Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2006 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2006
<<
Decembrie 2006
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Cautare
 
HP si Junior Achievement provoaca tinerii la Responsible BusinessPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :352
Tuesday, 12 December 2006
Elevii din Romania vor avea posibilitatea de a-si demonstra abilitatile de a dezvolta afaceri responsabile social si fata de mediu, precum si abilitati de lidership, intrand in competitie cu tineri din alte opt tari (Bulgaria, Cehia, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Rusia si Slovacia). Aceasta provocare este lansata de HP Europa, Orientul Mijlociu & Africa (EMEA) si Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europa, prin intermediul programului HP Responsible Business 2007.

Concursul, pentru care s-a creat special site-ul www.responsible-business.org, se va desfasura pe trei componente. Prima dintre ele este Competitia Responsible Business Award, care are ca principale criterii de selectie modul in care Compania Elev reuseste sa fie competitiva si performanta, responsabilitatea sociala si fata de mediu. Apoi, Concursul on-line de Idei de Afaceri se desfasoara in perioada 1 decembrie 2006 – 31 mai 2007, se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15-18 ani, si le ofera acestora posibilitatea de a crea produse sau servicii responsabile social si fata de mediu. La finalul competitiei, cele mai bune 10 idei de afaceri vor fi premiate. Cea de a treia componenta este Quiz on-line pe teme de responsabilitatea sociala, iar toti cei care raspund corect la intrebarile din chestionarul de pe site vor fi recompensati cu Certificate de Companie Responsabila Social (CSR).
“Realizam aceasta competitie impreuna cu JA-YE pentru a sustine viitorii antreprenori din Europa in invatarea unor practici de afaceri bune pentru societate si mediu. HP este hotarat sa contribuie la imbunatatirea comunitatilor in care activeaza si aceasta competitie este conform valorilor noastre. De aceea ne incurajam angajatii sa contribuie la program prin ore de voluntariat”, spune Gabriele Zedlmayer, vice-presdinte Corporate Marketing si Global Citizenship, HP EMEA.
“Astfel de initiative sunt foarte relevante pentru societate si trimit un important mesaj pozitiv tinerilor despre ce inseamna compania moderna”, declara si Caroline Jenner, CEO Junior Achievement –Young Enterprise, Europa.
Activitatile aditionale acestei competitii includ vizite ale voluntarilor HP in scoli pentru a prezenta studii de caz tinerilor din program. HP Romania va lucra indeaproape cu JA Romania pentru realizarea acestor activitati in scolile din 42 de orase din 25 de judete ale tarii, care participa la proiect.
Editia pilot a HP Responsible Business 2007 a avut loc in cadrul competitiei internationale Compania Anului de la Interlaken – Elvetia, in august 2006. Castigatoarea acestui prim premiu a fost compania-student din Estonia VOLLI, care a creat portofele moderne, trendy si foarte practice din cartoane de cutii de suc refolosite.

Despre JA-YE
JA-YE Europa (www.ja-ye.org) este cel mai mare furnizor de programe educationale economice si de afaceri, adresandu-se la peste 2,2 milioane de studenti din 40 de tari in 2006. Cu finantare din mediul de afaceri, de la institutii, fundatii si persoane fizice, JA-YE conecteaza mediul educational cu cel de afaceri pentru a oferi tinerilor, incepand cu scoala primara si pana la universitate educatie antreprenoriala, economica si de afaceri folosind metode learning-by-doing. Compania Elev si Compania Student sunt recunoscute de Directoratul General al Comisiei Europene ca „Best Practice in Educatie Antreprenoriala”.
In Romania, programele JA-YE se desfasoara prin Junior Achievement Romania (www.jar.ro), membru al JA-YE Europa.

Despre HP
HP este un furnizor de solutii tehnologice pentru consumatori, afaceri si institutii la nivel global. Produsele companiei includ infrastructura IT, servicii globale, computere personale si pentru afaceri, echipamente de imprimare si imagine. La incheierea anului fiscal – 31 Octombrie 2006 – veniturile HP au fost in valoare de 91.7 miliarde $.  Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) pot fi gasite pe  www.hp.com.

 
“Intram in UE cu o criza de resurse umane inalt competitive si responsabile“PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :278
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Romanian Global News prezinta un comunicat al EDUGATE in care se arata lacunele din sisitemul educational, facandu-se referire la legea privind educatia tinerilor supradotati, care inca nu a fost adoptata; lacune cu care Romania intra in Uniunea Europeana.

“In mai putin de o luna Romania va fi membra in UE si se va confrunta cu un mare numar de probleme a caror complexitate nu o putem inca estima. Aceasta intrare se face sub incidenta unor crize multiple, pe multe directii, care au cauze complexe. Una dintre cauzele majore insa este criza de resurse umane inalt competitive si responsabile.
Aceasta lipsa a generat fenomene contrare directiilor normale de integrare a Romaniei in UE, provocand crize in loc sa rezolve crize.
In aceasta perioada se constata o insuficienta preocupare si expertiza pentru managementul crizelor si rezolvarea acestora, pentru policy making si absorbtia prin programe a fondurilor structurare, pentru crearea unei piete de competenta care sa formeze o interfata valabila cu capitalul ce se va investi in Romania.
Legea privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta este in asteptarea votului final al Parlamentului Romaniei, iar programul "brain regain", care ar putea imbogati resursa umana inalt competitiva, nu este incurajat de autoritati.
In schimb asistam la o acerba lupta pentru putere fara a vedea si o oferta clara de mijloace care sa permita rezolvarea problemelor accumulate ale Romaniei. Aceasta atitudine poate provoca un dezechilibru major in perioada post aderare, un numar si mai mare de romani gasind oportunitatea de a se valorifica in tari cu programe de dezvoltare mai bine organizate.
Este un moment decisiv pentru istoria Romaniei. Pentru ca aceasta integrare sa nu duca si la desfiintarea Romaniei este nevoie sa existe performante economice care sa dea un orizont de speranta romanilor.
Pentru aceasta trebuie ca Romania sa fie condusa de catre experti care sa detina un profil profesional, intelectual, moral, de sanatate mintala si de implicare sociala, care sa poata fi facut transparent, si nu doar de reprezentantii unor grupuri de interese ce nu au nimic de oferit pe planul dezvoltarii tarii.
Este nevoie ca tinerii cu abilitati in leadership, antreprenoriat, management, tehnica, stiinte, arte si in alte domenii sa fie promovati si utilizati in programele de dezvoltare.
Este nevoie de o schimbare de atitudine si de principii care sa permita valorificarea resurselor umane inalt competitive evitand astfel intensificarea exodului de creiere.
Atragem atentia pe aceasta cale ca legea privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta poate permite o astfel de schimbare pe termen mediu si ca este pe lista de asteptare a plenului senatului. Votarea acestei legi va inspira nu numai incredere in Romania in perioada urmatoare, ci va arata si modul in care politicienii profesionisti si responsabili se preocupa de viitorul Romaniei in perioada post integrare.

Cerem pe aceasta cale sprijin tuturor politicienilor carora le pasa.

Florian Colceag
Presedinte EDUGATE
Presedinte IRSCA GIFTED EDUCATION”

EDUGATE este Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati este astazi una dintre cele mai mari initiative educationale private in Romania si totodata initiatorul propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta. EDUGATE coaguleaza eforturile reprezentatilor societatii civile, ai mediului de afaceri si institutional intr-un prim program national de gifted education si numara peste 30 de membrii fondatori: IRSCA Gifted Education, Centrul Educatia 2000+, Junior Achievement Foundation, RO-TALENT - Asociatia romana de asistenta psihopedagogica si sociala a copiilor si tinerilor talentati, CODECS Foundation for Leadership, CUFR- Conseil Universitaire Formation- Recherche Français-Roumain aupres des Grandes Ecoles Françaises, Cygnus Foundation, Institutul National de Stiinte ale Educatiei, CREDIS- Departamentul de Invatamant la Distanta- Universitatea Bucuresti, Clubul Harvard Romania-Moldova, SIGMA - Fundatia pentru integrare europeana, Editura SIGMA, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul de Muzica Dinu Lipatti, Liceul de Muzica George Enescu, Liceul de coregrafie Floria Capsali, Fundatia Nationala pentru Tineret, Scoala Jose MARTI, FDSC – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Departamentul de Management – Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Profesorilor de Matematica si Fizica din BACAU (APMFB), Grupul Ecologic de Colaborare – Universitatea Bucuresti, Fundatia Altius Academy, Global Video Media Television Alpha, Centrul pentru stiinte aplicate si cercetare – Universitatea Bucuresti, Asociatia Romana pentru Stiintele Vietii – ProBios, Asociatia Managerilor Publici din Romania, PsihoBest- Centrul de Evaluare, Testare Psihologica si Orientare Vocationala, Fundatia M.A.T.C.A. – 2000, Fundatia pentru Strategii de Comunicare, Uniunea Studentilor din Romania, LEADERS Romania, COMTEL Electronics, Network Electronics Techologies, Federatia Romana de Taekwondo, Asociatia „Cetatea lui Bucur - 7 centre", Fundatia LIBRA.

 
Istoricul de arta Denis Laoureux conferentiaza la Muzeul National de Arta al RomanieiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :274
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Delegatia Valonia-Bruxelles si Muzeul National de Arta al Romaniei (foto) organizeaza joi, 14 decembrie, de la ora 11.00, conferinta in limba franceza „Metamorfozele scriiturii in arta moderna si contemporana” sustinuta de Denis Laoureux, profesor la Universite Libre de Bruxelles.Conferinta va avea loc in cadrul expozitiei „Mot a main. Imagine si scriitura in arta din Belgia”, organizata de Muzeul National de Arta al Romaniei in cadrul Anului Francofoniei si deschisa publicului pana pe 17 decembrie 2006.
Intalnirea se adreseaza nu numai specialistilor din muzee si institutii de arta, ci tuturor celor interesati de arta belgiana moderna si contemporana.
Denis Laoureux este profesor la Faculte de Philosophie et Lettres – Histoire, arts et archeologie, Bruxelles. Face parte din Centre de Recherches Cobra si Groupe de recherche sur l'art moderne (GRAM). Aceste grupuri de cercetatori se ocupa cu studiul artei secolelor XIX si XX dintr-o perspectiva pluridisciplinara pentru o mai buna cunoastere a culturii europene.
Denis Laoureux a participat la numeroase conferinte internationale de istoria artei (Oxford Brookes University, Universite de Belgrade, Universitatea din Cluj, Universite de Toulouse – Le Mirail, Facultes universitaires Notre-Dame de la Paix a Namur etc) si este coautor al catalogului expozitiei „Mot a main. Imagine si scriitura in arta din Belgia”. A participat alaturi de Michel Draguet (curatorul acestei expozitii) la proiectul “Bruxelles fin de siecle – Etude pluridisciplinaire de la creation a Bruxelles a la fin du XIXe siecle”.
 
“Soimii Carpatilor” pleaca din nou in misiunePDF Print E-mail
Bistrita, Romania/Romanian Global News
Accesari :275
Tuesday, 12 December 2006
Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat, luni, 11 decembrie, la Bistrita, la ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor Batalionului 812 Infanterie “Soimii Carpatilor” in misiunea ISAF  din Afganistan.Soimii Carpatilor vor prelua misiunile de la militarii Batalionului 2 Infanterie “Calugareni” din Bucuresti, care participa la operatiunile ISAF din luna iulie a anului 2006. Ei urmeaza sa indeplineasca misiuni de sprijinire a armatei si politiei afgane, de cercetare si patrulare, precum si de asistenta umanitara, informeaza Prompt Media. Totodata, ei vor sprijini implementarea planului de pace initiat de Guvernul Afganistanului, precum si indeplinirea unor proiecte de dezvoltare initiate de Echipa de Reconstructie Provinciala din Zabul.
 
Hunedoara se infrateste si cu capitala Marocului de NordPDF Print E-mail
Hunedoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :270
Tuesday, 12 December 2006
Municipiul Hunedoara a inceput demersurile pentru infratirea cu orasul Tetouan, din Maroc. Protocolul de infratire a fost aprobat de legislativul local in sedinta sa de luna trecuta, dupa cum informeaza Prompt Media.Capitala a Marocului de Nord, orasul Tetouan, este situat central la Marea Mediterana, in apropiere de Tangier si de Muntii Rif. Originile sale dateaza din secolul al III-lea inainte de Cristos. Asemeni Rabatului, Fes si Sale, Tetouan este un oras “hedrya”, care inseamna centru al culturii si rafinamentului. Tetouan si-a castigat reputatia de centru cultural. Orasul contine multe monumente: un fort, moschei, fantani si, nu in ultimul rand, vechiul palat Khalifa care era folosit ca resedinta de catre familia regala, in vremea Protectoratului. Palatul a fost construit in secolul al XVII-lea, dar a fost renovat si restaurat in anul 1948 in spiritul arhitecturii mauro-hispanica, doua muzee, un conservator, un colegiu de arte frumoase si o scoala de arta marocana sunt asezamintele cu care se mandreste Tetouanul. Piata Hassan al II-lea este situata in punctul in care partile vechi si moderne ale orasului se intrepatrund si constituie inima orasului.
Tetouan este un oras cu 300.000 de locuitori (orasul principal) sau 956.000 de locuitori daca se includ si suburbiile. O varietate de produse sunt fabricate in si in jurul orasului, inclusiv tutun, sapun, chibrituri materiale de constructii si textile. Principalele industrii ale orasului sunt poligrafia, tamplaria pentru mobilier si conservarea pestelui. Primarul acestuia este Rachid Talbi Alami, care este si ministru pentru Afaceri Economice si Generale in Guvernul marocan.
Ambasadei Romaniei din Maroc i-a fost comunicata din partea sefului de Cabinet al ministrului delegat pe langa prim- ministrul insarcinat cu Afaceri Economice si Generale din Regatul Maroc si primar al orasului Tetouan, acordul lui Rachid Talbi El Alami cu privire la infratirea orasului marocan Tetouan cu Municipiul Hunedoara.
 
In 2007, Romania preia sefia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR)PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :260
Tuesday, 12 December 2006
Incepand cu 1 ianuarie 2007, Romania va prelua, pentru un an, presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR).Secretarul de stat in cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), Lucia Ana Varga, seful delegatiei Romaniei la ICPDR, va deveni presedintele acestui organism.
Evenimentul a fost anuntat in cadrul celei de-a 9-a reuniuni ordinare a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), care s-a desfasurat la Viena, informeaza Prompt Media.
 
Exporturile de alimente din Romania si Bulgaria, boicotate de UEPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :261
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Uniunea Europeana boicoteaza expoturile de produse lactate si carne din viitoarele state membre, Romania si Bulgaria – Comisia Europeana a decis, luni, 11 decembrie, sa impuna restrictii pentru o perioada de un an, cu scopul de a garanta siguranta alimentelor de pe piata UE, relateaza Novinite.com citat de Hotnews.

Expertii europeni au decis ca firmele autorizate din industria alimentara din Romania si Bulgaria sa nu mai exporte, de la 1 ianuarie 2007, produse de origine animala neconforme cu standardele europene. Mai mult, s-a decis ca unitatile bulgare, care erau autorizate pana acum pentru exporturi in UE, vor pierde acest drept dupa aderare. Totusi, acele unitati care indeplinesc standardele europene vor fi reevaluate de ispectorii Biroului Sanitar-Veterinar, iar daca vor prezenta suficiente garantii, restrictia asupra acestora va fi ridicata.
Oficiali din Biroul Sanitar-Veterinar al UE au vizitat recent Romania si Bulgaria si au constatat ca anumite unitati din domeniul carnii si al laptelui nu indeplinesc standardele UE de siguranta alimentara.
Cele doua tari vor avea o perioada de tranzitie pentru a moderniza unitatile si pentru a imbunatati sistemul de transare a produselor de origine animala.

Rusia a amenintat la inceputul lunii noiembrie ca va institui un embargo asupra carnii din Uniunea Europeana dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniune la 1 ianuarie 2007. De atunci, expertii Comisiei Europene incearca sa explice Moscovei ca au luat toate masurile necesare pentru a bloca toate exporturile romanesti si bulgare care prezinta riscuri.
Statul rus a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca va opri importurile de carne din UE, la 1 ianuarie 2007, intrucat nu a primit garantii suficiente privind asigurarea calitatii, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei, transmite Hotnews.
Romania a initiat in luna decembrie programul de vaccinare a porcilor impotriva pestei, ceea ce presupune mentinerea restrictiei de export a porcinelor vii si a carni de porc, impuse de UE in 2003.
Doar firmele din 16 judete din Romania pot realiza exporturi de carne de pasare in UE, fara insa a livra pasari vii, din cauza unor restrictii impusa de UE in 2005, dupa aparitia focarelor de gripa aviara.

 
Adrian Mutu, ales fotbalistul anului in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :303
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Federatia Romana de Fotbal si Asociatia Presei Sportive din Romania l-au desemnat luni, 11 decembrie, intr-o gala somptuoasa desfasurata la World Trade Center, pe atacantul Adrian Mutu (foto) drept cel mai bun fotbalist roman din anul 2006.
Lupta a fost stransa si s-a dat impreuna cu trei dintre cei mai buni prieteni ai sai – Cristian Chivu (AS Roma), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) si Gabriel Tamas (Celta Vigo), transmite ziare.com. Atacantul roman Adrian Mutu (AC Fiorentina) a castigat titlul de cel mai bun jucator roman pentru a doua oara consecutiv. Astfel, Adrian Mutu incheie "en-fanfare" un sezon cu multiple realizari personale, el ocupand locul trei in clasamentul golgeterilor din Italia cu sapte reusite in 15 meciuri in actualul sezon si marcand trei goluri pentru nationala Romaniei.
Adrian Mutu este un atacant de aproape 28 de ani care s-a nascut la Pitesti si a evoluat pana acum pentru FC Arges, Dinamo Bucuresti, Internazionale Milano, Verona, AC Parma, Chelsea, Juventus si Fiorentina, marcand 87 de goluri in 245 de meciuri pentru echipele de club si 21 de goluri in 49 de selectii la echipa nationala a Romaniei.
In cadrul aceleiasi gale au mai fost premiati Nicolae Dica (Steaua) si Claudiu Niculescu (Dinamo), pentru cel mai bun jucator din campionatul intern, Cosmin Olaroiu (Steaua), pentru cel mai bun antrenor roman, Viorel Moldovan (Rapid) si Ionel Ganea (Dinamo), pentru cele mai spectaculoase revenirii, Cristi Borcea (Dinamo), pentru conducatorul de echipa al anului, George Copos (Rapid), pentru investitorul anului, Sorin Corpodean, pentru cel mai bun arbitru, Banel Nicolita (Steaua) si galeria Rapidului au primit premii pentru fair-play, iar Valentin Bunea, pentru cel mai bun jucator de fotbal in sala.
La festivitate au participat Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Paunescu, Tudorel Stoica, Gino Iorgulescu, care a primit si unul din cele trei premii de excelenta, Aron Huzu si Angelo Niculescu, transmite sursa mentionata mai sus.
 
Puncte de vedere: Memoria greu incercataPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :344
Tuesday, 12 December 2006
Razele sorelui de dimineata mangaie „Orasul florilor”, Timisoara, centru industrial, stiintific si cultural situat pe malurile canalului Bega, - afluent pe stanga al Tisei - care izvoraste din muntii Poiana Ruscai.Ridicand privirea peste izvorul cu apa termala, nu poti sa nu remarci cladirea cu lei inaripati, simbol venetian, o alta cu turnuri si turnulete stil maghiar 1900 si o farmacie cu aceeasi destinatie de la inceputuri. Toate vorbesc despre vremuri de altadata, despre un decembrie mult mai aproape de noi si de sufletele noastre, despre acel decembrie ’89 al curajului, rezistentei si sperantei. Memoria greu incercata a Timisoarei vorbeste insa pretutindeni. Ca in fiecare an, din decembrie 1989 incoace, timisorenii isi plang mortii Revolutiei si omagiaza momentul in care Timisoara devenea, pe 20 decembrie, primul oras liber din Romania. Acum cand au trecut 17 ani de la acele momente pline de speranta si curaj, ne amintim de oamenii care eram atunci si de spiritul libertatii care ne stapanea sufletele. Este timpul potrivit pentru aducere aminte si reculegere fata de cei care s-au sacrificat pentru idealul unei vieti libere, mai bune. Avem datoria sa le cinstim memoria ducand o viata dupa principiile pentru care ei au luptat. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
Se implinesc, asadar, 17 ani de la scanteia care a declansat incendiul Revolutiei... Istoria a vrut ca acest lucru sa se intample la Timisoara, oras ce va ramane, indiferent de mersul vremii, in posesia unui fanion ce-i da dreptul sa se mandreasca cu faptul de a fi fost locul unde, in zidul care ne despartea de libertate, s-a produs prima spartura. Cinci zile mai tarziu intregul edificiu al dictaturii urma sa se prabuseasca sub presiunea enorma a unei nemultumiri populare indelung tinuta in frau. Evenimentele de la Timisoara – poate inca nu suficient clarificate – au avut, in principal, meritul de a arata lumii o alta fata a romanilor. Ca acest lucru s-a intamplat intr-un loc in care romanismul este o idee de solidaritate culturala, mai mult decat un dat etnic, mi se pare a fi, de departe, aspectul cel mai incarcat de semnificatii. Pentru ca sub calcaiul dictaturii au fost strivite si constiinte unguresti, si sasesti sau svabesti, si sarbesti, si bulgaresti sau tiganesti, si evreiesti, nu doar romanesti. Au avut teoria si practica marxista aceasta „calitate”, de a nu face discriminari atunci cand trebuiau create „opinii” si constiinte „de masa”.
Acum, dupa 17 ani, la Timisoara pare sa fi ramas doar amintirea fugara a incandescentei acelor zile. Viata are tipicul sau si dupa zbuciumuri majore, existenta se reaseaza in tiparele obisnuite. Timisorenii au modestia oamenilor care stiu ca ceea ce au facut, trebuia facut. Ca odata datoria implinita, eroii se intorc la locurile lor. Si-si vad de treaba... Mai grav mi se pare faptul ca dincolo de zidurile Timisoarei, oamenii incep sa uite. Sau sa trateze cu indiferenta ceea ce au realizat semenii lor din orasul de pe Bega. Uitand aceste lucruri, sunt in pericol de a ignora ceea ce ar putea face ca astfel de lucruri sa se repete. Or, asa ceva nu trebuie, nu poate sa se intample. Este motivul pentru care astazi, ma inchin si las gandul sa-mi cutreiere in voie, in Piata Operei, printre cei care astazi sunt sau nu mai sunt...
Un material de Rodica Elena Lupu pentru Romanian Global News
 
Blue Air - compania romanilor de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :311
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Intr-o atmosfera electrizanta sustinuta de bine cunoscuta si indragita Loredana Groza, compania aeriana Blue Air, brand 100% romanesc care s-a dovedit a fi unul de success, a celebrat zilele acestea doi ani de activitate.
Doi ani in care calitatea a fost mentinuta de o echipa profesionista de piloti si insotitoare de bord dar si de personalul tehnic de la sol, la standarde de calitate europene. Faptul ca aceasta companie opereaza cu preturi extrem de competitive pe piata de transport aerian nu a facut managementul acestei companii sa faca rabat de la calitatea serviciilor. Poate tocmai de aceea Directorul general al companiei Blue Air, dl. Gheorghe Racaru, a fost premiat si de catre revista “Balcanii si Europa” cu distinctia “Vocatia managerului de success”.
Aeronavele companiei Blue Air, Boeing-uri 737, zboara astazi pe destinatii de interes pentru romanii din tara dar si pentru rudele acestora care au ales sa locuiasca in afara granitelor. Fie ca mergeti sa va vizitati rudele sau sa incheiati afaceri,  cursele Blue Air va duc pe aeroporturi importante din Belgia, Spania, Italia, Turcia, Olanda, Franta, Germania si de la anul chiar si in Grecia. Astazi deplasarile cu aceasta companie se pot realiza atat de pe Aeroportul International Baneasa cat si de pe aeroporturile din Arad, Bacau si Cluj Napoca. In 2007 flotila Blue Air este prevazut ca va fi de 6 avioane care vor duce si vor aduce romanii de pretutindeni.
 
Civic Media contesta hotararea CNCD privind recomandarea de a scoate icoanele din scoliPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :280
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}In baza parteneriatului cu Civic Media, Romanian Global News va face publice toate demersurile facute pe subiectul scoaterii icoanelor din scoli, initiate de partenerul nostru, demersuri care ni se par deosebit de important pentru societatatea romaneasca.
Romanian Global News ca si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni s-a alaturat deja listei de sustinere pentru pastrarea icoanelor in scoli, lista deschisa de Civic Media.

Am primit la redactie din partea Civic –Media textul urmator, urmat de o « Plangeri » prin care se cere revocarea hotararii CNCD, privitoare la prezenta si afisarea simbolurilor religioase in institutiile de invatamant public.
« In afara purei informari, va rugam, in masura posibilitatilor, sa mediatizati aceasta actiune care va duce, speram noi, la revocarea Hotararii aberante a CNCD privind eliminarea icoanelor din institutiile de invatamant public.Speram ca Guvernul Romaniei sa realizeze totodata ca aceasta institutie, de care raspunde, sufera de o grava problema ce va afecta imaginea intregii guvernari, care, credem noi, cuprinde o Alianta ceva mai larga decat UDMR - Soros Open Network. »


Catre

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii,
Piata Valter Maracineanu nr. 1-3, sect. 1, Bucuresti
Tel/Fax: 021/312 65 78 - 021/312 65 79
              021/312 65 79 - 021/312 65 85
E-mail : contact@cncd.org.ro

Domnule Presedinte,

Asociatia Civic Media cu sediul ales in str Ion Campineanu nr 4, in baza prevederilor Legii 554/ 2004 si OG 137/2000, formulam prezenta:

PLANGERE

prin care solicitam revocarea Hotararii Colegiului Director al C.N.C.D. nr. 323 din data de 21.11.2006 privitor la prezenta si afisarea simbolurilor religioase in institutiile de invatamant public, pentru urmatoarele motive:
Petitia formulata de petentul Emil Moise era tardiv introdusa in conformitate cu art. 195 alin. 1 din OG 137/2000, intrucat petentul avea cunostinta de aspectele semnalate cu mult mai mult de 1 an de zile, dovada fiind si actiunea sa in justitie respinsa irevocabil de Curtea de Apel Ploiesti;

Hotararea a fost data cu incalcarea art. 195 alin. 4 din OG 137/2000, fara citarea partilor. Dispunand elaborarea unei norme pentru toate institutiile de invatamant public din Romania, C.N.C.D. trebuia sa citeze nu numai Ministerul Educatiei si Cercetarii ci si toate institutiile de invatamant cu personalitate juridica, conform Legii 84/1995 si structurile reprezentative ale profesorilor, elevilor si parintilor. De asemenea se impunea citarea cultelor recunoscute in Romania intrucat simbolul religios, elementul central al petitiei, se impunea definit;
Fiind semnata numai de tata, petitia trebuia respinsa ca nesemnata. Interesul copilului poate fi reprezentat numai de ambii parinti care, in conformitate cu prevederile Legii 272/ 2004, „sunt responsabili de cresterea copilului lor". Mai mult decat atat, parintii sunt obligati de aceeasi prevedere legala sa tina seama de opinia copilului, iar demersul tatalui este in contradictie cu optiunea si vointa copilului, manifestata prin participarea la orele de religie, ore la care prezenta este optionala;
Hotararea C.N.C.D. este nemotivata intrucat invoca pe de o parte jurisprundenta nationala din Germania, Italia si Polonia in situatii identice cu solutii contrare hotararii C.N.C.D. si pe de alta parte pasaje scoase din context si trunchiate ale unor decizii C.E.D.O. fara nici o legatura cu speta de fata;
Petitia trebuia respinsa ca fiind formulata in numele unei persoane lipsita de interes. Fiica petentului este de religie crestin ortodoxa si participa la orele de religie. Fata de aceasta apartenenta religioasa declarata si manifestata, prezenta petitie nu se sustine, nici chiar in ipoteza in care s-ar aprecia ca prezenta unei icoane ar crea o situatie discriminatorie pentru un neortodox;
In plus nu se probeaza un interes personal, nascut si actual pentru formularea celui de al doilea capat al petitiei care priveste retragerea simbolurilor religioase din celelalte institutii de invatamant public din Romania, eventualitatea admiterii acestui capat al petitiei neprofitand fiicei petitionarului in nici un mod;
Hotararea C.N.C.D. este contradictorie si incalca principiul autoritatii de lucru judecat. Desi la primul capat de cerere al petitiei lui Emil Moise, C.N.C.D. constata ca in cazul Liceului de Arta „Margareta Sterian" din Buzau exista o decizie irevocabila prin care simbolurile religioase se mentin in aceasta unitate scolara, prin solutia data la cel de al doilea capat de cerere se dispune eliminarea simbolurilor religioase din toate institutiile de invatamant public, deci si din Liceul de Arta „Margareta Sterian". In plus, recomandand afisarea simbolurilor doar in cursul orelor de religie sau in spatiile destinate exclusiv invatamantului religios, in liceele de arta, de exemplu, nu se vor mai putea picta si expune icoane, in conditiile in care icoana reprezinta una dintre cele mai vechi si consacrate forme de expresie artistica;
Petitia a fost admisa cu incalcarea art. 195 alin. 6 din OG 137/2000 intrucat petentul nu a dovedit nici macar prezenta fizica a simbolurilor religioase in institutiile de invatamant public din Romania, cu atat mai putin existenta vreunei discriminari directe sau indirecte produse de acestea. Desi C.N.C.D. nu constata existenta nici macar a unei singure situatii individuale de discriminare prin prezenta simbolurilor religioase in vreo institutie de invatamant  public, intrucat nu se pronunta pe primul capat de cerere - singurul caz concret prezentat spre analiza, C.N.C.D. emite o recomandare cu caracter general, nefundamentata pe nici o situatie individuala dovedita;
Simbolurile religioase au fost scoase din institutiile de invatamant public exclusiv in perioada comunista in baza prevederilor constitutionale care stabileau ca „scoala este despartita de biserica" (art. 27 din Constitutia R.P.R. - 1948, art. 84 din Constitutia R.P.R. - 1952, art. 30 din Constitutiile R.S.R. -1968, 1969, 1972, 1974, 1986). Intrucat in noile texte constitutionale postcomuniste acest tip de prevedere nu mai exista, nu mai exista nici un temei legal pentru inlaturarea simbolurilor religioase din scoli;
Hotararea C.N.C.D. este fundamentata pe principiul „caracterului laic al statului", principiu care nu se regaseste enuntat in nici un act normativ;

Decizia de eliminare a simbolurilor religioase din institutiile de invatamant public nu reprezinta un act neutru, ci incearca sa elimine valorile religioase din actul educational in baza unor principii avand ca fundament o alta doctrina, cea ateista. Reintroducerea simbolurilor religioase in scoli, acolo unde acest lucru s-a intamplat, s-a facut in mod spontan, reprezentand libera optiune a elevilor, parintilor si profesorilor si nu ca rezultat al vreunei constrangeri sau prevederi normative. In fapt hotararea C.N.C.D. incearca impunerea din exterior a unei doctrine straine comunitatii respective prin eliminarea formelor de manifestare exterioara a celeilalte;
Chiar daca pentru elevii si profesorii credinciosi simbolurile respective pot imbraca valori religioase, asa cum s-a retinut constant in jurisprudenta italiana, pentru celelalte persoane functia acestora se rezuma la cel mult una cultural- istorica. Distinctia intre un simbol religios si un obiect de arta o constituie venerarea care este un element de natura subiectiva si care tine de libertatea individuala de constiinta si expresie. Simpla afisare unui simbol religios nu obliga la venerarea lui;
In plus personajele si evenimentele la care fac trimitere simbolurile religioase sunt reale si au marcat istoria intregii omeniri. In scoli sunt prezente si utile imaginile unor mari personalitati ale istoriei, filozofiei, stiintei si culturii, deci in aceasta categorie cu atat mai mult isi poate gasi locul Martirii, Sfintii Parintii si Iisus Hristos, anul nasterii Lui reprezentand reperul la care stiinta istoriei raporteaza orice eveniment; si chiar si ateii;
Pentru persoanele care se declara credincioase, hotararea C.N.C.D. incalca prevederile art.18 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului care stipuleaza ca „orice om are dreptul de a-si manifesta religia in public". Prin „public" legiuitorul roman a inteles orice loc accesibil publicului, de fata cu doua sau mai multe persoane sau intr-un mod in care ar putea ajunge la cunostinta publicului, deci inclusiv in institutiile de invatamant public;
Hotararea C.N.C.D. este pronuntata cu ignorarea realitatilor romanesti, fiind perceputa de societate ca un act de agresiune asupra valorilor traditionale, spirituale, culturale si istorice ale acestui popor. Hotararea nu tine cont de sensibilitatea deosebita a crestinului ortodox fata de problematica icoanelor datorata in special celor doua secole de persecutii iconoclaste si cei 50 de ani de ateism comunism care au dus la torturarea si uciderea a mii si mii de crestini. Ortodoxia insasi se identifica cu cinstirea icoanelor, singura sarbatoare dedicata ortodoxiei fiind Duminica Ortodoxiei, sarbatoare care a fost instituita tocmai pentru a aminti peste milenii de teroarea anti-umana.

Data : 10 Decembrie 2006
Ziua Internationala a Drepturilor Omului
20 de ani de la Declararea acestei zile de catre presedintele Statelor Unite ale Americii, conservatorul Ronald Reagen, drept Ziua Drepturilor Omului

In numele
Asociatiei Civic Media si al
Coalitiei pentru respectarea sentimentului religios
Victor Roncea

 
Dupa cei 200.000 euro, Tariceanu, Ungureanu si Gheorghiu ii ingroapa si pe timoceniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :436
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}{mosimage}{mosimage}Iunie 2005
In iunie-august 2005 triada Tariceanu, Ungureanu, Gheorghiu aprobau, atunci cand nici-un alt proiect al romanilor de pretutindeni nu primise un sfant, circa 200.000 de euro pentru curatarea de pesticide a unor terenuri din Basarabia.

Mai explicit trebuie spus ca triada de trista amintire s-a gandit ca romanii de pretutindeni nu au nevoie de reviste, ziare, posturi de radio si de televiziuni pentru pastrarea identitatii acolo unde “prieteni” de-ai nostri rusi, ucrainieni, unguri, sarbi, bulgari, albanezi, macedoneni sau greci se straduie din greu sa asimileze milioanele de romani autohtoni, folosind de-a lungul ultimei sute de ani de la topor si tradare pana la mitraliera si mass-media.
Cei trei ciocli ai comunitatilor romanesti de pretutindeni s-au gandit ca cea mai arzatoare problema a pastrarii identitatii romanilor din Basarabia sunt curatarea catorva hectare de teren de pesticidele rusesti lasate si uitate, unii zic ca inexistente, de pe plaiurile basarabene. Si s-au apucat cei trei sa-i apere pe romanii basarabeni dand unui fond controlat de cine stie ce “baieti” 200.000 de euro. Nu a contat ca mass-media din Basarabia este controlata aproape in totalitate de rusi, nu conta ca scolile romanesti din regiunea transnistreana se inchideau, nu conta ca Mitropolia Basarabiei, singura institutie romaneasca de acolo, nu avea cu ce sa-si puna in aplicare proiectele crestine si romanesti, nu conta ca in Basarabia investitiile romanesti se pot numara pe degetele unei maini ciungi. Toate acestea nu contau pentru cei trei ciocli pentru care, probabil, singurul lor scop in viata este cum sa dea bine la interviurile de a doua zi sau sa-si multumeasca stapanii din umbra.
Si asta in timp ce comunitatilor romanesti le ardea buza dupa un sprijin financiar care sa le mai dea o gura de aer, cu chiriile sediilor si telefoanele neachitate, cu ziarele sau revistele astaptand in tipar sau cu redactiile neplatite de luni de zile sau cu speranta ca undeva intre straini se va mai auzi inca odata un cantec romanesc.
200.000 de euro din fondurile alocate pastrarii identitatii romanilor de pretutindeni au fost utilizate altfel decat pentru destinatia lor initiala stabilita prin lege.200.000 de euro din banii contribuabilului roman, prin dispozitiile unor iresponsabili ajunsi in functii au fost aruncati pe apa sambetei in loc de a fi folositi pentru amaratii care se bat sa ramana romani.
Cum s-a stabilit acest lucru? Ce evaluari? Niciuna. A fost o discutie intre fostul secretar de stat Baconschi si Mihai Gheorghiu, care cu seninatatea incompetentei sale, a acceptat imediat sa dea banii. Ce erau banii lui!
“Urmare convorbirii dumneavoastra cu dl. secretar de stat Mihai Gheorghiu, dumnealui ne-a chemat ieri la o discutie pe mine si pe colega mea, Geta Medeleanu, pentru a afla mai multe detalii despre proiectul distrugerii de pesticide din Moldova. Ne-a spus ca este de acord sa ne sprijine cu fonduri din bugetul DRRP (200.000 euro) si ne-a rugat sa facem niste memorandumuri suplimentare in acest scop. Vi le transmit in draft, pentru a va cere acordul de principiu asupra lor, urmand ca dupa aceea sa i le trimit si dlui. secretar de stat Gheorghiu, pentru a le vedea si el in proiect “ se arata intr-o nota semnata de Mirela Maghiar, director in MAE si transmisa lui Baconschi.
Evident a urmat un “Memorandum interior” semnat de Mihai Razvan Ungureanu si avizat de Mihai Gheorghiu, in care se arata ca:

“In continuarea Memorandumului privind realizarea unei contributii de substanta a Romaniei la proiectul PfP/ Trust Fund pentru R. Moldova, semnat de domnul Mihai-Razvan UNGUREANU, ministrul afacerilor externe, si aprobat de domnul Prim-ministru Calin POPESCU-TARICEANU, (cu mentiunea alocarii unui fond in valoare de 150.000 de Euro fata de  suma de 300.000 de Euro - minim 200.000 de Euro - propusa de MAE), am initiat demersuri privind identificarea sursei exacte de finantare pentru fondurile disponibilizate.

Conform prevederilor Hotararii de Guvern (pct. q ) pentru aprobarea modului de repartizare si de utilizare a fondurilor Departamentului Relatii cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), pot fi finantate actiuni sprijinite de secretarul de stat coordonator al DRRP, care presupun „colaborarea cu alte institutii si organizatii din tara si din strainatate, pentru realizarea de proiecte in beneficiul romanilor de pretutindeni”.
Ati inteles « proiecte in beneficiul romanilor de pretutindeni ».
Nimeni nu garanteaza ca acele terenuri apartineau romanilor si nu gagauzilor, rusilor sau bulgarilor din Basarabia si nimeni nu stie cum depesticizarea acelor terenuri se face numai in beneficiul romanilor din Basarabia. Juristi titrati spun ca este vorba de deturnare de fonduri in forma ei cea mai clara si ca dat fiind valoarea prejudiciului pedepsele pot fi foarte aspre. Asteptam ca DNA-ul sa faca lumina in aceasta afacere si sa stabileasca daca s-a incalcat legea si cine va fi trimis in judecata pentru incalcarea ei. Romanian Global New pune la dispozitie materialele primite la redatie pe acest subiect institutiilor interesate sau colegilor din mass-media care vor sa aprofundeze traseul acestor fonduri si sa viziteze locurile din Basarabia unde s-a produs “curatarea” celor 200.000 de euro.

Iunie 2006
Federatia Rumanilor din Serbia transmitea DRRP-MAE un proiect de o importanta uriasa pentru pastrarea identitatii romanilor din Timoc. “Transparenta in pastrarea identitatii nationale, culturale de limba si religioasa” este un proiect complex care se intinde pe 42 de pagini si care odata finantat ar fi schimbat in mod fundamental datele identitare ale romanilor timoceni. Proiectul cu o viziune extrem de moderna urma sa se ocupe de mai multe dimensiuni ale societatii romanesti timocene cuprinzand capitole privind dezvoltarea mass-media (cea mai importanta) si mergand pana la proiecte de conservare a culturii populare romanesti timocene.
Pentru niste oameni care au facut scoala in limba sarba constructia unui asemenea proiect a fost incercarea cea mare a reintoarcerii la limba materna. Si sperantele au fost mari. Atat de mari incat au inceput sa lucreze proiectul inainte de a avea finantare. S-au imprumutat si i-au dat drumul. Cerusera doar Tarii Mama ajutor si nu se putea sa nu-l primeasca. Doar se bateau sa ramana romani si Tara Mama- Romania, nu va sta deoparte in batalia lor. Numai ca in Tara Mama proiectul lor a dat de cei trei ciocli:Tariceanu, Ungureanu si Gheorghiu si de interesele ascunse in spatele lor…
Amanari peste amanari, telefoane peste telefoane, promisiuni peste promisiuni si a venit 11 decembrie 2006 cand sperantele ajutorului de la Tara Mama au fost facute tandari…
Cioclii si-au calculat bine miscarea. Pe de o parte nu le dau nici-un ajutor. Pe de alta parte liderii romani care au pornit proiectul si care s-au imprumutat sa-l porneasca isi vor pierde credibilitate in comunitate- a doua bila alba pentru cioclii. Si nu in ultimul rand, pentru ca cei trei cioclii reprezinta Romania in aceasta ecuatie, romanii timoceni isi vor pierde increderea in Tara Mama si acest lucru va da satisfactie securitatii sarbe, ducand pe culmi si mai inalte colaborarea dintre “baietii nostri” si “baietii lor”…in ce priveste comertul evident!
Era vorba tot de aproximativ 200.000 de euro…!

 
Franco Frattini: ’’Sper ca Guvernul italian sa nu puna bariere fortei de munca romanesti’’PDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :320
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}La Roma a avut loc pe 11 decembrie conferinta de presa “1 ianuarie 2007: Romania si Bulgaria in Uniunea Europeana”.

Organizatorii au fost Reprezentanta in Italia a Comisiei Europene impreuna cu Ambasadele Romaniei si Bulgariei.
Au luat cuvantul: Prof. Pier Virgilio Dastoli, Director al Reprezentantei in Italia a Comisiei Europene, Ambasadorul Romaniei in Italia, Cristian Colteanu, Ambasadorul Bulgariei -Nikola Kaludov, Franco Frattini (foto) - Vice presedinte al Comisiei Europene si Emma Bonino, Ministru italian pentru Politici europene si al Comertului International.

Comisia Europeana, fericita sa primeasca noii membri
Pier Virgilio Dastoli, in cuvantul de deschidere a subliniat:  “Comisia Europeana este foarte fericita sa primeasca noii membri, la capatul unui proces care a durat poate prea indelung”. El a prevazut ca procesul de integrare va fi la inceput dificil. Nu a ezitat sa faca o autocritica in ceea ce priveste capacitatea, nu intotdeauna optima, de comunicare a Comisiei Europene cu opinia publica comunitara. In special, nu a fost evidentiat indeajuns costul pe care ar fi trebuit sa-l suporte Uniunea Europeana  daca cele doua tari NU ar fi aderat. Prin aderarea Romaniei si Bulgariei, “Comunitatea europeana se imbogateste cu doua limbi noi, cu un alfabet nou (cel chirilic), aducand o reevaluare a aceastui adevarat Turnul Babel.”
       
Ambasadorul Colteanu: perspective infloritoare de investitii in Romania
Ambasadorul Romaniei, Cristian Colteanu si-a inceput discursul cu un salut in romaneste: “Buna ziua la toti”, tocmai  pentru a obisnui publicul cu noua limba a Comunitatii Europene. Romanii, a declarat Excelenta sa, sunt purtatori de optimism in Europa. Romania este un stat de drept democratic, cu un sistem politic pluralist si o economie de piata concurentiala. El a salutat activitatea Italiei ca partener de drum lung al Romaniei, primul stat fondator UE care a ratificat tratatul de aderare, asa cum promisese. Romania este, de asemenea, un partener important al noii Europe, din punct de vedere strategic, demografic si in special economic.
In Romania – a continuat ambasadorul Colteanu -  vor fi investite in perioada 2007-2010 fonduri europene importante, care, impreuna cu fondurile de co-finantare ating cifra de 60 miliarde de Euro.
“Perspectivele de investitii in Romania sunt infloritoare”, a mai precizat Colteanu. Indicele de somaj e de 5,1%, iar unele firme ajung sa angajeze muncitori straini emigrati in Romania. Aportul Romaniei va fi si unul strategic si cultural. Sibiu, impreuna cu Luxemburg au fost alese capitale ale culturii europene.
Relatiile dintre Romania si Italia au fost intodeauna excelente; in 2007 se implinesc 10 ani de parteneriat strategic, circa 1 miliard de Euro pe an este investit in Romania, existand peste 2 300 de firme cu capital italian si peste 6000 de italieni care lucreaza pe teritoriul roman, dand de lucru la peste 500 000 de muncitori.
Si romanii au activitati comerciale in Italia: peste 400 de societati romanesti au investit in Italia, iar 4000 sunt cele cu participare mixta.
Importanta relatiilor italo-romane va fi evidentiata si de vizita Primului Ministru italian Prodi in Romania in ianuarie 2007.
Ambasadorul Bulgariei, Nikola Kaludov a subliniat in schimb parcursul dificil si plin de obstacole pe care cele doua tari l-au infruntat. Conditiile au fost mult mai dificile decat pentru  celelalte 10 tari care au aderat in primul val. Viata noilor membri comunitari nu se va schimba dintr-o data, iar procesul de integrare implica  si mari responsabiliati din partea celor doua guverne.
       
Romania, leader strategic pe plan regional
Franco Frattini, vice-presedinte al Comisiei Europene a laudat, in primul rand, progresele facute de cele doua tari, in special prin contributia cetatenilor de rand. “La Bruxelles ne-au placut mult initiativele cetatenilor, cum ar fi denuntarea micilor acte de coruptie din viata de zi cu zi . Europa a dat un stimul, o incurajare, iar eu personal am transmis mesaje clare populatiei romanesti in vizitele mele la Bucuresti.”
Frattini a enumerat actiunile importante care se pot face concret dupa aderare. Una din ele este ca cetatenii si intreprinzatorii pot face linistit investitii in cele doua tari, fara a mai avea teama de hatisurile legislative. De acum cele doua tari fac parte pe deplin din piata europeana. In al doilea rand, noua largire va aduce o stabilizare a unei regiuni- cheie, intre Marea Neagra si cea Adriatica. In special in legatura cu acele state care au vocatie europeana, dar nu fac inca parte din Uniune. Romania si Bulgaria vor putea constitui un leadership politic pe plan regional, in raport cu tari precum Macedonia, Albania, Bosnia-Herzegovina.
Va fi instituita de asemenea o task force operativa la Marea Neagra, care va include militari provenind si din alte tari extra-UE, cum ar fi Turcia. Aceasta forta mixta va combate traficul din zona, atat de fiinte umane cat  si de droguri.
Un alt aspect mai putin vizibil va fi imbogatirea culturala a Europei Unite. Romania aduce radacina ei neo-latina, Bulgaria un al treilea alfabet, cel chirilic. Acum mare parte din Europa geografica coincide si pe  plan politic.
Apoi Frattini a adus in discutie problema spinoasa a circulatiei persoanelor. A confirmat ca romanii si bulgarii, in calitate de cetateni europeni, vor putea circula liber, vor avea drepturi de sedere si sociale. Dar lipseste pana acum o piesa importanta. Dreptul la munca al acestor cetateni. “imi doresc ca Italia sa nu impuna o bariera privind regularizarea (= legalizarea) muncitorilor. Dar  in acelasi timp nu vreau sa anticipez activitatea guvernului italian. Nu trebuie sa fim terorizati de  valul de romani. Multi dintre muncitorii romani se afla deja in Italia. Ar fi o importanta si frumoasa alegere politica de a nu pune bariere mainii de lucru din cele doua state.” Statele care nu au pus bariere muncitorilor din tarile integrate precedent s-au demonstrat a fi cele mai avantajate. Nu exista membri UE de serie A sau B, dar regulile, ca si drepturile, trebuiesc respectate, a mai precizat Franco Frattini.
       
Calea catre Paradis poate fi dificila- declara ministrul Emma Bonino
A urmat interventia ministrului italian Emma Bonino, care, alaturi de un bun venit calduros adresat noilor membri, a atras atentia asupra unor aspecte legate de respectarea legilor comunitare. “Conducerea politica a Romaniei trebuie sa transmita opiniei publice ca exista si reguli care trebuie respectate. Calea catre Paradis poate fi dificila, si nu sunt numai trandafiri si flori pe drum, ca in orice familie.”
Emma Bonino a adus in discutie posibilitatea romanilor de a lucra in Uniunea Europeana. “Tari precum Spania, Irlanda, Danemarca, Austria, si mai recent Marea Britanie- au impus deja restrictii muncitorilor neo-comunitari. Altele, precum Polonia si Finlanda nu vor aplica restrictii. Italia, impreuna cu Franta si Germania, inca valuteaza situatia. Dar emigrarea in masa este un mit. Teroarea invaziei, la fel. Tocmai gradul scazut de mobilitate al fortei de munca  in cele 25 de tari a constituit o frana a economiei europene.”
Transmite de la Roma pentru Romanian Global News – Miruna Cajvaneanu

 
Smirnov „reales” in regiunea transnistreanaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :261
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Potrivit agentiei de stiri Olvia Press, cu 82,4% din totalul de voturi, Igor Smirnov (foto) a devenit presedintele rmn pentru a patra oara.Olvia Press spune ca la alegeri au participat mai mult de 65% din locuitorii Transnistriei. Totodata, potrivit lui Stefan Uratu, presedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, la „alegerile prezedentiale” din Transnistria au votat mai putin de 40% din populatie. „Cele 40% din bastinasi au iesit sa voteze pentru a schimba regimul Smirnovist. Ei nu stiau ca cineva a votat pentru ei. Chiar si observatorii rusi au declarat ca prezenta la alegeri a fost scazuta”, afirma Stefan Uratu. In urma monitorizarii alegerilor, Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova a prezentat urmatoarele concluzii:
Fortarea alegatorilor sa-si expuna opinia in cadrul colectivelor de munca, ca de exemplu colectarea semnaturilor pentru sustinerea lui Smirnov;
multi dintre cei care au incercat sa-si expuna opinia deosebita de cea a clanului Smirnov au fost amenintati cu pierderea locului de munca;
agitatia masiva prin pancardele cu inscriptia: „Igor Smirnov este unicul nostru presedinte”, care aveau drept scop sa creeze impresia ca liderul rmn a castigat alegerile;
potrivit unor surse, in Transnistria se foloseste mai multi ani la rand o tehnologie ce asigura castigul si cunoasterea rezultatelor pana la deschiderea urnelor si enumerarea voturilor;
se considera ca aceasta metoda ar fi numita „caruseli” sau folosirea unor pixuri speciale folosite la scrierea proceselor verbale prin care cifrele sunt schimbate, originalitatea semnaturilor membrilor comisiilor.
 
UE nu recunoaste alegerile prezidentiale din TransnistriaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :281
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Uniunea Europeana (UE) nu recunoaste asa-numitele alegeri prezidentiale, organizate duminica in Transnistria, a declarat luni Comisarul European pentru relatiile externe si politica europeana de vecinatate Benita Ferrero-Waldner (foto)."Dupa cum se stie, Uniunea Europeana nu recunoaste independenta Transnistriei. N-am recunoscut nici acest scrutin sau rezultatele lui", - a spus Comisarul European. Totodata, ea s-a pronuntat pentru sustinerea negocierilor cu privire la reglementarea conflictului transnistrean in formatul 5+2. UE n-a recunoscut, de asemenea, referendumul de independenta, desfasurat in Transnistria.
Cistigator al alegerilor de duminica a devenit actualul sef al autoproclamatei republici Igor Smirnov, pentru care si-au dat votul 82,4 la suta din alegatorii-participanti la scrutin. Potrivit informatiei Comisiei Electorale Centrale a nerecunoscutei republici, prezenta la urne a constituit 66,1 procente - la alegeri au participat 257 mii de persoane.
 
Nici MAE roman nu recunoaste alegerile din regiunea transnistreanaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :249
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei considera „scrutinul”  organizat de regimul separatist de la Tiraspol ce a avut loc pe 10 decembrie drept ilegal si nerelevant din punct de vedere politic si juridic.De asemenea, MAE considera ca actiunile unilaterale – cum sunt si cele menite sa confectioneze o aparenta de legitimitate, normalitate si legalitate regimului instaurat in stanga Nistrului – nu fac decat sa complice situatia si sa indeparteze momentul reglementarii depline a problemei transnistrene. Depasirea actualei stari de lucruri presupune eforturi conjugate si staruitoare din partea tuturor celor interesati in gasirea unei solutii politice durabile si echitabile in conflictul transnistrean.
 
La Bruxelles va avea loc sedinta Grupului Consultativ al Donatorilor pentru BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :243
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Marti, la Bruxelles va avea loc sedinta Grupului Consultativ al Donatorilor pentru Moldova.Potrivit agentiei0 Novosti-Moldova, la forumul, care va avea loc sub egida Bancii Mondiale si Comisiei Europene, Basarabia va fi reprezentata de o delegatie in frunte cu Primul ministru Vasile Tarlev (foto), din componenta careia vor mai face parte prim-vicepremierul Zinaida Greceanii, vicepremierul Andrei Stratan, ministru al afacerilor externe si integrarii europene, ministrul economiei si comertului Igor Dodon, ministrul finantelor Mihail Pop. La sedinta va fi evaluata realizarea Strategiei de Crestere Economica si Reducere a Nivelului Saraciei (SCERNS) si Planului de Actiuni RM-UE. Guvernul Moldovei va prezenta la sedinta viziunea sa asupra actiunilor, care urmeaza sa-i intreprinda in perioada urmatoare. In cadrul intrevederii de la Bruxelles donatorii vor avea posibilitate sa faca schimb de opinii cu Guvernul Moldovei despre caile realizarii SCERNS si Planului de Actiuni RM-UE, precum si despre posibila contributie a fiecarui donator pentru executarea lor.
Prima sedinta a Grupului Consultativ al Donatorilor pentru Moldova a avut loc in martie 1995, a doua - in decembrie 1997.
 
Premiu pentru Luminita Gheorghiu, acordat de criticii de film din Los AngelesPDF Print E-mail
Los Angeles, SUA/Romanian Global News
Accesari :282
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Actrita Luminita Gheorghiu (foto) a primit trofeul pentru "cea mai buna actrita intr-un rol secundar" pe anul 2006, pentru personajul interpretat in filmul "Moartea domnului Lazarescu".Distinctia a fost acordata de catre Asociatia Criticilor de Film din Los Angeles, transmite eonline.com.
Dupa ce a castigat premiul sectiunii "Un Certain Regard" de la Cannes 2005, pelicula de succes al lui Cristi Puiu a participat la o multime de festivaluri internationale si a fost incoronata cu o multime de premii la Copenhaga, Alba Regia, Motovun, Reykjavik, Chicago, Cluj.
 
Medalie comemorativa "Mircea Eliade Centenary" pentru un profesor americanPDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :300
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Sediul Consulatului General al Romaniei din Chicago a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute o ceremonie de acordare a medaliei comemorative "Mircea Eliade Centenary" catre prof dr. Wendy Doniger, directoarea centrului Martin Marty si profesor la catedra de istoria religiilor "Mircea Eliade" din cadrul Universitatii din Chicago.Wendy Doniger detine doua doctorate de la Universitaile Harvard si Oxford, fiind si membru editor al publicatiei Encyclopaedia Britannica. La aceasta ceremonie au participat Consulul General al Romaniei la Chicago, George Predescu, membri ai consulatului, fiul doamnei Wendy Doniger, profesori universitari romano-americani, precum si alti invitati din randurile comunitatii romanesti din Chicago, informeaza Romanian-Portal. Ceremonia a fost deschisa si condusa de George Predescu, acesta transmitand un mesaj din partea presedintelui Basescu catre Wendy Doniger, impreuna cu medalia comemorativa dedicata implinirii in 2007 a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. A urmat apoi o scurta prezentare facuta de Wendy Doniger a evenimentelor care au precedat intalnirea acesteia cu maestrul Eliade si a modalitatii in care cariera sa a fost influentata de aceasta intalnire, optand pentru studiul istoriei religiilor. Wendy Doniger a raspuns in final la intrebarile adresate de cei prezenti, iar evenimentul s-a incheiat cu o receptie.
 
Romania in Advent continua la Paris cu ansamblul Ars MusicaPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :256
Tuesday, 12 December 2006
Ansamblul muzical romanesc Ars Musica va sustine un nou concert romanesc in cadrul evenimentului “Romania in Advent”.Ansamblul, avand-o ca soprana pe Ruxandra Ibric Cioranu si pe Dagmar Saskova,  va concerta la Basilica Sainte Clotilde din Paris, oferind o adevarata sarbatoare de muzica baroca. Concertul este programat pentru data de 16 dedcembrbie, de la ora 19.30.
 
Studentii romani din Spania, impreuna de Sfantul NicolaePDF Print E-mail
Madrid, Spania/Romanian Global News
Accesari :233
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}De Sfantul Nicolae, studentii romani care invata in universitati din Spania au aceptat invitatia ambasadorului Romaniei la Madrid, Maria Ligor (foto), de a petrece aceasta sarbatoare impreuna.Sediul Ambasadei, decorat cu acest prilej in spiritul sarbatorilor de iarna, a fost pentru cateva ore gazda unei intalniri care a incercat sa concilieze zbuciumul vietii studentesti cu eticheta diplomatica, o confruntare pierduta cu regularitate de cea din urma. Prin contrast, “meciul” dintre preparatele culinare traditional romanesti si cele spaniole s-a incheiat cu un egal care a multumit pe toata lumea. Atmosfera specifica sarbatorilor de iarna a fost intregita de concertul de colinde al corului Laudatis Dominae condus de Gabriel Banciu.
 
Conferinta “Les Roumains – Latinite et francofonie, Ponts a travers le temps”PDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :279
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Recent a avut loc la Universitatea din Montreal conferinta  “Les Roumains – Latinite et francofonie, Ponts a travers le temps”, gazda fiind Prof. Jacques Bouchard lingvist de renume international.La manifestare a participat si Consulatului Romaniei din Montreal, Ion Bogdan Bucur. De asemenea, in cadrul conferintei au fost tinute prelegeri pe aceasta latinitatii si culturii romane de catre profesorii Doina Hanganu Bumbacescu si Daniel Constantin Manolescu. Prezentare a fost sustinuta de catre Anamaria Emilia Vasadi.
Cu aceeasi ocazie a fost vernisata si expozitia artistului Mihai Oroveanu – “Bucarest – petit Paris de l’est Europeen”.
 
Sistem reprezinta Romania la concertul din Piata Centrala din BruxellesPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia/Romanian Global News
Accesari :258
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Trupa Sistem (foto) va fi prezenta la evenimentul care va marca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana – joi, 14 decembrie.Organizat la Bruxelles de Comisia Europeana evenimentul se va desfasura in prezenta inaltilor oficiali comunitari care vor saluta cu acest prilej intrarea in marea familie europeana a Romaniei si Bulgariei.
Spectacolul care va marca acest eveniment se va desfasura in aer liber in apropierea Pietei Centrale din Bruxelles, iar cei cinci percutionisti din SISTEM vor sustine un recital in cadrul acestui spectacol.
Din partea Bulgariei va concerta grupul TE, informeaza Prompt Media.
Membrii Sistem vor decola catre Bruxelles pe data de 13 decembrie urmand sa se intoarca in 15 decembrie, cand vor fi prezenti pentru un recital in cadrul festivalului Etnoritm care va avea loc la sala Auditorium din Muzeul National de Arta al Romaniei.
 
Dublu eveniment romanesc la VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia/Romanian Global News
Accesari :273
Tuesday, 12 December 2006
Marti, 19 decembrie, la sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc un dublu eveniment: inaugurarea expozitiei “In cautarea paradisului pierdut”, rod al unei interesante colaborari intre doi tineri artisti plastici: Adriana Jebeleanu (Jebe) din Modena si Simona Gocan din Cluj-Napoca.Expozitia va fi vernisata de criticul de arta Francesca Brandes. Vernisajul va fi urmat de prezentarea volumului Istoria Europei in secolul XX. Romania, avandu-l ca autor pe prof. Francesco Guida de la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii „Roma Tre”. Vor participa cu interventii prof. Rita Tolomeo de la Universitatea „La Sapienza” din Roma si prof. Fulvio Salimbeni de la Universitatea din Udine.
 
Spectacol romanesc de teatru la Tel AvivPDF Print E-mail
Tel Aviv, Israel/Romanian Global News
Accesari :271
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Teatrul Karov din Tel Aviv va gazdui marti, 12 decembrie, de la ora 19:00, spectacolul in limba romana “Caderea”, de Albert Camus, traducere, adaptare si interpretare de Nicu Nitai.Institutia teatrala la care va avea loc acest eveniment cultural se afla la adresa Karov, Str. Levinski, nr. 116, iar bilete si rezervari la se pot face la numerele de telefon 6885004 sau fax: 6877898, informeaza Institutul Cultural Roman.
Nicu Nitai, actor evreu nascut in Romania, in varsta de 72 de ani, este si regizor si director al Teatrului Karov din Tel-Aviv. Spectacolul cu piesa “Caderea” – in traducerea, adaptarea si regia lui Nicu Nitai – este un monolog dramatic care dureaza doua ore si in care actorul trece proba unui text dificil si dens.
Potrivit “Suplimentului de Cultura”, in “Caderea”, spectacol care se joaca fara intrerupere in Israel de 31 de ani, judecatorul pocait Jean Baptiste Clamence, fost avocat al din Paris, ajuns stalp de cafenea intr-un bar rau famat din Amsterdam, este excelent interpretat de Nitai: escroc intelectual, cu citate din Dante si Baudelaire la butoniera sau ins pretios intr-o existenta care curge aidoma Senei pe sub toate podurile artelor si existentelor sfaramate. Cu o recuzita minimala, supravegheat de o marioneta care poate fi un alter-ego al sau in ipostaza unui adevarat retor pagan obisnuit sa-si seduca victimele inocente – toti suntem inocenti, deci toti suntem vinovati, clameaza el undeva –, Nicu Nitai face un rol dens, subtil-nervos, intr-un registru variat de disponibilitati afective si mentale care fac din personajul lui Camus o paradigma a vremurilor noastre: ratarea.
 
Filme romanesti la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :263
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Miercuri, 13 decembrie, de la ora 19.00, Galeria Yujiro din Londra va gazdui un eveniment intitulat “Filme din Romania”.Evenimentul va beneficia de participarea lui Mark Korda-Gregson, si va coincide cu expozitia Liei Perjovschi (foto) in capitala britanica. In cadrul sau va fi prezentata o mica selectie de filme romanesti de scurt metraj si unul artistic. Intarea este libera,  dar cei interesati isi pot rezerva locul in avans, la adresa de email nquiries@galleryyujiro.com
 
Alina Cojocaru in Spargatorul de nuciPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :251
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Opera Regala de la Covent Garden va gazdui la finele lunii decembrie un nou spectacol de exceptie, cu balerina romanca Alina Cojocaru (foto) in rolul principal.
“Spargatorul de nuci” se va juca sambata, 30 decembrie, de la ora 12.30. Spectacolul se va juca si in zilele de 1 ianuarie 2007, de la ora 19.00, si 5 ianuarie, de la 19.30.
 
"A fost sau n-a fost?", pe ecrane la VienaPDF Print E-mail
Viena, Austria/Romanian Global News
Accesari :273
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Filmul romanesc "A fost sau n-a fost?" regizat de Cornel Porumboiu va putea fi vizionat vineri, 22 decembrie, de publicul austriac, la Gartenbaukino din Viena.Pentru cinefilii romani interesati de proiectie, Ambasada Romaniei din capitala austriaca, impreuna cu cinematograful Gartenbaukino, ofera 5 invitatii pentru doua persoane la acest film. Castigatorii biletelor vor fi primele cinci persoane care raspund corect la urmatoarea intrebare: Cum se numeste premiul pe care l-a castigat Cornel Porumboiu cu acest film la Cannes in 2006? Raspunsurile pot fi trimise la adresa de e-mail ioana.bobes@ambrom.at, informeaza Ambasada Romaniei la Viena.
Primul film de lung metraj realizat de Corneliu Porumboiu, „A fost sau n-a fost?” a fost premiat in cadrul editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, devenind, astfel, cel mai bun film european al anului.
 
Carte olandeza despre Romania, la intalnirea romaneasca din UtrechtPDF Print E-mail
Utrecht, Olanda/Romanian Global News
Accesari :262
Tuesday, 12 December 2006
Cativa membri ai forumului olandezilor prieteni ai Romaniei, Prikbord, vor participa sambata, 16 decembrie, la Stadscafe Broers in Utrecht, la ultima intalnire din acest an a romanilor din Olanda.Prezenta acestora se datoreaza cartii lor, referitoare la experientele traite in Romania, carte care a fost publicata saptamana trecuta si pe care doresc sa o prezinte.
Persoanele interesate sunt asteptate de la ora 20.00 in cafeneaua mentionata, intalnirea urmand sa se termine la inchiderea barului, informeaza romanains.nl. Intrarea este libera, romanii trebuind sa isi achite doar consumatia.Stadscafe Broers se afla la adresa Janskerkhof 9, Utrecht, tel.030-2343406, si este deschisa in intervalul 2000-02:00.
 
Cantari romanesti de Craciun la RomaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :259
Tuesday, 12 December 2006
{mosimage}Sarbatoarea Craciunului va fi intampinata si anul acesta de comunitatea romano-catolica din capitala Italiei printr-un concert de colinde care va avea loc duminica, 17 decembrie, la biserica Santa Maria in Campitelli din Roma (foto).Concertul va incepe la ora 17:00 si va fi sustinut de tinerii din cadrul acestei colectivitati. Bucuria Nasterii Domnului va fi retraita, astfel, de participantii la eveniment, prin imbinarea traditiilor romanesti cu atmosfera Cetatii Eterne, informeaza Comunitatea romana romano-catolica din Roma.
 
Petrecere romaneasca de Craciun la LudwisburgPDF Print E-mail
Stuttgart, Germania/Romanian Global News
Accesari :270
Tuesday, 12 December 2006
Forumul German-Roman din Stuttgart organizeaza sambata, 23 decembrie, o petrecere de Craciun, la Restaurantul “Zum Rad” din Ludwisburg, de la ora 20:00. Petrecerea ii va avea ca invitati pe Trio Bluesette si Duo-EG (Elena si Gigi Cranganu), care vor sustine un program de colinde romanesti, muzica romaneasca, Musette-vals du Paris, Tango si Swing, informeaza asociatia romaneasca. Totodata, in cadrul evenimentului se vor mai servi si specialitati culinare romanesti. Actiunea face parte din seria de manifestari Romania Anno 2007, care se desfasoara timp de un an, in perioada 1 decembrie 2006 – 1 decembrie 2007. Biletele de intrare au pretul de 10 euro si pot fi rezervate de la Florin Zaheu, telefon 0172 7439625.
 
Doua zile de petrecere de sfarsit de an pentru romanii din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :245
Tuesday, 12 December 2006
Romanii din Montreal sunt invitati de portalul Quebec.ro sa isi petreaca sfarsitul de an printr-o petrecere de Revelion in mijlocul naturii, la o sala de receptii a unei cabane aflata in Parc de la Nature Cap St-Jacques (West Island).
Actiunea romaneasca va dura doua zile, urmand sa se desfasoare in perioada 31 decembrie-2 ianuarie, si va contine un concurs de dans, tombola, muzica mixata de un DJ, oferindu-le celor prezenti posibilitatea de a face plimbari prin padure, pe malul lacului Deux Montagnes, un gratar in aer liber (cu carbuni sau lemne furnizate de proprietari) sau sanius.
La petrecere sunt 100 de locuri disponibile, care au pretul de 50 de dolari pentru adulti, 30 de dolari pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, fiind gratuite pentru copiii sub 6 ani, informeaza organizatorii. Mancarea si bautura vor fi aduse de fiecare participnat in parte, cina festiva fiind de tip bufet.
 
Inca un Revelion romanesc in SUAPDF Print E-mail
Rhode Island, SUA/Romanian Global News
Accesari :246
Tuesday, 12 December 2006
Biserica ortodoxa romana “Sfantul Ioan Botezatorul” din Woonsocket, Rhode Island, ii asteapta pe romanii din localitate la petrecerea de Revelion care se va desfasura in seara zilei de 31 decembrie, incepand cu ora 20:30.Petrecerea este organizata de Reuniunea Femeilor din cadrul parohiei, care le-a pregatit participantilor un meniu bogat, alcatuit din specialitati gastronomice romanesti si internationale, sampania traditionala unei astfel de petreceri si deserturi variate. De asemenea, din programul serii nu vor lipsi dansul si muizca, dar si alte surprize pe care le-au pregatit organizatorii, informeaza parohia romaneasca. Pretul biletelor de participare la Revelion este de 20 de dolari pentru adulti si 10 dolari pentru copiii cu varsta mai mica de 10 ani. Cei care sunt interesati sa participe la acest Revelion sunt rugati sa isi anunte intentia la numerele de telefon 401-766-3343 sau 651-3404, pana pe 28 decembrie.
 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions