Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Noiembrie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
 
Canada nu mai cere vechime in munca pentru romanii care vor sa imigrezePDF Print E-mail
Quebec, Canada / Romanian Global News
Accesari :299
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}Potrivit noii grile de selectie a imigrantilor in provincia canadiana Quebec, Canada, intrata in vigoare la data de 16 octombrie 2006, macelarii si patiserii acum sunt la fel de cautati ca absolventii de studii superioare in domeniul tehnic, a anuntat la Brasov, Guy Nolin, responsabilul pentru programe de informare de la Biroul de Imigrare al Quebecului din Viena.

Potrivit Amos News, noua grila pastreaza evaluarea dupa puncte, criteriile de selectie fiind in mare parte aceleasi ca si pana acum: formatia profesionala, experienta profesionala, varsta si cunostintele lingvistice de franceza si engleza. Interviul de selectie tine cont si de un alt criteriu, capacitatea de adaptare socio-economica a celui care aplica pentru statutul de imigrant legal in Canada. Diferenta adusa de noua grila de selectare a imigrantilor consta in punctarea mult mai flexibila, menita sa acorde sanse de imigrare extinse catre mai multe categorii de candidati.
Potrivit lui Guy Nolin, responsabilul pentru programe de informare de la Biroul de Imigrare din Viena, principala modificare adusa de noua grila „vizeaza domeniul de formare al candidatilor. Pana acum, cei care doreau sa imigreze in Quebec primeau puncte in cadrul evaluarii dosarului, la capitolul „formatie profesionala” doar pentru nivelul diplomei absolvite (liceu, facultate etc). Acum se tine cont si de domeniul profesional pe care candidatul l-a absolvit.
„Se acorda puncte nu numai pentru nivelul diplomei absolvite, ci si pentru domeniul in care s-a obtinut diploma respectiva. Inainte grila favoriza formatia universitara. In continuare absolventii de studii superioare primesc punctaj maxim cand se ia in considerare nivelul diplomei.
In ceea ce priveste domeniul absolvit, cei cu studii tehnice, macelarii, patiserii vor primi punctaj maxim. Asa se face ca cei cu pregatire de macelari sau patiseri pot obtine acelasi numar de puncte ca un chimist absolvent de facultate”, explica Guy Nolin. In ceea ce priveste formatia profesionala, noua grila ii puncteaza ca si pana acum, pe cei care au o a doua diploma intr-o a doua specializare.Noutati in ceea ce priveste procedura de selectie a candidatilor la imigrare s-au adus si la capitolul experienta profesionala. Fosta grila impunea un minimum de 6 luni de experienta profesionala pentru a putea aplica.
Lipsa de experienta profesionala nu mai reprezinta un impediment conform noii grile, insa cantareste mai putin la evaluare. Astfel, vor primii numar maxim de puncte la criteriul experienta profesionala, candidatii care atesta ca in ultimii 5 ani de zile, au lucrat si au beneficiat de experienta profesionala timp de minim 4 ani.

Familistii sunt mai bine punctati la evaluare.
In plus, pentru fiecare copil cu varsta de pana la 21 de ani se primeste un punct in plus. Celibatarii primesc mai putine puncte.Noua grila de selectie a imigrantilor aduce modificari si in ceea ce priveste criteriul varstei. „Acum se primesc puncte pentru aplicantii cu varsta intre 18 si 40 de ani. Numarul maxim de puncte se acorda pentru cei cu varsta intre 18 si 35 de ani si descreste pana la 40 de ani. Asta nu inseamna ca o persoana de 40 de ani e respinsa automat.
La criteriul varsta nu mai primeste puncte dar poate compensa cu puncte obtinute pe alte domenii”, explica Guy Nolin. O conditie pentru cei care doresc sa devina imigranti legali ai provinciei Quebec este sa dispuna de o suma suficienta pentru a acoperi nevoile sale si pe cele ale familiei care il insoteste, cel putin in primele trei luni dupa instalarea lor in Quebec.
„Conform vechii grile, candidatilor li se cereau dovezi (extrase bancare) care sa ateste ca au autonomie financiara pe 3 luni. Acum se semneaza doar un contract”, a adaugat responsabilul pentru programe de informare de la Biroul de Imigrare din Viena.

Pasii pentru obtinerea vizei
Primul pas pe care trebuie sa il faca cei care doresc sa devine cetateni ai Quebec-ului este sa isi evalueze sansele de a fi selectionat. Acest lucru se face completand „Evaluation preliminaire d’immigration” (Evaluarea preliminara de imigrare) pe site-ul www.immigration-quebec.ca/roumanie. La aceasta adresa veti completa un formular in care sunt vizate toate criteriile de selectie. Raspunsul este instantaneu si gratuit.
Daca raspunsul este pozitiv puteti face o cerere de imigrare oficiala. Pentru a face respectiva cerere trebuie sa descarcati de pe acelasi site formularul „Demande de certificat de selection” si anexele sale. Documentele completate impreuna cu celelalte documente doveditoare cerute si plata taxelor cerute pentru analiza dosarului se returneaza prin posta la adresa Biroului de Imigrare al Quebeqului din Viena. Adresa acestuia este tiparita pe site, dar si pe documentele descarcate.
Urmeaza etapa interviului, care are loc cu un consilier in imigrare , la Bucuresti. In 98% din cazuri rezultatul se comunica la finalul interviului. Daca raspunsul este pozitiv veti primi un „Certificat de selection du Quebec”(certificat de selectie al Quebecului). Dupa ce ati fost selectionat de Quebec trebuie sa transmiteti dosarul la ambasada Canadei. Guvernul canadian va evalua dosarul medical si pe cel al membrilor famileie. Se va face un control de securitate pentru fiecare persoana. Daca treceti cu succes si de aceasta etapa, guvernul canadian va va elibera viza de imigrare. Durata procesului de selectie in Quebec este in general cuprinsa intre 12 si 14 luni.

Cat costa obtinerea vizei
Analizarea dosarului de catre Biroul de Imigrare al Quebecului din Viena costa 390 de dolari canadieni pentru un celibatar. Pentru fiecare persoana in plus trecuta pe cererea de aplicare se va plati 150 de dolari canadieni. Alta taxa trebuie platita si pentru analiza dosarului efectuata de ambasada Canadei, care evalueaza dosarul din punct de vedere medical si de securitate. Taxa in acest caz este de 550 de dolari canadieni pentru aplicantul principal, plus inca 550 de dolari pentru sot /sotie.
Daca pe cerere sunt trecuti si copii cu varsta pana la 22 de ani, pentru fiecare dintre acestia va trebui achitata suma de 150 de dolari canadieni. Cererile de viza costa 490 de dolari canadieni pentru aplicantul principal si tot atat pentru partenerul de viata. In acest caz nu se mai platesc si cererile pentru copii.
Conform estimarilor, Quebecul va primi la anul circa 48.000 de imigranti, 4.000 dintre ei romani. Autoritatile canadiene apreciaza ca romanii raspund bine criteriilor de selectie si obiectivelor de integrare fixate. Numarul romanilor din Quebec a ajuns 30.000, in vreme ce in toata Canada traiesc in prezent 400.000.

 

 
Manastirile pictate din Moldova si Bucovina, prezentate la KolnPDF Print E-mail
Koln, Germania / Romanian Global News
Accesari :299
Sunday, 26 November 2006
Romanii interesati de monumentele istorice si culturale din spatiul romanesc sunt invitati miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19 :45, la Academia Melanchthon din Koln, la o seara cu tema: "Locuri sacre ale spiritualitatii rasaritene: manastirile pictate din Moldova si Bucovina".

Prezentarea acestui "Pamant cantand in imagini" (titlul lucrarii prof. W. Nyssen - originar din Koln) - in limba germana - va fi facuta folosind o documentare video de catre Alexandru Timoschenko, informeaza Cercul Cultural Romano-German Dialog din Koln, organizatorul manifestarii. Pentru a putea lua parte la expunere, persoanele interesate trebuie sa achite o taxa de 8 euro. Taxa de intrare este destinata acoperirii cheltuielilor legate de chiria salii sau, in mod exceptional, la acoperirea unor cheltuieli neprevazute (in cazul depasirii timpului etc.).
Manastirile din Moldova si Bucovina cu renumitele lor fresce interioare si exterioare oglindesc intr-un chip original traditiile crestin-ortodoxe din aceasta parte a Europei, traditii pe care poporul roman le-a pastrat cu pretul unei lupte de secole aparindu-si existenta sa.

foto: Palatul Metropolitan

 
Petrecere romaneasca de Revelion la Ellas Banquet Hall din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :194
Sunday, 26 November 2006
Parohia ortodoxa romana “Sfantul Dumitru” din Toronto organizeaza in ultima zi a acestui an o petrecere de Revelion la Ellas Banquet Hall, incepand cu ora 20:00.Seara de Revelion ii va avea ca invitati pe artistii Angela Stoita, Ionel Stoica si Nae Muntean, care vor interpreta mai multe piese din repertoriul romanesc si international. Pretul biletelor este de 120 de dolari canadieni pentru adulti, 100 de dolari pentru seniori si pentru copiii cu varsta intre 14 si 18 ani si 60 de dolari pentru copiii intre 4 si 14 ani, informeaza Alianta Romanilor Canadieni.
 
Repetite pentru Craciun la Scoala Romaneasca din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :309
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}Scoala Romaneasca din Toronto va organiza sambata, 16 decembrie, Serbarea de Craciun, care va avea loc in sala de festivitati a scolii Milne Valley.Pentru acest eveniment, copiii romani care frecventeaza cursurile acestei scoli vor face repetitii sambata, 25 noiembrie, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Totodata, la ora de sambata, elevii clasei JK si-au popus sa intreprinda o serie de activitati legate de calendar, sa faca desene pe caiete –  la 1 an, la 4 ani, dar si lucru manual, si sa puna in scena piesa "Scufita rosie". La randul lor, copiii de la clasa 1-2, isi vor distribui sambata roluri pentru serbare si vor citi si traduce din engleza povestea "Spargatorul de nuci".
 
“Craciun in familia romaneasca” la WinnipegPDF Print E-mail
Winnipeg, Canada / Romanian Global News
Accesari :475
Sunday, 26 November 2006
Societatea Romana din Manitoba, cu sediul in Winnipeg, organizeaza luni, 25 decembrie, un spectacol intitulat “Craciun in familia romaneasca”, care va avea loc la biserica romano-catolica St. Alfonso din localitate, incepand cu ora 20:00.

 Lacasul de cult care va gazdui evenimentul se afla la adresa 341 Munroe Avenue, Winnipeg Parking. Biletele de intrare la spectacol au pretul de 15 dolari, pentru adulti, 7 dolari pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, si sunt gratuite pentru cei mai mici de 7 ani. In pretul biletelor sunt incluse, pe langa participatrea la concert, un bufet, bauturi racoritoare si sansa de a participa la o tombola. Biletele se pot cumpara incepand de duminica, 26 noiembrie, de la Mihaela Radu (253 6647), Ioana Stefanovici (995 3444), Andreea Nistor (257 6164) si Dana Stroescu (475 4238) sau prin e-mail la adresa cstefano@shaw.ca.
Repetitiile pentru programul de colinde romanesti si americane care se vor canta in ziua concertului au inceput deja sambata, 25 noiembrie, la biserica ortodoxa Sfantul Dimitrie, informeaza Societatea Romana din Manitoba.

 

 
Meciul lui Bute de la Montreal, amanatPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :215
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}Gala de box care trebuia sa se dispute pe 1 decembrie la Centre Bell din Montreal si in care ar fi trebuit sa boxeze pugilistii romani Lucian Bute si Adrian Diaconu s-a anulat si este reprogramata pentru 26 ianuarie.

Potrivit Interbox, citat de ”Pagini Romanesti”, gala nu se mai poate desfasura pentru ca Lucian Bute s-a accidentat din nou la mana, iar Adrian Diaconu este solicitat sa boxeze in afara granitelor.
Pugilistul roman Lucian Bute ar fi trebuit sa il aiba ca adversar la categoria super-mijlocie pe  Serghey Tatevosyan din Rusia. Tatevosyan si-a castigat dreptul sa-l infrunte pe Bute printr-o victorie clara; KO in repriza a 7-a asupra danezului Rudy Markussen, pe 14 octombrie la Copenhaga, Danemarca.
Lucian Bute este clasat la nivel mondial nr. 3 - WBC, nr. 5 - WBA, nr. 6 - IBF, nr. 6 - WBO si detine centurile de Campion: NABF (North American Boxing Federation), NABA (North American Boxing Association), WBC Continental of Americas, WBO Inter-Continental.

 

 
Introducerea cursului de istorie integrata – o actiune nepopularaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :255
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}Rezultatele sondajului de opinie, realizat de Centrul de Sociologie a Comunitatilor si Studii de Gen (CSCSG), facute publice la inceputul acestei saptamani, arata clar ca nu e nimic mai fals ca afirmatia ca populatia Republicii Moldova ar sustine experimentul autoritatilor privind introducerea in scoli a manualelor de istorie integrata.Potrivit sondajului CSCSG, 61 la suta dintre participantii la chestionar nu cunosc nimic despre conflictul aparut in urma introducerii manualelor de istorie integrata, iar alte 5 la suta nu au un raspuns la aceasta intrebare. Respectiv, doar 34 de procente stiu cum a aparut acest conflict, dintre care tocmai jumatate considera ca trebuie sa se revina la predarea in scoli a cursului de istorie a romanilor, iar un sfert pledeaza pentru mentinerea cursului, dar nu si a actualelor manuale care trateaza evenimentele istorice de pe pozitiile istoriografiei sovietice. Daca e sa facem un calcul, vom constata ca doar aproximativ 3 la suta dintre participantii la sondaj sustin introducerea in scoli a manualelor de istorie integrata.
Rezultatele acestui sondaj sunt dezolante pentru promotorii cursului de istorie integrata pentru ca ele probeaza o situatie care era de banuit: aceasta actiune a autoritatilor este una nepopulara. Mai mult, impotriva ei se pronunta hotarat partea cea mai bine informata a societatii moldovene – intelectualii. Aceasta ma face sa afirm ca introducerea manualelor de istorie integrata este un proiect fara viitor care va fi abandonat de catre autoritati la cea mai neinsemnata modificare in componenta Legislativului. Acesta nici nu este un proiect, ci, mai curand, un experiment care va avea efecte nefaste, in primul rand, asupra autorilor lui. Cineva a gresit amarnic crezand ca introducerea cursului de istorie integrata va aduce avantaje electorale partidului de guvernamant. Tot asa cum promovarea teoriei moldovenismului sau a ideii unirii imediate cu Romania nu se vor constitui in factori importanti de motivare a electoratului in viitoarea campanie parlamentara din 2009.
Sergiu Praporscic, Flux
 
Romania a fost aleasa in toate organismele ONU pentru care a candidat in 2006PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :234
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}Recent au avut loc ultimele alegeri pe anul 2006 pentru organisme ONU de interes pentru Romania.Se incheie un an fara precedent in privinta numarului si domeniilor in care campaniile electorale ale Romaniei au fost incununate de succes, in conditiile unui climat tot mai competitiv, in general, si in grupul est-european, in special. Romania a fost aleasa in toate cele sapte functii de responsabilitate pentru care a candidat. Campaniile de alegeri au fost parte a unei strategii de ansamblu menita sa completeze prezenta Romaniei in organisme de conducere sau cu compozitie limitata din sistemul ONU, dupa incheierea mandatului de doi ani ca membru nepermanent in Consiliul de Securitate. La fel de remarcabila ca numarul de reusite in alegeri este diversitatea tematica a domeniilor in care Romania va fi reprezentata, la nivel guvernamental sau la nivel de experti: economico-social, drepturile omului, drept international, cultural, telecomunicatii si financiar. Astfel, cu incepere din anul 2007, Romania si-a asigurat reprezentarea la nivel guvernamental in urmatoarele organe de conducere ale ONU: 1. Consiliul Economic si Social – 54 de membri, organ principal de Carta, cu atributii in sfera economica, sociala, educationala si culturala, avand inclusiv mandat de elaborare a unor conventii internationale in domeniul de competenta. 2. Consiliul Drepturilor Omului – 47 de membri, organism interguvernamental creat in cadrul procesului de reforma care a fost aprobat la Summit-ul din 2005, cu cea mai extinsa competenta in materie de promovare si protejare a drepturilor omului, si, mai ales, sub aspectul responsabilitatilor privind elaborarea de Pacte si Conventii internationale de profil. 3. Comitetul Interguvernamental al UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Imaterial – 18 membri, instituit in vederea promovarii si aplicarii obiectivelor Conventiei pentru salvgardarea patrimoniului imaterial cultural, avand ca principal obiectiv promovarea identitatii si respectarii diversitatii culturale si a creativitatii umane. 4. Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor - 48 de membri, cel mai important organism international cu atributii in sfera reglementarilor telecomunicatiilor si protagonist major in gestionarea evolutiilor generate de dezvoltarea tehnologiilor de informatii, inclusiv sub aspectul guvernarii Internetului. Reprezentarea la nivel guvernamental este dublata, prin posturile obtinute in 2006, de o prezenta romaneasca in organisme de experti in domenii cheie: 1. Comisia de Drept International – 34 de membri, organism principal cu atributii in codificarea dreptului international, printre ale carei realizari recente se numara Statutul Curtii Penale Internationale. 2. Comitetul Drepturilor Omului – 18 membri, organism de monitorizare a celui mai important instrument juridic din sfera drepturilor omului, Pactul international al drepturilor civile si politice. 3. Comitetul de Contributii – 18 membri, unul dintre organismele cu cea mai mare vechime din sistemul ONU, avand ca principal obiectiv elaborarea metodologiei de calcul a baremului de cotizatii la bugetul  regulat al organizatiei mondiale. Cele 7 campanii de alegere incheiate toate cu succes, reprezinta atat recunoasterea contributiei si potentialului Romaniei in domeniile specifice, precum si rodul unui efort exemplar de mobilizare al diplomatiei romanesti, la nivelul centralei Ministerului Afacerilor Externe, al Misiunii Permanente a Romaniei la New York si a altor misiuni diplomatice implicate in demersurile bilaterale sau multilaterale de obtinere a sprijinului pentru candidaturile romanesti.
 
Vesti bune pentru Romania – toate statele UE au ratificat Tratatul de AderarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :262
Sunday, 26 November 2006
Ministerul Afacerilor Externe anunta ca s-a definitivat in toate statele membre ale Uniunii Europene procesul parlamentar de ratificare a Tratatului comun de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Ratificarea Tratatului de Aderare in toate statele membre UE asigura intrarea in vigoare a Tratatului, la 1 ianuarie 2007.

Tratatul de Aderare a fost semnat de Romania si Bulgaria si de cele 25 de state membre ale Uniunii, la 25 aprilie 2005 la Abatia Neumünster din Luxemburg, in cadrul unei ceremonii organizate de Presedintia Luxemburgheza a Consiliului UE. Semnarea Tratatului de aderare a determinat modificarea statului Romaniei de la stat candidat la stat in curs de aderare.
Calendarul de ratificare al Tratatului de Aderare s-a desfasurat in intervalul mai 2005-noiembrie 2006.
Tratatul a fost ratificat, intr-o prima etapa de Bulgaria, la 11 mai 2005 si de Romania, la 17 mai 2005. Primul stat membru care a ratificat Tratatul de aderare a fost Slovacia (21 iunie 2005), fiind urmata in cursul aceluiasi an de Ungaria (26 septembrie), Slovenia (29 septembrie), Cipru (27 octombrie), Grecia (2 noiembrie), Estonia (16 noiembrie), Cehia (6 decembrie), Spania (14 decembrie), Italia (22 decembrie).
In cursul anului 2006, Tratatul de Aderare a fost ratificat de: Malta (24 ianuarie), Letonia (26 ianuarie), Marea Britanie (16 februarie), Portugalia (8 martie), Lituania (30 martie), Polonia (30 martie), Suedia (9 mai), Austria (11 mai), Olanda (13 iunie), Finlanda (19 iunie), Irlanda (21 iunie), Luxemburg (29 iunie), Franta (3 octombrie), Belgia (13 octombrie), Danemarca (21 noiembrie) si Germania (24 noiembrie).
Pana in prezent, 22 de state au depus la Roma instrumentele de ratificare a Tratatului de Aderare, urmand ca si cele trei state membre ramase, care au definitivat de curand ratificarea Tratatul de aderare, anume Franta, Danemarca si Germania sa le depuna in perioada imediat urmatoare.

 

 
Concerte ale naistului Nicolae Voiculet, in cinci capitale europenePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :272
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}In perioada 20 noiembrie  – 4 decembrie 2006, in cadrul proiectului „Romania in sunete – Romania in muzica lumii”, sunt programate concerte ale orchestrei conduse de naistul Nicolae Voiculet in cinci capitale europene: Praga, Bratislava, Budapesta, Stockholm si Copenhaga.
Repertoriul include piese care imbina teme folclorice din toate zonele Romaniei cu elemente de jazz si rock, dar si lucrari muzicale din repertoriul clasic si modern. Concertele, sustinute de o orchestra de taraf traditional si beneficiind de interventia unor instrumente clasice, creeaza un peisaj muzical complex, plin de vivacitate.
Primul concert s-a desfasurat la 20 noiembrie la Praga; au participat reprezentati ai autoritatilor centrale si locale, membri ai corpului diplomatic si membri ai comunitatii romanesti din capitala ceha. Urmatoarele concerte vor avea loc la Bratislava – 24 noiembrie, Budapesta – 27 noiembrie, Stockholm – 30 noiembrie, Copenhaga – 4 decembrie.
Concertele sunt organizate de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.
 
Vizita la sediul NATO a unui grup de elevi si studenti din RomaniaPDF Print E-mail
New York, SUA / Romanian Global News
Accesari :229
Sunday, 26 November 2006
{mosimage}
Pe 20 noiembrie a avut loc, la sediul NATO, o vizita de informare si documentare a unui grup de liceeni si studenti din Romania.

Vizita a fost organizata de Fundatia EURISC si Casa NATO, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe si Divizia de Diplomatie Publica a NATO (PDD) si s-a inscris in sfera activitatilor de diplomatie publica avand ca scop o mai buna informare despre activitatea Aliantei si contributia Romaniei la indeplinirea misiunilor si obiectivelor NATO.
Grupul a inclus elevi reprezentand licee de prestigiu din Bucuresti - Colegiul National „Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Colegiul National „Sfantul Sava” - si reprezentanti ai unor institutii de invatamant superior din capitala si din tara (Universitatea Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea Romano-Americana).
Programul vizitei a cuprins o serie de briefing-uri pe teme privind Transformarea NATO in secolul 21, Agenda Politica a NATO, Operatiunile curente ale Aliantei, NATO si Parteneriatul Euro-Atlantic, precum si o intalnire cu membrii Delegatiei Permanente a Romaniei la NATO.
Vizita delegatiei romanesti - ultima dintre vizitele de informare si documentare cu participare romaneasca, programate in acest an la sediul Aliantei - a avut loc intr-o perioada importanta pentru NATO, marcata de coagularea deciziilor aliate in perspectiva Summit-ului de la Riga (28-29 noiembrie a.c.).

 

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions