Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Decembrie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Cautare
 
Corala Doina a Casei Romane din California, in concert la HaywardPDF Print E-mail
Hayward, SUA / Romanian Global News
Accesari :271
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}Formatia corala Doina, a Casei Romane din Hayward, California, va prezenta duminica, 10 decembrie, la biserica ortodoxa ronana “Invierea Domnului” din localitate, un concert de colinde.Acest eveniment anual al coralei romanesti, condusa de catre Raluca Balaban, se va desfasura imediat dupa Sfanta Liturghie. Corala a fost infiintata in anul 2002, iar spectacolul pe care il sustine cu prilejul sarbatorilor de iarna a devenit deja o traditie pentru comunitatea romaneasca din aceasta parte a Statelor Unite ale Americii, informeaza parohia romaneasca.
 
Vinurile basarabene patrund si in ChinaPDF Print E-mail
Beijing, China / Romanian Global News
Accesari :330
Sunday, 10 December 2006

{mosimage}Nouasprezece companii vinicole organizeaza, in zilele de 7 si 8 ianuarie, o prezentare a vinurilor basarabene in capitala chineza, Beijing.

Actiunea se desfasoara in cadrul sedintei comisiei mixte interguvernamentale romano-chineze pentru colaborare comercial-economica.
Potrivit reprezentantului Agentiei Agroindustriale „Moldova-Vin”, Iurie Mudrea, membru al delegatiei moldovenesti la Beijing, citat de Deca-press, printre companiile participante se numara Aroma, Calarasi Divin, Vinuri-Ialoveni, Acorex Wine Holding, Milestii Mici, Maurt, Vismos, Enteh, Cricova, Noroc, Doina-Vin, vinariile Purcari si Bostavan.
Uniunea Exportatorilor de Vinuri afirma ca, in prezent, piata chineza este in atentia exportatorilor francezi, care reusesc sa-si vanda vinurile doar pentru ca organizeaza anual zeci de manifestari promotionale. Gheorghe Cozub, presedintele Uniunii, este de parere ca exportatorii moldoveni ar trebui sa stabileasca relatii nemijlocit cu patronii miilor de restaurante chineze.
Pentru prima data, vinurile moldovenesti au fost prezentate in China in noiembrie 2005.
 
Sarbatoare de hram pentru comunitatea catolica romaneasca din RomaPDF Print E-mail
Roma, Italia / Romanian Global News
Accesari :266
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}Comunitatea romano-catolica a romanilor din Roma si-a sarbatorit vineri, 8 decembrie, hramul, Neprihanita Zamislire a Preasfintei Fecioare Maria.Sarbatoarea a inceput cu oficierea Liturghiei solemne in biserica Santa Maria in Campitelli, de la ora 15:30, care a fost prezidata de Mons. Anton Lucaci (foto), coordonator national pentru pastoratia emigrantilor in Italia, informeaza portalul Romcatroma.
 
Vernisajul expozitiei VERSUS, semnata Marcela Gulceag la ICRCU VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia / Romanian Global News
Accesari :307
Sunday, 10 December 2006
La Palazzo Correr au continuat si pe 7 decembrie „Zilele Culturii Romanesti la Venetia” cu vernisajul expozitiei “VERSUS. Conoscersi per riconoscersi” a artistului plastic de origine romana Marcela GULCEAG.
Conceptul expozitional a fost special elaborat de autoare pentru a celebra, prin simbolurile pacii si ecumenismului, evenimentul istoric al integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Semnificatia acestora a fost subliniata atat in mesajele inaugurale din partea dr. Reza Mohaddes (musulman siit), prof. Sergio Tagliacozzo (evreu) si prof. dr. Dan Octavian Cepraga (crestin ortodox), precum si in prezentarile facute artistei si operei sale de catre dna. Maria Teresa Secondi Mongiello, ziarist, si prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, directorul IRCCU.
Pana pe 16 decembrie vizitatorii vor putea admira lucrarile Marcelei Gulceag, sculpturi, desene si instalatii, configurand un discurs simbolic, in care majestatea marmurei si forta grafica capata noi valente printr-o inedita scenografie a luminii, transmite Institutul Cultural Roman de Cercetare Umanistica din Venetia.
„Zilele Culturii Romanesti la Venetia” vor continua si duminica, 10 decembrie, cu prezentarea, de catre ansamblul de muzica baroca “Continuo”, a unui concert la biserica San Trovaso, in cadrul programului “Romania in Advent”, initiat si sustinut de Institutul Cultural Roman.
 
Colinde romanesti in VirginiaPDF Print E-mail
Washington, SUA / Romanian Global News
Accesari :321
Sunday, 10 December 2006
Un grup de colindatori format la biserica ortodoxa romana “Sfanta Cruce” din Alexandria, Virginia, va merge si in acest an sa raspandeasca vestea Nasterii Domnului pe la casele romanilor din aceasta zona.Grupul va colinda in perioada 16-24 decembrie, iar cei care vor sa ii primeasca in acest timp sunt rugati de biserica sa trimita un e-mail la adresa colinde@sfantacruce.org, in care sa fie mentionate adresa, telefonul, ziua si ora la care doresc sa ii astepte pe colindatori. Anul acesta grupul va fi acompaniat de copiii din parohie. Grupul de colindatori va efectua si o prima repetitie pentru colindat, care va avea loc sambata, 16 decembrie, dupa slujba Vecerniei, informeaza biserica romaneasca.
 
“Buna dimineata la Mos Ajun” pentru romanii din CalgaryPDF Print E-mail
Calgary, Canada / Romanian Global News
Accesari :259
Sunday, 10 December 2006
Scoala de limba romana a Asociatiei Culturale Romane din Calgary organizeaza vineri, 15 decembrie, de la ora 19:00, la “Old Y” Centre din localitate, spectacolul “Buna dimineata la Mos Ajun”.Programul serii va contine mai multe momente muzicale si poetice sustinute de un grup vocal format din elevi ai Scolii de limba romana, dar si de Ansamblul Doina. Astfel, la partea muzicala publicul va putea asculta coilndele “Iata vin colindatori”, “Cerul si pamantul” , “Bucuria lui Mos Nicolae”, cu un solo de flaut in interpretarea lui Vlad Truta, “Mos Craciun cu plete dalbe”, “Clopotel de argint”, cu un solo de chitara de Dara Catrina, “Cantec de Craciun” si “Noapte de vis”, cu solo de vioara Bogdan Fanea, “Astazi s-a nascut Hristos”, “Mos Craciun”, “Steaua sus rasare”, “Buna dimineata la Mos Ajun” sau “O, sfant colind”, informeaza asociatia romaneasca. Copiii vor recita si cateva poezii, “Fulgul de nea”, “Craciunul copiilor”, de Octavian Goga, si “In seara de Craciun”, de George Cosbuc. Programul copiilor de la Scoala de limba romana este coordonat de Doina Cocis, Gabriela Danila si Corina Potlog.
 
Necesitatea adoptarii legii cu privire la libertatea de exprimare va fi discutata la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :272
Sunday, 10 December 2006
Proiectul „Legii cu privire la libertatea de exprimare” va fi prezentat luni, 11 decembrie, la Chisinau, in cadrul unei mese rotunde, organizata de Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), comunica Agentia Monitor Media. Evenimentul isi propune sa ia in discutie necesitatea adoptarii unui asemenea act legislativ. Proiectul reprezinta o initiativa a societatii civile din Basarabia. La eveniment vor participa experti locali si straini, ziaristi si juristi. Si-a anuntat participarea la masa rotunda si Marian Lupu,  Presedintele Parlamentului din Basarabia. 
Proiectul „Legii cu privire la libertatea de exprimare” contine 31 articole expuse in doua capitole. Actul legislativ (in proiect) isi propune sa garanteze dreptul la libera exprimare si informare, apararea onorii, demnitatii, reputatiei profesionale; dreptului la respectul vietii private si de familie a persoanei. 
Seminarul este organizat cu sprijinul  financiar al Institutului pentru o Societate Deschisa (OSI Network Media Program).
 
Un centru de presa a fost deschis la Tiraspol pentru reflectarea asa-ziselor alegeri prezidentialePDF Print E-mail
Tiraspol, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :264
Sunday, 10 December 2006
La Tiraspol, a fost creat un centru de presa pentru reflectarea alegerilor presedintelui pretinsei republici moldovenesti nistrene, care vor avea loc pe data de 10 decembrie.Centrul este administrat de Ghilda Rusa a Avocatilor, informeaza Agentia Monitor Media, citand medii de informare din regiune. 
La acest centru sunt organizate toate evenimentele (conferintele) de presa ce tin de „alegerile prezidentiale” din Transnistria. Aici sunt instalate 15 computere cu acces la Internet, aparate de fax si linii telefonice – mijloace pentru transmiterea operativa a informatiilor. 
In ziua alegerilor la acest centru vor lucra jurnalisti ce reprezinta mai bine de o suta de medii de informare locale si de peste hotare, afirma administratorii centrului. Pana in prezent, la centru, s-au acreditat peste 30 de redactii, in mare parte reporteri rusi si ucraineni, dar si englezi, germani si austrieci. 
„Alegerile prezidentiale” din Transnistria nu sunt recunoscute pe plan international. 
Amintim ca desfasurarea referendumului in regiunea transnistreana din 17 septembrie curent a fost reflectata de 215 jurnalisti din 17 state. 
 
Un roman propune la Roma instituirea Zilei Internationale a rromilorPDF Print E-mail
Roma, Italia / Romanian Global News
Accesari :264
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}Propunerea declanseaza solidarizarea membrilor partidului Alleanza Nazionale cu poporul roman, “prea des confundat cu populatia rrom”.Astfel, Consiliul Primariei din Roma a aprobat miercuri, 7 decembrie motiunea de instituire a “Zilei Internationale a Populatiei Rrom”, transmite Miruna Cajvaneanu pentru Romanian Global News. Ziua internationala a rromilor se va sarbatori pe 8 aprilie in fiecare an. Va fi si ziua memoriei, in amintirea holocaustului (Porrajmos, in limba etniei rrom ) care a avut intre victimele nazismului si pe etnicii Rrom.
Motiunea a fost propusa de catre romanul Gabriel Rusu, consilier adjunct la Primaria Romei. Au votat pro 26 de consilieri, unul a fost contra si 4 s-au abtinut. In sala de Consiliu nu au lipsit momentele de tensiune, in special prin opozitia manifestata de partidul de dreapta Alleanza Nazionale. Membrii acestui partid au iesit din sala, in incercarea de a boicota procesul de votare.
Unul din ei, Fabio Sabbatani Schiuma a decis sa-si exprime prin vot dezaprobarea. El a precizat: “imi exprim solidaritatea cu poporul roman care este prea des confundat cu populatia rrom, etnie care este deseori protagonista episoadelor de delincventa la Roma. Comunitatea romaneasca este compusa in majoritate din  muncitori si ingrijitoare, oameni cinstiti, care provin dintr-un popor considerat istoric drept var al Italiei, prin radacinile comune romano-latine, si care pe drept intra acum in Europa”. Schiuma a marturisit apoi ca el cunoaste situatia din proprie experienta, logodnica sa fiind o romanca.
In motiunea prezentata, Gabriel Rusu explica pe larg situatia populatiei Rrom in Italia si in general in Europa. Sunt evidentiate si aspectele istorice, in special cele recente, legate de “epurarea etnica a rromilor condusa de catre nazisti”. Este subliniata de asemenea “situatia de marginalizare a comunitatii rrom care traieste in Italia”. Gabriel Rusu a sustinut deseori cauza romanilor in Primaria Romei iar acum isi extinde preocuparile abordand problematica deosebit de spinoasa a rromilor, nu numai cei din Romania, ci si din alte tari europene
Conform ultimelor date statistice furnizate recent la Roma de catre dosarul Caritas / Migrantes, cei mai multi rromi care s-au stabilit in ultimii ani in Italia provin chiar din Romania.
 
Un portret al lui Schwarzenegger, executat de un tanar basarabean, l-a incantat pe celebrul actorPDF Print E-mail
California, SUA / Romanian Global News
Accesari :313
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}Guvernatorul statului american California, Arnold Schwarzenegger (foto), a ramas incantat de un portret al sau, executat de un tanar din Basarabia.Portretul a fost transmis guvernatorului de catre Lisa Hammond, fost director al Programului de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din Moldova.
Autorul portretului se numeste Veaceslav Soloviov, are 30 de ani si locuieste in orasul Stefan Voda, in sud-estul Moldovei. Acum un an, aflata intr-o vizita in localitatea respectiva, Lisa Hammond i-a promis lui Veaceslav ca-i v-a transmite guvernatorului Californiei lucrarea. „Intelegeam ca promisiunea Lisei Hammond are greutate, dar nu eram sigur ca tabloul va ajunge chiar la Arnold. Am fost placut surprins cateva luni mai tarziu cand am primit de la Hammond copia unei scrisori semnata de Schwarzenegger, unde acesta se arata incantat de portret”, a relatat Veaceslav pentru DECA-press. In textul scrisorii, adresata pe numele Lisei Hammond, renumitul actor apreciaza oferirea „tabloului minunat” drept un „gest de bunavointa” si califica darul ca un suport generos din partea intregii lumi. „Am desenat in creion acest portret acum 16 ani, cand invatam la Scoala de pictura, relateaza Veaceslav. Mi-a luat cam o saptamana pana l-am finisat pe Schwarz pe motocicleta. Desi unii fani ai lui Arnold imi ofereau pentru tablou 100 de ruble, nu l-am vandut”, spune Veaceslav Soloviov citat de Prompt Media.
 
Concert de colinde in memoria parintelui Calciu la WashingtonPDF Print E-mail
Washington, SUA / Romanian Global News
Accesari :266
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}Biserica ortodoxa romana “Sfanta Cruce” din Alexandria, Virginia, a organizat vineri, 8 decembrie, la sediul Ambasadei Romaniei la Washington, un concert de colinde in memoria Parintelui Gheorghe Calciu (foto).Colindele au fost  interpretate de Lia Lungu acompaniata de Romulus Cruceanu, in timp ce  copiii parohiei organizatoare au impodobit sala in mod festiv. Totodata, in timpul concertului au fost expuse si o serie de icoane ortodoxe pictate de Gelu Parascan si  Viorica Cocioiu, in cadrul unei expozitii organizate de Maria Ciucur.
Evenimentul a fost sustinut la Ambasada Romaniei din Washington DC, sumele stranse in urma vanzarii biletelor urmand sa fie folosite la constructia bisericii ortodoxe romana “Sfantul Andrei” din Potomac, Maryland.
 
Rodica Elena Lupu: Confesiuni la o lansare de carte, Paul Goma – BONIFACIAPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :307
Sunday, 10 December 2006
{mosimage}O lucrare de exceptie, a vazut lumina tiparului la editura „Anamarol” din Bucuresti! „BONIFACIA”, noua carte a binecunoscutului scriitor roman din exil, Paul Goma.

Va prezentam mai jos cuvantarea tinuta de doamna Rodica Elena Lupu, directoarea editurii, la lansarea volumului. Evenimentul a avut loc pe data de 8 decembrie 2006, la libraria „Diverta” din Romania Plaza, Bucuresti. Transmite George Roca pentru Romanian Global News.
Acolo, departe de tara sa, acolo in tara in care traieste de ani multi, Paul Goma continua sa scrie, scrisul ii face bine, sa vorbesca cu el insusi, e ca un tratament. De ce simte Paul Goma nevoia tot mai mult sa calatoresca in propriul sau trecut? O face pentru a lasa ceva sincer pentru atunci cand nu va mai fi, iar daca-i cititi cartile veti vedea ca ceea ce scrie este exact viata! Si nu alta decat propria sa viata! In esenta este o demonstratie de felul in care esecul poate sa semnifice o victorie si izbanda o infrangere. Depinde de la ce distanta privesti lucrurile si, mai ales, cu ce inima.

Nu sunt membru in nici un partid, nu ma intereseaza politica, dar imi place literatura, adica forma de creatie artistica in care se redau idei, sentimente, imagini, fapte din realitate cu ajutorul limbii; adevarata arta a cuvantului. Imi place sa scriu si sa editez carte si consider ca merita mai ales cei tineri sa afle cine este acest minunat scriitor. Poporul roman, mai ales tanara generatie, trebuie sa cunoasca experienta prin care a trecut copilul-omul Paul Goma. Eu sunt licentiata in stiinte juridice, un om caruia ii place adevarul si dreptatea. E o onoare pentru mine sa editez cartile domnului Paul Goma, al carui mare merit este ca spune adevarul. Cu aceste carti Paul Goma a fost cunoscut in strainatate, securitatea insa nu l-a iertat. A fost mereu arestat, anchetat si batut. Confruntarea a devenit si mai puternica o data cu aparitia „Miscarii 77” cand au fost arestati mai multi. Totusi, notorietatea lui Paul Goma, citit si recunoscut in apus, il apara. Este prea periculos de a fi acceptat in tara si, la 20 noienmbrie 1977, Paul Goma este expulzat impreuna cu sotia si copilul. De atunci, Paul Goma devine un exilat si nici dupa 1989 nu revine in tara refuzand invitatiile ce i se fac, declarand ca va reveni doar atunci cand comunistii nu mai sunt la conducerea tarii.
    
Paul Goma este unul dintre cei mai mari scriitori ai vremurilor noastre. Poate cel mai curajos, refuzand sa urmeze noile canoane impuse mai mult sau mai putin de critici si mai ales de comunisti… Scrie romane, eseuri pamflete, jurnale, continuand sa denunte ticalosia si barbaria comunismului, a securitatii, dar si ipocrizia, mincuna si inselatoria ori de cate ori i se iveste ocazia. El este un cronicar al vietii si opresiunii sub comunism, cum nu a facut-o nici un alt scriitor roman. Cartile lui Paul Goma au valoare si vor dainui pentru ca reflecta cu onestitate o realitate traita cu tot dramatismul si suferintele ei. El ramane un scriitor cinstit si onest, care cauta adevarul, dezvaluind situatiile si evenimentele asa cum s-au petrecut. Da, numai ca, dintre nenumaratele diversiuni din ultimii ani indreptate impotriva culturii romanesti, cea mai obraznica este atacul la opera lui Paul Goma. Am mai spus-o si o spun: la noi ca la nimenea. Adica vreau sa spun ca noi nu stim sa ne apreciem valorile decat dupa moarte si asta pentru ca profitorii de ieri si de azi iar au ajuns primii si la binefacerile democratiei si-i haituiesc pe cei care au intr-adevar talent. Puteti sa butonati mult si bine canalele televiziunilor, care har Domnului acum nu le mai poti numara pe degetele de la maini, butonati-le ca nu o sa-i vedeti pe ecrane decat pe cei care ne-au imbrobodit si pe vremea comunistilor, cei care l-au slavit si apoi l-au impuscat pe „prea iubit” chiar in ziua de Craciun. De ce, ii intreb pe acesti „artisti ai neamului”, de ce in „dezbaterile" lor, ei nu accepta si alte puncte de vedere, nu dau citate din opera lui Goma, nu pun in evidenta aprecierile critice europene sau pe cele nationale - de pilda, ce a spus Eugen Ionescu sau Eugen Simion despre opera lui Goma?

Publicul romanesc are parte de teatru, pe marile sau pe micile ecrane apar tot felul de bazaconii, dar nu nu se joaca mai deloc Lucian Blaga si Camil Petrescu, „Geniu pustiu” a lui Eminescu si nici prin gand nu i-a trecut unuia dintre marii nostri regizori sa faca un spectacol de teatru sau un film dupa „Arta refugii”, de exemplu, a lui Paul Goma. Vreti sa stiti adevarul? Paul Goma este un scriitor angajat in lupta impotriva tiraniei si barbariei comuniste pe care a cunoscut-o inca din copilarie. Intransigenta neiertatoare a lui Paul Goma ii creeaza multi dusmani. Nu-si iarta nici prietenii pe care ii prinde cu minciuna si ipocrizia. In special cei care conduc astazi Uniunea Scriitorilor din Romania, ca si unele publicatii literare, ii sunt dusmani declarati. Cred ca este obligatoriu sa ne apreciem valorile si domnul Paul Goma trebuie repus in drepturi, trebuie sa vina acasa. Tinandu-ne valorile acasa vom avea doar de castigat. Politicienii nostri se mandresc ca am intrat in Europa. Vreau sa le spun ca, inainte de a fi romani europeni sa fim oameni. Viitorul se construieste cu oameni, pentru oameni. Consiliului Mondial Roman s-a alaturat demersurilor facute in ultimul timp de mai multe asociatii si persoane fizice care-l sustin pe scriitorul Paul Goma din partea Romaniei pentru Premiul Nobel pentru literatura. Printr-o scrisoare deschisa adresata Presedintiei Romaniei, Academiei Romane, Uniunii Scriitorilor si Pen-Clubului Roman, Consiliul Mondial Roman isi manifesta in mod clar sprijinul in cursa pentru Premiul Nobel a acestui important nume al literaturii romane contemporane, care a scris intr-o maniera extrem de prolifica atat din tara, cat si din exil.
 
Daca veti citi „BONIFACIA”, veti afla, la finalul ei, care este intrebarea obsedanta la care insasi autorul a cautat raspunsul cu febrilitate. Il veti descoperi trist, infasurat in panza alba a singuratatii, vorbindu-si sau interpeland oglinda goala intr-o camera fara ecou. Ar fi greu sa ti-l imaginezi nascut din carnea unei femei pentru ca autorul traieste izolat intr-o lume mai degraba vegetala in care singurul contact uman este cel cu familia si trecatorii reci si fara chipuri. Paul Goma iubeste adevarul, a visat si a asteptat dragostea, luna plina i-a pazit si luminat cararea spre aceasta, i-a adus framantari si liniste deopotriva. E nevoie de curaj sa ramai romantic si sa scrii frumos despre adevar si despre dragoste, fie intr-un octombrie friguros, fie la o ceasca de cafea ninsa cu fulgi negri… Acest roman se vrea invitatia autoarului la o pauza de respiratie, la o fuga din infernul citadin, la regasirea placerii simple a unei plimbari intr-o padure fosnitoare, frunzele, ah frunzele si secretele pe care i le soptesc autorului meu preferat…

Uneori randurile sunt incaruntite, batrane, alteori sunt doar „cumsecade” sau cum se cade, as accentua eu. Au trecut secundele, minutele si orele, zilele si noptile, s-au implinit aproape treizeci  de ani de cand Paul Goma duce dorul pamantului romanesc, acolo unde ar vrea din tot sufletul sa-si poarte pasii cat mai are de trait. Daca exista ochi care vad si urechi care aud, macar acum in al doisprezecelea ceas Paul Goma trebuie repus in drepturi si merita pe deplin nominalizarea pentru Premiul Nobel.

O seara deosebita pentru toti cei prezenti la lansarea cartii „BONIFACIA” a lui Paul Goma, singura carte din cate le-am prezentat pana acum ca editor si la care autorul nu este prezent. Nu pentru ca nu ar fi vrut, dar cred ca ati inteles din randurile mele ca nu este in tara, ca traieste undeva departe, in exil. Gandul lui Paul Goma sunt sigura ca este la noi. Aceasta este o seara incununata de lacrimi de fericire si imbratisari calde oferite celor veniti in numar atat de mare sa-l sustina pe domnul Paul Goma. Dati-mi voie sa-l reprezint eu pe acest scriitor deosebit, pe scriitorul meu preferat si ca mine stiu ca sunt multi, dati-mi voie sa spun ceea ce sunt sigura ca ar fi spus si domnul Paul Goma daca ar fi fost in mijlocul nostru: „Cand ati citit ceea ce eu am scris in aceasta carte ati fost mai aproape de sufletul meu ca niciodata…! Va multumesc tuturor ca existati! Altfel spus, eu n-as fi avut pentru cine scrie…”

Daca exista ochi care vad si urechi care aud, macar acum in al doisprezecelea ceas, Paul Goma trebuie repus in drepturi si merita pe deplin Premiul Nobel pentru literatura!
Rodica Elena LUPU

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions