Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Noiembrie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
 
Basescu critica manualele de istorie integrata introduse de guvernul comunist de la Chisinau.PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :288
Wednesday, 01 November 2006

{mosimage}"Suntem foarte dezamagiti de asa-numitul Manual de Istorie Integrata al Moldovei, pentru liceele de peste Prut", a spus presedintele Traian Basescu la videoconferinta internationala "Dezvoltare economica si securitate in regiunea Marii Negre".

Seful statului a tinut, insa, sa sublinieze ca tara noastra nu va face niciun comentariu oficial pe aceasta tema, pentru a nu afecta increderea politica intre Bucuresti si Chisinau, transmite Realitatea TV.
Traian Basescu este singurul politician roman care pare ca mai este interesat de ceea ce se petrece in Basarabia si ia pozitii fata de evolutiile din cel de-al doilea stat romanesc.
Istoria integrata a fost introdusa de autoritatile de la Chisinau ca disciplina obligatorie de studiu de la 1 septembrie 2006 si a inlocuit, in programa scolara, cursul de istorie a romanilor.
Decizia a starnit dispute si proteste la Chisinau. Membrii Asociatiei Istoricilor din Moldova sunt decisi sa protesteze fata de continutul acestor manuale: din 2 octombrie, timp de o luna, dascalii nu vor preda in scoli si licee ore de istorie integrata.
 
Deputatii au „invins” zdrobitor Agentia Nationala de IntegritatePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanin Global News
Accesari :224
Wednesday, 01 November 2006
Proiectul legii de Infintarea a Agentiei Nationale de Integritate, pe care au inistat atat de mult oficialii de la Bruxelles, iar parlamentarii de la Bucuresti nu au contenit sa o evite prin cele mai diverse tergivesari, a trecut astazi prin plenul Camerei Deputatilor surprinzator de rapid, fiind adoptata cu 251 de voturi pentru, cinci impotriva si o abtinere.Potrivit Prompt Media, performanta remarcabila a reprezentantilor natiunii se datoreaza faptului ca, intre timp, Comisia Juridica eliminase din proiect toate prevederile care amenintau “integritatea” averilor detinute de demnitarii romani obtinute, multe dintre ele, pe cai nu tocmai curate, astfel incat ANI nu mai poate fi acum decat una dintre formele fara fond atat de caracteristice natiei romane. Izbanda cea mai importanta a parlamentarilor este ca noua institutie va putea verifica doar declaratiile de avere, dar nu si averile propriu-zise, precum si ca nu pot fi confiscate averile nejustificate ale demnitarilor asa cum prevedea forma initiala a proiectului trimis de ministrul Justitiei. Contrar declaratiilor rasunatoare ale liberalilor si democratilor care se aratau impotriva amendamentelor aduse de Comisia Juridica, rezultatul votului din plen arata, cum s-a vazut de atatea ori, ca, indiferent de apartenta politica, parlamentarii sunt cu toti o apa si un pamant atunci cand le sunt amenintate interesele. Proiectul adoptat de deputati urmeaza sa fie trimis Senatului, care este camera decizionala.
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, dezamagita de ce facuse Comisia Juridica, isi anuntase intentia de a cere Guvernului sa retraga proiectul de Lege din Parlament, dar aceasta procedura este considerata ilegala atat de parlamentarii Opozitiei, cat si de cei ai Puterii.
 
Intalnire oficiala intre Traian Basescu si presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene al ItalienePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :230
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut o intalnire pe  31 octombrie cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului Republicii Italiene, Andrea Manzella.Cu acest prilej, sefului statului a multumit pentru faptul ca Republica Italiana a fost, in 2005, primul stat fondator al Uniunii Europene care a ratificat Tratatului de Aderare a Romaniei la UE. Totodata, seful statului roman a apreciat sprijinul constant pe care Italia l-a acordat Romaniei pe tot parcursul procesului de aderare la Uniunea Europeana.
In cadrul convorbirilor au fost abordate aspecte privind cooperarea bilaterala, atat presedintele Basescu, cat si presedintele Comisiei, Andrea Manzella, apreciind calitatea relatiilor romano-italiene. De asemenea, cei doi oficiali au subliniat faptul ca nivelul actual al relatiilor bilaterale constituie o premisa pentru consolidarea cooperarii dintre Romania si Italia in cadrul Uniunii Europene extinse. In acest sens, a fost mentionata intentia celor doua guverne de a actualiza continutul Parteneriatului strategic bilateral, care va marca in 2007 zece ani de existenta. Seful statului a apreciat, in context, ca o dimensiune a cooperarii post-aderare ar trebui sa vizeze si contactele la nivelul Parlamentului European.
Presedintele Basescu si presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului Republicii Italia au mai discutat aspecte ale agendei internationale, respectiv cooperarea bilaterala, elemente privind zona Marii Negre, situatia din Balcanii de Vest si securitatea pe plan mondial.
 
Maxim Belciug, din nou pe scena Ateneului RomanPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :274
Wednesday, 01 November 2006
Chitaristul roman Maxim Belciug va sustine sambata, 4 noiembrie, pe scena Ateneului Roman, incepand cu ora 19.00, un recital de muizica spaniola pentru chitara intitulat „Folia de Espana!”.Potrivit unui comunicat de presa, recitalul propune o panorama a bogatiei muzicii spaniole pentru chitara, de la muzica spaniola culta pana la muzica traditionala pentru chitara (flamenco).
Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitara clasica al Romaniei. A sustinut recitaluri pe mari scene din tara si din strainatate (Serbia si Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Scandinavia, Italia), entuziasmand publicul exigent al salilor dedicate muzicii clasice. Desi de obicei apare in calitate de solist in recitaluri la filarmonici sau atenee, in tara sau in strainatate, muzicianul a putut fi ascultat si in cluburi. Maxim Belciug considera chitara drept un instrument minunat, complet si complex, la care se poate canta aproape orice. De aceea, desi cei mai multi oameni cunosc chitara numai in ipostaza sa de instrument cu rezonanta langa un foc de tabara, interpretul doreste sa ii dezvaluie publicului si alte fatete din traditia chitarei, se mai arata in comunicatul emis de chitara.ro.
 
In cadrul Festivalului National de Teatru – o intalnire cu cu Patrice ChereauPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :267
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Cu ocazia proiectiei filmului Une Autre Solitude, documentar care prezinta relatia profesionala  dintre Patrice Chereau (foto) si actorul Pascal Greggory pe parcursul realizarii regiei piesei “La solitude des champs de coton” de Bernard-Marie Koltes, se va desfasura la Sala Elvira Popescu, pe 5 noiembrie, o discutie cu Patrice Chereau.Dupa ce, la 22 de ani, a condus Teatrul din Sartrouville, Patrice Chereau ajunge la Piccolo Teatro din Milano, unde devine asistentul lui Giorgio Strehler.
In anii '70 se afla la conducerea Teatrului National Popular din Lyon-Villeurbaine. Apoi, director la Theatre des Amandiers din Nanterre, pune in scena piese de Bernard Marie Koltes, Jean Genet si instruieste o noua generatie de actori francezi.
Figura reprezentativa a teatrului francez, Chereau a pus in scena si opere : Povestirile lui Hoffmann si Lulu la Opera din Paris, Tetralogia lui Wagner, sub conducerea lui Pierre Boulez, in cadrul Festivalului de la Bayreuth, Don Giovanni la Salzbourg. In anii '90 Patrice Chereau se impune si ca cineast.
De putin timp, el s-a reintors pe scena unde, singur, citeste texte din opere celebre;
Printre acestea, se numara cele din operele scriitorilor Herve Guibert sau FiodorDostoievski.
 
La Muzeul National de Geologie incepe “Era dinozaurilor”PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :302
Wednesday, 01 November 2006
Muzeul National de Geologie lanseaza, incepand din 11 noiembrie, programul pentru copii “Era dinozaurilor”.Proiectul se deruleaza in perioada 11 noiembrie 2006 – 14 iulie 2007, in prima sambata a fiecarei luni, la ora 12.00, si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, pentru care dinozaurii, modul lor de viata si chiar existenta lor de reptile exercita o vie fascinatie. Pentru ca in ultimul timp dinozaurii au fost tratati ca un fel de super-staruri preistorice, “Era dinozaurilor” isi propune sa transmita un minim de informatie corecta si foarte clara asupra acestor fascinante si terifiante animale. Structura programului este mai degraba aceea a unui atelier de lucru, in care fiecare lectie este urmata de o aplicatie care vizeaza atat sa fixeze informatiile asimilate de copii cat si sa le dezvolte imaginatia si abilitatea de a ajunge singuri la concluzii si sa inteleaga cat mai bine epoca abordata de acest program.
Aplicatiile, de la imaginarea artistica a Mezozoicului ca era geologica si ca mediu de viata al dinozaurilor, pana la realizarea de mulaje de fosile, isi propune sa-i familiarizeze pe copii cu Paleontologia si sa le starneasca interesul pentru Stiintele Pamantului. Proiectul se finalizeaza cu un Carnaval al dinozaurilor in care fiecare copil isi va confectiona un costum reprezentand dinozaurul care i-a placut cel mai mult dupa care va trebui sa-si prezinte animalul ales, sa-si justifice alegerea si sa convinga publicul sa-l voteze pe el. Fiecare copil va avea la dispozitie 10 minute sa-si prezinte dinozaurul putand alege orice modalitate multimedia de prezentare, si nu numai, care sa ii puna in valoare originalitatea. Scopul prezentarii este ca fiecare copil sa primeasca cat mai multe voturi, atat pentru reusita costumului cat si prin faptul ca este un bun cunoscator al speciei de dinozaur pe care a ales sa-l reprezinte.
“Sa cunoastem dinozaurii” este prima intalnire din cadrul acestui program si va avea loc pe 11 noiembrie, de la ora 12.00, in Sala de conferinte a Muzeului National de Geologie.
Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani.
 
Cea de-a doua Conferinta Internationala Francofona de BioeticaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :149
Wednesday, 01 November 2006
Cea de-a doua „Intalnire Internationala Francofona de Bioetica” se va desfasura intre 2 si 4 noiembrie, la Bucuresti, si va avea tema „Bioetica, universalism si mondializare”.Evenimentul are loc in cadrul Anului Francofoniei in Romania. Cu aceasta ocazie va avea loc si o reuniune a comitetelor nationale de etica francofone.
Cu o participare prestigioasa pentru lumea academica internationala, in cadrul acestei Conferinte vor fi tratate, mai ales in cadrul atelierelor, o diversitate de subiecte: predarea bioeticii, cercetare biomedicala si dezvoltare, etica clinica, dezbaterea publica si bioetica, bioetica si cultura, bioetica si drepturile omului,
Deschiderea oficiala a acestui eveniment va avea loc joi, 2 noiembrie 2006, ora 14:00, in sala de Consiliu a Facultatii de Medicina din Bucuresti. La ceremonie vo participa presedintele Comisiei de bioetica din cadrul Ministerului Sanatatii, prof. Vasile Astarastoaie, Ambasadorul Canadei la Bucuresti,  Marta Moszczenska, secretarul de stat pentru Francofonie in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cristian Preda, consilierul pe probleme de cooperare si de actiune culturala la Ambasada Frantei la Bucuresti, Henri Lebreton, directorulul Cepes-UNESCO Bucuresti, Jan Sadlak, si secretarul general al Asociatiei Internationale Drept, Etica si Stiinta – Christian Byk.
Evenimentul este organizat de Asociatia Internationala Drept, Etica si Stiinta in colaborare cu Comisia Nationala Franceza pentru UNESCO – Divizia de etica a UNESCO, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Comisia Europeana.
Evenimentul este sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei si Cercetarii si va reuni reprezentanti ai unor state, guverne si institutii din intreg spatiul francofon.
 
Doua milioane de euro pentru infrastructura din Alba IuliaPDF Print E-mail
Alba Iulia, Romania/Romanian Global News
Accesari :324
Wednesday, 01 November 2006
Primaria din Alba Iulia va incepe, in curand, un proiect de doua milioane de euro pentru inlocuirea si reabilitarea infrastructurii edilitare.Dupa cum sustine primarul Mircea Hava, 75% din costurile proiectului vor fi acoperite de Ministerul Mediului, iar restul de administratia locala, informeaza Prompt Media.
Primaria a anuntat, in aceasta vara, ca vrea sa investeasca in urmatorii ani aproape 50 milioane de euro in lucrari de reabilitare si extindere a sistemului de canalizare si epurare a apei. Programul prevede lucrari de refacere a canalizarii, de reparare si extindere a retelelor de alimentare cu apa si construirea unei noi statii de epurare in Alba Iulia, reabilitarea statiei de pompare si a bazinului de retentie.
 
Real Madrid – Steaua, ultimele pregatiriPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :320
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Steaua va disputa in aceasta seara meciul din Grupa E a Ligii Campionilor, in compania celor de la Real Madrid.

Anuntul a fost facut, marti, 31 octombrie, a fost facut si anuntul potrivit caruia Ronaldo va evolua in aceasta partida. Afirmatia ii apartine lui Fabio Capello, antrenorul Realului,  care a subliniat ca meciul cu Steaua este foarte important pentru Real.
"E un fel de Real - Barcelona", a spus Capello, adaugand ca nu ia in calcul varianta infrangerii. "O victorie inseamna calificarea pentru noi", a declarat Capello citata de Hotnews.

Realul a efectuat ultimul antrenament inaintea partidei cu Steaua
Fotbalistii spanioli se pregatesc in cantonamentul de la Valdebebas, unde au avut, marti dimineata, ultimul antrenament, la care au participat toti jucatorii disponibili.
Potrivit Hotnews, au aparut probleme privind relatia dintre antrenorul Capello si atacantul Cassano: nemultumit ca nu este folosit, dar si indignat de intentia clubului de a-l imprumuta la Napoli, italianul l-a criticat pe Capello. Ca reactie, antrenorul l-a exclus imediat din lot pe "rebel".
Tehnicianul "galacticilor" a declarat ca nu vrea sa comenteze acest subiect, sustinand ca fiecare jucator al Realului trebuie sa respecte tricoul in care joaca.

Antrenamentul Stelei : marti seara, la ora 19
Steaua a ajuns la Madrid luni, 30 octombrie, dupa un zbor de cinci ore. Fotbalistii romani au fost cazati la Hotelul Intercontinental, unde au fost asteptati de un grup de suporteri. Imediat dupa cina, jucatorii au urcat in camere, pentru a se odihni.
Ros-albastri au fost vizitati la hotel de Gica Craioveanu, cel care va comenta meciul de miercuri pentru un post de radio spaniol, transmite sursa citata mai sus.
Fotbalistii romani au efectuat, marti seara, la ora 19.00, un antrenament usor pe "Santiago Bernabeu", antrenament care a fost deschis presei.

Ros-albastrii, incurajati de peste 10.000 de romani
Clubul din Ghencea a comandat, pentru calatoria in capitala Spaniei, patru avioane: primul charter a adus echipa la Madrid inca de luni, urmand ca celelalte trei avioane sa transporte oficialii clubului, partenerii de afaceri, dar si o parte din suporteri.
Alaturi de suporteri s-au imbarcat si cativa invitati, printre care fostul portar Helmuth Duckadam (care a declarat ca de fiecare data cand a insotit echipa, aceasta nu a pierdut!), antrenorul Ioan Sdrobis, sotiile jucatorilor, sotia si fiica managerului general al Stelei, Mihai Stoica, tatal lui Sorin Paraschiv si baiatul antrenorului Cosmin Olaroiu.
Presedintele clubului spaniol, Ramon Calderon a oferit 300 de bilete pentru copiii muncitorilor romani din Spania.
Clubul madrilen a pus la dispozitia suporterilor romani 3.500 de bilete. Organizatorii estimeaza ca vor fi in tribune alti 7.000 de romani veniti din toata Spania.

Gigi Becali e resemnat
Patronul Stelei, Gigi Becali, considera ca echipa are nevoie de o minune pentru a castiga in fata lui Real.
El a venit in capitala Spaniei cu familia, intr-o calatorie pe care o considera mai degraba un bun prilej pentru cumparaturi.

 
Igor Malrsev la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :222
Wednesday, 01 November 2006
Directorul adjunct al Comisiei Interdepartamentale pentru Perpetuarea Memoriei Victimelor de Razboi din Ucraina, Igor Maltsev va efectua o vizita la Bucuresti, in perioada 1-3 noiembrie.Vizita raspunde invitatiei adresate de partea romana si are ca scop discutia referitoare la proiectul Acordului Interguvernamental privind regimul juridic al mormintelor si operelor comemorative de razboi.
Oficiul National pentru Cultul Eroilor este organ de specialitate al administratiei publice centrale, abilitat sa poarte negocieri in domeniul mormintelor si operelor comemorative de razboi.
In perioada 11 – 14 iulie, o delegatie a Oficiului a efectuat o misiune de documentare in teren in regiunea Odessa – Ucraina. Misiunea a fost motivata de faptul ca, in ultima perioada, s-au intensificat semnalele cu privire la descoperirea accidentala a osemintelor unor militari romani morti in Al Doilea Razboi Mondial si inhumati in Odessa si imprejurimi.
Declansarea proiectelor de restaurare/reabilitare a unor foste cimitire militare presupune – ca si in cazul celui de la Tiganca, Basarabia – o cercetare de arhiva si de teren specializata precum si sprijinul autoritatilor locale.
In programul delegatiei sunt incluse vizite la cimitire si monumente comemorative de razboi din Bucuresti, Ploiesti si Sinaia.
 
Voltaj va lansa albumul “Revelator” in fata fanilor bucuresteniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :165
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Una dintre cele ami iubite trupe romanesti – Voltaj (foto) – va sustine pe 3 noiembrie un concert la Sala Polivalenta, prin care membrii trupei lanseaza oficial cel de-al saptelea album, “Revelator”.Potrivit Hotnews, atmosfera va fi „incalzita” de membrii formatiei Suie Paparude, invitata sa cante in deschiderea concertului.
Pentru concertul de lansare a “Revelator”, au fost alocate numeroase resurse tehnice, care vor contribui la transformarea acestui concert intr-un spectacol de sunet si lumini cu totul deosebit: 96 de unitati de lumina inteligenta si 80 unitati de lumina conventionala, 52 de metri patrati de ecran cu LED-uri si 100 de metri patrati de ecran conventional, 40 de care electrice si 50 de Kw de sunet, transmite sursa citata mai sus.
Albumul “Revelator” reprezinta o noua etapa in evolutia formatiei Voltaj, aducand un sound cu accente electro. Albumul contine 11 piese originale, un intro si doua interludii si este produs de casa de discuri Cat Music. Stilul muzical abordat de formatie este caracterizat de optimism, energie si intensitate a trairilor.
Membrii trupei Voltaj sunt: Calin Goia (voce), Gabi Constantin (chitara), Vali Ionescu (bass), Boby Stoica (clape) si Oliver Sterian (baterie).
 
Lansare de carte la Editura Curtea VechePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :321
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Editura Curtea Veche va prezenta joi, 2 noiembrie, cu incepere de la ora 18.30,  “Jurnalul meu la Palat” de Sarah Goodall si Nicholas Monson. Cartea va fi prezentata de Elena Udrea si Irina Nistor.Potrivit lui Sarah Goodall si lui Nicholas Monson "Jurnalul meu la Palat este o incursiune, deosebit de agreabila, in culisele vietii duse de familia regala britanica, intreprinsa de o tanara care, dusa de val, ajunge sa lucreze pentru Printul Charles si ramane langa el timp de 12 ani.
Sarah Goodall s-a nascut in 1964. Crescuta in comitatul Shropshire a studiat topografia la Colegiul Agricol Regal din Cirencester. In 1988 a fost angajata ca „Lady Referenta“ la Palatul St. James si in 1999 i s-a decernat Ordinul Victorian de Merit. A parasit Palatul in decembrie 2000 si de atunci lucreaza ca secretara independenta. Locuieste in Londra. Prima carte a lui Nicholas Monson, The Nouveaux Pauvres, a aparut in 1984 si a fost proclamata de catre Sunday Time drept una dintre cartile anului. A publicat in mai multe ziare centrale, printre care Sunday Telegraph si Daily Mail. In prezent este presedintele unei societati pe actiuni si locuieste in Londra. 
Sarah Goodall a petrecut 12 ani lucrand ca secretara pentru Printul Charles, din 1988 pana in 2000 — perioada in care casatoria acestuia cu Printesa de Wales s-a destramat, starnind interesul frenetic al presei de toate genurile.
Experientele de viata pe care autoarea le-a trait in culisele palatelor regale i-au servit drept sursa de inspiratie pentru aceasta poveste amuzanta despre viata unei tinere naive, predispusa sa intre in tot felul de incurcaturi, ale carei vise au devenit realitate atunci cand i s-a oferit ocazia sa lucreze in serviciul mostenitorului tronului.
Sarah se trezeste implicata in numeroase situatii delicate, atat la birou, cat si in viata personala, dar reuseste sa mentina o relatie buna cu patronul ei, pana in ziua cand basmul ajunge, fara veste, la un sfarsit amar — nici macar o ultima si dramatica intrevedere cu Printul Charles nu o poate salva de „securea calaului“.
“Jurnalul meu la Palat” ofera cititorului o lectura amuzanta si captivanta, menita sa-l incante si, in egala masura, sa-i tina treaza curiozitatea."
 
A fost sfintit locul unde va fi inaltata prima biserica in memoria celor deportati de sovieticiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :293
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}La Chisinau a fost sfintit, marti, 31 octombrie, locul unde se va inalta prima Biserica a deportatilor, unde zilele acestea a fost inaltata si o cruce. Biserica va purta hramul Tuturor Sfintilor.

Serviciul divin a fost oficiat de IPS Petru Paduraru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, insotit de un sobor de preoti. La aceasta slujba religioasa au participat mai multi supravietuitori ai deportarilor care au avut loc in Basarabia in anul 1940 si 1949.
Acest proiect a prins contur abia dupa 2 ani de la lansarea initiativei. Desi biserica deportatilor a fost inregistrata la Serviciul de stat pentru problemele cultelor la 7 decembrie 2004, abia in luna august curent Primaria capitalei a oferit un teren pentru constructia acestui locas sfant. Parintele paroh, Ioan Baltag, ne-a spus ca zilele acestea lotul de pamant a fost curatit, pentru ca era lasat de izbeliste, fiind si loc de refugiu pentru multi narcomani. Acolo au fost gasite gunoisti, seringi folosite, dar si multe buletine, furate de la locuitori ai Chisinaului. „Initial s-a dorit edificarea bisericii in preajma Garii feroviare, pentru ca de acolo au fost deportati. Dar si acest lot este in apropierea garii. Multumim celor care au contribuit la acordarea acestui teren – consilierului Eugenia Starcea, dar si tuturor consilierilor, conducerii Primariei. Aceasta biserica va fi ca un monument viu. Daca cei deportati se aduna de 2 ori pe an in fata Garii feroviare, aici pot veni zilnic, duminicile si de sarbatori. Biserica va fi ca o carte vie de istorie, in memoria celor deportati, care nu mai sunt cu noi. Sa ramana marturie pentru neamul nostru despre jertfa sutelor de mii care au fost deportati”, a spus parintele Ioan Baltag. El a precizat ca este prima biserica in memoria celor deportati, nu doar din spatiul ex-sovietic, dar si din fostele tari socialiste. Desi anuntul despre constructia bisericii a fost facut in presa acum doua luni, s-au strans pana acum doar 100 de lei.

IPS Petru, Mitropolit al Basarabiei
Aceasta biserica va fi inaltata in memoria celor care au fost deportati din Basarabia. Numai cei care au patimit stiu ce inseamna aceasta tragedie, chinurile prin care au trecut. Au fost ridicati noaptea, trimisi in lagarele din Siberia, lasati in mijlocul campurilor. Aceea sunt sfinti martiri, pentru ca au patimit pe nedrept. Astazi e o zi pentru pomenirea lor.
Aici se va construi o biserica in cinstea acestor sfinti mucenici. Daca noi nu o vom face, istoria ne va judeca, pentru ca i-am lasat uitarii, nu i-am pomenit si nu ne-am rugat pentru ei. E o datorie a noastra, sfanta. Nu va fi usor, stim saracia si greutatile din ziua de astazi. Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa incepem constructia acestui locas sfant.

Presedinta Asociatiei fostilor deportati, doamna Valentina Sturza
Pentru noi este un moment de neuitat. Este pus inceputul inaltarii unei biserici in memoria victimelor staliniste, care au ramas in pamanturile inghetate si in pamanturile Kazahstanului. Luni a fost o zi ploioasa – au fost lacrimile acelor oameni pe care Dumnezeu i-a luat la El pentru chinurile la care au fost condamnati, fiind nevinovati. Azi (marti) e o zi cu soare – se bucura si ei ca aici va fi inaltata biserica unde ei vor fi pomeniti. A fost greu sa obtinem acest teren. Pana acum nimeni nu ne-a dat nici un banut pentru constructia bisericii.
Initiativa construirii bisericii a fost a parintelui Ioan Baltag. La mitingul din iunie 2004 ne-am dat acordul, am colectat semnaturi si am prezentat un demers la Primarie.
In scuarul din fata Garii feroviare va fi inaltat un monument al victimelor represiunilor staliniste, numai ca nu se stie cand. Pentru ca initial se numea al victimelor represiunilor comuniste, aceasta chestiune a fost scoasa de pe ordinea de zi a Consiliului municipal. Aceasta problema urmeaza sa fie discutata joi, de catre consilieri. In prezent, din cei 300 mii de supravietuitori, care au fost deportati impreuna cu parintii sau care s-au nascut acolo, au ramas in viata doar 9 mii. In municipiul Chisinau sunt inregistrate peste 1.700 persoane.

 
Demnitarii basarabeni care nu stiu limba romana ar putrea fi atacati in justitiePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :245
Wednesday, 01 November 2006
Printre membrii cabinetului de ministri exista cativa ministri care nu cunosc limba oficiala a R.Moldova, chiar daca articolul 13, alineat 2 din Legea serviciului public ii obliga sa o cunoasca si sa o vorbeasca.Potrivit Stirea de Garda, majoritatea ministrilor sustin ca poseda limba de stat insa prea putini dintre ei o utilizeaza. Bunaoara, Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Gheorghe Tabunscic utilizeaza doar limba rusa, si nu vorbeste nici macar limba gagauza. Mai putin vorbesc in limba romana ministrul Dezvoltarii Informationale Vladimir Molojen, directorul general al Departamentului Trupelor de Graniceri, Igor Colenov, ministrul Transporturilor si Gospodaririi Drumurilor, Miron Gagauz, ministrul Reintegrarii, Vasile Sova precum si alti sefi de departamente.
Reamintim ca in urma cu cateva luni, deputatii comunisti, au respins, un proiect de lege care ar fi obligat functionarii publici sa cunoasca limba romana si sa o vorbeasca la serviciu, pe motiv ca aceste prevederi se contin in alte legi, adoptate deja. Autorul initiativei legislative, presedintele PSL, Oleg Serebrian, a mentionat atunci, ca acest proiect este in concordanta cu practicile existente in statele europene, in aceste tari cunoasterea limbii de stat fiind o conditie obligatorie pentru cetatenii care acced intr-o functie publica. Proiectul respectiv prevede ca atat membrii Guvernului, cat si functionarii publici trebuie sa cunoasca limba de stat la un nivel care sa le permita indeplinirea suficienta a obligatiilor de serviciu.
Potrivit lui Viorel Furdui, jurist la „IDIS-Viitorul”, functionarii care nu cunosc limba de stat nu pot fi sanctionati intrucat Parlamentul nu a prevazut anumite sanctiuni in cazurile cand ei nu se conformeaza acestor norme. „Este o situatie confuza: pe de o parte, avem conditii legale pentru a constata ca functionarul ignora legea deoarece a fost numit in functie cu incalcarea unei conditii obligatorii – cunoasterea limbii de stat, insa, pe de alta parte acesta nu poarta nici o raspundere pentru incalcarea acestor norme. In asemenea situatii decizia prin care functionarul a fost numit in functie poate fi atacata in instanta de judecata pentru a fi anulata”. Juristul a mai spus ca nu cunoaste nici un caz cand un functionar a fost destituit din functie pentru faptul ca nu cunoaste limba de stat, desi din acestia sunt foarte multi.
 
Partidul Independent Roman creat in Spania nu are sprijinul AIPEPDF Print E-mail
Castellon, Spania/Romanian Global News
Accesari :390
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Vestea crearii Partidului Independent Roman la initiativa lui Augosto Tecu a starnit reactii imediate in randul comunitatii romanesti din Spania.Angela Placintar (foto), lidera Asociatiei Imigrantilor din tarile Europei de Est(AIPE), regiunea Castellon, a mentionat in cadrul unui comunicat citat de editia electronica a publicatiei Levante (El Mercantil Valenciano) ca noua formatiune politica reprezinta mai degraba o forma de izolare decat o modalitate de integrare, transmite ziare.com.
Placintar sustine ca romanii trebuie sa fie reprezentati, intr-adevar, in Spania, pentru ca vor sa duca o viata normala si sa nu mai sufere discriminari, insa mai intai trebuie rezolvata problema integrarii sociale si apoi cea a intregrarii politice.
In schimb, Tecu isi apara formatiunea, chiar daca vocea asociatiei mentionate ii contesta activitatea si mai ales atrage atentia asupra faptului ca primul pas pe care acesta l-a facut a fost sa caute spriinul patronului de la Steaua, Gigi Becali, sustine aceeasi sursa.
 
Campanie de sensibilizare fata de imigranti in SpaniaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :240
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Presedintele FEDROM, Miguel Fonda Stefanescu, responsabilul de comunicare Gelu Vlasin, presedintele OBATALA, Agustin Gozalez Plasencia, vicepresedinta OBATALA, Ionela Petre si alti reprezentanti ai asociatiilor romanesti din Madrid au asistat la prezentarea campaniei de sensibilizare dirijata de catre Departamentul pentru Imigratie. Presedinta regionala, Esperanza Aguirre, a prezentat aceasta initiativa a executivului autonom in ideea dezvoltarii convietuirii cu cei aproximativ 950.000 de straini rezidenti in Comunitatea Madrid. Aceasta campanie de sensibilizare incearca sa faca in asa fel incat madrilenii sa perceapa fenomenul migratoriu ca pe o oportunitate si un pariu cu viitorul. 15% din populatia regiunii este straina si genereaza aproximativ 10% din PIB – ul autonom. Sloganul campaniei este incadrat intr-un spot vídeo in care apar mai multi imigranti de diferite nationalitati care participa la construirea drapelului Comunitatii Madrid, ca simbol de integrare si contributie la cresterea economica a regiunii. Spotul, care se va difuza in salile de cinematograf, va fi publicat si in presa scrisa, la radio si televiziune dar si in diverse portale de internet. Esperanza Aguirre a dezvaluit modelul de convietuire oferit de regiune pentru toti cetatenii care traiesc aici „fara sa se faca distinctie intre cine sunt imigranti si cine nu sunt”. Coloana sonora a spotului apartine grupului de muzica flamenco Kimi-K iar piesa se intituleaza “Sufletul nu are culoare”. In ea se aminteste ca „noii madrileni”, dincolo de conditia de imigranti, sunt oameni.
 
Spania permite accesul liber pe piata muncii abia in 2009PDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :231
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Imigrantii romani si bulgari vor avea acces liber pe piata muncii din Spania la doi ani dupa aderarea celor doua tari la UE, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Externe, Miguel Angel Moratinos, informeaza Reuters.Ministrul a subliniat ca Spania a adoptat masuri similare in cazul statelor care au aderat la UE in mai 2004. "Spania a avut o politica foarte clara. Pentru primele zece state membre am impus o perioada de restrictii de doi ani, iar apoi, intr-un mod natural si normal, am eliminat aceste obstacole pentru a permita libera circulatie a persoanelor", a spus Moratinos. "Vom face la fel in cazul celor doua noi state membre", a explicat el, reamintind ca Spania a incheiat deja o serie de acorduri bilaterale cu Romania.
In prezent, aproximativ 400.000 de romani muncesc legal in Spania, care este principala destinatie europeana a imigrantilor. Cu tot afluxul de imigranti, somajul in Spania a atins cel mai scazut nivel din ultimele doua decenii.
Saptamana trecuta, Marea Britanie a limitat accesul muncitorilor necalificati din Romania si Bulgaria la industria agroalimentara. Cei calificati vor ocupa doar locuri de munca pe care rezidentii nu le solicita. Este de asteptat ca si alte state UE sa impuna acelasi gen de restrictii, desi Slovacia a anuntat ca va practica politica usilor deschise.
 
Microsoft Romania isi lanseaza produsele la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :204
Wednesday, 01 November 2006
In perioada 30-31 octombrie, la Chisinau s-au desfasurat „Zilele Microsoft”. Vedetele sesiunilor si dezbaterilor au fost noul sistem de operare Microsoft Windows Vista, noul Office 2007 si Exchange 2007 care vor fi lansate impreuna la sfarsitul acestei toamne.In cadrul programului, managerul general al Microsoft Romania, Ovidiu Artopolescu, adresandu-se comunitatii partenerilor, clientilor, profesionistilor, arhitectilor software, studentilor si utilizatorilor, a declarat: „Stim ca piata asteapta disponibilitatea Windows Vista si stim care va fi impactul economic al lansarii acestei platforme. Partenerii care dezvolta software, cei care ofera servicii si cei care construiesc sisteme de calcul cu Windows Vista vor genera pentru fiecare dolar investit aproape 13 dolari venituri pentru compania lor. Locurile de munca legate de Windows Vista vor reprezenta 23.7% din totalul angajatilor. Daca ne gandim ca odata cu Vista vom lansa si Office 2007 si Exchange 2007, impactul economic va fi si mai mare iar partenerii vor putea raspunde clientilor lor mult mai eficient si inovativ”, informeaza Stirea de Garda.
In ceea ce priveste repetatele amanari ale lansarii noului sistem de operare, Tudor Galos, product manager al Microsoft Romania, a afirmat ca: “Toate aceste amanari au in spatele lor dorinta noastra de lansa un produs de cat mai buna calitate. Necesitatile de securitate mai ales ne-au impus abordarea unei strategii de securitate proactive: cand sistemul sesiseaza ca este atacat, ca ceva nu este in regula el se protejeaza singur. Noi trebuia sa ne asiguram ca acest lucru se intampla in toate cazurile. Oricum, azi putem spune ca in luna noiembrie noul Vista va fi lansat pentru piata Sud-Est a Europei.”
Complexitatea acestui produs le creeaza celor de la Microsoft probleme nu doar tehnice, ci si legale. Dezvoltatori de solutii antivirus ori multimedia au sesizat comisia europeana in legatura cu statutul monopolist al sistemului de operare Vista. Tudor Galos a sustinut insa ca: “Suntem pe o piata foarte competitiva. Noi vrem sa oferim un sistem de operare pliat pe cerintele utilizatorilor: vor sa aiba securitate, tehnologii de protectie si buna gestiune, vor sa aiba aplicatii multimedia de calitate, asta incercam sa le oferim. Oricum vom vedea ce se va intampla si, orice s-ar intampla, vom respecta orice decizie a Comisiei Europene.”
 
Adunare Generala pentru Societatea Romana din ManitobaPDF Print E-mail
Manitoba, Canada/Romanian Global News
Accesari :301
Wednesday, 01 November 2006
Membrii Societatii Romane din Manitoba sunt asteptati sambata, 4 noiembrie, la Windsor Community Club din Winnipeg, incepand cu ora 16:00, la Adunarea Generala a acestei asociatii.Intalnirea va incepe cu o retrospectiva a anului 2005-2006 si va continua cu alegerile generale, informeaza organizatia romaneasca. Din programul adunarii fac parte prezentarea raportului activitatii Societatii pe perioada octombrie 2004 - septembrie 2005, inclusiv raportul finaciar, alegerea noului Consiliu de Directori, al Comitetului Executiv si al Coordonatorului Pavilionului Folklorama 2007, rezultatele preliminare ale Folkloramei 2007, dar si o serie de chestiuni generale.
 
Comisia Europeana aloca 1,2 milioane de euro pentru reducerea saraciei din BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :235
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Comisia Europeana a alocat 1,2 milioane de euro in bugetul de stat al Basarabiei, aceste fonduri fiind alocate in cadrul Programului Securitate Alimentara si vor fi utilizate in directia reducerii saraciei in Basarabia.Potrivit Deca-press, fondurile vor fi directionate catre redresarea saraciei cronice si pentru nevoile celor mai vulnerabile paturi sociale. La fel, mijloacele vor fi utilizate si la dezvoltarea agriculturii. Programul Securitate Alimentara in Moldova a oferit Chisinaului 24,5 milioane de euro intre anii 2002 si 2006, iar din aceasta suma peste 18 milioane de euro au fost transferati la bugetul de stat anul trecut.
Fondurile au fost alocate pentru sustinerea managementului cheltuielilor publice, protectia copiilor si asistenta sociala.
 
Moment aniversar la parohia Sf. Mihail si Gavriil din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :313
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Parohia ortodoxa romana „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Montreal organizeaza in perioada 2-12 noiembrie, la sediul sau, o serie de activitati aniversare.Evenimentele marcheaza atat hramul parohiei, cat si implinirea a cinci ani de la infiintare. Oaspetii bisericii romanesti vor fi IPS Arhiepiscop Nicolae, PS Arhiepiscop Ioan Casian, de la Arhiepsicopia Ortodoxa Romana in America si Canada, parintele profesor Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu, si parintele Nicolae Tanase, presedintele Asociatiei Pro-Vita din localitatea prahoveana Valea Plopului. Pe parcursul celor zece zile, romanii din Montreal sunt invitati sa ia parte la activitati religioase specifice, precum Slujba Sfantului Maslu, care va avea loc vineri, 3 noiembrie, la ora 18:00, dar si miercuri, 8 noiembrie, incepand cu aceeasi ora, la Sfanta Liturghie, celebrata duminica, 5 noiembrie, de la ora 10:30, miercuri, 8 noiembrie, in ziua in care se sarbatoresc sfintii patroni ai bisericii gazda, de la ora 10:30, joi, 9 noiembrie, de la ora 08:00, si duminica, 12 noiembrie, incepand cu ora 10:30. Totodata, parohia va organiza sambata, 4 noiembrie, de la ora 19:00, luni, 6 noiembrie, vineri, 10 noiembrie, si sambata, 11 noiembrie, de la aceeasi ora, patru conferinte cu parintele Vasile Mihoc, urmate de intalniri cu consiliul parohial, iar marti, 7 noiembrie, incepand cu ora 18:30, slujba Vecerniei cu Litie urmata de cuvantul de invatatura al parintelui Nicolae Tanase, informeaza organizatoarea manifestarii religioase din Montreal. Un alt moment important al actiunii va avea loc in ziua hramului bisericii cand, de la ora 13:00, parohia va gazdui o masa festiva specifica, urmata de sedinta de protopopiat, dar si a doua zi, joi, 9 noiembrie, cand se va desfasura, cu incepere de la ora 18:00, intalnirea IPS Nicolae si a PS Ioan Casian cu enoriasi ai Parohiei Sfintii Arhangheli. Credinciosii sunt asteptati si duminica, 5 noiembrie, la o masa la restaurant cu parintele profesor Vasile Mihoc, dar si duminica, 12 noiembrie, de la ora 13:00, la sediul parohiei, unde se va organiza o masa festiva pentru Lasata Secului pentru Postul Craciunului.
 
“Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” premiat la ValladolidPDF Print E-mail
Valladolid, Spania/Romanian Global News
Accesari :150
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Filmul tanarului regizor Catalin Mitulescu, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", a castigat Premiul Tineretului la cea de-a 51-a editie a Festivalului de la Valladolid (Spania), desfasurat in perioada 20-28 octombrie.Filmul lui Mitulescu a concurat la sectiunea "Punto de Encuentro" alaturi de alte 11 lungmetraje pentru un premiu in valoare de 12.000 euro. Premiul Tineretului a fost acordat pentru a 16-a oara in istoria festivalului din Spania.
Semana Internacional de Cine de Valladolid, cunoscut sub numele Seminci este unul dintre cele mai vechi festivaluri de profil din Europa, fiind deschis tuturor tipurilor de filme.
 
Sarbatoarea Sfantului mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir la LadispoliPDF Print E-mail
Ladispoli, Italia/Romanian Global News
Accesari :139
Wednesday, 01 November 2006
Ziua de 26 octombrie intra in istoria Parohiei Sfantul Apostol Andrei din Ladispoli ca un moment unic in viata si activitatea ei de pana acum. Un sobor de 7 preoti, avand in mijlocul lor pe Prea Sfintitul Parinte Siluan au oficiat Taina Sfintei Liturghii si Taina Sfantului Botez. Cea botezata poarta numele de Ecaterina si este fiica parintelui paroh Lucian Birzu si a Presbiterei Irina.
Toti cei prezenti s-au impartasit de bucuria cuvantului de invatatura al Prea Sfintitului Parinte Siluan care in repetate randuri a indemnat la trezirea constiintei de crestin a romanului, de indatoririle sale, de a fi uniti, de a se ruga unii pentru altii si de a ramane in interiorul Bisericii pentru ca cap al ei este Hristos Mantuitorul.
 
Seara Nichita Stanescu la Stockholm PDF Print E-mail
Stockholm, Suedia/Romanian Global News
Accesari :294
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Institutul Cultural Roman din Stockholm va gazdui marti, 7 noiembrie, incepand cu ora 18:00, o seara culturala dedicata memoriei poetului Nichita Stanescu si intitulata „Traiesc in numele frunzelor”.La evenimentul din capitala Suediei vor participa scriitorul Kjell Espmark, membru al Academiei Suedeze, scriitorul si traducatorul roman Gabriela Melinescu, traducatorul Inger Johansson si scriitorul si muzicianul Augustin Fratila. Seara va cuprinde momente muzicale si poetice, dar si o serie de discutii, moderate de directorul Institutului Cultural Roman din Stockholm, Dan Shafran. Institutia gazda se afla la adresa Skeppsbron 20 BV, intrarea la eveniment fiind libera, informeaza ICR.
 
Romanii de la Inter-Art, pe scena din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :166
Wednesday, 01 November 2006
Grupul de muzica si dans contemporan Inter-Art va evolua sambata, 4 noiembrie, de la ora 20:00, la sala MAI din Montreal, in cadrul unui spectacol intitulat „Interferences Montreal” si organizat de asociatia ROCADE. Pe scena canadiana vor urca Mihaela Vosganian, Liliana Iorgulescu, Irinel Anghel, Andrei Kivu, Andreea Duta si Paul Cimpoieru. Evenimentul este o reiterare a spectacolului omonim de succes jucat la mijlocul lunii octombrie la centrul Georges Pompidou din Paris si este realizat in parteneriat de MAI (Montreal, Arts Interculturels) si Institutul Cultural Roman din Paris, informeaza publicatia multilingva Terranova Magazin din Canada. Publicul va putea urmari un spectacol in care se imbina muzica, dansul, improvizatia si proiectia video. Alaturi de acestea, interpretii vor utiliza instrumente traditionale din culturi variate, care le vor permite sa intretina un dialog in mai multe limbi. Artistii romani vor mai prezenta vineri, 3 noiembrie, de la ora 18:00, un atelier public gratuit, precedat la ora 14:00 de o conferinta de presa. Pretul unui bilet este de 20 de dolari, studentii, pensionarii si grupurile mai mari de 10 persoane beneficiind de o reducere de cinci dolari. Rezervari de bilete si informatii se pot obtine de la numarul de telefon 514-982-3386.
Inter-Art este format din artisti internationali de origine romana si se afla pentru prima data in Canada. Fondatoarele ansamblului sunt Mihaela Vosganian, compozitoare, interpreta si dirijoare, presedinta a Asociatiei Romane a Femeilor in Arta, si coregrafa Lilian Iorgulescu.
 
Vizita consulara la Casa Romana din CaliforniaPDF Print E-mail
Los Angeles/Romanian Global News
Accesari :227
Wednesday, 01 November 2006
Consulul general al Romaniei la Los Angeles, Catalin Ghenea, si functionarul consular, Victor Paunescu, se vor afla sambata, 11 noiembrie, la Casa Romana din Hayward, unde, incepand cu ora 09:00, vor presta servicii consulare.Romanii interesati trebuie sa achite o taxa de intrare de 20 de dolari, pentru membrii Casei Romane, si de 40 de dolari, pentru cei care nu sunt membri. Taxa nu reprezinta contravaloarea serviciilor consulare solicitate de catre catatenii romani, iar in circumstante extraordinare, persoanele cu o situatie materiala dificila pot fi scutite de taxa de intrare, prin prezentarea unei cereri scrise care sa explice motivele pentru care nu pot sa plateasca aceasta taxa. Potrivit Casei Romane, cererea va trebui aprobata de catre administratorul Casei Romane sau de catre un membru al consiliului de administratie al Casei Romane. Programarile se pot face la telefon (510) 780-9627, responsabil fiind administratorul Casei Romane, Traian Cipleu.
 
Balul mascatilor pentru romanii din LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :214
Wednesday, 01 November 2006
Restaurantul romanesc 32 Old Bailey va gazdui duminica, 5 noiembrie, de la ora 16.00, o noua petrecere romaneasca.Balul Mascatilor va premia cu aceasta ocazie cea mai de speriat, sexy si frumoasa masca si va oferi, dupa cum promit organizatorii, cea mai tare distractie romaneasca. Fiecare participant va primi o sticla de sampanie, iar cei trei castigatori cate o cina romantica la restaurantul 32 Old Bailey, transport colet gratuit la destinatie in Romania, cate un cos cu produse traditionale romanesti si cate un voucher.
Inscrielile la concurs se fac chiar in ziua petrecerii, iar cei doresc sa participe pot veni cu propria masca si participa la o singura proba care consta in reprezentarea mastii.
 
Picnic romanesc la SydneyPDF Print E-mail
Sydney, Australia/Romanian Global News
Accesari :212
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Asociatia Romanilor din Australia organizeaza duminica, 12 noiembrie, in Campbell Hill Pioneer Reserve din Sydney, traditionalul Picnic anual de primavara australiana. La eveniment sunt asteptati sa ia parte toti membrii comunitatii romane din Sydney si din zonele alaturate, impreuna cu familia si prietenii lor, informeaza organizatorii actiunii. Locul in care se va desfasura picnicul se afla in Campbell Hill Road colt cu Davidson Road, Guildford, si dispune de mese acoperite cu pergola, spatiul fiind amenajat corespunzator pentru copii. Participantii ii vor sarbatori, cu aceasta ocazie, si pe cei care poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gravriil, sarbatoare care se celebreaza miercuri, 8 noiembrie. La picnicul de primavara australiana se vor servi preparate culinare romanesti, racoritoare si vin romanesc. Mai multe informatii se pot obtine de la numarul de telefon (02) 9728 1917, mai anunta Asociatia Romanilor din Australia.
 
Romanii din Augsburg, invitati la o seara latinoPDF Print E-mail
Augsburg, Germania/Romanian Global News
Accesari :210
Wednesday, 01 November 2006
Clubul romanesc 3 Amigos din localitatea germana Augsburg-Lechhausen ii invita pe toti romanii din zona sa vina vineri, 3 noiembrie, de la ora 21:00, la o seara latino de petrecere. Buna dispozitie va fi intretinuta de catre DJ Don Juan si DJ Don Toledo, cei care vor anima petrecerea cu ritmuri salsa, merengue, bachata, reggaeton sau latin pop, informeaza discoteca romaneasca. Totodata, participantii vor putea efectua in intervalul orar 21:00-22:00 un curs de dans salsa gratuit. Seara de muzica latino va mai cuprinde diferite showuri si animatie, precum si o serie de videoclipuri din America-Latina.
 
Romanian European Party pentru tinerii romani din New YorkPDF Print E-mail
Astoria, SUA/Romanian Global News
Accesari :212
Wednesday, 01 November 2006
{mosimage}Tinerii romani din New York vor avea parte de o noua petrecere romaneasca, pe 11 noiembrie, la Club Sapony Astoria.Petrecerea va incepe la ora 11.00, si va dura pana la ora 4.00. Intrarea costa 10 dolari inainte de miezul noptii si 15 dolari dupa. Muzica va fi asigurata de DJ Fr3cky de la SKRadio, iar invitatul special al setrii este DJ Luiz, de la Grand Cafe Astoria. Mai multe detalii, inclsiv detalii despre obtinerea rezevarilor, se pot obtine vizitand portalul Ro Disco NY.
 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions