Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Iulie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
 
O treime din basarabeni considera ca le-a crescut nivelul de traiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :197
Sunday, 30 July 2006
{mosimage}O treime din cetatenii moldoveni considera ca nivelul de trai al conationalilor este mai inalt decat acum trei ani, arata rezultatele unui studiu efectuat in lunile iunie-iulie de Centrul de Sociologie a Comunitatilor si Studii de Gen (CSCSG) din Chisinau.Potrivit DECA-press 35,3 la suta  dintre persoanele chestionate afirma ca, pe parcursul ultimilor trei ani, situatia economica a Basarabiei s-a inrautatit, iar 28,1 la suta considera ca, in urmatorii trei ani, economia tarii va ramane neschimbata. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.150 de persoane din 62 de localitati ale Basarabiei, din care 61 la suta rurale.
 
Romanii din Toronto merg in croazieraPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :107
Sunday, 30 July 2006
{mosimage}Membrii asociatiei "Romanian Singles Club" din Toronto vor merge la "Salsa Cruise Boat" duminica, 30 iulie.
Evenimentul este organizat de Plaza Flamingo si programul croazierei cuprinde un concurs de salsa precum si un concurs de Miss. La acest eveniment au fost invitati sa participe atat romanii din Toronto cat si din imprejurimi.
 
Concurs de articole si fotografii despre Basarabia in FrantaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :150
Sunday, 30 July 2006
Asociatia de Prietenie Franco-Moldoveneasca "Les Moldaviens" ("Moldovenii"- www.moldavie.fr) si Asociatia "Amici fara Frontiere" din Franta organizeaza cea de-a doua editie a concursului de fotografii si articole in limba franceza cu genericul "Povesteste-mi despre Moldova".Dosarele pot fi primite pentru prima etapa pana la 31 iulie, urmand ca cea de-a doua etapa sa fie anuntata toamna. In plus, fotografiile si articolele prezentate la concurs vor fi publicate pe site-ul  www.moldavie.fr.
Cei interesati sa participe la concurs pot trimite prin e-mail, la adresa concours@moldavie.fr, cinci fotografii pe care vor fi surprinse imagini din Basarabia. Fiecare fotografie va avea o denumire si un scurt comentariu in versuri sau proza. La fel, vor fi admise un articol sau mai multe in limba franceza ce cel putin o pagina, avand ca subiect viata in Basarabia.
 
 
Zilele Zalaului la ChicagoPDF Print E-mail
Chicago, SUA / Romanian Global News
Accesari :121
Sunday, 30 July 2006
Romanii din Chicago vor sarbatori "Zilele Zalaului" pe 30 iulie. Locatia unde vor avea loc manifestarile se afla la nord de Chicago, intre Dempster si Willow.Aceasta sarbatoare a inceput sa se desfasoare la Chicago in urma cu trei ani si deja a devenit o traditie pentru romanii stabiliti in zona metropolei Chicago. 
 
A incetat din viata Alexandru SafranPDF Print E-mail
Geneva, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :172
Sunday, 30 July 2006
Seful rabin al cultului mosaic din Romania anilor 1940-1970, Alexandru Safran a incetat din viata vineri, 28 iulie, la Geneva.Alexandru Safran, membru de onoare al Academiei Romane, a fost si ultimul senator in viata din Senatul interbelic al Romaniei, transmite agentia Rador. El a adus mari contributii la dezvoltarea cultului mozaic si luptand din toate puterile pentru salvarea unui numar cat mai mare de evrei, in anii de crunta prigoana 1938-1944. Alexandru Safran a fost un mare cunoscator si iubitor al poporului roman, al culturii stiintei si artei romanesti.
 
Exista posibilitatea trimiterii trupelor romaneti in LibanPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :216
Sunday, 30 July 2006
{mosimage}Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu a declarat ca la cererea Organizatiei Natiunilor Unite, Romania va trimite trupe in Liban.Conform competentelor ONU, vor fi doar trupe de mentinere a pacii, a afirmat ministrul Apararii, transmite agentia Rador. El a adaugat ca Romania, in functie de tipurile de misiuni de mentinere a pacii care vor fi solicitate, va face si oferta.
 
Picnic pentru romanii din OntarioPDF Print E-mail
Ontario, Canada / Romanian Global News
Accesari :84
Sunday, 30 July 2006
Romanii din Ontario sunt invitati sa participe la un picnic ce se va desfasura in data de 20 august, in Ontario.Picnicul va fi organizat de Asociatia Culturala din Hamilton, Biserica "Sfantul Gheorghe" din Toronto precum si Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din Kitchener.
 
Tabara pentru copii romani din MichiganPDF Print E-mail
Michigan, SUA / Romanian Global News
Accesari :170
Sunday, 30 July 2006
{mosimage}Episcopia Ortodoxa Romana din America organizeaza in perioada 30 iulie-12 august o tabara pentru copii cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani.De asemenea, Episcopia a facut apel la romanii din acea zona pentru a-si dedica o parte a timpului lor pentru suplinirea posturilor necesare desfasurarii taberii in conditii cat mai bune. Astfel, printre posturile ce au trebuit sa fie ocupate s-a numarat si cel de profesor, asistent medical, bucatar etc, anunta portalul Episcopiei Ortodoxe Romane din America.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions