorita.
 
Festivalul romanesc din Boulder, editia a 12-aPDF Print E-mail
Boulder, SUA/Romanian Global News
Accesari :80
Monday, 17 July 2006
Cea de-a 12-a editie a Festivalului Romanesc din Boulder, ce a avut loc pe 8 iulie, a fost umbrita de o atmosfera intunecata din cauza unei ploi racaitoare, insa dansul si voia-buna specifica romanilor au atras sumedenie de vizitatori la cele doua corturi ridicate pe Pearl Street Mall din orasul Boulder, statul Colorado.

Americani si romani deopotriva au infruntat ploaia deasa pentru a asista la reprezentatiile de dansuri authentic romanesti. Desi concurati de Festivalul Farmer’s Market derulat citeva blocuri mai departe, romanii nu s-au lasat deloc mai prejos in ceea ce priveste calitatea artistica. Ansamblul artistic de dansuri populare, “Hora Mare”, condus de Kostya Butsura, a reusit sa se situeze la inaltime prin cele patru programe de dansuri traditionale romanesti. Pe langa “Hora Mare” a mai evoluat in premiera in cadrul acestui festival si grupul focloric “Mandra”. Acest grup si-a inceput activitatea in 1977 sub indrumarea lui Nicolae Zablau, profesor coregraf la Scoala de Arta din Petrosani. In 1991 grupul s-a transformat in Asociatia Culturala Mandra, avand ca obiectiv pastrarea si promovarea valorilor traditionale romanesti in tara si in strainatate. In tot acest timp grupul a participat la numeroase festivaluri internationale de folclor in Romania si in Europa (Ungaria, Bulgaria, Rusia, Franta, Italia, Olanda, Belgia, Turcia, etc ), in Mexic, si din 2001 in USA. In colaborare cu Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire din Cleveland, Ohio, cu Societatea Carpatina si cu Uniunea si Liga societatilor romano-americane, grupul Mandra a participat si la Festivalul Romanesc din New York, la sarbatorirea zilei nationale a Romaniei la Capitoliul din Columbus, Ohio, si la numeroase spectacole in Ohio, Pensylvania si New York.
De cateva luni centrul de greutate al asociatiei s-a mutat in Avon, Colorado, unde doreste sa-si continue activitatea in scopul valorificarii adevaratului folclor romanesc. Revenind la Festivalul Romanesc din Boulder trebuie mentionat ca, din peisaj nu puteau lipsi delicioasele mancaruri romanesti. Sarmalele, chiftelele si ghiveciul au umplut mesele, mirosurile atragatoare aducand un si mai mare aflux de vizitatori.
Reamintim ca acest eveniment este organizat de RAFA (Romanian-American Freedom Alliance), o organizatie non-profit, infiintata la inceputul ultimului deceniu al secolului trecut, imediat dupa prabusirea comunismului in Romania. Scopul acesteia este atat educational cat si umanitar, fondurile adunate cu ajutorul diverselor manifestari fiind folosite in ajutorarea copiilor si a oamenilor nevoiasi din Romania.
Cu un success destul de mare ,Festivalul Romanesc din Boulder a reusit sa strapunga cerul plumburiu si ploaia bacoviana, aducand o frumoasa pata tricolora in cunoscutul oras universitar.
(Tudor Serban, Gandacul de Colorado)

 

 
A fost inaugurat un nou oficiu al Misiunii UE in BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :91
Monday, 17 July 2006
{mosimage}La Chisinau a fost inaugurat in data de 15 iulie, un nou oficiu al Misiunii UE de asistenta la granita moldo-ucraineana.La deschiderea noului oficiu au participat directorul general pentru Relatii Externe in cadrul Comisiei Europene, Eneko Landaburu(foto), ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau, Andrei Stratan, directorul Serviciului Graniceri, Igor Colenov.De asemeni la acest eveniment au mai participat si seful Misiunii UE de asistenta la frontiera moldo-ucraineana, Ferenc Banfi, seful Delegatiei Comisiei Europene in Moldova, Cesare de Montis precum si  reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Chisinau. Eneko Landaburu a declarat ca lansarea Misiunii UE in Basarabia a contribuit la cresterea transparentei la hotar si a permis sa sporeasca nivelul de cooperare a serviciilor de graniceri din Basarabia si Ucraina, transmite agentia Moldpres. La rindul sau, vicepremierul Andrei Stratan, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a mentionat in cursul ceremoniei ca deschiderea oficiului se inscrie in procesul de cooperare dintre Basarabia si UE.
 
Se va mentine pretul gazelor rusesti importate in BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :175
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Ministrul Industriei si Infrastructurii, Vladimir Antosii(foto) a declarat in data de 15 iulie in cadrul unei sedinte a Parlamentului ca pretul de 160 USD pentru o mie de metri cubi de gaze naturale rusesti importate de Basarabia se va mentine pana la sfarsitul anului.Cat despre tariful de tranzitare a gazelor din Rusia prin teritoriul Basarabiei, acesta a fost stabilit doar pentru o perioada de trei luni si este in valoare de 2,5 USD pentru o mie de metri cubi la o suta de kilometri, transmite Moldpres. Potrivit ministrului Vladimir Antosii, in cadrul discutiilor purtate cu partea rusa s-a discutat posibilitatea participarii concernului "Gazprom" la modernizarea intreprinderilor de generare a energiei electrice, care ulterior ar putea exporta curentul precum si posibilitatea privind incheierea unui contract de livrare a gazelor, "la preturi rezonabile", pentru o perioada de 3-5 ani.  Ministrul a mai spus ca in termen de o saptamina Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica urmeaza sa stabileasca tarifele pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali.
 
 
Olimpicii romani se intorc victoriosi acasaPDF Print E-mail
Irkutsk, Rusia/Romanian Global News
Accesari :78
Monday, 17 July 2006
La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada care s-a desfasurat in perioada 7- 15 iulie, la Irkutsk, Rusia, olimpicii romani au castigat 12 medalii, din care 4 de aur, 4 de argint si 4 de bronz, precum si locul I cu punctaj maxim la chimie.
 Medaliile au fost obtinute la toate cele 4 discipline din cadrul Olimpiadei, respectiv chimie, informatica, matematica si fizica. La aceasta editie au participat 20 de echipe nationale si regionale din Romania, Rusia, Coreea de Sud si Kazahstan. Olimpicii romani vor ajunge in tara in seara zilei de 17 iulie pe Aeroportul International Henri Coanda.
 
Nicholas Bartha, autorul incidentului din New York, a decedatPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :88
Monday, 17 July 2006
Medicul de origine romana, Nicholas Bartha, in varsta de 66 de ani, cel  care si-a aruncat pe 10 iulie in aer locuinta din Manhattan, o cladire cu valoare istorica, a murit sambata, 15 iulie, ca urmare a ranilor suferite in explozie, a anuntat "New York Daily News".
Acesta a suferit arsuri de gradele doi si trei, medicii aflandu-se in imposibilitatea de a-l mai putea salva.
El nu a fost pus sub acuzare pentru producerea exploziei, care a provocat ranirea a patru trecatori si a 11 pompieri si a avariat cladirile din apropiere.
Nicholas Bartha s-a nascut in Romania, la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, si a emigrat in SUA in 1974. Bartha a cumparat in anii 80 cladirea din Manhattan, aruncata in aer
luni si pe care medicul de origine romana ar fi trebuit sa o vanda in urma divortului.
 
Primarul sectorului 2 Bucuresti la Torino PDF Print E-mail
Torino, Italia/Romanian Global News
Accesari :106
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu(foto), a inceput duminica, 16 iulie, o vizita de lucru la Torino.
Primarul, alaturi de o delegatie a Sectorului 2 va ramane in Italia pana marti, 18 iulie, perioada in care se va intalni cu Primarul din Torino, Sergio Chiamparino, intalnire in cadrul careia va fi semnat un protocol de colaborare intre cele doua administratii locale.
Vor fi de asemenea vizitate Universitatea de Studii din Torino (cu care ASE Bucuresti va semna un acord de colaborare), Facultatea de Economie, scoala de Management, precum si CSI (Consortiul pentru Sistemul Informativ) Piemonte. Din delegatia romana mai fac parte responsabili din primarie, Mariana Georgescu, Mihai Valentin Ifrim, Elena Nita, Ruxandra Garofeanu, Luminita Coman, Maria Cristina Ciuclea, reprezentanti din partea Academiei de Studii Economice din Bucuresti (vice-rectorul Viorel Petrescu, Gheorghe Sabau, Constantin Mitrut, decanul Facultatii de Cibernetica Razvan Bologa, Ramona Bologa), precum si directorul in Ministerul Educatiei, Ion Ivan.
 
 
Excursie la Oxford pentru romanii din AngliaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :174
Monday, 17 July 2006
Societatea Romanca din Londra ii invita pe totii romanii din UK la o vizita de o zi la Oxford, un oras ca nici un altul.
Vizita este programata pentru ziua de sambata, 22 iulie, si isi propune sa ii duca pe romani intr-un centru cosmopolit de studiu si intr-un centru al Artei.Plecarea se va face in data mentionata, la ora 8.30, de la ApolloTheatre din Hammersmith, iar pretul excursiei este de 14 lire de persoana, incluzand transportul cu un microbuz de 16 locuri. Cei interesati sunt rugati sa isi rezerve locurile din avans, acestea fiind limitate. Plata se va face cash sau prin cec, pe numele Societatii Romanca, dupa confirmarea rezervarii.
Rezervarile se pot face la adresa iuliaromanca@yahoo.com sau la numerele de telefon 020 7736 7855 sau Mob. 077 9617 0613.
Pe o suprafata de o mila patrata, orasul are peste 600 de cladiri de interes arhitectural si istoric. Universitatea din Oxford are 42 de colegii diferite si sali situate in diferite parti ale orasului. Originile sale medievale si istoria plina de evenimente au produs aici un amestec incantator de stiluri arhitecturale. Studentii au creat o cultura vibranta a restaurantelor, pub-urilor, pietelor, evenimentelor artistice “fringe” si magazinelor de carte.
 
Basarabia printre cele mai nefericite 30 de tari din lumePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :132
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Fundatia britanica Fundatia Economica Noua, a publicat saptamana trecuta un top al tarilor in baza unor indici ce tin de ecologie si dezvoltarea umana.
Potrivit Stirea de Garda, indexul a fost calculat in baza datelor cu privire la speranta de viata si calitatea vietii raportate la situatia ecologica dintr-o tara anume. Topul se numeste Happy Planet Index (Indexul Planeta Fericita). Indexul atrage atentia la impactul asupra naturii cauzat de dezvoltarea umana.
Basarabia s-a situat pe locul 147 din numarul total de 178 de tari, fiind urmata in directia negativa de alte circa 20 de tari, printre care – cateva care nu prea au stat la coada topurilor. Lista "Happy Planet" arata ca cetatenii celor mai dezvoltate tari sunt printre cei mai nemultumiti de calitatea vietii, astfel ca SUA se situeaza pe locul 150, Franta, pe 129, in timp ce Rusia se apropie de coada listei – locul 172, fiind urmata si de Ucraina.
Cele mai fericite natiuni s-a dovedit ca locuiesc in zone tropicale, liderul listei fiind Vanuatu, urmat de Columbia, Costa Rica, Republica Dominicana, Panama, Cuba, Honduras, Guatemala, Salvador.
 
Scriitori romani in GermaniaPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :82
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Saptamana trecuta s-a hotarat ca Andrei Plesu(foto) sa fie cel care rosteste discursul laudativ la decernarea premiului pentru pace al librarilor germani, ce va avea loc la data de 8 octombrie, informeaza Deutsche Welle.In cadrul targului de carte de la Frankfurt pe Main va fi premiat sociologul german Wolf Lepenies, fostul rector al prestigiosului Wissenschaftskolleg din Berlin, un savant care a intensificat, printre altele, relatiile culturale cu tarile din estul Europei. Lepenies a fost prezent si la Bucuresti, unde a tinut prelegeri publice la “Colegiul Noua Europa”, institutie culturala condusa de Andrei Plesu. In anul 2000, Wolf Lepenies si savantul roman au fost distinsi cu premiul Theodor-Heuss pentru contributia lor semnificativa la dezvoltarea democratiei in Europa, informeaza Actualitatea Romaneasca.
Florin Lazarescu este singurul autor roman premiat in competitia literaturilor est-europene. Concursul organizat de Banca Austria Kreditanstalt, Kulturkontakt Austria si Editura Wieser isi propune promovarea scriitorilor din estul Europei in spatiul cultural de limba germana. Anul acesta au intrat in concurs 200 de titluri din 10 tari est-europene. Tanarul scriitor, publicist si scenarist Florin Lazarescu a castigat premiul al doilea in aceasta competitie cu romanul “Trimisul nostru special”, publicat de editura Polirom in anul 2005.
Autorul nascut la Iasi in 1974 a castigat in 2005 si concursul Centrului National de Cinematografie in calitate de scenarist cu scurt-metrajul “Lampa cu caciula”.
 
Leontina Vaduva canta pentru romanii din LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :66
Monday, 17 July 2006
{mosimage}Faimoasa cantareata de opera si romante, Leontina Vaduva(foto), va sustine luna aceasta un recital de exceptie gazduit de deja celebrul restaurant 32 Old Bailey.Evenimentul este programat pentru data de 27 iulie, intr-o atmosfera deosebita, asa cum se intampla intotdeauna la petrecerile romanesti pe care restaurantul le gazduieste. Rezervari pentru concertul Leontinei Vaduva se pot face la numarul de telefon 0207 489 1842, sau la 32 Old Bailey, London EC4M 7HS; Tube: Blackfriars and St. Paul’s  Tel. 0207 489 1842.
 
Doua seri romanesti pentru romanii din VancouverPDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :68
Monday, 17 July 2006
Restaurantul cu specific East European, Balkan House, organizeaza doua seri romanesti, vineri,  28 iulie, respectiv, sambata, 29 iulie.Meniul va contine mancaruri traditionale romanesti, iar admosfera va fi intretinuta de formatia D'Acasa, incepand cu ora 19.00. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca intrarea este libera.
 
top

(C) 2018 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions