Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
August 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Cautare
 
Burse de excelenta pentru romanii de pretutindeniPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :280
Friday, 18 August 2006
{mosimage}Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, si Fundatia Noua Europa - Colegiul Noua Europa (FNE/CNE) au incheiat, la 2 august, un protocol de parteneriat.{mosimage}Parteneriatul dintre cele doua institutii se fundamenteaza pe obiectivul MAE-DRRP de consolidare a patrimoniului cultural national prin instituirea unei colaborari active intre romanii din interiorul granitelor si cei de peste hotare, precum si pe scopurile statutare ale FNE/CNE, referitoare la promovarea contactelor internationale si a schimburilor de idei in domeniul cultural si stiintific.
Protocolul prevede oferirea unor “burse de excelenta” pentru cercetari in domeniul stiintelor umaniste si sociale, realizate de catre cetateni de origine romana de peste hotare. Pot beneficia de aceste burse si cetateni romani rezidenti in Romania, conditia fiind ca proiectul de cercetare angajat sa vizeze patrimoniul cultural al romanilor de peste hotare. Pentru anul 2006-2007, sunt oferite 3 burse post-universitare, cu o durata de 10 luni si un cuantum lunar de 900 euro.
Detaliile referitoare la organizarea concursului pentru obtinerea burselor, inclusiv conditiile de participare, modalitatile de inscriere si termenele privind concursul sunt plasate pe site-urile celor doua institutii, www.mae.ro si, respectiv, www.nec.ro. Informatii suplimentare pot fi obtinute la tel. (+40-21) 307 99 10, fax (+40-21) 327 07 74 sau e-mail: asuter@nec.ro.
 
Bustul clasicului Rebreanu interzis la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :226
Friday, 18 August 2006
{mosimage}De cinci ani deja, autoritatile de la Chisinau refuza instalarea, pe Aleea Clasicilor literaturii romane, a bustului scriitorului Liviu Rebreanu.{mosimage}„Si in acest an, Ministerul Culturii ne-a expediat o scrisoare prin care isi reconfirma refuzul de a dezveli pe Aleea Clasicilor bustul scriitorului Rebreanu. si de aceasta data sunt aduse argumente absurde, motivandu-se ca lucrarea sculpturala ar fi o copie si nu una originala. Autorii scrisorii, semnate de viceministrul turcanu, o fi crezand, probabil, ca, in cazul Rebreanu, se repeta situatia monumentului lui Puskin din Chisinau care constituie o copie a unui bust instalat la Sankt-Petersburg”, a declarat pentru stirea de Garda presedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova (USM), academicianul Mihai Cimpoi.
El a precizat ca, in acest an, Ministerul Culturii a neglijat un important document, prezentat de experti din Romania, prin care se confirma ca bustul scriitorului Rebreanu este o lucrare originala, turnata in bronz, constituind creatia reputatei sculptorite romance, de origine basarabeana, Milita Petrascu, discipola lui Constantin Brancusi. Lucrarea a ajuns la Chisinau printr-o donatie a Ligii culturale pentru unitatea romanilor de pretutindeni.
Ansamblul sculptural Aleea Clasicilor a fost inaugurat in 1958. in perioada sovietica, aici fusesera ridicate 12 busturi ale scriitorilor romani. Din 1993, pana in 2000, in fiecare an, complexul a crescut. Potrivit lui Cimpoi, din 2000, cand a fost inaugurat bustul lui Ion Luca Caragiale, autoritatile de la Chisinau nu au mai permis dezvelirea altor monumente. „Timp de 4 ani, ex-ministrul Madan a luptat cu Rebreanu, iar de la el incoace, aceeasi lupta o duce actualul ministru, Artur Cozma”, sustine presedintele USM.
 
Copiii si tinerii romani din afara granitelor in tabara la NavodariPDF Print E-mail
Navodari, Romania/Romanian Global News
Accesari :317
Friday, 18 August 2006
{mosimage}Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), organizeaza la Navodari, in perioada 18-28 august, tabara de vara pentru copii si tineri, etnici romani din afara granitelor.{mosimage}Aceasta tabara se inscrie in seria de proiecte din cadrul programelor derulate de catre DRRP prin care copii si tineri, etnici romani de pretutindeni, iau contact cu realitatile culturale, sociale, istorice si turistice din tara-mama. La aceasta actiune de mare anvergura sunt invitati sa participe copii si tineri din Basarabia, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia si Kazahstan, in total  350 de persoane.
Programul taberei va cuprinde, pe langa programul obisnuit de vacanta,  vizite la Acvariul si Delfinariul din  Constanta, la Cetatea Histria, o excursie de o zi cu vaporul in Delta Dunarii, precum si o seara cu acces gratuit la una din discotecile din statiune. Vor avea loc, de asemenea, concursuri specifice unei tabere organizate la mare, dintre care nu vor lipsi "Zana Marii", constructii pe nisip, intreceri sportive, etc. Una din seri va fi dedicata etnicilor romani pentru sustinerea unui program cultural romanesc.
 
Scoala de Vara a Tinerilor Basarabeni din Romania se desfasoara la CostinestiPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :303
Friday, 18 August 2006
Proiectul „Scoala de Vara a Tinerilor Basarabeni” se va desfasura in perioada 21-31 august pe teritoriul Romaniei, la Costinesti.Partenerii acestei actiuni sunt: Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni (Bucuresti), Asociatia Rasaritul Romanesc (Chisinau) si Asociatia Romana de Dezbatere Oratorie si Retorica (regiunea Banat). Participantii proiectului vor fi reprezentantii organizatiilor si initiativelor de tineret din Basarabia si Romania din centrele universitare: Timisoara, Bucuresti, Oradea, Cluj, Suceava, Iasi, Brasov, Constanta, Galati si Chisinau.
Proiectul „Scoala de Vara a Tinerilor Basarabeni” isi propune ca tema principala stimularea asociativitatii si dezvoltarea organizationala a tinerilor basarabeni aflati la studii in mediul romanesc. Prin realizarea acestui proiect se urmareste stimularea initiativelor civice ale tinerilor basarabeni aflati la studii in Romania, dar si colaborarea lor in desfasurarea unor activitati comune si apararea unor interese comune.
Pe parcursul ultimilor cativa ani in centrele universitare romanesti au existat si exista in continuare unele organizatii sau grupuri de initiativa ale tinerilor basarabeni aflati la studii in Romania. Acestea au desfasurat si desfasoara in continuare unele proiecte locale sau nationale si internationale. Unelele proiecte cum ar fi „Festivalul Zilele Basarabiei” a devenit o denumire generica pentru actiunile desfasurate in perioda sfarsitului lunii martie, fiind un eveniment ce are loc atat la Timisoara cat si la Galati si Cluj. Cu toate acestea se simte o nevoie acuta de comunicare si colaborare intre aceste initiative si de comunicare a acestor initiative si altor parteneri: statul, alte ONG-uri, finantatori, institutii de invatamant, etc. In aceste sens se impune si o pregatire suplimentara pentru cei implicati, pregatire ce priveste atat dezvoltarea organizatiilor proprii cat si relatiile cu tertii, proiecte, finantari, etc.
Printre obiectivele acestei initiative se numara dezvoltarea unor relatii mai stranse intre studentii etnici romani din Romania si Basarabia, prin implicarea lor activa in structurile asociative de tineret, prezentarea necesitatilor legate de implicarea tinerilor etnici romani in structuri asociative de tineret, crearea unei baze de date cu initiativele de tineret din Romania si Basarabia, precum si semnarea de parteneriate in vederea organizarii de proiecte in comun pentru urmatorul an universitar.
Ca teme de prima importanta in agenda scolii de vara se afla obtinerea cetateniei romane - proceduri si proiecte MAE de a usura obtinerea acesteia pentru basarabenii de origine romana; viitorul Basarabiei intr-o Europa unita; viitorul tinerilor romani de pretutindeni intr-o Romanie Europeana.
 
Romanii din Spania ar putea avea dreptul de a votaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :200
Friday, 18 August 2006
{mosimage}Guvernul spaniol vrea ca cetatenii straini care traiesc legal in Spania sa poata vota la alegerile municipale din 2007 si vor trece la promovarea unor acorduri cu tarile din care provine cel mai mare numar de rezidenti din Spania.{mosimage}Masura pe care o au in vedere autoritatile iberice ar putea privi, asadar, aproximativ 2 milioane de straini noncomunitari care traiesc si lucreaza in Spania.
Socialistii si aliatii lor comunistii din Stanga Unita au prezentat joi, 17 august, in parlament o propunere de lege sustinuta de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, in care se cere guvernului sa semneze acorduri cu tarile de origine ale imigratiei, care sa faca posibila reciprocitatea dreptului de vot. Purtatorul de cuvant al Stangii Unite, Joan Herrera a spus in cadrul unei conferinte de presa ca "imigrantii nu pot servi numai la plata taxelor, ci trebuie sa aiba si dreptul de a alege si de a fi alesi".
Herrera a mai spus ca propunerea de lege este o modalitate "de a evita xenofobia". In Spania, potrivit datelor oficiale din iunie 2006, locuiesc legal 1.958.091 de persoane, dar nu pot vota pana cand guvernul nu va semna acorduri de reciprocitate cu tarile de origine ale acestora, prin care spaniolii sa poata vota, la randul lor, in tarile respective.
Cei mai numerosi straini din Spania provin din Maroc (503.966), Ecuador (339.618), Columbia (211.122), Romania (189.966) si China (92.915).
 
O tanara doctorita romanca se revolta impotriva sistemului in FrantaPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :313
Friday, 18 August 2006
{mosimage}Raluca, o tanara romanca in varsta de 34 de ani, stabilita in Franta, s-a aflat in greva in week-end-ul trecut, la Paris, protestand fata de statutul medicilor care si-au inceput studiile de medicina in afara Uniunii Europene.{mosimage}"Suntem aici, oferim servicii in spitale, dar nu avem nici o posibilitate de a evolua, nici o perspectiva in cariera, in afara de contracte precare" spune Raluca, intr-un interviu pentru portalul francez L'Humanite.
Ea a constientizat progresiv discriminarea fata de medicii care, ca si ea, au comis crima de a obtine o parte a diplomelor intr-o tara din afara Uniunii Europene. "Cand am ajuns in Franta, eram lipsita de griji, nu ma gandeam la viitor. Scopul meu era in primul rand sa imi fac studiile aici, pentru ca predarea si echipamentele sunt mult mai bune decat in Romania".
In 1999 ea si-a terminat cei sase ani de facultate de medicina in Romania. Fiica de profesori, crescuta cativa ani in Maroc, de unde inca mai pastreaza o franceza impecabila, se simtea legata de Franta. "Franta, care nu avea suficienti medici, a organizat un concurs in ambasade. L-am trecut putin la intamplare si l-am luat". Avand aceasta diploma interuniversitara de specialitate (DIS) in buzunar, ea a avut sansa sa isi petreaca perioada de internat in Franta. S-a specializat in anatomie patologica, o disciplina putin cunoscuta, ce consta in analizarea in laborator a probelor prelevate in cadrul unei operatii. "De exemplu, ni se trimite o parte a colonului unui pacient care are cancer. Noi analizam tipul de maladie, stadiul, ceea ce va determina tratamentul de urmat. Este stresant, pentru ca trebuie sa dam un raspuns in intervale scurte". Perioada ca intern a durat patru ani. "Eram mai putin platiti, dar in rest am avut exact aceeasi formare, aceleasi evaluari, aceleasi stagii ca si colegii nostri francezi. Dar la final, ei au o diploma frantuzeasca si isi incep cariera, in timp ce noi avem o diploma frantuzeasca dar nerecunoscuta de Franta. Nu avem dreptul de a profesa, nu avem dreptul de a trece concursuri de practica in spitale, nu avem dreptul sa ne deschidem un cabinet. Prin derogare, spitalele ne pot recruta in contracte speciale de asistenti asociati, pe termen de un an, pentru o perioada totala de sase ani. Apoi, avem parte de vacante si mai precare, adesea partiale, ceea ce ne obliiga sa lucram in mai multe spitale odata. In termeni financiari, discriminarea este uriasa. Practicienii din spitale castiga de doua ori mai mult decat medicii care au diplome din afara Uniunii Europene si care fac aceeasi munca".
La finele perioadei sale de internat, Raluca a fost recrutata de spitalul din Dijon, unde a afectuat doua contracte a cate un an. Apoi a revenit in regiunea pariziana, unde in prezent incheie cel de-al doilea contract cu CHU din Kremlin-Bicetre, in Val-de-Marne. Intre timp, a fost naturalizata in iunie 2005 si a aderat in decebrie la Sindicatul National al Practicienilor cu diplome din afara Uniunii Europene. "M-am alaturat sindicatului revenind la Paris. La Dijon eram la inceput, nu ma enervasem inca. Nu realizam inca ce inseamna faptul ca nu ai dreptul sa iti faci meseria. Nici un viitor dupa cei sase ani de asistenta".
In 2005 Ministerul Sanatatii a vrut sa dea senzatia ca rezolva problema, instaurand "o noua procedura de autorizare", un concurs care permite PADHUE sa integreze sistemul, si care o revolta in mod deosebit pe Raluca. "Este ca si cum ne-ar face sa dam inca o data bac-ul, este foarte umilitor. Examenul ar trebui sa tina cont de serviciile facute si sa aiba probe practice. In schimb, subiectele sunt foarte scolare, ceea ce duce la rezultate foarte aleatorii. Am vazut oameni extrem de inteligenti picand, este absurd". Pentru aceasta tanara doctorita, blocajul guvernului in acest dosar nu are nici un fel de explicatie: "Suntem mai putin scumpi! Doi medici la pretul unuia singur, este interesant! Este intr-adevar nedrept". In acest week-end, Raluca s-a alaturat grevei pornite de uniunea sindicala Inpadhue. Vineri, ministrul Sanatatii a incercat sa reprime miscarea declarand ca un text de lege in acest sens va fi prezentat inainte de finele anului, pentru a rezolva situatia. "A facut deja promisiuni in iunie, apoi le-a retractat, acum nimic nu mai este sigur, comenteaza Raluca sceptica. In ciuda tuturor acestor lucruri, inca mai am speranta ca vom obtine intr-o zi ceva. In iunie am protestat timp de mai bine de o luna in fata ministerului. Daca situatia nu avanseaza, vom relua actiunile la intrare" a conchis Raluca, hotarata sa isi  rezolve problema.
 
Vize de intrare si permise de sejur pentru romanii din ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :265
Friday, 18 August 2006
Pentru a putea intra in Italia si pentru a ramane in mod legal, cetatenii extracomunitari, trebuie sa obtina, din partea autoritatilor italiene, autorizatii specifice (vize de intrare, permise de sejur).Intrarea in Italia, cu exceptia cazurilor de forta majora, poate fi efectuata numai din punctele de frontiera speciale, unde cetateanul strain – daca i se cere – trebuie sa demonstreze ca cerintele generale necesare sunt indeplinite si ca are viza de intrare.
Cerintele necesare intrarii se refera la scopul si conditiile sederii, disponibilitatea mijloacelor de intretinere suficiente pe durata sederii si pentru intoarcerea in tara de provenienta (fac exceptie permisele de sedere pentru munca). Viza de intrare este documentul cerut cetateanului strain extracomunitar (fac exceptie San Marino, Vaticanul,  Liechtenstain, Elvetia, Norvegia si Islanda, state cu care Italia are incheiate acorduri de libera circulatie) care doreste sa intre in Italia pentru o perioada de 90 de zile. Pentru sederi cu o perioada inferioara a 90 de zile, viza nu este intotdeauna ceruta. In acest caz sunt valabile si vizele eliberate de catre autoritatile diplomatice sau consulare ale altor tari.
In cazul cererii vizei pentru contract de munca, aceasta va fi acordata doar in functie de cotele de acces fixate in decretul anual de programare a fluxurilor de migratie. Cetateanul strain stabilit in mod legal in Italia, pentru a iesi si pentru a se intoarce pe teritoriul national, ii sunt suficiente legitimarea cu pasaportul si permisul de sejur valabil.
Viza de intoarcere este necesara in cazul pierderii, furtului sau expirarii permisiului de sedere. In ultimul caz, la solicitarea vizei va fi prezentat si documentul expirat de maxim 60 de zile.
Viza se solicita autoritatilor diplomatice sau consulare italiene din tara de origine sau de rezidenta, la care se anexeaza pasaportul sau un document echivalent valabil (neexpirat) si documentele specifice necesare pentru tipul de viza solicitat.
Exista viza pentru adoptie, afaceri, ingrijiri medicale, motive diplomatice, reintregirea familiei, competitii sportive, invitatii, activitate pe cont propriu, angajare, misiuni, motive religioase, reintoarcere, rezidenta electiva, studii, tranzit aeroportuar, tranzit, transport, turism, vacante si serviciu. Cetateanul strain trebuie sa specifice motivul calatoriei, destinatia, mijlocul de transport si sa demonstreze disponibilitatea mijloacelor de intretinere pe timpul sejurului.
 
Tineretul Ortodox Romano-American reunit la Conferinta AnualaPDF Print E-mail
Michigan, SUA/Romanian Global News
Accesari :310
Friday, 18 August 2006
Organizatia Tineretul ortodox romano-american invita pe toti membrii sai, pe prietenii, dar si pe sustinatorii acesteia la cea de-a 57-a Conferinta Anuala a Tineretului Ortodox Romano-American.Evenimentul se va desfasura in perioada 31 august-3 septembrie la Dearborn Heights, in Michigan, SUA, fiind gazduit de catre biserica ortodoxa romana “Sfantul Petru si Pavel”, la eveniment participand si delegati ai bisericilor ortodoxe romane de pe intreg teritoriul Statelor Unite si al Canadei, pentru a impartasi experientele lor si pentru a continua in misiunile caritabile, spirituale si scopurile educationale ale organizatiei Tineretului ortodox romano-american.
 
Voluntari romani la cimitirul eroilor "Poligonul de tragere"PDF Print E-mail
Bacau, Romania/Romanian Global News
Accesari :121
Friday, 18 August 2006
Oficiul National pentru Cultul Eroilor, in parteneriat cu prefectura judetului Bacau si primaria municipiului Bacau, organizeaza, in perioada 18 – 24 august, o tabara de tineri voluntari pentru ingrijirea Cimitirului Eroilor „Poligonul de tragere“, unde sunt inhumati cca 11.000 eroi romani, germani si rusi cazuti in cele doua Razboaie Mondiale.Deschiderea taberei va avea loc in data de 19 august la ora 10.00, in incinta Cimitirului Eroilor (Bacau, str. Constantei nr. 5), in prezenta autoritatilor locale si a reprezentantilor Oficiului. Tabara – a doua din acest an, dupa cea de la Sinaia – este o continuare a programului Oficiului de valorificare in plan educativ a memoriei celor cazuti pentru tara, constituind o garantie a respectarii de catre autoritati si societatea civila a trecutului nostru istoric. Totodata, implicarea tinerilor in acest proiect reflecta pastrarea traditiei voluntariatului in actiunile de utilitate publica.
Lucrarile vor fi realizate de tineri voluntari de la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir“ din Breaza, judetul Prahova.
in Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere“ au fost inhumati 5.821 de eroi romani (5.549 cazuti in perioada octombrie 1916 – martie 1918 si 272 soldati din Al Doilea Razboi Mondial). Pe langa acestia, in cimitir isi dorm somnul de veci si soldati rusi (aproximativ 5000, decedati in cele doua razboaie) si germani (117 soldati cazuti in Al Doilea Razboi Mondial).
 
Primul Simpozion International de Sculptura Monumentala la ICRPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :208
Friday, 18 August 2006
Primul Simpozionului International de Sculptura Monumentala, ce se va desfasura la Rosia Montana in perioada 20 august-15 septembrie, va fi deschis vineri, 18 august, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti.
 Manifestarea, organizata de AISS - Association Internationale pour les Symposiums de Sculpture, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, International Association for Monumental Sculpture Events - Montevarchi, Italia, Association France Roumanie Art - Paris, L'Alliance Belgo-Roumaine - Bruxelles, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Alburnus Maior, Solide, AIAP (aupres de l'UNESCO), este programata sa se desfasoare cu incepere de la ora 11.00.
Artistii invitati sunt Miguel Ausili (Argentina), Mihai Buculei (Romania), Ehab Ellaban (Egipt), Zoltan Gergely  (Romania), Roland de Jong-Orlando (Olanda), André Domon (Canada), Hideto Yada (Japonia), Leonard Rachita (Franta/Romania), Adrian Popovici, Sava Stoianov (Romania).
Stefana Bianu si Leonard Rachita, curatorii proiectului, vor prezenta, la intalnirea de la ICR, motivatiile acestei  initiative focalizate asupra zonei Rosia Montana, monument istoric si patrimoniu natural al UNESCO, cunoscuta in vremea romanilor sub numele de Alburnus Maior. Intitulat generic "intre trecut si viitor", simpozionul isi propune sa replaseze perspectivele zonei, care se bucura de un cadrul natural de o frumusete rara, in contextul valoroaselor  vestigii istorice locale. Manifestarea se doreste a fi si o pledoarie pentru pastrarea patrimoniului istoric si natural, amenintat in prezent sa dispara. Proiectul va fi inclus in cadrul viitorului Centru International de Sculptura sub egida International Art Centers Association.
Ceremonia deschiderii simpozionului la Rosia Montana va avea loc duminica, 20 augist, de la ora 18.00.
in afara sesiunilor de lucru, vor fi organizate vizite la Targu Jiu - Complexul Sculptural realizat de Constantin Brancusi, la Hobita - casa memoriala a artistului, la Simpozionul de la Magura Buzaului, la Muzeul Astra din Sibiu, in orasele Cluj si Alba Iulia, galeriile aurifere romane, Detunata. Vor fi organizate si ateliere pentru invitati si locuitorii din Rosia Montana, seri de film romanesc, de muzica clasica si de cant popular, conferinte stiintifice. Sculptorii isi vor prezenta lucrarile si se vor intalni cu artisti invitati si cu localnicii. Din comitetul de onoare al simpozionului fac parte Ramon Tio Bellido, serban Cantacuzino, Horia Ciugudan, Cosmin Covaciu, Ionel Haiduc, Fawzi Mohamed Elsaid Gohar, Alexandru Herlea, Sorin Ilfoveanu, Mircea Mihaies, Adrian Guillermo Mirson, Mihai Oroveanu, Horia Roman Patapievici, Ioan Piso, Andrei Plesu, Radu Portocala, Cristian Preda, Jean-Claude Salins, Alex Leo serban, Jaap Werner.
 
Maria Raducanu in concert la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :220
Friday, 18 August 2006
{mosimage}Extraordinara solista romanca, recunoscuta in Franta ca "Vocea Romana a Folclorului European", Maria Raducanu, va sustine un concert la Paris, in luna septembrie.{mosimage}Evenimentul va avea loc joi, 14 septembrie, la ora 21.00, la Satellit Cafe din capitala franceza.
Deosebita si recunoscuta prin vocea sa si prin tehnica sa, Maria Raducanu isi pune talentul in slujba promovarii repertoriului traditional, pe care incearca sa il redea in simplitatea sa autentica. Interpretarea sa puternica lasa sa se intrevada intreaga forta dramatica a unei mosteniri muzicale, care urca pana spre radacinile cele mai vechi ale civilizatiei europene. In spectacolul programat sa se desfasoare la Satellit, Maria va prezenta "Heresies", un tribut curajos si pasionat adus vocii umane. Este vorba depre un spectacol de folclor balcanic si fado, influente flamenco, romante rusesti, jazz, tango, bossa-nova, un spectacol in care improvizatia este cea care conteaza.
 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions